*Cozonacei de nov-dec2008 (116)* Felicitari Cata !
Raspunsuri - Pagina 16
Darling_ spune:
Otilia bine ati revenit acasa. Refacere rapida, vine el si lapticul. Of draga de Elisa, o sa-i fie greu cateva zile, e bine ca e Ana sa o mai consoleze.
da, nu-mi vine sa cred ca sunt urmatoarea pe lista. De Stewie mai stie cineva ceva?
azi am avut contractii nedureroase insa destul de dese. Mi se intarea burta si simteam asa o durere de spate. Am si avut activitate. Am plimbat copilul, cred ca am mers 2, 3 ore. Am facut supa cu galuste, pulpa de miel cu cartofi, placinta cu mere si am mai avut si musafiri seara. Eduard e tare cuminte, ptiu sa nu-l deochi. A dormit 3 ore la pranz. Inca ia antibiotic, nu mai este ragusit, si nici nu mai tuseste chiar asa. Singurul minus e ca nu prea mananca. Nu-l nimeresc niciodata cu mancarea. Dimineata a baut un lapte si apoi nu a mai vrut decat cateva lingurite de cereale cu iaurt. Am iesit la plimbare si i s-a facut foame. A ras o banana si apoi i-am dat biscuiti ca altceva nu aveam la mine, data viitoare o sa iau borcanul cu mancare. Cred ca a mancat 7 biscuiti. Cand am ajuns acasa nu a mai vrut mancare, i-am dat iar un iaurt cu fructe si a adormit. Cand s-a trezit am incercat sa-i dau supa dar a refuzat, asa ca am iesit iar afara, la intoarcere cerea lapte
. L-am lasat sa faca scandal si i-am dat iar supa, a luat 5 linguri si apoi iar a acerut lapte. Eu nu mai stiu cum sa fac, sunt mereu in contratimp. A ajuns sa bea aproape un litru de lapte pe zi.
Adriana
w33+ cu
Alexander si mamica de
Eduard (09.12.2008)
ginye55 spune:
Cu intarziere urez si eu la multi ani celor care si-au serbat ieri ziua! 
Otilia bine ai revenit acasa!
Acomodare usoara si rapida! 
Flori, mami de
Eduard Stefan (12.10.2008)
ginye55 spune:
Mai fetelor, lui Edi ii ies ultimele 2 masele sus si pe stanga si pe dreapta...4 msele dintr-un foc.
Jos nu imi dau seama daca ii mai iese ceva...dar mi se pare cam devreme pt maselele astea...sau mi se pare mie?
Voi cum stiti?
Noptile sunt de cosmar de ceva vreme din acest motiv...ziua vrea numai in brate....super marait. 
Flori, mami de
Eduard Stefan (12.10.2008)
IuliaCospy spune:
Mamicilor dragi,
revin si eu dupa o lunga absenta, ca sa felicit proaspetele mamici si gravidute!
Felicitari Otilia si Catalina! Sa va traiasca minunile mici si Dumnezeu sa sporeasca minunile Lui pentru voi si familiile voastre!
La multi ani si tuturor Mariilor, mamici si pitici, si o viata frumoasa!
Desi nu am mai scris de foarte mult timp, am citit din când în când ,mesajele voastre si am asteptat cu sufletul la gura vestile despre mamicile gravidute.
Am vazut si câteva poze de cozonocei. Sunt tare scumpi toti, iar la capitotul progrese si vorbit nu mai vorbim. Ma topesc toata cand aud ispravile lor. Sa dea Dumnezeu sa; fie toti sanatosi si sa creadca mari.
Despre noi sunt foarte multe de povestit. Eu am inceput serviciu anul trecut în iulie, când Sara avea 7 luni si în august am întarcat-o cât se poate de natural, caci nici eu nu mai aveam lapte si nici ea nu mai voia. Acum, ne pregatim sa incepem cresa/ gradinita. Am avut bona pana saptamana trecuta, cand ne-a spus ca nu va mai putea veni, caci are si ea un nepotel si trebuie sa aiba grija de el, asa ca a trebui sa; gasim o solutie. Asocierea cu perioada în care am intarcat-o ma face sa îmi fie destul de greu cu mersul ei la gradi, ceea ce pentru mine inseamna ca nu va mai fi bebele meu mic, dar vorba aceea: un sut în fund, un pas înainte
Nu îmi fac probleme ca nu se va acomoda. Sara este foarte dornica de copii, iar în parc trage numai la cei mai mari decât ea. Am credinta ca pâna la urma va fi bine.
