Mabrouk Ramadan

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Lucruri care ANULEAZA postul

Ceea ce anuleaza postul se poate imparti in doua categorii :

(a) ceea ce anuleaza postul si necesita recuperarea ulterioara;
(b) ceea ce anuleaza postul, necesita recuperarea ulterioara si o rascumparare.

In prima categorie se includ :

Mancatul si bautul in mod intentionat :

Daca cineva mananca din cauza ca a uitat, a gresit sau a fost obligat sa o faca, nu trebuie sa recupereze ziua respectiva mai tarziu si nici sa o rascumpere. Abu Hurairah a relatat ca Profetul a spus : "Cel care uita ca tine post si mananca sau bea isi completeaza postul ca si cum Allah l-a hranit si ia dat sa bea." (relatat de "grup")

Comentand, at-Tirmighi a spus : "Majoritatea invatatilor tin cont de acest hadis. Si aceasta este opinia lui Sufyan ath-Thauri, ash-Shaf'i, Ahmad si Ishaq."

Abu Hanifah a relatat ca Profetul a spus : "Acela care isi intrerupe postul in timpul lunii Ramadan din cauza uitarii nu trebuie sa recupereze acea zi ulterior sau sa o rascumpere." (relatat de ad-Daraqutni, al-Baihaqi si al-Hakim, care a spus ca este sahih, conform criteriilor lui Muslim. Ibn Hajr a spus ca lantul sau de relatatori este sahih).

Ibn 'Abbas a relatat ca Profetul a spus : "Allah nu va trage pe nimeni la raspundere din aceasta natiune pentru ceea ce a facut din eroare, uitare sau sub amenintare." (inregistrat de Ibn Majah, at-Tabarani si al-Hakim)

Vomatul intentionat :

Daca cineva nu mai are cale de ales si vomita neintentionat, nu trebuie sa-si recupereze acea zi ulterior si nici sa o rascumpere. Abu Hurairah a relatat ca Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a spus : "Acela care nu mai are nicio solutie si vomita, nu trebuie sa-si recupereze ziua respectiva. Cel care vomita intentionat, trebuie sa o recupereze." (relatat de Ahmad, Abu Dawud, at-Tirmidhi, Ibn Majah, Ibn Hibban, ad-Daraqutni si al-Hakim. Cel din urma a spus ca este sahih.)

Conform unui raport credibil, al-Khattabi a spus : "Nu stiu sa existe vrei diferenta de opinie intre savanti pe acest subiect. Daca cineva vomita fara intentie, nu este in situatia de a recupera ziua respectiva, in vreme ce [persoana] care a facut-o cu intentie are de recuperat."

Menstruatia si sangerarea postnatala :

Chiar daca un asemenea tip de sangerare apare chiar inainte de apusul Soarelui, ziua de post este stricata si trebuie recuperata. Asupra acestei chestiuni exista un consens intre invatati.

Ejacularea spermei :

Ejacularea anuleaza postul indiferent ca s-a produs din cauza sarutului sau a masturbarii, ziua impunand recuperare. Daca ejacularea a avut loc din cauza privitului sau ganditului la ceva, este ca si cum in timpul zilei ar exista un vis erotic [en. "wet dream"], ceea ce nu strica postul, iar persoanei respective nerevenindu- i nicio obligatie. In mod asemanator, eliminarea lichidului seminal nu aduce niciun prejudiciu postului, de niciun fel.

Consumarea a ceva care nu este hranitor, cum ar fi sarea :

Cel care foloseste foarte mult sarea pentru alte motive in afara de cele legate de mancare, in cazul in care [sarea] ajunge in stomac, conform majoritatii invatatilor, postul este anulat.

Daca cineva intentioneaza, in timpul postului, sa si-l intrerupa, postul sau se anuleaza chiar daca nu a ajuns sa manance ceva :

Aceasta este din cauza ca intentia este unul dintre stalpii postului, iar daca cineva isi schimba intentia, isi anuleaza postul.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

cate invataturi si ptr noi!

citeam o postare anterioara de a ta, Hannen, in care iti exprimai uimirea ca (inca)nu a aparut cineva care sa critice,sa arunce cu rosii.
dar..
CU CE DREPT?
Da' ce-i aici, site de matrimoniale?Piata?

"Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra voastra!"-sper ca n-am zis vreo prostie!

Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Gabriela,n-ai zis nicio prostie,ai zis foarte frumos si corect!

cit despre ceea ce am zis mai devreme,experienta isi zice cuvintul.Aici nu mai exista niciun subiect despre Islam(desi e specificat "Casa tuturor religiilor,biserici/templu/moschee") si toate muslimele care au fost pe forum de`a lungul timpului ,au plecat.Iar cele care mai sunt nici nu mai au curaj sa`si recunoasca religia.Ghici de ce!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Gabriela,n-ai zis nicio prostie,ai zis foarte frumos si corect!

cit despre ceea ce am zis mai devreme,experienta isi zice cuvintul.Aici nu mai exista niciun subiect despre Islam(desi e specificat "Casa tuturor religiilor,biserici/templu/moschee") si toate muslimele care au fost pe forum de`a lungul timpului ,au plecat.Iar cele care mai sunt nici nu mai au curaj sa`si recunoasca religia.Ghici de ce!

din cauza "noastra" crestini-ortodocsi, cu siguranta!Din cauza faptului ca suntem ,unii, prea ingusti la minte astfel incat sa intelegem /acceptam ca omenia, demnitatea,onoarea,respectul fata de sine /semeni etc nu tin (e) de vreo religie ci de capacitatea de adaptare/integrare/acceptare , de educatie ,de valori si principii.
In religia islamica ,catolica n-am auzit pe nimeni sa injure de Dumnezeu, oricare ar fi el ,pe cand la noi ....Ar fi multe de spus, iar io cu siguranta gasesc macar una care sa-mi prinda un pumn in cap.
Iarta-mi indrazneala de a vorbi despre religia noastra .Sper sa nu-ti fi tulburat ziua de post.

Gabriela

Mergi la inceput

Gariela,pe mine si in general pe toti musulmanii nu-i tulbura absolut deloc sa vorbeasca despre celelalte religii.Pt. ca unul din stilpii credintei islamice este sa crezi in toate cartile revelate (asadar Tora,Injiil(Evanghelia)...etc)si in toti profetii (absolut aceasi si identici pe care`i stie un crestin care a citit o data in viata Biblia)
N-am auzit pe nimeni sa fie tulburat de astfel de discutii ,iar eu personal te asigur ca nu sunt.de aceea eu personal intervin in alte discutii de la SC,pt. ca imi place,ma pasioneaza dar din nefericire tulbur pre multi

sper din suflet sa nu`ti "prinda" nimeni un pumn in cap(m-ai facut sa rid) cel putin nu aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Girlz , va rog nu mai comparati merele cu perele. Amindoua sint bune dar sint diferite. O sa nasteti discutii interminabile si fara rost.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Gariela,pe mine si in general pe toti musulmanii nu-i tulbura absolut deloc sa vorbeasca despre celelalte religii.Pt. ca unul din stilpii credintei islamice este sa crezi in toate cartile revelate (asadar Tora,Injiil(Evanghelia)...etc)si in toti profetii (absolut aceasi si identici pe care`i stie un crestin care a citit o data in viata Biblia)
N-am auzit pe nimeni sa fie tulburat de astfel de discutii ,iar eu personal te asigur ca nu sunt.de aceea eu personal intervin in alte discutii de la SC,pt. ca imi place,ma pasioneaza dar din nefericire tulbur pre multi

sper din suflet sa nu`ti "prinda" nimeni un pumn in cap(m-ai facut sa rid) cel putin nu aici.

aici sigur nu !da' am io topicurile mele in care nu risc sa "intru" din prea mult zel(a se citi fanatism) al duamnelor .Daca nu esti de acord cu ele,deja esti trecut pe lista neagra si risti un "sfant" pomelnic de toata frumusetea.Asta da credinta.numai la noi se poate intampla asa ceva

Voi citi in continuare postarile tale si a celorlate doamne, ptr ca mie imi fac bine, imi plac si am ceva de invatat.

Gabriela

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

Girlz , va rog nu mai comparati merele cu perele. Amindoua sint bune dar sint diferite. O sa nasteti discutii interminabile si fara rost.

live and let live

sa nu nasc io .si nu mai vb de mere/pere ca acu' ma vezi in Ca cu mana intinsa

Gata,tac. Nu vreau sa tulbur si sa mai spun prostii.Citesc si invat

Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Hannen, tu vrei neaparat sa ma scapi de prajeala

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Happy_in_TO

live and let live

Draga mea,dar nu compara nimeni merele cu perele.E doar informatie pur si simplu.I-am spus Gabrielei punctul meu(al nostru) de vedere.
Sa fie linistita ca nu tulbura pe nimeni cu absolut nimic.

Mergi la inceput