David-steluta mea de mare.(2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Leditia, si fata mea s-a dat cu capul de parchet si de mobila intr-o vreme, cand nu reusea sa faca ceva sau nu primea imediat ce vroia. Am auzit ca fac asa destul de multi la varsta asta. Si cu vorbitul .. apoi ai rabdare! Ce vorba vrei tu la varsta lui!? Daca nu vrea sa ii citesti (si e normal sa nu aiba rabdare) scoate-i un set de oale, cutii din plastic, niste linguri din lemn si lasa baiatul sa se joace. Pune niste fasole intr=o sticla de plastic de 0.5l si inchide bine capacul, sau mai multe capace de la borcane, de dimensiuni diferite. Aste sunt jucarii interesante pt ei acum, nu cartile. .

Pupam cucuiul sa treaca si incearca sa te linistesti un pic.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Ledi, sanatate multa va doresc.
Nu te intrista, toate la timpul lor.
Vb cu un medic, eventual cu medicul pediatru si vezi ce zice, daca este nevoie de o evaluare neuro.
Cat despre citit si alte cele...va venii si vremea lor, sa fii sigura
F bine ca este un copil energic, este plin de viata si asta ar trebui sa te bucure , lasa-l sa le faca in ritmul si stilul lui

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
Am produse la bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Multumesc de sfaturi.
David s-a mai lovit la cap,insa nu asa rau.Ieri nu putea sa stea pe spate sa-l schimb,cu chiu cu vai reuseam sa-i pun pampersul in te miri ce pozitii..laptele aseara l-a baut cu capul intr-o parte,se tot freca acolo si maraia.Azi daca a fost marait si a dormit mult m-am speriat..Dr zice ca daca nu a varsat si e ok per ansamblu nu are nimic grav si ca va trece.
Nu vrea sa stea cu comprese reci sau cu gheata..urla de ma stie tot blocul.Nici nu stiam cu ce sa-l dau acolo..i-am dat cu putin gel cu heparina,apoi am citit k nu se da pe rani(el avea pielea julita,nu mult,dar oricum)..Cu toate astea s-a mai desumflat de ieri si poate sta pe spate sa-l schimb si sa-si bea lapticul..
Treaba cu datul cu capul de toate cele e mai de mult,o face de frustrare,de nervi,de suparare..daca nu ii reuseste ceva,daca nu poate ceva,daca nu il las undeva,daca nu i se da ceva..Am zis ca e o faza si va trece,insa nu mai trece si deja nu mai suport sa-l vad cum isi face singur rau..Daca il iau de jos si nu-l las sa se dea cu capul de parchet mai rau se enerveaza si fuge mai incolo si-si face damblaua..ceva de genul sa-mi arate el mie,ca vede ca nu-l las si ma consum ..Daca plec imediat de langa el,vine dupa mine sa se dea cu capul de podea in fata mea,sa-l vad.Mereu il iau in brate si ii zic ca nu e bine,ca il va durea..se zbate si vrea jos,sa-si faca el damblaua.
Efectiv nu mai stiu cum s-o dau..cand era mai mic..cred ca pe la un an a inceput faza asta..se dadea cu capul de pereti,de marginea patutului..Mi s-a spus ca e o faza si ii va trece..
Mai nou daca nu-i convine ceva,ne pocneste..azi m-am ales cu un cap in gura si niste palme in ochi..Nu-mi place deloc noul lui comportament cu lovitul asta cand nu-i convine ceva..sau arunca cu lucruri in mine..
De vorbit ii vorbesc mereu..ii arat pe geam copacii,masinile,pasarile..cantam un cantecel cu pasarile..eu :pasarile zboara,dau din aripioara..el ''pe pe'' si da din manute ca si cum ar zbura.Intelege ce-i zic,insa vorbeste monosilabic..eu sunt ''ma'' de nu stiu cate luni..pey poate insemna pasari,apa..masina e shis sau brum,pomul e po,pisica e pis..si asa mai departe.
Mai are un pic si face 2 ani si de aia imi tot fac griji,ca vad cum evolueaza altii,iar el e mai preocupat sa se catere,sa se arunce de pe canapea jos..si alte minuni care ma aduc pe mine in pragul infarctului.
Si nu stiu cum sa procedez si cum sa mai fac sa scape de obiceiurile astea urate...de fazele astea sau ce or fi.