Între timp, în februarie am fost o luna cu totii plecati în Brazilia, la tatal meu. Acolo a fost minunat, însa schimbarea de temperatura (acolo 40 grd aici -20) ne-a slabit foarte mult imunitatea, si am tras vreo 3 luni cu raceli. Acum inca mai tragem de pe urma unei alergii oribile la scutece, care tot de acolo ni se trage.
Desi am folosit tot pampers si acolo, se pare ca faptul ca sunt produsi în locuri diferite, conduce si la schimbarea tratamentului chimic aplicat. Am încercat toate marcile imaginabile si tot n-am obtinut nici o schimbare. Am mers si la doctor si am incercat o mie si una de creme cu cortizor si singurul lucru pe care l-am obtinut a fost extinderea iritatiei.
Asa se face ca în cele din urma am renuntat la toate si am încercat cu bitter suedez care a dat rezultate foarte bune. Acum suntem în etapa în care pielea se regenereaza, dar deja iritatia s-a vindecat.
Suplimentar, am renuntat si la scutec de tot. Ea oricum face la olita de pe la 6 luni, insa nu e foarte convinsa înca sa ceara singura. De când am scos scutecul insa a învatat sa ceara în cam 90%. Noaptea uneori face pe ea, alteori cere, dar i-am pus un scutec absorban, si imediat ce se uda incepe sa se foiasca, asa co aud si ma duc sa o schimb.
În alta ordine de idei, Anca întrebase parca de solutii de scapat de secretiile persistente din nas. Noi am folosit o solu#355;ie facuta în casa (1 litru de apa fiarta si racita, o lingura rasa de sare si o lingurita de bicarbonat), pe care i-o pun in nas cu seringa, ea in picioare in cada, in asa fel incat sa poata sa curga inapoi. De regula folosesc cam o seringa de 10 ml in fiecare nara inainte de baie si la sfarsit inca una in amandoua narile, ca sa curete ce s-a mai înmuiat de la aburi. Daca e foarte multa secretie spal de mai multe ori si la sfarsit de dot o si aspir. Folosesc aceeasi solutie si pentru mine. Ideea e ca în felul acesta desfund de tot nasul si îi si întaresc imunitatea local. Daca nu au fost folosite alte picaturi înainte, care sa irite mucoasa, nu ustura absolut deloc (e ca si cum ai trage apa de mare pe nas).
La capitolul vorbit, stam destul de bine. Stie destul de multe cuvinte, a început sa faca propozitii scurte si analogii de tipul Asta e masina cu care merge Sara, Asta e chitara cu care canta Sara, Asta e ananas din care papa Sara. Nu poate înca sa pronunte complet S si L, dar sunt progrese mari fata de când a inceput sa vorbeasca. Nu stâlceste cuvintele cu exceptia unui singur "capac" caruia îi spune "pacap".
Gata, m-am laudat destul cra-cra-cra, si am si scris foarte mult
Va pup cu drag si va îmbratsej pe toate si sper sa reusesc sa nu mai dispar iar în peisaj.
Iulia, mami de Printesa Sara Andreea
carmendu spune:
otilia, felicitari mamico! iulia, impreuna cu gasca de fete, sa fie sanatoase si iubite!
citind, am avut senzatia ca am participat live la o nastere. parca eram pe hol, si cineva, iesea din cand in cand si ne dadea de stire !!!!
ce tare, frate, sa nasti un capoi de 36 de cm si sa mai ai puterea si sa dai vesti live! wwoouuu! i salute you!
noi am fost plecati la mare, la munte,....! eu mai mult la munca!
victor vorbeste mult si destul de corect. numara 1,3,4,5,7,10! se joaca foarte mult cu lego, construieste, darama, pune trenuletul pe sine cu animalute. i-am luat de la diverta niste animalute mici. le stie pe toate. canta destul de bine "melc, melc codobelc" dar fara conjunctii. nu e mare dansator, cum am vazut alti cozonacei! olivia
de olita nici nu vrea sa auda. si-o pune in cap cand o vede. incerc prin primavara. atunci o fi mai mare si o intelege altfel!
mananca bine. multe legume ( ca si noi mancam la fel).cand se joaca cu mancarea, face trenulete din mozzarella!
are 86 cm si 11,200kg.
aleinad.g spune:
Otilia, sa-ti traiasca printesa, sa fie sanatoasa, desteapta, frumoasa si norocoasa, iar tu sa te bucuri din plin de toate trei. Recuperare rapida si laptic din belsug!
