Depozitare materiale de constructii!

Depozitare materiale de constructii! | Autor: inbox

Link direct la acest mesaj

As dori sa aflu cum pot depozita materialele de constructie pe perioada constructiei unei case. Sa ingradim terenul nu am vrea decat dupa faza la rosu ca sa nu stricam gardul si sa nu dam bani aiurea pe un gard provizoriu, om care sa pazeasca nu-mi inspira incredere...ma gandisem sa inchiriez un container pentru depozitare dar nu stiu ce preturi sunt si cat de util este.

Voi cum ati procedat? orice sfat este binevenit!
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

noi am avut echipa care a fost cazata intr-o baraca langa constructie pe perioada ei. Am luat materialele pe parcurs iar responsabilitatea era a lor sa nu dispara (sub atenta noastra supervizare). Parerea mea este ca orice container poate fii spart...
Ori iei o ruda dispusa sa faca pe paznicul, ori le aduci cu taraita, dar totusi trebuie sa le pazeasca cineva.
Fierul prezinta cea mai mare atractie pt hoti insa ei nu refuza nimic...Lucrati in regie proprie sau cu firma? Daca e cu firma ei trebuie facuti responsabili, daca nu, echipa cu care lucrezi (in special seful de echipa). Iar voi trebuie sa practicati si vizite neasteptate, chiar nocturne (ca sa stie cu ce au de-a face). Noi am avut si baraca pt muncitori si pt materiale (cele mai scumpe si mai putin voluminoase). Trebuie oricum sa tineti voi o evidenta f clara a ceea ce duceti acolo si sa calculezi separat pe cat posibil mc si mp pt consum.
Concluzia: om de incredere bine controlat (de preferat o ruda)
Si inca ceva: cumpara niste folie pt ca atunci cand iti varsa mormane de nisip si de pietris sa nu o faca direct pe pamant pt ca va fii f greu sa-l scoti cand vei ajunge la capitolul curte/gradina, la fel, indica clar locul (de preferat pe drum) unde vor spala cifele de ciment dupa ce-l toarna pt ca te vei trezi cu mamaligi de ciment de spart (pe asta n-am patit-o, dar zeci de roabe de pietris am scos cu greu din curte dupa); incearca sa nu-i lasi sa 'devasteze' toata curtea (ca sa nu culegi apoi milioane de cuie si sarme din pamnt) si i-a in calcul faptul ca greu se scapa de buruieni si incepe procesul de pe acum. Scuze si de sfaturile necerute, dar mie mi-ar fi fost de ajutor. Spor la construit!

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Noi am improvizat un gard din sarma. Constructia s-a intims mai mult de cat am estimat (la timp ma refer) asa ca a fost solutia cea mai buna.
Acum casa e aproape gata dar nu mai avem banuti de gard. Deci improvizatia mai ramane cateva luni.
Tala foarte bune sfaturile . M-am saturat de adunat la cuie, sarme, etc.
Spor la construit!

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Va multumsc pentru raspunsuri, imi sunt de mare ajutor.
Cred ca pana la urma facem un gard provizoriu si o baraca pentru materiale + un caine de paza si discutat cu vecinii sa fie atenti.
Am vobit si cu echipa care ne va lucra si au zis ca vom lua materialele pe masura ce le folosim, sa nu fie nevoie sa tinem prea multe in curte...oricum fierul beton nuprea are loc pe nicaieri ca e foarte lung din cate am inteles...
O sa vorbim si la depozitele de la care vom lua materiale poate reusim sa le tinem la ei si sa le luam pe masura ce ne trebuiesc...
Oricum, ne apucam in spetembrie de lucru si pana atunci ne mai gandim la organizare.

