Nasterea la Medlife (18)
Raspunsuri - Pagina 9
patriciadic spune:
Ana - iti multumesc din suflet pt toate raspunsurile tale. M-am uitat peste eco si am multi indici la cele doua artere, numai ca nu imi dau seama daca sunt ok sau nu. In schimb medicul mi-a zis ca toti parametri sunt bine.
De expl eu pana sapt trecuta luam aspirin cardio pt ca indicele de pulsativitate din arterele uterine era mai crescut, dar acum mi-a zis sa nu mai iau nimic pana la nastere decat elevit. Mie imi recomandase aspirin dupa eco de 12 sapt si apoi la 22 mi-a spus ca indicele a iesit bine, dar mi-a lasat tratamentul pana acum.
Referitor la greutatea mea si a sotului pot sa iti spun ca el a avut 3200, iar eu 3600. El nu e un barbat foarte inalt. :) Si toti membrii familiei lui sunt mai mici de inaltime - sora lui de exp am aflat ca a avut la nastere 2700.(nu stiu daca are vreo relevanta)
O sa incerc sa ma mai linistesc si sa astept eco de pe 1 sept. sper sa mai recupereze ceva pana atunci.
Ma gandesc totusi ca mi-ar fi zi ceva dr Albu daca ar fi vazut o problema, nu?
Tu cand ai DPN? Cat ar mai avea bebelina ta de stat in burtica? Iti tin pumnii sa stea cat mai mult.
cori_mic - eu am caruciorul cu doua genti: una pt cumparaturi si un rucsac pt scutecele si lucruri de schimbat bebele.
liana.berbec spune:
cori_mic,
Am vazut si eu burticile voastre. Tu arati absolut superb, numai burtica de tine, in rest subtire si inalta ca o trestie .
De miscat ma misc. La prima sarcina m-am miscat pana am nascut si chiar si intravaliu nu am stat jos o clipa.
ana_perianu,
Te asteptam cu vesti bune. Suspecta de trombofilie sunt si eu si sunt sub tratament de la Fundeni deocamdata fara retard de crestere. Cand a aparut la tine retardul?
22+
patriciadic spune:
Bubante - sa stii ca si eu patesc acelasi lucru: uneori, cand misca bebe, mi se intareste f tare burtica si tot fara dureri. Cred ca sunt contractii nedureroase. Sper insa sa nu fie prea dese. De expl de dimineata si pana acum (ora 12) am avut cam 5 contractii.
Cori_mic - bebele meu cam de la inceput a fost mai micutz astfel:
pe la 12 sapt avea 4 zile in urma
pe la 21 sapt avea 6 zile in urma
pe la 27 sapt avea 6 zile in urma
pe la 31 sapt avea 9 zile in urma si acum
pe la 34 sapt are 12 zile in urma
Cam asa ar fi pe scurt evolutia in greutate.
Nu stiu de ce mesajul asta nu mi-a aparut din prima. Sper acum sa apara.
Ana_Perianu spune:
patricia - albu are experienta, stie el ce face
Si ca sa intelegi, din faza cu retardul nici un medic din cati la care am fost nu s-a panicat, toata lumea a zis ca e normal, a fost doar paranoia mea ca eu vreau sa creasca (sincer parca simteam ca va vrea sa se nasca mai repede)
DPN-ul meu e 10 sept.
liliana - abia la eco de pe 27 iulie a aparut prima oara retard, am mai avut cate 2-4 zile dar imi cresteam doza si imediat intra in grafic
cori_mic spune:
Patricia daca bebe a avut de la inceput retard si acesta se pastreaza cat de cat constant e ok. Oscilatii de cateva zile exista la toate. Nu te ingrijora si nu iti face probleme atata timp cat doctorul spune ca e ok si diferenta nu depaseste 2 sapt nu are rost sa stai ca pe ace.
Si la mine oscileaza, diferentele sunt mai mici, e adevarat, dar sunt(eu am facut multe eco ca sunt o crizata si mi-era dor de bebe asa ca sa nu va mire )
eco 7 sapt - retard 3 zile
eco 9 sapt - retard 4 zile
eco 12 sapt - retard 3 zile
eco 16 sapt - retard 5 zile
eco 20 sapt - retard 3 zile
eco 26 sapt - retard 5 zile
eco 31 sapt - avans 7 zile
Concluzia mea:
Vezi cum iese urmatoarea eco, daca scade sau ramane constanta, nu te stresa. Daca valoarea creste, atunci discuta cu doctorul despre eventuale analize suplimentare, cauze si tratament. Ana ti-a explicat deja o posibila cauza. Si nu am vazut eu poate, dar te rog sa mai spui o data in cate sapt esti acum.
Inca ceva: trimite inca 5 mesaje sa scapi de moderare sa iti apara mesajele in timp real. Poti sa ne povestesti despre vreme sau ce vrei tu , nu ne suparam
Cori 34+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.
liana.berbec spune:
Ana,
Pe 27 iulie aveai cate saptamani? Si cresteai doza de Clexane? Sau de ce? Eu sunt pe vitamine doar si cu indicatia de a lua si Aspenter pe care nu-l iau fiindca nu am avut retard pana acum iar rezistenta pe artere este ok. Mai mult la ultimele analize de la Fundeni in afara de APCR care era 0.7 in loc de 0.8 cut off, totul era ok. Cu ce medic nasti la Medlife? Eu sunt la Albu.
22+
patriciadic spune:
Ana - nu poti sa iti imaginezi cat m-au linistit vorbele tale. Iti multumesc tare mult pentru suportul moral. Mi-ai dat pur si simplu LINISTE :)
Hai ca nu mai ai mult pana la DPN. Si acum ca esti linistita cu injectiile pe care le-ai facut, cu siguranta bebelina va sta mai mult in burtica.
Vei naste prin cezariana?
Sa dea Domnul sa nu ne mai stresam niciuna si sa fie bine toti bebelusii.
cori_mic spune:
Si inca un sfat care poate nu pare asa important, dar in anumite situatii ajuta: incearca sa stai cat mai mult pe partea stanga ( si sa nu dormi pe spate). Aceasta pozitie permite oxigenului si nutrientilor sa ajunga mult mai usor la bebe, in timp ce dormind pe spate, bebele apasa exact pe venele ce au acest "job". De asemenea cresterea pulsuli tau (stresul..) are acelasi efect negativ.
Si sa te hranesti cat mai bine asa cum a fost draguta Ana si ne-a explicat. Lucrurile astea chiar tin de noi si inainte de tratamente si doctori trebuie sa facem tot ceea ce e posibil din partea noastra pentru a ajuta.
Cori 34+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.
patriciadic spune:
cori_mic - merci mult de incurajari, deja voi fetelor m-ati mai linistit. Sunteti extraordinare. :)
Astazi am 34 sapt si 5 zile, duminica practic voi avea 35 sapt. Iar bebe ieri avea la eco 2124. Poate mai recupereaza pana la urmatoarea eco. Am inteles ca ei acum iau cel mai mult in greutate, in jur de 250 gr pe sapt.
Eu sunt programata pe 15 sept la cezariana. Deci peste 4 sapt jumatate.
Tu cand ai dpn? Crezi ca e posibil sa ne intalnim pe acolo? Inteleg ca si tu ai 34+