Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (46)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Codruta84

Fetelor am si eu o intrebare, nu este despre retetele gustoase pe care le-ati facut ieri, vreau sa va intreb voi cate kg ati luat in timpul sarcinii. Spuneti-mi si cate saptamani aveti ca sa pot face o comparatie cu mine, mie mi se pare ca am luat mult avand in vedere ca medicul mi-a zis ca trebuie sa iau 8-9 pana la finalul sarcinii. La inceput aveam 41 KG, la 14 saptamani aveam 41,5 iar acum am 19sapt5 zile si am 43, deci am luat 2 KG. Ma gandesc ca daca am luat 2 KG, acum urmeaza greul pentru ca de acum incepe sa creasca consistent fetita mea.

8-9 kg trebuie sa iei daca esti supraponderala ceea ce nu cred ca e cazul la 41kg. Nu stiu ce inaltime ai, insa pentru normoponderale este bine sa se ia in greutate intre 11.5 si 16.5kg. Kg astea se distribuie aproximativ astfel: 1-2 kg in primul trimestru (te incadrezi perfect) apoi cate 500g pe saptamana pana in luna a noua cand se poate continua in acelasi ritm sau greutatea poate stagna.

Lucrurile astea nu le zic eu ci mai multe carti pe care le-am studiat.

In principiu nu prea conteaza cate kg iei 5-6 sau 30 in timpul sarcinii atat timp cat bebe creste constant si bine iar tu te simti bine, insa perioada de sarcina NU este o perioada in care sa se tina diete. Doar trebuie sa ai grija ce mananci, adica sa fie alimente cat mai sanatoase. In loc sa mananci dulciuri, poti manca fructe de exemplu, insa trebuie sa mananci atat cat cere organismul si cat cere.

Sanatate!

Mami de roscatzel Matei 24.08.2008 si 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissia spune:

In principiu nu prea conteaza cate kg iei 5-6 sau 30 in timpul sarcinii atat timp cat bebe creste constant si bine iar tu te simti bine, insa perioada de sarcina NU este o perioada in care sa se tina diete. Doar trebuie sa ai grija ce mananci, adica sa fie alimente cat mai sanatoase. In loc sa mananci dulciuri, poti manca fructe de exemplu, insa trebuie sa mananci atat cat cere organismul si cat cere.[quote]

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Anto spune:

Salutari fetelor
Scuze ca nu am mai scris, dar la servici este o perioada f incarcata si nu am avut deloc timp...am ramas in urma cam cu 2 saptamani de citit, si cu toate ca incerc sa recuperez inca mai am destul de mult...dar citesc tot
Vroiam sa va zic ca am fost si eu saptamana trecuta la ecograf (16 sapt si 2 zile) si totul este bine. Ne-a spus ca vom avea un baietel
Ramasesem datoare cu data mea de nastere - 19 oct 1982, si va rog daca puteti sa-mi trimite-ti si mie un masaj cu parola si contul unde sunt pozele.
Multumesc mult

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monika_bt spune:

multumesc de raspunsuri, fetele!

Sper sa nu ma suie joi ca eu chiar am oroare...V-am intrebat ptr ca pe mine ma urmareste un miros inca inainte de a ramane gravi...nu stiu cum sa-l descriu...altfel...dar mancarimi nu am si pe asta ma bazez. secretia pe chilot e alba spre incolor...Sper sa nu fie nimic.

Da, Mada, ne tinem de morcovei pana joi...sa dea DD sa venim cu vesti bune!

Pielea ma mananca doar daca fac alergie la ceva altfel nu...

Din voia Domnului, a Fecioarei Maria si cu mijlocirea Parintelui Arsenie Boca voi fi mamica. 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Mada, Monik bafta multa sa veniti numai cu vesti bune.

Laura

17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada23 spune:

Loutzy..multumim
Monika.. la mine apare doar cand transpir, si de cand sunt gravi transpir la "gainusha" e un miros mai ciudat,enervant, l-am avut si-n sarcina trecuta, in rest a disparut, toate analizele sunt ok.

