Dovlecei in sarbatoare *180*

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daciana.ilie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dana15

cu fenobarbitalul..ca nah,nu ma pot abtine...nu-l dati preventiv, ce naiba! Daci, nu te supara dar ma sperie ideea ca "aflam noi cum se da" ..de pe net, de la vecine, prietene..eu,una, nu am curaj sa-i dau nimic copilului meu, decat dupa ce cer o parere de medic pediatru..si vorba aceea, ceva mai stiu si eu;
nu toti copiii fac crize convulsive de la febra! si oricum, criza convulsiva febrila se trateaza cu Diazepam intrarectal!

nu ma supar Dana, doar ca ma gandeam ca daca una din fete ar avea nevoie mi-as putea suna simplu dr de familie

ca sa nu intelegeti gresit, eu vi-am oferit pentru ca dupa ce am facut rost de reteta ... intr-un final ... nu mai gaseam in farmacii ... mi se spunea ca nu se mai fabrica desi eu pe site-ul fabricii de medicamente in gaseam ... ma gandesc ca e in continuare aceeasi problema

daci

"follow ure dreams!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

La multe lunitze sanatoase si fericite lui DAVID, IRINEL SI STEFANIA!
La multi ani LALII!
Luto a venit baietul deja in vacanta, ce vreme aveti voi acolo noi ne coacem. Parca m-as muta 1 saptamana la tine una la iulika
Mamideandrei noi am fost 5 zile la o pensiune in satul Simon e la 5 km de Bran, la capatul satului Simon, se numeste Mama cozonacilor. Daca au locuri libere eu zic ca merita pensiunea au mancarea superbuna cu preparate multe de casa, din ciorbite i-am dat si lui Alex, iar mami si tati s-au ingrasat acolo.
Monikus si alex a facut 39.5 am mers la camera de garda la Gomoiu. Deci au calculat doza la greutatea lui si a reiesit ca nu scadea temp ca am dat cantitate mica de panadol/ nurofen. Adica eu am dat 3 ml si trebuiea 4ml nurofen/ 5 panadol parca la 4h, tot acolo
mi-au spus de novocalmin supozitor 2 max/ zi (probabil corelat tot cu greutatea lui de 9.5 kg) si numai daca nu scade la celelalte mentionate oricum astea doua merg pana scade temp. In fine nu avea rosu in gat a facut herpangin o afectiune virala datorata igienei (manute bagate peste tot, respectiv in gura). Daca copilul nu este hidratat ajunge la perfuzii asta este clar. Dar trebuie sa-l vada un medic ca ei au ultimul cuvant pana la urma. Am vazut ca ti-au scris si fetele de impachetari baite mai putin caldute. Sanatate multa lui Rares.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Asadar, eu am aflat mai multe despre teste astea si e cam asa:

Coprocitograma este prima investigatie care se face si depisteaza imediat daca este ceva in neregula sa se poate lua masuri. Se face in aceeasi zi.

Coprocultura depistea diversi microbi care ar putea exista si dureaza 3-4 zile.

Coproparazitologicul depisteaza eventualii paraziti care ar putea exista si se face in aceeasi zi.

Eu, spre ex, maine ii voi duce o proba ptr coprogitograma ca sa fiu sigura ca nu e nimic, dar ii voi duce si ptr coproparazitologic ca sa imi scot eu din cap ca nu e vreun parazit ceva. Noua in toate episoadele de pana acum nu ne-a iesit nimic la coprocultura, la ultima coprocitograma a iesit nasol si de aia am facut tratament cu antibiotic, dar coproparazitologic nu am facut inca, asa ca as vrea sa o elimin si pe asta.

Hai ca v-am zapacit, sper sa va fie de folos.

----------------------------------------------
Alex, mami de Alessia Zeina (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

pff, am editat de 3 ori mesajul anterior ca sa spun ceva cat de cat inteligibil, e clar ca m-a ajuns caldura si oboseala ... va pupez si ne revedem mai pe seara

daci

"follow ure dreams!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Daciana cand ceri "coprocultura" si medicul (cel care trimite) nu atrage atentia asupra unei anumite bacterii, cei de la laborator sunt obligati sa testeze "materialul" pentru bacteriile cel mai des intalnite, adica Shigella, Salmonella , iar la copii, anumite serotipuri de Escherichia Coli..parerea mea, nu are rost sa va ganditi la cine stie ce crocobauri...sa cereti in plus...in aproape 100 la 100 din cazuri, la copil e vorba de E. coli;

mami de Ana Elisa (16.octombrie.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Ola gagiiiiciii!!!
Maaai,si azi am implinit,dimineata la ora 1 , formidabila varsta de 19 anisori asta osa spun muulte dati de 13 august de acum incolo ,poate ma si crede cineva
Asa ca ,vedeti pe masa ca aveti de toate,tot ce va pofteste inimioara,beuturici,prajiturici si un minunat tort cu crema de lamaie ,facut de manutza lui Je ,cu blat copt aseara pe la asfintit si creme facute catre miezul noptii .
Multumesc tare mult pentru urari pe fiecare in parte.
Am editat ca mi s-a urcat deja alcoolul la cap si papai din litere .

Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Ajutati-l pe Siluan

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dana15

Daciana cand ceri "coprocultura" si medicul (cel care trimite) nu atrage atentia asupra unei anumite bacterii, cei de la laborator sunt obligati sa testeze "materialul" pentru bacteriile cel mai des intalnite, adica Shigella, Salmonella , iar la copii, anumite serotipuri de Escherichia Coli..parerea mea, nu are rost sa va ganditi la cine stie ce crocobauri...sa cereti in plus...in aproape 100 la 100 din cazuri, la copil e vorba de E. coli;

saru'mana, m-a lamurit si alex ca de fapt eu eu ma gandeam ca vrea sa fac si coprocultura si coproparazitologicul

daci

"follow ure dreams!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Si de ce am plans eu iar

Stiu ca nu e mult, dar asa-i ca si voi v-ati emotionat la ai vostri?

Si noua ni s-a prescris fenobarbital cand am avut febra, doar pt ca Rares a avut o convulsie. fenobarbitalul se da doar pe reteta si se prepara in farmacii dupa dozajul dat de medicul de familie. Noi nu l-am folosit, numai ideea ma ingrozeste. Dei, cand ne-am prezentat la camera de garda, asta i-au dat: fenobarbital injectabil si algocalmin tot injectabil

--------------------------------------------
Rares-Costin : 4 oct 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Alex, eu zic ca o sa fie bine in concediu si o sa va descurcati fara probleme. SIncer si eu am temeri ca ale tale dar avand in vedere ca e mai departe concediul nostru cred ca inca nu ma stresez asa de tare. Dar in adancul sufletului simt ca ne vom descurca si va fi totul bine.

In alta ordine de idei, dupa cum ziceam ieri, Maria mea e mucoasa deja de mai bine de o saptamana. SI ne si tratam cu Sumetrolim, la sfatul medicului, si nu trece. SI o deranjeaza atat de tare la somn ca azi la amiaza abia a dormit 35 de minute. Ceea ce e foarte putin. Sper sa scapam odata ca ma dispera. Bine ca doarme noaptea.

Carina de scumpete de in Maria (31.08.2009)

http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png

http://capy72.mondozoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui x_ggg

Si de ce am plans eu iar

Stiu ca nu e mult, dar asa-i ca si voi v-ati emotionat la ai vostri?

Si noua ni s-a prescris fenobarbital cand am avut febra, doar pt ca Rares a avut o convulsie. fenobarbitalul se da doar pe reteta si se prepara in farmacii dupa dozajul dat de medicul de familie. Noi nu l-am folosit, numai ideea ma ingrozeste. Dei, cand ne-am prezentat la camera de garda, asta i-au dat: fenobarbital injectabil si algocalmin tot injectabil

--------------------------------------------
Rares-Costin : 4 oct 2009

Cata eu am dat in plans cand si-a tinut echilibrul pe piciorusele lui prima data,si tu imi spui de pasi? Pai cred ca ma laud la toata lumea atunci ce baiat mare am eu,zau asa! Felicitari,felicitari tuturor dovlecutilor care au luat-o "la picior" ,in curand putem face intreceri intre ei .

Citeam ce ai scris tu Daciana ,legat de crescutul "mai ca la tara" ,ei bine,si e aplic aceeasi chestie. Am in geanta servetele umede, dezinfectant de manute si le folosesc doar daca ii dau sa manance in parc, in rest il las sa puna manuta pe banci,pe gardutul de la locul de joaca,se joaca in nisip,dar sunt cu ochii in paish'pe sa nu ia in manuta vre-un rahatel de pisica sau catel,ca nu stiu ce gaseste in nisip. De iarba iar imi e teama,sa nu fie capuse acolo,ca sunt periculoase rau.
Alex eu nu i-am dat lapte lui Paul de o saptamana aproape, cu o singura incercare esuata,cand am crezut eu ca s-a terminat cu diareea. Chiar nu inteleg de ce fac diaree de la laptele asta,iar cei alaptati la san trebuie alaptati chiar mai mult,sa se hidrateze. Cred ca de la caldura,lapticul face ceva reactii in stomacelele lor micute .
Monikus nu stiu ce voiam sa iti spun,dar voiam .Hai te pana imi amintesc.
Paul e deja la a treia baitza racoroasa de dimineata pana acum,si a dormit foarte putin. Ma cam oftic ca nu am vrut anul trecut sa luam aparat de aer conditionat,iar acum nu imi permit sa imi iau unul,si am in casa 30 de grade

Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Ajutati-l pe Siluan

Mergi la inceput