Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (170)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Noi la 6 plecam de acasa, facem cam 15-20 minute. Te sun cand sunt in zona, ok?

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piggy spune:

e ok...deci la ursuleti cu kinderii

Piggy mama de Ilinca (15.06.2008), 37+ si florareasa www.myflowerbox.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Simpatica foc Mara la mare! S-a mai inchis parca putin la par.O frumoasa si jumatate, ce mai! Cleo cum a fost, cum v-ati simtit?

Lorich nu te mai uita la tv, eu am vazut ieri o singura poza si m-a rascolit toata ziua, am plans iar de m-am terminat. Stiu ca si hormonii sunt de vina, nu ma pot abtine insa sa nu ma gandesc si sa nu plang.

Piggy wow, mai e putin de tot!!! Si mie parca mi-e frica, la prima sarcina nu stiam ce urmeaza, asa ca mergeam inainte, acum, cand stiu.... Asta este, trebuie sa si nastem pana la urma.

Bellanne cum adica sa stai in chiloti la coada sa-ti faca toaleta? unde asta? la stat sau la privat, ca nu prea am inteles...

Simonix nu mai zi de batanta aia ca ma zgarai rau! La anul ma duc 2 saptamani sa ma satur de mare, ori in Turcia, ori in Grecia, ori in Bulgaria, vad eu unde. Nu conteaza ca o sa am bebe de 7 luni, eu sper sa fie cooperant si mai ales sa suga tzatza exclusiv, sa nu mai incurce biberoanele si laptele praf.
Asa era si aici, mamele aveau voie la prematuri oricand, si noaptea chiar. La noi te punea sa te speli pe maini pana la cot inainte si sa-ti iei un halat pe tine, erau acolo sute, iti alegeai de care voiai. Si trebuia sa scoti ceasul. Dar in rest, nici o restrictie. Eu stateam acolo langa bebe de dimineata pana seara. Chiar ne incurajau mereu sa venim, v-am zis ca unele mame nu veneau mai deloc, spuneau ca le face rau sa-si vada copilul la aparate. Atunci chemau voluntari speciali care luau bebele in brate periodic, peste tot erau afise mari ca cea mai buna terapie pentru un prematur e caldura umana, dragostea, trebuie sa se simta iubit si inconjurat de afectiune.
Cand venea doctorul la vizita il intebam ce face Patrick si el ma intreba pe mine, nu, spune-mi tu ce face Patrick, tu stii cel mai bine, mai bine ca mama lui nu-l cunoaste nimeni.
Niciodata n-am sa inteleg prostia asta de la noi, cu tatal care n-are voie in sala de nasteri sau cu sotia in salon, cu parintii care n-au voie la neo-nato langa prematuri. Deci daca ar fi problema de virusi si bacterii, cum de in toata lumea civilizata nu se intampla nimic? Or fi niste virusi si niste bacterii mai cu mot in Romania probabil. In fine, reguli si mentalitati comuniste, ar trebui totusi sa scapam de ele dupa atatita ani.
Aici daca esti mama singura (cum sunt multe) te pune sa-ti alegi un partener de nastere (o prietena, mama, o ruda, etc) sau daca n-ai sunt firme specializate acre iti ofera asa ceva. Un omulet care sa fie langa tine pe tot parcursul nasterii si cateva zile dupa. Este inuman sa fii singura prin toata aventura asta.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si -14+ cu posibil
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Mai voiam sa mai zic Simonix de cazut, ca si al meu a cazut de pe tobogan de sus, de la inaltime destul de mare. Nu mai pot sa-l prind cum trebuie, a fost si vina mea. Dar de atunci nu mai vrea acolo, cred ca s-a lovit tare. A venit din pacate cu capul, pe-o parte, m-am speriat tare, insa vad ca nu a avut nimic, nici macar un cucui sau altceva, a cazut pe nisip si probabil ca a amortizat.

Simpatic foc Robertelul! Al meu ne face capul calendar, nu pot sa cred ca ma plangeam ca nu vorbeste inainte de 2 ani si acum dupa cateva luni ne scoate la pensie. Am inceput sa-i zic povesti seara la culcare, ei, credeti ca asculta, le spune el! Eu ii zic una, iar el, nu, nu, nu, zic eu! Si zice el povestea pana la capat ca pana la urma adorm eu cu tac-su si el e bine merci.
De ce-am mai ras in ultima vreme :
- Mananca alune si cere sa i le decojim si zice sa le tundem
- In carut : te rog impinge incet ca ma doare fundul
- Vorbeste la telefon cu unul, altul si incepe cu : Ce faci bai?
- castravete = cacaverde