Laura,il las sa se joace cu multe lucruri care nu sunt nici pe departe jucarii..atata vreme cat nu sunt lucruri valoroase si le-ar putea strica sau cat nu-i fac lui rau..nu am nimic impotriva.Ii plac oalele,are si el setul lui de plastic cu care face mancare cu telul..
In fine,sunt ingrijorata ce sa mai..
Acum doarme..sa vad cat doarme.
RMN cica nu se face asa usor mai ales in cazul copiilor asa de mici..Eu sper sa nu fie nimic grav totusi..
pup si o zi faina tuturor.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

ledi imi pare rau de lovitura lui David!
Sa sti ca si Nadia la fel face, se da cu capul de podea, musca din gresie (), ne loveste, ne musca, zbiara.
Si ea se catara pe toate cele, am zic sa o duc la circ ca acolo ii e locul. Face tumbe, salturi, se urca in biblioteca, se urca pe pervazul ferestrei si sare de acolo in pat (care e lipit de peretele cu geamul).
Asa-s unii copii, mai inclinati spre miscare.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Ledi, imi pare tare rau ca s-a lovit asa tare David. Pot sa-ti recomand sa ai in casa pentru astfel de momente gel sau crema de arnica. Eu in timp ... si te rog sa ma crezi ca am testat zilnic pe ficioru-meu al de colectioneaza vanatai, julituri si pocnituri, am descoperit ca cea mai faina e cea de la Tis. Se absoarbe cel mai bine si mie mi s-a parut super eficienta in tratare.
Si al meu, la 5 si e numa o vanataie, plus ca mi-a venit batut de la gradi, cu amandoi ochii umflati ...
Cred ca e forma lui David de a se revolta, e un copil istet, are personalitate si e normal ca nu-i convine cand tu esti continuu dupa el ba cu un tratament, ba cu mancare, ba cu masajul. E greu tare pentru tine, dar pentru el mititelul, desi ce-i faci tu e viata pentru el, inca nu are puterea nici sa aprecieze si nici sa accepte.
Te rog, linisteste-te tu in primul rand, ca sa poti avea grija de el.
Poate merge cu taiatul desenelor sau a unei activitati care ii place lui, cand se mai loveste intentionat.
Te pup, si pup si vanataia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

buna Ledi,
Ma bucur sa va regasesc,cum eu nu am mai scris demult la celalalt topic nu prea mai stiam nimic de voi.
Stiu ca iti este destul de greu si probabil esti satula sa tot auzi ca nu e cazul sa te ingrijorezi si altele de genul.
Dar, sa stii ca si Matei are momente in care daca nu ii convine ceva vine si ne pocneste, se tavaleste pe jos sau URLA, efectiv urla sau racneste de zici ca cine stie ce a patit de nu stiu ce sa mai fac si ma gandesc si eu ca are pr psihice si poate ar fi cazul sa-l evalueze un psiholog. Dar apoi ma calmez si zic sa o iau mai usor. Se da si el cu capul de pereti sau de masa asa din senin chiar dar ma gandesc ca poate e doar o etapa si o sa ii treaca.
Mai ales decand merge la cresa parca nu-l mai recunosc cateodata nu-i convine nici cand vreau sa-i pun haina pe el si incepe sa racneasca si sa bata din picioare de zici ca-l taie careva.
Eu ma bucur ca Davidutul e energic si face tot felul de trasnai, asta inseamna ca e un copil destept si ii merge mintea chiar daca deocamdata face numai trasnai. Eu cred ca o sa vina vremea cand o sa stea sa asculte si povesti si ce ai tu sa-i spui. Nici al meu nu asculta ca ii spun eu ca nu e frumos sa faca asa sau ca e urat, ca ma supar pe el si nu mai vb cu el, ca il pun la colt. Degeaba vorbesc, degeaba incerc eu sa ii citesc povesti, poezii, sa coloram impreuna.Nu are nici o treaba. Fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare si stai linistita ca o sa inceapa sa vorbeasca.
Hai ca te-am inebunit,acum ca stiu unde te gasesc o sa scriu mai des.
Va pupicesc.

Aurora de duracell neastamparat Robert Matei

Robert Matei

Pozici
Mateut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Ledi, cum sunteti azi? Se simte mai bine Davidutu? Ce-i mai face cucuiul? Tu cu maseaua de minte? Va pupam cu drag
Mie cand imi face Vladut crize de plans si tavalit, dupa ce i-am explicat cum sta treaba, ii zic ca nu are decat sa planga si cand ii trece il astept sa ne jucam si merg la el in camera si incep sa ma joc. Binenteles ca in secunda 2 e langa mine si ne jucam impreuna.

de baietel nazdravan (09.02.2009)

e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Neatza.
Nu ca ma simt mai bine cand vad ca si altii fac asadar sa zic ca ma linisteste.:)Problema este ca faza asta dureaza de mult.Inainte se dadea cu palmele in cap de m-a intrebat o doamna in parc daca-l bat.si de aia se pocneste copilul singur.I-a trecut..Faza cu pocnitul de pereti,parchet,dureaza insa de mult si nu-i mai trece.
Faza cu batutul o are de ceva vreme,nu de foarte mult timp,insa nu-mi place comportamentul asta.Ii explic ca pe mami o iubim,facem mai-mai..uneori merge,alteori ma pocneste mai tare.Daca nu-i fac ce vrea el in momentul ala,arunca cu toate jucariile in mine.
De pedepsit nu l-am pedepsit pt ca nu pricepe..daca-i zic ca m-am suparat pe el si e pedepsit si-l pun sa stea pe canapea,fuge si rade..
Ralu,David e mic,nu are chestii favorite..nu-l intereseaza desenele,daca sunt bine,daca nu, e iar bine.
I-am luat mai demult niste jucarii pe care le tot trantea de parchet..si i-am tot zis ca daca le mai tranteste i le iau,ca nu e frumos,ca le doare si pe ele..bla bla,nu s-a potolit,i le-am luat..a marait 2 secunde si si-a luat altele.
Nu ma inteleg cu el,nu pricepe ca-i zic eu una alta..uneori am impresia k vorbesc singura,sa ma aflu in treaba...el tot cum vrea face.
Azi e mai bine cucuiul,a mai scazut in dimensiuni...ieri mi-a tot dormit,probabil de la vreme,dar eu intrasem in fibrilatii pe aici.
Maseaua mea e la locul ei..ma chinuie un colt acolo..O tratez cu indiferenta uneori si cu ketonal cand nu mai pot :)
pup si o zi faina tuturor.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

