Vacanta in Spania - iunie 2011

Vacanta in Spania - iunie 2011 | Autor: iuliana

Link direct la acest mesaj

Ieri ne-am hotarit asa in 10 minute sa plecam in vara la anul in Spania pentru 2 saptamini. Ne-am si luat bilete deja 15-30 iunie ...ajungem in Barcelona si ne intoarcem acasa din Madrid. Am vrea sa inchiriem masina si sa vizitam Barcelona, Valencia, Granada, Cadiz, Sevilla si Madrid. Mentionez ca nu am apucat sa imi fac nici un fel de plan, asa ca orice sfat si idee mi-ar prinde bine.

Asaaa...si acum vin circa intrebarile.

1. cit de optimistic suna sa vedem toate astea in 2 saptamini? Nu vreau sa vad toate punctele turistice posibile in fiecare oras. Prefer sa vad mai putine si sa vizitez mai multe orase.

2. in cazul in care e doable planul nostru, cam cite zile ar trebui sa rezerv pentru fiecare oras?

3. care sint atractiile principale (ma intereseaza punctele turistice istorice si nu nightlife, petrecut ore sau zile in muzee, ci mai degraba biserici, castele etc), in special chestii care sa ne atraga si pe noi astia batrinii si mindrele noastre de 6 si 8 ani.

4. e nevoie de masina in Barcelona sau Madrid? Sau transportul public e bine pus la punct? Cum sta treaba cu parcarea?

5. aveti idei de hoteluri ...nu de lux, nu scumpe, dar curate (MUSAI) cu/sau fara mic dejun inclus? Nu ma intereseaza in buricul tirgului neaparat, dar sa fie aproape de mijloc de transport in comun.

Deocamdata atit si multumesc anticipat pentru orice sfat/idee.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Iuliana, noi am fost in Spania ceva asemanator acum cativa ani...am aterizat in Madrid, am stat 2 zile si am vizitat, apoi am inchiriat masini(am fost cu sora mea si familionul marit) si am mers pe Costa Blanca, am stat 10 zile la plaja si nu numai, apoi am mers la Barcelona si am stat iar 2 zile si de acolo am venit acasa cu avionul(stateam in Ro atunci).

Despre astea doua orase si despre cam ce am vazut in ele iti pot da detalii dar numai deseara, acum merg la munca.

E minunat cu metrouri de circulat in orase, nu ai nevoie de masini. Noi am stat la un BestWestern in Madrid si in Barcelona la un hotel de 4 stele(era exact deasupra unei gari mari barceloneze de unde pleca metroul...cam scumpute dar au fost americanii cei care au platit . O sa le caut sa vad daca imi aduc aminte de ele...

O sa revin cu atractii, dupa mine merita Barcelona mai mult decat Madrid...noi in Madrid am dedicat o zi Palatului Escorial care e tare frumos.

o sa revin.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Am fost in Barcelona o sapt. cu fata (10 ani) de anul nou. Pt copii ai acvariu, ZOO, parcul Gaudi, plimbare cu telecabina. Un tur al orasului cu autobuzele turistice (sunt 3 linii, dar cea verde iarna nu mergea - si oricum, aia merge numai pe tarm) ar fi indicat. Va urcati unde vreti si coboritzi acolo unde va face ceva cu "ochiul" Vizitatzi si va urcati in urmatorul Bus turistic. Noi am stat aproape de piata Espania si pina in Pta Catalunia si Rambla, respectiv pina la mare, mergeam cam 20 min pe jos. Metroul e linga hotel. Ma pot uita daca mai am datele hotelului (e chiar pe bulevard, ca pt mine era f important sa nu intru noaptea pe stradute) si-tzi dau un PM daca vrei.
Nu ar fi de ratat Sagrada Familia, dar cozile sunt imense (noia m stat pe 29 decembrie 3 ore la coada):-((

La Sevillia am fost citeva ore intr-o excursie acum 3 sapt. Am vizitat centrul vechi, catedrala, ne-am plimbat cu vaporul. Cred ca 2 zile ar fi ok, dac avrei sa vezi si alte locuri.

La Granada nu am ajuns pt ca ni s-a spus ca, pt copii ar fi cam "plictisitor". Mai asteptam sa creasca.

Despre Valensia am auzit numai locruri la superlativ. POate va rezervatzi acolo si in Barcelona cite 4 zile, si restul timpului i-l impartitzi. Ce am mai auzit ca se "merita" e Monsserat. Da o cautare pe net si vezi daca v.ar place. Noi n-am ajuns, e insa in plan.