Asteptam pozici.
Alra, de voi nu ne povestesti nimic? ![]()
Darling, incearca sa-i dai macar cateva lingurite din felurile pe care le doresti tu si lasa-l sa-si completeze meniul cumvrea el. De la o zi la alta, mareste portia obligatorie. Eu cred ca e doar urmarea bolii, o sa-i revina apetitul daca nu-l fortezi. 
Ginye, in jurul varstei de 2 ani apare randul 2 de premolari. Dupa aceea scapati si pana la 6 ani nu mai e nimic la orizont in domeniul dantura. 
anes spune:
Buna fetelor!
manumanu, am citit despre gemenasiii tai care progreseaza cu pasi repezi! Bravo! Am vazut poze de la mare! Costumas dintr-acela de plaja cu factor UV avem si noi si ma gandeam ca rade lumea"nestiutoare de noi pe plaja cand il vede pe Remus asa de "ďmbracat"! Lume care sta la soare la 40 C, cu copii mici fara protectie, o zi intreaga!
brie,
ce ma bucur ca ai revenit! Ce schimbare la Androniki! Ce fetita mare, fata de ultimele poze pe care le-am vazut! Cu trantitul si cu urlatul...imi imaginez ca te simti stanjenita! Nu la toti copiii merge metoda cu ignoratul si plecatul mai departe! Pur si simplu, sunt copii carora, in timp le dispar aceste manifestari, indiferent de metoda aplicata, care este fara efect!
Eu nu sunt de principiul sa stam sa creasca copilul, ci perseverat in gasirea metodei potrivite. In primul rand trebuie identificat ce ii provoaca criza, apoi intervenit. Fermitatea este cea mai buna solutie, pt. ca micii "monstruleti" saboteaza orice urma de slabiciune.
aleinad, ce alura de fetita mare are Teodora! Pare inaltuta!
Poze
Mami de
Remus , o minune!(10.10.2008)
21+
fluturasha23 spune:
Da, alra mai povesteste-ne despre voi? ce mai faceti?
La multi ani malinas!
Anes cum te mai simti cu sarcina?
Noi suntem bine, de abia asteptam sa treaca caldura asta...
23+ 
anes spune:
Oliv, Darling, ce coincidenta! Si eu simt sarcina mult mai grea acum, simt o apasare puternica in zona perineala. La control imi spune dr. ca am colul ok, cam de 3,5 cm. La palpat insa, eu simt ca parca este coborata musculatura. Asta este cu nastrea naturala..! Lasa si ea niste urmari!
Ginye, in general aceste masele ies intre doi si trei ani. Lui Edi oricum i-au iesit mult mai repede si ceilalti dinti (inclusiv primii) asa ca este in regula. Ai scapat de chinul lor! Cat priveste greutatea ta... ce vrei sa faci, sa intri prin gaura cheii? ![]()
Poze
Mami de
Remus , o minune!(10.10.2008)
21+
alra spune:
hello,
da, scuze, in valtoarea evenimentelor cu aparitia iuliei am uitat sa zic de nicole.
nicole e bine mersi, creste, e vesela, se joaca.
nu vorbeste decat chineza cu foarte mici exceptii si acelea ciudate (canta mega mindy de ex insa nu stie sa ceara apa
)
cu greutatea e bine, cred, pe la 11kg.
cu bolile nu a stat asa bine caci a racit des - asta nu ar fi prb, insa i se infecteaza secretiile la fel de des si face febra f mare. ajunsese sa iara antib lunar si din cauza asta i-am facut tot felul de teste sa vedem daca nu are nimic grav, nu are :). ii dam a doua cura de bronchovaxom, sa vedem cum o fi in toamna.
in vara au stat o luna si jumatate acasa fetele, deci am zis pas la boli.
in rest toate bune si frumoase, rutina, oboseala, concediu, etc. ca peste tot ![]()
pupam toata gasca