Ledi,revin si eu sa-ti mai spun ce face Matei poate te mai linistesti un pic.
El are unele momente in zi cand intra in modul distructiv cum ii zic eu, adica, alearga prin casa dintr-o camera in alta, unde are acces ca eu tin usile incuiate si cheile puse bine ca descuiatul nu mai e o roblema pentru el, si in drumul lui trage cate ceva, daca nu trage se urca pe un scaun, il tranteste daca nu are scaun ajunge prin bucatarie trage de usa de la frigider,daca nu o poate deschide ca e baricadata si aia trage de usa de la cuptor, daca nu deschide debaraua si scoate de pe acolo cam ce poate,ia ibrice le pune pe aragaz si deschide gazul,deschide dulapul si imi imprastie pastele toate pe jos,intr-o zi mi-a rasturnat 2 pungi cu orez,daca nu gaseste nimic de genul i-a sucitorl si incepe sa il foloseasca pe post de toiag, nu stiu unde a vazut el asta sau merge la noi in camera si trage de televizor sa-l dea jos sa vada el ce se ascunde dupa,trage de telefon sa vb el cu Lumi(matusa mea)si se apuca de butonat de nici nu mai stiu pe unde suna sau ia mobilul meu sa il sune pe George,adik pe tati sau pe buni. daca ajunge la pac,pac, adik telecomanda o tranteste de parchet pana ii sar bateriile si apoi vine la mine si zice "s-a sicat pac" sau trage de cablu pana il smulge din spliter, apoi se duce in fata televizorului si cica s-a sicat tizoiu,si muuulte muulte altele de nici nu am timp sa iti zic tot ce face el. De jucarii... nici nu mai zic ca le ia si le tranteste ii place la neunie asta si degeaba ii spun eu ca nu e frumos ca nu ii mai cumpar,ca i le iau nu-i pasa. i le iau si oricum gaseste altele sau altceva de care sa se agate si sa traga. Sau se urca in pat si face tupa tup,asa cum zice el, sare de cateva ori si apoi se tranteste pe burta de imi sta inima in loc ca Doamne fereste se loveste cu gura de marginea patului sau cu capul de perete sau ajunge pe podea. Si oricat il pedepsesc si incerc sa-i explic ii spun ca nu e bine ca face bubita la gurita si il doare el se uita la mine si zice "sace bubita la guita si la dinte" si...iar se apuca de sarit sau de catarat pe cate ceva. Si eu ce sa-i fac,nu stiu cum sa procedez ca sa inteleaga,asa ca am ajuns la concluzia ca oricat ii explic frumos sau ii mai dau cate o palma la fund sau il mai urechesc tot degeaba,nu a ajuns faza in care sa inteleaga ce e bine si ce e rau si sa constientizeze pericolul.Dar datoria mea e sa ii amintesc mereu chiar daca vb degeaba deocamdata.
Sper sa vina vremea cand sa ma pot intelege cu el si el sa priceapa si sa constientizeze. Pana atunci stric orzul pe gaste,daca pot sa zic asa,desi nu suna pra bine.
Pupici.

Aurora de baietel neastamparat si nazdravan Robert Matei

Robert Matei

Pozici
Mateut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Ledi, eu zic sa nu-ti faci griji deocamdata. Si Filip face la fel. Se arunca pe jos si se loveste cu capul de parchet. Noi avem si dovada: dintii din fata care sunt sparti aproape jumate :(.....La fel ne pocneste cand e nervos. O sa treaca sper si eu...adica inca nu-mi fac griji.

La fel si el, intelege tot, dar nu vorbeste decat maximum 5 cuvinte. Eu sunt ma-maaaaa doar la suparare. In rest numai tati, tete (tataie), gata si mai zice un fel de tata care e caca de fapt. Eu ma oftic ca nu vea sa zica nici macar 'apa'. Si zic eu ca am facut mari progrese ca l-am invatat sa zica DOI cand il intreb cati ani are. Si eu ma panichez cand vad ca altii spun poezii la varsta asta, dar sunt si copii, baieti am observat, care incep sa vorbeasca dupa doi ani jumate...si nu are nimic de-a face ci inteligenta :)

Pupam mami si David!

Mami de Ioana, Filip si 18+

Mergi la inceput