medicamente interzise in timpul sarcinii

medicamente interzise in timpul sarcinii | Autor: ohaulica

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata in 6 saptamani, acum doua saptamani am luat in urma prescrierii medicale medicamentele Sumamed(azitromicina)3 capsule a 500 mg trei zile consecutiv si Trinidazol 4 capsule deodata. Intrebarea mea este daca ma poate ajuta cineva spunandu-mi daca aceste medicamente imi pot afecta sarcina si in ce masura. Mentionez ca la aceea data nu stiam ca sunt insarcinata. Pe prospectul Sumamed-ului scrie " nu se cunosc interactiuni ale acestui produs in cazul sarcinii si alptarii" iar pe celalalt Trinidazol " acest produs nu este recomandat in trimestrul III de sarcina".Va rog daca cumva stiti mai multe amanunte ,lamuriti-ma.Multumesc.Oana

OANA HAULICA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romeostanescu spune:

Draga Oana,
Dozele mentionate sunt foarte mici, deci nu vor influenta evolutia sarcinii.
Mult succes!
Dr. Romeo Stanescu
PS Medicamentul se cheama Tinidazol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ohaulica spune:

Multumesc mult pentru raspuns.Da, am gresit denumirea medicamentului dar ma bucur ca ne-am inteles. Eu am fost la ecograf zilele acestea si sarcina se prezinta in mod normal numai ca apare ca fiind mai mica cu o saptamana, e posibil ca ovulatia sa se fi produs mai tarziu, asa ma gandesc eu. Oare in ce fel a fost sarcina expusa la aceste medicamente? Sa ma linistesc pe deplin din acesta privinta, sau nu?
Oana

OANA HAULICA

Mergi la inceput