Prozac(Floxetina)
Raspunsuri - Pagina 10
Pucku spune:
ah...seara cand e macinat de ganduri,face un mic exercitiu expus intr-unul dintre atelierele urmate:isi repeta in gand uite acum va i-au pe toate voi problemele si va pun aici deoparte intr-o cutie, asa ca lasati-ma sa dorrm, maine va i-au din nou la rumergat dar acum vreau sa dorm....metoda am copttat-o si eu, asa ca atunci cand nu prea am somn si-mi i-a mintea si imaginatia razna, fac exercitiul asta si functioneaza...cum incerc sa ma gandesc la ceva, cum trimit problema in cutie pana dimineata....
la inceput v-a fii mai greu, dar dupa cateva zile o sa-tzi placa sa te golesti de rumegat probleme, si sa te culci cu mintea goala....
tu visezi? sotul meu s-a oprit din visat, si viseaza f rar cand are perioade de calm pe durate lungi, in rest imi zice ca nu viseaza...sa nu-si aduce aminte?
Corina , Stephanie si Yann Edward + Totoku
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Vauva spune:
Draga Stefan, trebuie sa mergi neaparat la doctor si sa incepi odata sa iei un tratament prescris de el. Si nu nu e vorba de nebunie aici, tu treci print-o tulburare depresiv-anxioasa de care nu cred ca o sa poti scapa fara ajutor specializat si tratament medicamentos adecvat, pentru ca deja din mesajele tale se vede ca esti foarte coplesit de aceste stari. Nu, nu o sa mori din asta, dar gandeste-te cum o sa traiesti asa in continuare, cat o sa poti sa mai rezisti cu starile astea? Probabil suferi de un dezechilibru chimic la nivelul neuronilor, datorat probabil si etapei de crestere prin care treci tu acum, lipsei tale de comunicare cu cei din jur sau cine stie ce mici probleme ti-au putut declansa caeasta. Dar poti sa scapi de ele si asta depinde de tine sa te hotarastei ce vrei sa faci odata, sa redevii iar asa cum trebuie sa fie un tanar la varsta ta. Ia-o pe mama ta cu tine, du-te singur la psihiatru dar hotaraste-te cat mai repede sa incepi odata un tratament serios. Efectele pozitive o sa apara in 4-6 saptamani de la inceperea tratamentului.
blue eyes spune:
Fiul meu de 11 ani se teme ca va intra cineva in casa si ne va face rau. L-am rugat sa-si imagineze cu ce animal poate asocia aceasta frica si mi-a zis ca o vede ca pe un paianjen. Dupa ce frica a luat o forma materiala, i-am sugerat sa se gandeasca ce se intampla cu paienjenii pe care ii vedem prin casa? La care mi-a raspuns ca ori ii omoara mami ori ii mananca pisica. Asa deci! El stie acum cum sfarsesesc paienjeni. I-am sugerat sa cheme motanul in gand cand apare "paianjenul" si sa fie sigur ca va disparea. Acum suntem in faza de exercitii; "paianjenul" a facut multe oua, dar ii stricam noi "cuibul"! A functionat si cu sora lui, care vedea temerile ei de copil ca o umbra.
Deci Stefan, aduna-te si incearca sa dai o forma materiala acestei temeri pe care ai putea-o elimina mai usor, dar fiind faptul ca "vezi" inamicul. gandurile sunt mai usor de combatut cand le dam o forma cu care noi ne putem lupta sau conversa, pe care o putem infrunta.
stefan1994 spune:
Eu asociez boala asta ca pe un monstru mare.
Pe seara acum m-am pus in pat ca mi-era somn,si am adormit.Cand m-am trezit,curentul era luat,cam intuneric m-am speriat.Ma injunghie si mainile ( mai ales palmile,si..si asta ma nelinisteste).Am luat o jumateate de bromazepam,si mai m-am linistit,ca incepusem sa tremur.
La mine nu e in aceasi zi acelasi simptom ca sa zic:Da ma , asa mi-a fost si ieri si alaltaier,si saptamana trecuta..nu,intr-o zi ma doare capul,intr-una am ameteli,in alta ma inteapa in piept,in alta ma injunghie mainilie,ca acum,si nu am facut niciun efort de care sa ma doara.
Mindy spune:
Stefan, esti asa de tanar.. wow 16 ani. Trebuie sa faci ceva ca starile astea sa nu iti fure din cei mai frumosi ani. starile astea cred ca te storc de toate resursele, sper sa nu iti afecteze si performantele scolare.
Din mesajele tale de pana acum eu banuiesc ca tu ai ipohondria-frica de boala.
la analize nu ti-a iesit vreo carenta de vitamine?
ai nevoie de sprijin!!
Musai sa gasesti un doctor bun. Daca nu iti permiti sa faci psihoterapie acum , macar fa tu ceva. sa nu te izolezi. Sa vorbesti cu parintii tai deschis despre ingrijorarile tale. Sa iesi cu prietenii, sa petreci timp cu oameni pozitivi. Ai nevoie sa te bata cineva de umar si sa te incurajeze. Incearca sa elimini stresul, sa faci sport regulat. O sa vezi ca o sa te simti din ce in ce mai bine.
ai grija de tine !
cosmi1975 spune:
STEFAN.....astea s stari de somatizare.....asa se manifesta ,,te dor,, toate...adica cauza organica nu este pt ca am inteles ca ti ai facut analize.....
la scoiala la tine tb sa existe un psiholog daca n ai posibilitati financiare...du te si vb cu el....eu nu zic sa iei pastile(pt ca stiu cum e,...numai gandul ca iei te dispera)dar tb sa faci ceva.....singur tu nu cred ca te poti ajuta acum.........au trecut 2 luni de chin pt tine cat mai poti????asta inseamna ca esti fff puternic,dar iti tb sa te repui fizic pe picioare
am avut o colega care s a chinuit asa 1 an si jumatate ,a facut psihoteraoie,yoga,silva....dar acum s a ,, predat,, si ia tratament si starea ei este cat de cat ok .....
iti doresc sa ia putere sa treci peste
stefan1994 spune:
Aseara pana am adormit a fost un calvar.M-am chinuit 2 ore sa adorm,tresaream,aveam senzatia ca ma sufoc.Aveam ameteli pe care le mai am si acum,am auzit si cucuveaua cand incercam sa adorm,ca m-a nelinistit si mai tare.Acum am senzatia ca nu imi controlez miscarile,ce vorbesc,dar doar senzatia.Stau iar cu frica ca pot muri,ca am ameteli,ca am depersonalizarea aceea,cand am iesi afara credeam ca nici nu stiam unde sunt.Sa incep sa iau de acum cate o capsula de serlift?Nu mai imi arde sa fac nimic,parca nu mai sunt eu,nu mai ma recunosc.... :((:((:((:((
stefan1994 spune:
De luat pastile nu ma lasa mama sa le iau(zoloftul)imi spune ca nu am vointa.Ce sa fac sa le iau pe ascuns?Acum imaginatia mea iar este la cei mai rau...:((
stefan1994 spune:
Uita-ti,acum ma doare maxilarul drept cand deschid gura,asta de la ce mai e????:((