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

vorbiti de infectiile spitalicesti si de copii.
Acestea exista peste tot - sunt articole intregi cu hospital bugs in Anglia si decesele cauzate.
Ce ma deranjeaza pe mine este atitudinea si ca nu isi asuma vina/resppnsabilitatea. Si ca nu mai am incredere. Si asta sper ca nu se vor mai intampla la clinica privata. A se vedea ca mara nu a luat nicio infectie dar un diagnostic gresit si la ortoped am aflat ca nu are displazie de shold dar ca nu a vazut talgus valgus bilateral ce a necesitat gips. Va dati seama ca a 2a oara daca nasc in acelasi spital, o intreb pe pediatra de 2 ori: cucoana, sigur??? si nici nu ii mai dau sphaga

edit: doloress, la spitalul de stat, de 2 ori pe zi, mergeam cu vata mea si 5 lei (cam 2 dolari) in buzunar pana la o camera speciala unde ma dadea cu apa oxigenata, si iod pe cusatura aia epiziotomie. Preferam sa ma toaletez singura . Pt pers. cu cezariana, unele spitale te tin fara chiloti....asa ca mergi cu bucata de vata intre picioare, tine-o cu mana, ca sa verifice cusatura. Cam aiurea, cand putea sa treaca prin salon si sa iti ridice capotul. A, si da, la 5 dim. trezirea sa spele pe jos si sa ne ia temp. (pers diferite). Si se aseptau la atentii ...
pot sa fiu rea?A venit si preotul.si ala astepta ceva. Din pacate nu aveam nimic sa dau..si s-a uitat luung la mine. Dar pur si simplu nu aveam schimbat !!!

apropos de puii de moldoveni, Mara il striga pe tati sa vina de la innot sa o ia si pe ea : "wai, tati, wai... aidi wai!"

acum la spitalul unde am nascut sunt saloane separate de nascut, si poa sa vina si tatal. Inca nu stiu daca e bine ori ba . Ideeea ca inainte era sala comuna de travaliu, si cam penibil sa stau cracanata langa alti 2 tati . Ba mai mult, la curs,moasa a povestit ca a venit viteaz un tata, doctor, cica a lesinat. Au pasit peste el, cu copilul, si l-au lasat acolo jos, ca avea 2m. Asa ca fiecare spital are regulile lor interne - iar unele protejeaza medicii...si asistentele. SUnt suficiente cazuri de neglijenta - banui ca un tata agitat pe langa - nu le prinde bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Fetele mele dragi, sunt suparata rau. Cand citesc ce perle simpatice spun copiii vostri si al meu abia ingaima 2-3 vorbe ... Dupa ce m-a facut praf Robertel cu batanda vine si Patrick care tunde alunele si face salata de cacaverde. Am raaaaaaaaaaaas ... Iar Mara e haioasa rau cu aidi vai, mai e si frumoasa, manca-i-as copanelele si falcutele. Of, abia astept sa palavrageasca si al meu.

Dani, mami de

Rasfatzel Vlad Andrei 23.06.2008 si
Rasfatzica Andra Elena 31.03.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Danicris

Fetele mele dragi, sunt suparata rau. Cand citesc ce perle simpatice spun copiii vostri si al meu abia ingaima 2-3 vorbe ... Dupa ce m-a facut praf Robertel cu batanda vine si Patrick care tunde alunele si face salata de cacaverde. Am raaaaaaaaaaaas ... Iar Mara e haioasa rau cu aidi vai, mai e si frumoasa, manca-i-as copanelele si falcutele. Of, abia astept sa palavrageasca si al meu.

Dani, mami de

Rasfatzel Vlad Andrei 23.06.2008 si
Rasfatzica Andra Elena 31.03.2010

sa vezi ce o sa te bucuri ca tace dupa ce va incepe sa trancane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Dani lasa ca vine etapa asta si pe Vladuc, sunt copii care vorbesc mai greu - nici eu nu il credeam pe Robert in stare sa turuie atat (ma gandesc acum ca am turuit eu prea mult pe langa el de a ajuns in halul asta ) A fost insa o explozie, efectiv, de cuvinte - si asa va fi si la voi ;)

Dolores - super tare Patrickul !!! Sa notezi perlele, eu asa fac Cu prematurii da, si la noi ii plimbau de colo colo pe aia mai mari, stiu ca stateau asistentele la birou acolo la cafea sau la discutii, fiecare cu cate un copilash in brate pe care il mangaiau, il plimbau etc. Si am vazut niste scene acolo, cand ii schimbau pe cei din incubatoare, cum se purtau cu ei, cum le vorbeau - eu eram inca in faza de blocaj cu vorbitul unui nou-nascut si ma complexau teribil. si culmea e ca ditai medici veneau sa ii schimbe, adica nu se ofusca nimeni ca vezi doamne ala e medic si nu poate sa stearga un kk de copil. Barbati in toata firea, chiar ma gandeam cum e sa ai asa sotz

Cleule - pe cuvant ca daca eram in Ro io nu ma mai gandeam la un bebenou :D Sigur ramaneam cu ceva traume pe acolo, pai voi sunteti eroine. Stiti cum imi faceau mie toaleta ? Stateam ca balena in pat cu plodul mic in brate. Veneau asistentele, imi cereau voi daca sa ma spele. Io da - luati cupilul Il luau pe pitic la o sesiune de pupaceli pana il puneau in pat, nu scapa el Apoi stateam cu ochii in tavan si ele trebaluiau pe acolo - puneau chestii sa nu ude patul, faceau ce faceau pe acolo (nu siteam nimic neplacut), curatzau, imi puneau chilotzii si plecau. De doua ori pe zi, timp de 8 zile, cat am stat.