Noi nu am avut mic dejun, insa, la hotel am avut acces la o bucatarie complet utilata. Fiacre camera avea un sertar al ei in frigider si, ce itzi cumparai, itzi puteai pune acolo. Noi am mincat acolo dimineata, dupa care luam masa pe unde apucam. Gasesti ff multe restaurante traditionale, dar si fast - food-uri. Daca in Barcelona luatzi acele Buse turistice (liniile albastru si rosu) primitzi cite un caietel cu reduceri pe la diverse obiective turistice, muzeee, dar si fast-food.uri.

Cam asta e ce imi amintesc acum. Pt copii, putetzi cauta sa ajungetzi printr-un Aquaparc, de ex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

iuliana, prin Madrid imi amintesc ca am circulat cu masina, dar ceva obiective neaparat nu imi amintesc, in afara de Escorial si de plimbatul pe stradutele frumoase, prin bisericile care ne ieseau in cale. E un oras frumos, ai ce vedea in el.

In Barcelona am vazut si noi obiectivele importante: Sagrada Familia, Rambla(e minunata!), Gaudi Park, pe din afara caci copiii nu ar fi avut rabdare casele contrastante a lui Gaudi si cealalta nu mai imi amintesc cum se numeste...Noi nu am stat la coada la Sagrada Familia, am fost vara...dar cred ca asta depinde de noroc...

Inainte de asta noi fusesem la Aqualandia langa Benidorm si la un parc de distractii tematic Terra Mitica, e tare frumos. Poate va e in drum, merita. In plus e tare frumos la Benidorm, e statiunea bogatilor si daca aveti timp sa va opriti o zi acolo e iar frumos. De acolo puteti urca sa vedeti in munti castelul Guadalest, e o zona frumoasa si pastrata asa ca in vremurile vechi, o sa va placa.

In rest nu am fost, poate vin alte fete cu impresii...iar hotelurile nu mi le mai amintesc, dar cum a zis si helbi restaurante sunt multe si cu mancare buna. Dar sa aveti grija ca in general restaurantele se inchid pe la ora 14 si redeschid seara, dupa 17-18.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Cred ca 2 saptamini pt Spania e putin,eu m-am intors de curind de la Barcelona unde am stat 6 zile si tot as mai fi stat .

Pt fetite cred ca e destul de chinuitor de colindat f mult,la jumatatea lui iulie era f cald is umezeala mare dar totusi agreabil avind in vedere ca fetele nu-s asa mici.
Aquarium-ul e fain si mare,cel mai mare din Europa insa sunt cozi imense,e in genul lui Sea Life daca ai vazut.
Apoi parcul Güell,Sagrada Familia(eu am stat 10 minute la coada insa inauntru se renova,era extrem de mult praf),muzeul Picasso,obiectivele lui Gaudi.Eu m-am plimbat si cu autobuzul de care zicea Helbi,Barcelona City Tour,costa 22 euro/pers si te poti plimba o zi intreaga cu opriri peste tot,in plus,inclus in pret sunt castile cu care poti asculta informatii in toate limbile despre obiectivele turistice.Sunt si cupoane cu reduceri pe la diverse muzee.
Plaja e faina,curata insa neamenajata,marea e superba,lina si curata.
In Barcelona nu trebuie sa inchiriezi masina,se circula f bine si punctual cu metroul,luam cite o cartela de 10 calatorii cu 8,75 euro si am mers de citeva ori si cu taxiul si nu mi s-a parut scump.
In zona Barceloneta(statia de metrou Barceloneta)sunt zeci si zeci de restaurante,mai ieftine sau mai scumpe,unele pe malul marii si altele mai spre strada si se maninca f bine specialitati spaniole .
Intr-o seara am fost la un restaurant din Parc de Montjiuc si pe linga mincare buna,am admirat Barcelona de sus si am vazut un spectacol superb de flamenco ,probabil ca intr-o seara fetitelor le-ar place un dans specific(fiica-mea de 8 ani e innebunita dupa dans si balet,i-am promis ca in vacanta asta o duc in Spania la un spectacol de flamenco).
Sigur,spectacole dragute de flamenco erau in multe locuri seara dar cozi imense .
Noi am stat la un hotel nu f central,aproape de mare,4*,Vinci Condal Mar,curat,frumos,dejunul f bun.Seara veneam pe jos cam 20 min de la statia de metrou dar era fain,lume pe strazi,pe linga blocuri plin de copii chiar peste ora 23 .
Sigur,se pot face o gramada de multe alte chestii(plimbari cu vaporul,de ex) dar e bine sa-ti faci o lista de prioritati.

