Fluturasi de martie-aprilie 2011 (12)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy_s

de la tarani din piata nici eu nu cumpar ca mi-e frica, de aia va intrebam sa vad voi ce parere aveti. din alimentara cred ca este cea mai buna.
dar de inghetata ce ziceti? ca si asta imi place.....

S-a intamplat minunea mult asteptata12+

da, inghetata am tot timpul in congelator

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si acum 13+

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulina_mica spune:

eu am mancat pate vegetal de catvea ori ca nu m-am putut abtine
cel de ficat sa nu fie in exces, mai ales daca luati si vitamine care au si ele vit A, in rest nu cred ca e o problema
branza la inceput am mancat numai vidata, dar n-am mai putut si mi-am luat de oaie din aia tare de la alimentara
oare inghetzata de la cofetarie din aia globuri e buna? nu la cornet, oare e facuta din lapte nepasteurizat? ca oua nu cred ca are

Gravidutza fericita 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

si eu mananc inghetata dar la cutie clar. n-am mai cumparat la dozator de nu stiu cand.
madutza eu n-am tot timpul ca la mine nu tine, cum am , cum o halesc
si eu tot de la scandia iau pateu, din ala de gasca. dar de acum promit sa nu mai iau , incerc sa ma abtin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

bulina, daca nu stii exact cand e facuta si cand expira eu nu as avea curaj. auzi destule tampenii despre cum se fac prajiturile si inghetata prin cofetarii, cum se pastreaza ingredientele...

Mergi la inceput

si eu am evitat sa mai cumpar inghetata din aia la cupa cu toate ca este super buna. am zis ca mai bine iau din asta la cutie.
asa este, nici nu stii ce sa mai mananci. toate sunt facute naspa.
eu am mancat si prajituri itr-o zi ca aveam o pofta.... am luat o amandina si un diplomat. alea cum or fi facute? proaspete erau ca este un laborator de unde se cumpara foarte mult, nu prea au timp sa stea prajiturile acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

roxy daca sunt proaspete e in regula. problema e doar daca sunt vechi, ca toate au ou si lapte si sa nu facem ceva din cauza asta

acuma nici total sigur nu putem manca, vrand nevrand mai cumperi una alta din comert. doar asa, un pic de precautie unde pot fi riscuri mari nu strica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medeea76nou spune:

In pateul din comert se folosesc inclusiv purcei de lapte (vii), proveniti din scroafele cu prea multi purcei. Se arunca direct in malaxor, impreuna cu bucati din porcii maturi, inclusiv capul si copitele, si cu organe, bineinteles si ficat. Nu se fierbe toata carnea (purceii, repet, sunt aruncati vii in malaxor). Am cunostinte care au lucrat la o companie mare care produce pateu (sunt in top pe piata, dar nu voi da nume, din ratiuni lesne de inteles). Cel mai bine faceti pateu in casa, fierbeti ficatul in lapte foarte bine, apoi il amestecati cu unt, sare, piper, putin lapte daca mai cere compozitia. Sotului meu ii place tare mult. Sigur se gasesc si alte retete pe net.
Edit: ca si la exemplele cu ouale crude si cu Gorgonzola, poate sa nu fie nici o problema daca se consuma ocazional. Cu cat se mananca mai des, cu atat creste riscul de imbolnavire. In mod normal, un organism sanatos poate ingurgita aproape orice, fara efecte adverse, inclusiv carne nefiarta (in mezeluri e cam aceeasi ompozitie, insa se pun alte arome si, de cele mai multe ori, se fierbe sau se afuma produsul). In sarcina, insa, sunt de evitat astfel de riscuri.

Mamica de Ana si de Tea, din nou 6+

Mergi la inceput

vai medeea....tu vorbesti serios??? pai mai povesteste-mi din astea si sigur ma las de pateu, ce bine. pai asa sunt facute si mezelurile, ce credeti? din toate porcariile. noroc ca nu mananc. am mai luat cate un cremvursti, asa mai rar.
pana si painea cica este refacuta. aia veche o baga iar la facut doar nu o arunca.

Mergi la inceput

fetelor voi v-ati schimbat cumva la fata? ca eu cu cine vorbesc si spun ca sunt gravida zice...vai da' ce bine arati la fata , nu te-ai schimbat deloc. adica cum sa ma schimb? voi v-ati schimbat cumva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy_s

fetelor voi v-ati schimbat cumva la fata? ca eu cu cine vorbesc si spun ca sunt gravida zice...vai da' ce bine arati la fata , nu te-ai schimbat deloc. adica cum sa ma schimb? voi v-ati schimbat cumva?

"se zice" ca daca ramai neschimbata la fata faci baiat (cica la mine s-a potrivit) , iar daca faci fata ti se umfla nasul, buzele, etc. Acu' io nu cred in d'astea ca Nicoleta Luciu a fost cea mai uflata si hidoasa graviduta pe care am vazut-o vreodata si a facut baiat...asa ca...sunt multe babisme

Barbata-miu ma tot studiaza sa vada daca ma umflu sau daca mi se innegresc mameloanele . asta e alt babism, daca se innegresc va fi baiat, daca raman deschise la culoare va fi fata.

Off, abia astept sa ajung la dr, mai am 4 ore !

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei - 29.12.2008 si acum 13+

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Mergi la inceput