Madutz
ingerashul meu iubit
iar www.tickerclub.com/cache/9b3824f75b.png" target="_blank">sunt optimista www.ticker.7910.org/as1cJIBJmf-0000MDAwNzI1OWJ8MDAwMDQ1ZGJ8cGFuYSB2aWkgYWNhc2EgY29waWxhc2gsIHN1bnQ.gif" target="_blank"> cu bebe albastru Matei Nectarie
"I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi i-a durerea.Dumnezeu mi-a zis :''Nu, nu Eu trebuie sa ti-o iau ci tu trebuie sa o parasesti.''
I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea rabdare .Dumnezeu mi-a zis:''Nu ,rabdarea apare in urma necazurilor,nu se ofera ,se castiga.''
I-am cerut lui Dumnezeu sa ma elibereze de suferinta.Dumnezeu mi-a zis:''Nu,suferintele te indeparteaza de ambitiile lumii si te apropie de mine.''
I-am cerut lui Dumnezeu sa-mi dea toate lucrurile de care am nevoie sa ma bucur in viata,Dumnezeu mi-a zis:''Nu,iti dau viata ca sa te bucuri de toate lucrurile."

endometrioza+mutatia MTHFR C677T heterozigota+A1298C heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta84 spune:

Eu sunt o persoana normal ponderala avand in vedere ca am 150 cm. Adica sunt mica mica de inaltime. Probabil ca acesta a fost motivul pentru care medicul a zis de 8-9 kg.

Calculatorul de pe net arata ca ar trebui sa am 50 si ceva de Kg deja. ma inspaimanta numai gandul ca o sa devin un ghem pe care mai bine il sari decat sa il ocolesti.

Ceea ce este insa important pena acum este insa ca, de la eco, fetita mea este bine, ultima data dormea, penultima se agita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lcazangiu spune:

Buna mamicutelor,

M-a distrat testul chinezesc, m-am bucurat ca mi-a iesit fetita, iar cand am incercat si anul in care l-am conceput pe David mi-a iesit tot fetita

Referitor la masurarea colului, la David tot ecografic mi-o facea si acum la fel, oricum daca se deschide se va face din interior spre exterior, asa ca asa-zisele controale(tuseuri)sincer mi se pare cam inutile, daca evident cabinetul e prevazut cu ecograf.
Apropo de masa, cand am fost acum ultima oara la control mi-a prelevat analizele de secretie si PAP, vreau sa spun ca in 10 ani de cand ma duc la ginecolog nu am vazut o astfel de "naveta spatiala", a fost foarte comic dct si-mi spunea ca toate vor sa o incerce macar o data, eu aveam oroare de cele vechi care din pacate se mai gasesc la noi in spitale, la inaltimea mea, abia reusesc sa ma urc si oricum in timpul sarcinii tot timpul am fost ajutata:)
Acum au aparut unele exact ca la dentist, te urci usor si te ridica dct cat trebuie:)

Am terminat si eu lista pt bagaj, maine ma apuc sa-l fac, joi sa-l definitivez si vineri gata, sper sa fie totul bine.
Dar care e faza cu sarcina si apa, ce nu ai voie sa intri, mai ales daca apa e totusi calda?

O sa pun si eu poze cand ma intorc de la mare, sper sa-mi mai creasca burtica de la soare, oricum sa vezi ce faine o sa fie pozele de trim III, care mai de care cu burtica tuguiata, ca la cati baieti s-au anuntat

Ma duc ca mai am un pic de treaba, maine gata intru in concediu

Lori mami de David-Andrei(24.06.2008) si bubu+13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta84 spune:

Merci mult Alexa, m-ai mai linistit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andri31 spune:

buna feteleeee

am scapat momentan de durerile de burta si de perfuzii. am mainile negre dar bebe e bine deci si mami face fata cu brio

Mada, Monik mai adaugati-ma si pe mine cu morcovul meu tot pt joi , la ora 17:00 cand speram sa vedem o pasarica pt sot ca pt mine... sa fie sanatos si sa iasa la termen

in rest , de sambata mi-a aparut o roseata pe piept , intre sani si la buric ... nu ma mananca... de la transpiratie si nu stiu ce sa fac , ce sa iau .... programarea la homeopata este peste vreo 3 sapt... nu vad sa se intinda dar.. e jenant.

ieri am facut pestic ... ca de , daca totul merge bine joi , vineri plec in delta ... sa ma vezi intepata de tantari ...

si.... mi s-a facut pofta de o salata de sfecla rosie...din aia cu otet... mama mama. ... dar nu mergea cu mazarica de astazi ...

pup burticileeeeeeeeee

mami 12+

lumina si putere

Mergi la inceput