Nu faceti ca ,noi!

Nu faceti ca ,noi! | Autor: G.AURA

Link direct la acest mesaj

Sa va spun ce am patit duminica am hotarat sa ma duc la mol-real si fetita in varsta de 6 ani a insistat sa o las la locul de joaca unde mai fusese o data asta era pentru a 2 oara ,sincer nu i-mi gaseasc nici acum cuvintele sunt in stare de soc si acum,in timp ce dau datele de contact ajunsesem la nr de tel. ,fetita apucase sa intre ,sa se suie pe topoganul ala gonflabil ,oricum ce s-a intamplat a impins-o cineva ,ce grija a avut de ei,mi-o aduce urland ,"fetita asta a cui e"eu ce sa mai zic bianca ce ai,ce ai patit,ce te doare,ea se vaita de maini .Am intrebat-o pe doamna respectiva ce a patit "e a cazut".Nu apucasem sa platesc,banii erau pe tejghea deci nu am mai platit si banuiesc ca hartia aia a rupt-o.Azi am ajuns la spital mana stanga in ghips ,mana dreapta legata si ea de gat cu rivanol sper sa nu fie nevoie si la ea de ghips.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patrisuca spune:

imi pare sincer rau pt bianca, sper sa se faca bine repede. iar cu locurile de joaca, am mai auzit de astea, nu inteleg de ce sunt atat de inconstienti ingrijitorii , e vorba de siguranta unor copii pana la urma. multe locuri dintr-acestea s-au inchis din cauza reclamatiilor bazate exact pe aceasta tema. ai putea sa faci si tu acelasi lucru, astfel le dai o lectie. (parerea mea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

sper sa se refaca repede fetita ta. Eu ca sa fiu sigura ca nu se intampla nimic cer sa intru si eu in perimetrul de joaca. Asa o pot supraveghea mai bine. Fetita mea a alunecat pe o treapta a scarii de la topogan si alti copii au venit peste ea incat nu se mai putea ridica. Evident ca ingrijitoarele de-acolo nici nu s-au clintit. Priveau nepasatoare. A fost nevoie sa ma urc eu (gravida in 7 luni) in varful topoganului si sa-i ajut pe copii sa se ridice.

Si mie mi se pare destul de periculos jocul acolo dar... nu ma indur sa nu -mi las fetita din cand in cand. Am ales insa sa nu o scap din ochi. Stau la cativa centimetri de ea. Eventual ne jucam impreuna. Eu o tin de manute si ea sare pe patul acela gonfrabil. Sau ma prefac ca nu o gasesc printre bile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Imi pare rau ca vi s-a intamplat asta!

Insa...

Eu cred ca asemenea lucruri se pot intampla oricand si cu copilul in grija oricui!!!

Sa fim seriosi, poate sa cada pe scari acasa (ca doar nu stau cu ele de mana ziua intreaga) si sa-si rupa mainile, poate sa cada la scoala/gradinita cand se joaca toti la gramada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

carolinah ai dreptate ca se poate intampla un accident oricand, dar una e cand esti atent si cade pe langa tine, si alta cand platesti undeva sa iti fie copii in siguranta cat ai tu putina treaba si ele stau si se scarpina in cap sa fiu eleganta in exprimare si sunt platite acolo ca sa aiba si ele de unde pleca, ca altceva nu fac.Aceste ingrijitoare sunt platite acolo sa aiba grija de copii, adica sa intervina si sa fie cu ochii pe ei cat au program, ca asta e jobul lor, da asa cum e normal in Romanica, timpul terece oricum , de ce sa ma chinui sa-mi fac treaba bine.
Iar atunci cand copilul tau este cu ambele maini imobilizate, deci a avut parte de o durere deosebita, nu cred ca-ti cade bine sa vina cineva si sa spuna , lasa draga, ce nu au mai fost maini de copil rupte, ce atata caz din asta...
Aura multa sanatate fetitei si stiu ca de acum vei avea inima in gat de cate ori va trebui sa o lasi undeva, departe de tine, dar trece si peste ani va povesti ce fetita curajoasa a fost ea si a trecut buba.
Pup sa treaca repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Nici mie nu-mi plac asemenea locuri de joaca. La noi este unul, in interiorul unei cladiri, Kido se numeste, au un tobogan mare, tot felul de sfori cu care te urci pe tobogan, scari, ma rog, ceva imens, dar care mie mi se pare total periculos. Nu inteleg de ce sunt la moda. Am fost cu baietelul meu anul acesta aici, si 2 ore a alergat pana s-a facut apa, ceilalti copii veneau imediat dupa el pe tobogan, rostogolindu-se, fara sa fie atenti la cel din fata, se calcau practic in picioare. Poti sa aluneci pe acel tobogan si sa-ti rupi doamne fereste ceva, in plus cele 2 fete care-i supravegheau vorbeau intre ele, pana m-am enervat eu si am spus ca una trebuie sa fie inauntru, cu copiii.
Concluzia mea este ca aceste jocuri, tobogane gonflabile cu tot felul pe langa ele, sunt o mare prostie. F.F.PERICULOASE.