Mergi la inceput

Inbox, nu stiu in ce zona construiti voi (si nu e necesar sa-mi spui) insa noi am construit intr-o zona f linistita in care nu s-a auzit de furturi (e adevarat, suntem si la o aruncatura de bat de politie) insa tot la tara se cheama ca suntem. Ce vreau sa-ti zic este ca nu vecinii trebuie sa fie atenti, ci voi trebuie sa fiti atenti la vecini...La mine s-au imprietenit (unii, nu toti evident, caci aveam s prieteni in zona) cu muncitorii care stateau aici si cu care mai trageau o dusca si desi n-am dovezi concrete am insa un sentiment puternic ca cel putin cativa saci de ciment sau mai stiu eu ce au capatat alta destinatie...Oricum, oricat de cinstiti si vigilenti ar fii vecinii, nevoie de somn tot au...
Cat despre materiale din cate tin minte se practica sa platesti un avans (nu te sfatuiesc sa platesti tot inainte) si le tin ei in custodie (unii parca percep totusi si comision pt asta), dar daca ai factura si contract e safe asa.
despre caine...nu trebuie sa va faceti probleme nu cred ca exista santier fara caini - noi am gasit pe teren cand am venit sa-l aratam constructorului nu mai putin de 6 caini (care au devenit 7) si n-am avut sufletul sa-i gonesc de acolo (vorba ceea, au fost primii). muncitorii i-au hranit, apoi am preluat noi si acum avem o garda langa gard (in exteriorul curtii) de 3 caini (uratei ce-i drept dar credinciosi) pt ca s-au imputinat din diverse motive (diparut, plecat, infiat si batranica a murit de curand), dar sunt tare buni la casa omului.
Fierul ti-l livreaza lung (chiar si daca il fasonezi la ei - ceea ce iti recomand) dar tiganii care traiesc din asta n-au avut nici o jena ca la prima casa pe care am construit-o (care era mai in camp in alta zona) sa plece cu ditamai stalpul de fier...so...
Si mai trebuie sa te asiguri ca ai macar un bec care sa lumineze noaptea.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Indox, Tala are dreptate .
Noi am construit intr-o zona linistita. Cainele a venit singur si sincer imi doresc sa ramana. E urat tare dar stie sa se faca placut. Materiale au disparut putine, sau cel putin asa credem noi. Am cumparat aproape toate materialele in iarna cand preturile au fost mai mici si le-am lasat in depozit pana am avut nevoie de ele. Nu am platit nimic in plus.
De ex materialele pt exteriorul casei sunt platite din decembrie si pana in luna viitoare nu le ridicam. Pana si mobila e cumparata, platita si ramasa in depozit la magazim.

Nico

Mergi la inceput

Noi la chestia asta cu materialele abia acuma ne-am gandit, ca trebuie facut ceva sa nu faca picioare...si chestia e ca deja sunt niste costuri in plus pe care nu le luasem in calcul...

Noi construim langa Pitesti, e in sat sunt vreo 12 parcele de pamant special pentru case, pe langa noi se construieste la greu ( de aia zic ca e riscul mai mare sa faca muncitorii schimb de materiale ), noi suntem mai langa casele locuite ca sa zic asa...dar oricum riscul exista...nu stiu cum de nu ne-am gandit la problema asta pana acuma.

Cu cainele, ai mei au un caine dresat cica, mie mi s-a parut ca a baut cerneala la dresaj cand a fost...dar ei se lauda ca e bun, acuma eu cred ca cu un caine daca vrei, te imprietenesti pana la urma...ideea e ca daca duc cainele asta acolo, trebuie sa fie gard si sa nu existe riscul sa atace pe cineva aiurea sa ne trezim cu alte belele pe cap...
Cel mai bine ar fi sa stea un om acolo in permanenta, dar fiind toamna si se vor intinde lucrarile pana prin noiembrie cred, va fi destul de greu sa stai la cort noaptea sau in baraca...
Azi merge sotul cu seful de echipa la fata locului sa vada exact cum vor organiza santierul....
Oare va trebui sa trag curentul inainte de a incepe constructia acolo? Si asta ma tot streseaza! Ca apa si curent tot vor trebui sa ia de undeva si la noi pe teren nu exista asa ceva...

mamica de printesa Maria si 30s

Mergi la inceput

Eu am intrat in prenatal si am timp suficient sa-mi fac griji ce si cum cu constructia!

Sotul nu mai are decat doua saptamani de concediu pe care le va lua cand va considera el ca vor fi fazele mai importante ale constructiei, iar neamuri pe care sa ne bazam nu avem in zona...am mari asteptari d ela cei cu care construim...desi de cand am renovat aoartamentul am vazut ce pot mesterii sa faca...la constructia unei case nici nu ma gandesc, totusi incercam sa fim optimisti si sa ne documentam cat mai mult!

Inca odata, orice sfat e binevenit si va multumesc pentru raspunsuri!