Iar travaliu ... cel putin la mine nu am vazut sala comuna - toate salile de travaliu erau private. De fapt stiu ca prima oara cand am facut vizita eram cam speriata ca or sa ne duca pe acolo si or sa auzim urlete chestii Si am ramas impresionata ca nu se auzea nimic M-am gandit ca erau camerele izolate fonic :D Dar iata ca nu ... Cica in noaptea cand am nascut eu a fost luna plina si au fost muuulte nasteri - io nu vazui picior de alta gravida acolo...Si nici nu auzii vreun alt glascior.

Tati al nostru a stat o noapte cu noi in camera, pe un pat pliant, pt ca avusesem un incident cu Robert si imi era frica sa mai stau singura. dar nu recomand per total, mai mult il stresez pe el, pe tata, care mai are si servis a doua zi. In rest, pe alti tatici i-am vazut in sala de baitza a copiiilor, luau lectii si invatau cum sa ii faca toaleta piticilor.

Hai ca daca la prematuri inteleg ca tre sa fie izolati, tinuti acolo, in camera aceea a lor, la un copil nascut la termen, fara probleme, nu inteleg nici chip de ce sa nu stea cu mama imediat dupa nastere. faza cu dusul la x ore si cu rugatul asistentelor sa iti dea acces la copilul TAU mi se pare de toata jena. Cu toate ca eram absolut novice in ale ingrijitului de pitic cred ca as fi innebunit sa il stiu departe, in alte maini decat ale mele pentru baitza etc. Insa nah, si eu a trebuit sa il las pe alte maini cand a fost internat cu infectia aia, dar vazand atmosfera generala de acolo am invatat sa ma relaxez. Ba chiar ma complexau, cu felul lor de a trata copiii si de a le vorbi.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Danicris asa e, cum zice Cleo o sa te bucuri cand mai tace oleaca Ce sa zic, adevarul e ca murim de ras cu el, sunt momente super. O sa vorbeasca si Rasfatelul, ai sa vezi!

Cleo am inteles acuma cum vine cu vata si cu chilotii... Naspa. La noi vine asistenta in salon sa te controleze si sa-ti faca toaleta. Si pe mine m-a trezit una la 6 dimineata si am dat-o afara imediat. I-am zis ca-l am pe sot, ma ajuta el, sa vina mai tarziu, ca dorm. A iesit urgent, si-a cerut si scuze.

La noi esti singura in sala de nasteri. Al meu sot nu s-a uitat deloc. Ca aveam un cersaf mare pe burta si picioare, nici eu nu vedeam ce se intampla acolo. Asa ca el statea chiar intors, cu capul spre mine, ma tinea de mana, ma mangaia, numara impreuna cu mine, n-avea treaba cu partea de jos. Cred si eu ca mai lesina bietii, ca si eu as lesina daca as vedea.

Mergi la inceput

Simonix eu sunt super legata de al meu sot, nu fac un pas fara el. El ma lua ma plimba in carucior prin spital, ca era drum lung intre mine si terapia intensiva de prematuri, nu puteam merge singura si nici nu m-ar fi lasat ei, ar fi chemat un infirmier. Asa il aveam pe el. Imi aducea de mancare de la restauran (ca nu-mi placea mancarea lor de spital), imi facea toaleta. A fost super sa-l am langa mine. Acum ma gandesc cu groaza ca o sa trebuiasca sa stau si singura pentru ca probabil Gabi o sa stea cu Patrick, n-am ce face cu el.

Edit : si eu am remarcat la prematuri doctorii care schimbau scutece. Era unul chiar tinerel tare, ma gandeam ca e infirmier prima data, el era doctor.

Si de vorbit, si eu am ramas asa, ce frumos vorbeau cu ei. Asistentele nu-l mai scoteau din Domnul Patrick, ma scuzati, cand il schimbau sau ii faceau baita, ca plangea. Eu radeam si ele se uitau asa la mine, mi-a zis una, mai batrana, ca nu e nimic de ras, copilul trebuie tratat cu respect de la prima secunda de viata. E o fiinta umana ca mine si ca tine, numai ca e mai mic. De ce ar fi tratat diferit din punct de vedere al politetii si respectului?

Mergi la inceput