Zina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Uite de ce nu frecventam astfel de locuri.In 3 ani, cat are acum, odata am fost intr-un astfel de loc..invitat la o aniversare. In rest....afara, la aer, indiferent de vreme sau "legat" de mine daca nu are cu cine sta cat avem de rezolvat treburi. Asa il stiu in siguranta.

SANATATE va doresc.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

G.AURA, sanatate multa fetitei tale. Imi pare foarte rau de ceea ce s-a intamplat.

Noi frecventam astfel de locuri de la 1 an (acum avem 6). In timp ne-am creat cateva reguli de care tinem cont.

Nu intram decat daca sunt copii de varsta apropiata si nu foarte multi (evitam orele de aglomeratie).
Daca sunt copii mai mari, riscul sa ii rastoarne pe cei mai mici este foarte mare. Cei mari alearga, se imping si nu sunt atenti la ceilalti.
Daca e grup de copii (de exemplu zi de nastere sau de la o gradinita) in primul rand e prea aglomerat si se calca pe picioare si apoi cei care nu fac parte din grup pot fi marginalizati sau chiar inlaturati mai mult sau mai putin agresiv din locurile de joaca in care vor sa se puna cei din grup.

Locurile de joaca nu sunt toate la fel. Am invatat sa le evaluam in functie de varsta. Unele sunt mai adecvate pentru copii mai mici (au saltele moi, spatiile de catarare sunt mai micute, personalul chiar se ocupa...), altele sunt bune pentru copii mai mari (structura de catarare e mai complicata, dar trebuie sa fii mai inalt ca sa te cateri pe ea, personalul doar rupe bilete la intrare si le da suc la cerere dar nu ii supravegheaza...).

Am invatat ca nu trebuie sa te bazezi pe personalul de supraveghere. Nici ei nu pot supraveghea 20-30 de copii. Am intalnit si persoane pasionate de lucrul cu copii si care s-au ocupat foarte frumos, dar si ele puteau face asta atunci cand erau 3-7 copii, nu mai multi.

Altfel, pana pe la 2-3 ani intram cu fetita inauntru sa o pot ajuta. Dupa aceea, chiar daca nu intram, stateam tot timpul cat era acolo la o masa la intrarea locului de joaca. In acest fel, daca vroia la toaleta sau sa bea sau pur si simplu sa ma vada, eram acolo. O urmaream din ochi sa vad ce face. Daca nu o vedeam o perioada mai lunga, o rugam pe supraveghetoare sa o caute. La noi e mai simplu pentru ca in general mergem acolo cu verisorul si cand unul din ei disparea prin locul de joaca, il trimiteam pe celalalt sa il caute.

De abia acum am inceput sa o las si singura cat lipsesc sa fac cumparaturile, dar nu mai mult de o ora pentru ca dupa aceea este prea obosita si se poate accidenta. E foarte important de asemenea sa fie odihniti cand mergem acolo.

Copiilor le plac astfel e locuri de joaca si mai devreme sau mai tarziu tot vor ajunge la ele, la invitatiile altor colegi la ziua de nastere. Sunt pe principiu ca trebuie sa invete sa le foloseasca si sa se descurce in ele.

