un sfat
Dragi "aspirante",
Va urmaresc de multa vreme pe forum si ma intristez sau ma bucur alaturi de voi. Povestea mea e lunga si destul de trista, caci dupa 4 ani de operatii si zeci de investigatii, medicii nu au reusit inca sa-mi puna un diagnostic exact (trompe care se infunda mereu, anticorpi, ovulatie neregulata). Drept urmare, am ajuns la Timisoara, unde mi s-a spus ca trebuie sa repet laparoscopia si abia apoi imi vor spune ce sanse mai am. Care dintre voi ati facut acolo laparoscopia, ma puteti ajuta cu sfaturi? Cit si cum se "da"? M-am refacut foarte greu dupa prima laparoscopie, in 2002 si sunt cam speriata de a doua. In plus, ma intreb daca medicii vor permite unei rude sa stea cu mine dupa operatie, aveti habar daca e posibil asa ceva? Orice sfat imi va prinde foarte bine. Imi puteti scrie si pe adresa de e-mail: luciam@personal.ro. Si, apropo, ce credeti despre tratamentul homeopat in caz de trompe infundate si altele? Cunoasteti vreo reusita? Multumesc tuturor acelora care imi vor scrie.
Lucia
Raspunsuri
Gabela spune:
Lucia, cand eram in tara auzisem ca la Techirghiol au avut mereu rezultate la desfundarea trompelor, se fac aplicatii vaginale cu namol. Nu stiu insa cat de bun mai este acum namolul...Pentru ovulatie ai putea incerca un tratament naturist. Ia legatura cu Livia de aici de pe site sau da o cautare pe www.formula-as.ro, stiu ca tot citisem de tratamente si bai pentru desfundarea trompelor...Bafta si pupici,
Gabela
P.S. la ce fel de anticorpi de referi?
matia spune:
Eu am facut la TM laparo acum 2 ani si am dat 1.000.000 dr ginecolog si 300.000 dr anestezist! Toata lumea din salon se lauda cu sume mult mai mari! eu atit am avut.Oricum nu vad rostul sa dai 100 euro la dr g si cine stie cit la anestezist si sa mergi la stat! Daca ai atitia bani te duci intr-o clinica particulara unde atit te costa cu tariful in fata( ba chiar mai putin) si macar te trateaza omeneste!Nu sint sigura daca am retinut bine numele spitalului..Odobescu sa fie oare? Asistentele de la ATI erau niste scorpi cu fata umana...Nu cred ca lasa pe nimeni sa stea cu tine, doar daca cotizezi cine stie cit...Eu am plecat de acolo cu o parere execrabila! Si in afara de dr. ginecolog care a avut decenta sa nu accpte 'darul' decit dupa, ceilalti mai ca nu stau cu mina intinsa si ...sa te fereasca sfintul sa nu le dai!
Când apa-ți ajunge la gură.....CAPUL SUS! Matia
lucia munteanu spune:
Dragelor,
Merci pentru raspunsurile voastre. O sa incerc intr-adevar sa descopar ceva tratamente alternative pentru trompe infundate, imi este groaza sa ma internez pentru laparoscopie, este o mizerie de nedescris in acest spital, iar dupa ce mi-ati mai spus si voi, legat de "amabilitatea" celor de acolo...Draga Gabela, referitor la anticorpi, acesta este raspunsul primit de la medicul meu, in urma a 2 teste postcoitale; intrucit toti zgubiliticii erau morti si aglutinati (cap la cap) la 2 ore dupa contact, a ajuns la concluzia ca as avea anticorpi in col si vagin (analiza s-a facut la laboratorul spitalului-de stat, desigur). Nu stiu daca se fac analize de laborator mai sofisticate,in acest sens, nu stiu care sunt acestea, dar, oricum, medicul zice ca pe cale naturala nu am sanse. Problema este insa ca nici cu inseminare intruterina nu am reusit, asa ca ma paste clar etapa urmatoare: FIV. Iar despre tratamente pentru astfel de probleme, se pare ca nu exista. Sincer, imi vine sa las totul balta, noroc ca v-am gasit pe voi, cel putin (nu vreau sa sune egoist) nu sunt singura in toata treaba asta, imi dau seama ca nu sunt eu singura "pedepsita" pe lumea asta, ci aflu despre atitea alte femei care trebuie sa treaca prin toate aceste suferinte. Mai am o rugaminte pentru oanamagda, a carei (trista) poveste o stiu de pe forum. Oana, am inteles ca tu ai facut Fiv la Timisoara, poti sa-mi dai citeva sfaturi in acest sens, daca nu iti vine prea greu? Iti multumesc, tie si celorlalte fete care mi-au scris si va tin pumnii la toate.
Lucia
crinuta spune:
Nu cred ca tratamentul homeopat poate ajuta la desfundarea trompelor, ci mai degraba ajuta la reglarea sistemului hormonal.
Pt trompe asa cum s-a spus si mai sus se recomanda Techirghiol.
Matia draga, asta e valabil si pt tine.
pupici
Crinuta
LICUTA1 spune:
De curand am fost la Sovata si sa stii ca foarte multe persoane aveau acest diagnostic trompe infundate, si din cate am inteles da rezultate mai ales daca sa umblat pe trompe candva (instilatii, HAG, LAPAROSCOPIE).
Licuta
crinuta spune:
Asa este Licuta, tratamentele balneare sunt mult mai eficiente decat instilatiile.
Crinuta