Prozac(Floxetina)
Raspunsuri - Pagina 9
denizel spune:
Stefan, daca ai ajuns cumva la concluzia ca nu te poti ajuta singur, du-te la medic si incepe mai repede un tratament!
Medicina din zilele noastre rezolva cu succes probleme ca ale tale
.
Ai grija de tine!
www.google.ro/imgres?imgurl=http://fc01.deviantart.com/fs5/i/2004/272/c/e/Very_little_duck_by_haeresis.jpg&imgrefurl=http://www.myspace.com/prominent2k7&usg=Fi4RZ8IXMPCJNI6wZEISUK7izqo=&h=520&w=721&sz=180&hl=ro&start=31&sig2=Ex9ZVx452y43itliZsDtrw&zoom=1&tbnid=FB7QqFp8yxtU0M:&tbnh=153&tbnw=202&ei=UEzSTLnIOZHQjAfbt7SMDg&prev=/images%3Fq%3Dlittle%2Bduck%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C809&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=340&vpy=202&dur=200&hovh=160&hovw=221&tx=141&ty=114&oei=SEzSTPf-IJKGswa5jd3_Cw&esq=4&page=2&ndsp=18&ved=1t:429,r:13,s:31&biw=1264&bih=657" target="_blank">Before.www.google.ro/imgres?imgurl=http://farm3.static.flickr.com/2133/1570343649_4b67300ef4.jpg&imgrefurl=http://www.flickriver.com/groups/yellowrubberduck/pool/interesting/&usg=l2KINXiGisIERaER_MF-MuPdWAE=&h=500&w=265&sz=52&hl=ro&start=64&sig2=Pvtu3eh_XIeK7E7rZOYJVg&zoom=1&tbnid=KeRrPp1F_XAj7M:&tbnh=170&tbnw=107&ei=rVbSTL6KIoXDswaW8vWGDQ&prev=/images%3Fq%3Ddead%2Bduck%26um%3D1%26hl%3Dro%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:ro:official%26biw%3D1264%26bih%3D657%26tbs%3Disch:10%2C1627&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=978&vpy=234&dur=106&hovh=309&hovw=163&tx=86&ty=115&oei=KlbSTO7dCYXLswb_4uT_Cw&esq=2&page=4&ndsp=18&ved=1t:429,r:10,s:64&biw=1264&bih=657" target="_blank">After.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
stefan1994 spune:
Ce sa fac,rau...Mi-a fost astazi un rau la scoala de credeam ca mor.Simt intruna in fata in piept si in maini o senzatie de moleseala,parca zvagneste asa,si starea asta ma pune pe ganduri.Ma dureau maxilarere,obosit.Aveam o stare de depersonalizare de credeam ca o sa cad jos,avem senzatia ca nu mai stiu ce vorbesc,unde sunt.Aveam sport,m-am dus si am stat pe o bancuta si mai m-am linistit.Dar si acum nu ma simt prea bine,ma ingrijoreaza senzatia asta de molesala , nu stiu cum sa o explic.Cred ca am facut 3 atacuri de panica azi...Offf..Voi imi spune-ti sa ies,sa ma plimb,dar nu pot ... starea aia de depersonalizare ma enerveaza cel mai rau..si nu imi vine sa fac nimic.
J G spune:
Stefan, tu te simti rau de destul timp deja. Ai mare nevoie sa intelegi ca trebuie sa mergi la un doctor in care sa ai incredere (poti merge fara mama ta) si sa urmezi tratamentul recomandat de acel medic. Cateva colege de forum au spus ca stiu psihiatri de incredere, apeleaza la ele si mergi la doctor! Nu e normal, e foarte periculos sa amani!
Multi oameni trec prin depresii, anxietate, atacuri de panica si supravietuiesc fara sa mearga la doctor sau cu naturiste sau altceva. Insa nu toti supravietuiesc. Pacat ca nu ai un adult langa tine care sa ia masuri.
Cat despre nu mergi la psihiatru ca nu esti nebun, ma scuzati dar asta e un sfat foarte periculos ca sa nu mai spun jignitor! Imi dau seama ca nu toata lumea are o minima cultura medicala - recte cu ce se ocupa fiecare specializare medicala dar abtineti-va oameni buni! Acest tanar care se simte rau de mult timp si evident nu are resurse sa se "ajute singur" trebuie sa mearga la doctor. Ca sa nu mai zic ca sfaturile de distractie, sport, catei, get a life sunt nimic, nu ajuta cu absolut nimic! Un om aflat in episod depresiv sau anxios nu mai reactioneaza la asa ceva...