Mergi la inceput

Inbox, sarcina usoara sa ai in continuare! si da, e mai bine sa nu-ti faci tu griji dar nu te poti stapanii, asa-i?
Nu prea ai cum sa incepi lucrarile fara apa si fara curent. Cu siguranta va aparea o betoniera langa constructie (cu care sa faca maclavaiturile cu care cladesc caramizile si betonul daca-l turnati la mana). Ori betoniera asta 'respira' apa si curent. Banuiesc ca aveti autorizatiile pt forare put (si asta se face intr-o zi, daca-i la adancime mica) si pt bransare la curent (asta se trage in functie de cat de repede se misca firma care a contractat lucrarile in zona respectiva dar dureaza totusi ceva si presupune si niste cheltuieli destul de mari daca nu esti ff aproape de FDCP)
Daca n-aveai deja echipa te-as fi sfatuit sa contractezi o echipa din ardeal (ti-ai fi facut mult mai putine griji cu ei). Totusi, nu puteti vorbi cu constructorul?

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

Noi la chestia asta cu materialele abia acuma ne-am gandit, ca trebuie facut ceva sa nu faca picioare...si chestia e ca deja sunt niste costuri in plus pe care nu le luasem in calcul...

Noi construim langa Pitesti, e in sat sunt vreo 12 parcele de pamant special pentru case, pe langa noi se construieste la greu ( de aia zic ca e riscul mai mare sa faca muncitorii schimb de materiale ), noi suntem mai langa casele locuite ca sa zic asa...dar oricum riscul exista...nu stiu cum de nu ne-am gandit la problema asta pana acuma.

Cu cainele, ai mei au un caine dresat cica, mie mi s-a parut ca a baut cerneala la dresaj cand a fost...dar ei se lauda ca e bun, acuma eu cred ca cu un caine daca vrei, te imprietenesti pana la urma...ideea e ca daca duc cainele asta acolo, trebuie sa fie gard si sa nu existe riscul sa atace pe cineva aiurea sa ne trezim cu alte belele pe cap...
Cel mai bine ar fi sa stea un om acolo in permanenta, dar fiind toamna si se vor intinde lucrarile pana prin noiembrie cred, va fi destul de greu sa stai la cort noaptea sau in baraca...
Azi merge sotul cu seful de echipa la fata locului sa vada exact cum vor organiza santierul....
Oare va trebui sa trag curentul inainte de a incepe constructia acolo? Si asta ma tot streseaza! Ca apa si curent tot vor trebui sa ia de undeva si la noi pe teren nu exista asa ceva...

buna Inbox,
off-topic- si eu sunt din pitesti, am cumparat in 2007 o casa la rosu pe DN piterti-curtea de arges cu 500mp2. poti sa-mi spui te rog cum m merg preturile? cam cat te gandesti tu sa bagi ca s-o faci la rosu.? anul trecut am vrut s-o vand dar anul asta m-am razgandit si ai mei au cam terminat-o aproape. mai sunt: fosa si incalzirea( nu sunt gaze in zona , probabil ca inchiriem butelie de-aia mare pt caldura) daca doresti poti sa-mi scrii si pe mail. merci mult.

Mergi la inceput

Mathildati-am trimis un mail, sper sa-ti fie de ajutor.

Am discutat cu vecinii care au casa gata si sunt cei care au vandut terenul, si au zis ca apa si curent putem lua de la ei, au interesul sa se construiasca fiindca mai au niste loturi de vazare si spera ca asa le creste pretul, constructorul a zis ca daca e cazul aduce nustiu ce generator de curent, dar nu cred ca va fi cazul. Cat de cat s-a mai facut lumina in capul meu ce si cum vor construi.

Initial si noi contactasem o firma din doborgea, si chiar imi inspirau incredere, mai ales ca veneau isi puneau baracile pe teren si stateau acolo pana terminau, insa erau mult mai scumpi decat ce am gasit noi aici, trebuia sa platesc in plus mancarea la doua saptamani transportul acasa, plus mana de lucru mai scumpa...dar sunt sigura ca nu aveam de ce sa ma agit cu ei...daca aveam bani mai multi...

Haideti ca o sa ma mut la subiectul special pentru constructii case.
Va multumesc mult!

Mergi la inceput