Dar, trebuie sa invete si cei mici niste reguli:
- nu te impingi
- astepti sa termine cel din fata (la tobogan)
- nu te cateri pe tobogan (la cele tubulare) sau prin alte locuri unde nu este permis
- nu te iei la bataie
- nu te bagi in inghesuiala
- daca e vreo problema vii si imi spui (daca sunt acolo), daca nu, ii spui supraveghetoarei si o rogi sa ma sune
- nu te arunci cu capul in jos pe tobogan
- ...

Chiar si tinand cont de toate acestea, ni s-a intamplat o data ca verisorul cu care eram sa se loveasca la cap, dar atunci a fost greseala noastra pentru ca ne-am dus cu ei deja obositi.

Cred ca e bine sa mearga la astfel de locuri cel putin impreuna cu un prieten / prietena ca sa se poate ajuta unul pe celalalt si ca sa nu se plictiseasca.

Am uitat sa precizez ca totdeauna evaluez mai intai toboganele si celelalte jucarii gonflabile care sunt acolo. Prefer sa fie cu marginile inchise ca sa nu poata cadea de pe ele si nu foarte inalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Eu l-am lasat pe Lucas o singura data la locul de joaca de la Grand Arena. Avea atunci un an si jumatate. Eu trebuia sa ajung la stomatologie, si nu aveam cu cine sa-l las asa ca am ales varianta asta. Am zis ca-l las cam o ora, dar a durat fix doua ore. Nu mai spun ca am stat tot timpul cu grija ca or ma ma sune din clipa in clipa (ca fiu-meu nu statea atunci fara mine nici o clipa si nici azi nu e prea diferit). Dar iata ca mi-am rezolvat treaba si am ajuns inapoi dupa doua ore si nimeni nu m-a sunat. Cand am ajuns la locul de joaca el n-avea nici o treaba, se juca cu masinutele mari; il plimba o ingrijitoare. A fost singurul moment in care a stat intr-un loc si nici nu si-a dat seama ca nu mai eram acolo. Cred ca i-a placut foarte mult si ca intr-aevar tipa aceea a avut grija de el, si s-a jucat cu el. Dar poate si pentru ca nu erau decat cativa copii.

Aura, multa sanatate fetitei tale.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

G.AURA,imi pare rau pentru experienta voastra .Noi frecventam un loc de joaca unde imi las fetita fara probleme,la Jolie Kids in Pipera si nu am avut vreodata vreo problema.
In Grand Arena era ok iarasi.Mergeam la cumparaturi si Dariuca era ok acolo.Nu am avut nici o situatie,fiicamea fiind chiar dezamagita acum cind locul acela s-a desfiintat.
Eu intotdeauna ochesc o tipa careia i-o las in grija.Si Dari stie ca daca are un minim de disconfort tanti respectiva o suna pe mami.Si chiar m-a sunat odata una din fete pusa de Daria ca nu stia daca are voie sa foloseasca toaleta de acolo .
In cazul tau,cred ca ai fost prea blinda.Eu eram mult mai virulenta cu toti,incepind de la angajate pina la patronat,chiar OPC.Adevarat ca se pot intimpala ccidente,insa datoria lor este sa ii vegheze indeaproape.
Fetelor,cind e vorba de copii,fiti extrem de ferme!Doar asa putem responsabiliza firmele care actioneaza pe segmentul activitatilor pentru copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G.AURA spune:

Fetelor,scuze nu am mai avut timp sa scriu,mana dreapta si-a revenit s-a invinetit putin,cea stanga este in ghips trebuie cel putin 2 saptamani,marti avem bilet la mare sa vedem cum o intra in apa ,in rest ce pot sa spun multumim pentru incurajari am intrebat-o daca se mai duce ,a spus ca da deci nu are nici o treaba,sincer trebuie sa ajung zilele astea pana nu le reprosez ceva nu ma simt bine ,ce grija a avut de ea si nu mai pun la socoteala ca nu mi-a spus adevarul sigur au vazut-o cand a cazut ma refer la cine a adus-o in brate.

Mergi la inceput