Nu vreau sa supar pe nimeni insa mi se pare periculos sa-l sfatuiti sa-si revina singur!
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
stefan1994 spune:
Adica ce vrei sa spui ca se poate murii din asta?Pe cati am intrebat si cati am cunoscut au zis ca nu se moare din asa ceva.Tu mai rau mai speriat cu mesajul tau.
cosmi1975 spune:
nu se poate murii....dar asta e viata de 3 luni???nu stiu de ce tot spui de depersonalizare....de unde stii tu ca e vorba de asa ceva....scuza ma dar tb sa te hotarasti ce vrei sa faci singur....ce am priceput eu???ca tu vrei sfaturi sa scapi de starea asta care pb este o tulburare anxioasa depresiva(Nu dati cu rosii).....dar nu accepti faptul ca ai nevoie de ajutor.....
hotararea e la tine...nimeni nu ti paote schimba acum gandirea dar crede ma cu mana pe inima ca n as fi putut suferii atata sa astept ce???
Stefan voirbeste cu mama ta ,sfatuieste te cu o matusa unchi si ia o decizie.....nu se moare din astea dar boala se va croniciza si va fii multtt mai greu sa ti revii...succes
My_Lady0091 spune:
eu am zis sa nu mearga la psihiatru ca nu e nebun!si nu e!
asa ca....draga doamna doctor JG..CULTURA MEA MINIMA MEDICALA e suficienta aici.eu i-am recomandat psiholog..si cred ca e ok asa!eu am trecut prin asa ceva!si stiu ce iti da psihiatrul:medicamente.te umple...psihologul te consiliaza, te indruma, iti vorbeste..sunt tehnici de hipnoza...sedinte specializate in care lucreaza cu creierul tau.
oricum, mersi...esti o draguta, ca deobicei!
.
90% din ce expune Stefan nu exista!e doar mintea lui care ii joaca feste!si oboseala acumulata de la stres!
Stefan stai calm!!!!!AI INCREDERE IN CE ITI SPUN EU!nu vei muri!ma crezi???eu intru aici dezinteresat, nu de impresie.nu sunt atotstiutoare, nici nu o fac, ca altii, insa toate simptomele pe care le ai le-am avut si eu!PE TOATE!si mi-am revenit 90%..nu am murit!
am mers la psiholog, cu ajutorul familiei..si eu...m-am ridicat, m-am recompus..daca nu ai vointa..nu vei reusi in veci..cu toate pastilele din lume si toti oamenii din jurul tau..
mai vb Stefan!
Blackmoon Lady&lipishtocul

| Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
My_Lady0091 spune:
aaaaaaaa...si nu mai citi pe internet..ca treaba cu depersonalizarea..de acolo ai captat-o....sunt sigura.citind de pe internet iti faci doar rau caci "te umpli" de toate bolile!
Blackmoon Lady&lipishtocul

| Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
stefan1994 spune:
Tin minte ca am avut o saptamana in care am avut chestia de depersonalizare,dupa 1 sapt mi-a trecut.Mi-a iarasi intr-o seara cand am citit cum a murit Catalin Haldan,si cateva zile numai cele cititte le aveam in minte...
nikole spune:
Stefan, copilas drag, nu se moare mey...JG
a vrut sa spuna ca nu toti cei afectati de anxietate reusesc sa se vindece(supravietuiasca
) fara tratament(medicatie).
Alegerea e intotdeauna a ...anxiosului!
Oricum e crunt sa stai asa, sincer!
Pucku spune:
tot citesc mesajul tau de ceva timp si cred ca ar fii cazul sa iei masuri...o sa-tzi povestesc despre sotul meu care sufera in mare parte de acelas lucru ca si tine...e randul tau acum sa faci un pas inainte si sa vezi un doctor...urmeaza sfatul lui, tratamentul dat si in scurt timp vei vedea efectele
sotului meu i-au luat 2 ani sa realizeze ca are nevoie de ajutor, timp in care se mai putea face ceva, dar nu credea in medicamente...medicamentoase ca au efecte secundare....dupa al nu stiu catelea atac de panica a fost spitalizat si a inceput tratamentul, pe care nu l-a urmat decat cand isi aducea aminte. asta inca vreo 2 ani de zile, se mintea singur si pe el si familia lui ca este bine, lupta se dadea in el, asa de bine camufla totul ca eu chiar credeam ca el e bine, si ca doar avem o mica problema de cuplu...la un moment dat mi-am luat o vacanta cu copilul de 3 zile, l-am gasit in spital la intoarcere....a reusit cu brio sa camufleze simptomele mari, si am plecat acasa...urma la vremea acea un tratament cu fluoxetina dar nu regulat.