Vacanta frumoasa sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Helbi, cum a fost de anul nou in Barcelona? Ne gandeam sa mergem si noi, mi-ar prinde bine cateva detalii referitoare la vreme (temperatura), aglomeratie, etc.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Despre ce am uitat sa-i spunem si sigur le va place fetitelor, e fintina "care cinta". In fiecare seara la or afix, de la 19 la 21 era pe iarna, dar pe vara cred ca programul e mai lung.

Adriana, vremea a fost f buna. Am umblat in citeva zile in tricou cu mineca lunga. Nu ne-a plouat in nici o zi. Am avut pina la 18 grade, in cond. in care la intoarcere in Frankfurt era zapada si -2 grade. Era aglomerat, dar cred ca asa e mereu in Barcelona. Noi am fost la acea fintina la 12 noaptea, insa, spre surprinderea noastra si nu numai (ca se adunase muuuulta lume) nu i-au dat drumul:-((( Nu stiu cum a fost in Pta Catalunia. Arfificii am vazut fff putzine, insa, daca vroiai sa intri sa maninci ceva, gaseai si la 1 noaptea deschis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

in Barcelona foarte distractiv este muzeul de stiinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Alina, mergem la jumatea lui iunie :)...nu ca ar fi diferenta mare de temperatura. Sint convinsa ca 2 sapt. e fff.putin, dar nu vreau sa vizitez tot ce e de vizitat intr-un oras. Biletele de avion sint 5000$, deci pentru noi o vacanta in Europa nu e f. ieftina, asa ca incercam si noi sa vedem cit putem mai mult in timpul alocat. Daca am fi locuit in Europa, atunci lucrurile ar fi fost diferite. La acvarii si parcuri de distractii nu o sa mergem pentru ca mergem aici suficient. Ele sint obisnuite sa calatoreasca in masina si sa faca drumuri lungi si nu cred ca o sa le fie f. greu.

Ehehe, voi credeati ca ajung in Spania si nu ma duc la un spectacol de flamenco. M-am si interesat deja si am gasit aici http://www.alhambradegranada.org/en/info/flamencoshowgranada.asp .

Prefer sa stau numai 2-3 zile in Barcelona si Madrid si sa petrec mai mult timp in Sud.

Apropo, daca a fost cineva in Valencia, e de stat mai mult de 2 zile acolo? Noi cam atit am planificat acolo. O sa spuneti iar ca e putin, dar asta e, nu avem de ales.

Cu autobuzul, copiii au reduceri? A calatorit cineva cu trenul? Cum e in Spania...au copii reduceri de bilet sau reducerile sint numai pina la o anumita virsta?

Ne gindeam ca sa mergem de la Sevilla la Madrid cu trenul, ca am inteles ca iti ia 6.5 ore cu masina si numai vreo 3 cu trenul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

daca ai copii studenti atunci ii ajuta cardul ISIC (eu am folosit ITIC pt profesori si am avut reduceri mari). Pana in 12 ani copiii nu platesc sau platesc putin (cel mai costisitor Acvarium la 17,5E de adult si 13E de copil)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salut
granada merita vazuta, mai ales Alhambrae superba.
Sevilla are Giralda (Clopotul Catedralei) #537;i Turnul de Aur. Cartierul Triana este unul dintre cele mai cunoscute cartiere ale Seviliei.
Catedrala, Alcazarul #537;i „Archivo de Indias” din Sevilla au fost înscrise în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Printre punctele principale de atrac#539;ie se mai afl#259;: cartierul Santa Cruz, Tribunalul Antic (vechi), Pia#539;a Spaniei, biserica El Salvador, biserica della Maddalena, biserica Santa Ana (în cartierul Triana), Pia#539;a de Toros (cea de a doua incint#259; de corid#259; din lume, ca m#259;rime, dup#259; cea din Mexic), Pia#539;a de America, palatul de las Dueñas, casa Pilatos #537;i Alameda de Hercules (Gr#259;dinile lui Hercules).
Madridul are puncte importante culturale #537;i turistice includ faimosul Muzeu Prado, Muzeul Thyssen Bornemisza, Centrul de Art#259; Regina Sofia (unde se afl#259; Guernica lui Pablo Picasso), Casón del Buen Retiro, Palatul Regal, Templo de Debod, Monasterio de las Descalzas Reales, Puerta del Sol, Parque de Retiro.
Valencia are oceanograful care merita vazut.
Mai revin cu alte info

Mergi la inceput