in acelas an, in toamna din cauza crizei si probabil stresul/nesomnul/incapacitatea de concentrare a facut sa fie pe lista disponibilizatilor...in urma stresului puternic, si dupa multe dezbateri am reusit sa-l conving ca nu se mai poate trai asa...a fost respitalizat pt o luna, i-am schimbat cantitatea de prozac, i-au mai dat si altele pt anxietate si acum e stabil, dar de 2 ani urmeaza tratamentul cu sfintenie...este un om echilibrat, calm, dar daca nu isi i-a medicamentele, si nu doarme suficient devine foarte anxios
din fericire aici am gasit un medic f bun, fata de primul episod care se intampla in romania, este urmarit de aproape si la cel mai mic simptom in plus poate apela la doctor lui in urmatoarele 24 H
a facut un timp terapie, dar cum barbati nu se deschid ca si femeile asa de usor, la el a mers mai mult terapia unde erau mai multe persoane, prin ateliere....si-a schimbat profesia, si a ales sa-si foloseasca partea creativa, mai degraba decat partea technica
la sfatul doctorului a cautat sa-si gaseasca o cariera unde are cat mai putina presiune asupra lui, fara sa fie constrans de un timp, fara sa fie repezit- aici nu prea are noroc de nevasta-sa adica eu, care sunt mai speedy gonzales de felul meu si mi pierd rabdarea prea repede, dar ma adaptez din mers
ce am observat
la perioade mari de stres;examene, copii bolnavi....nu poate dormi,de fapt doarme in aparenta profund, dar pshihicul lucreaza, asa ca nu se odihneste, medicamentele de anxietate nu ajuta in totalitate
poate dura pana la o saptamana un astfel de episod care devine greu de gerat in interiorul familiei, fiind foarte nervon, retras, nu mananca suficient
in astfel de momente la sfatul medicalui dubleaza cantitatea medicamentului pt anxietate pt al ajuta la dormit
cand practica yoga, tai chi, qi qong e mult mai relax, aproape ca nu i-a deloc medicamentele de anxietate in perioada asta
din pacate motivatia nu-l tine mai mult de 20 saptamani pe an
tensiunea este mica, fara o explicatie aparte, din cauza careia are ameteli, dureri de cap, pierderi de echilibru...a fost sfatuit sa nu se scoale brusc din pat, sa nu tresara brusc, sa faca sport, sa bea cafea slaba sau ceai verde dar pe perioada intregi zi- adica asa vreo 3 -4 cani, dar nici prea mult pt nu a avea un efect secundar asupra somnului, mai ales in zilele cand activitatea fizica este 0, sau este inorat afara
de 2 ori ajuns la spital, acum a invatat sa-si controleze tensiunea si nu a mai avut episoade recent
cat mai mult soare, in camera de lucru o lampa cat mai puternica
mananca echilibrat, fructe legume in fiecare zi
i-a extra vitamine, omega 3,6,9, ginseng, miere, polen, nu toate odata
luat cap coada i-a prozac de mai bine de 4 ani, din care ultimii 2 ani zilnic...rezultatele sunt vizibile dupa vreo 6 saptamani....in perioadele mari de stres doctorul reevalueaza daca e nevoie o reajustare de tratament...in perioade calme ii poate scadea cantitatea de prozac...cand v-a invata suficient sa-si gereze anxietatatea si se va cunoaste pe el suficient, si daca nu va mai avea noi episoade de 'criza' va reincepe o scadere treptata a concentratiei de prozac...se poate insa sa nu reuseasca si sa continue cu tratamentul toata viata...am cunoscuti oameni mari, directori, medici, care sufera de diverse boli , si care au o viata sociala plina, in ciuda prozacului din dulap
capul sus, si tu poti reusi....
eu te inteleg foarte bine, parca ai fii sotul meu copil....la el boala s-a declansat adult, dar a fost o fire panicoasa, retrasa/ anxioaxa toata viata
atentie cant timp iei prozac, pt ca un banal paracetamol/ aspirina poate interactiona cu medicamentul....noi intrebam farmacistul si pt o banala vitamina...fervexul este interzis, iar medicamentele naturiste homeopate trebuie luate sub supraveghere medicala, fiindca unele pot interactiona, nu stiu sa-tzi zic in romania, aici sctiu ca nu este voie acethaminophen- tylenol, dar poate lua ibuprofen- advil
daca ai intrebari, itzi stau la dispozitie
Corina ,
Stephanie si Yann Edward
+ Totoku
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""