Prietene la bine si la greu 41

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Saluate salutare!
Scuzati prezenta f subtirica pe forum, citesc dar nu ma inghesui sa sciu. Am fost la Timisoara 2 zile cat a fost sotul plecat pe la Bucuresti cu trebusoare, apoi am lasat copii de gradi la bunici si am venit acasa porumbeii cu sugarita. Asa ca pana vineri seara cand ne ducem dupa tancii cei mari va fi taaaare liniste la mine acasa...
Profit si eu sa mai citesc cate ceva, ca de curatenie n-am chef

Astea cu pui nemamcaciosi va inteleg pe deplin ca am avut parte de doua exemplare. Da, si eu am experimentat mancatul in diverse locatii, pozitii, cu jucarii si nonjucarii, cantat, maimutareli si toate cele... Deci eu va inteleg perfect... Noroc cu Teo care papa binisor (a se citi maxim 150 la o masa in zilele ei extraordinare) arata excelent desi nu-i deloc grea, acum 2 sapamani avea 7750 grame si 72 cm. Deci zau ca n-aveti motive sa va plangeti de greutatile puilor. Sa va mai spun ca Timi avea 8 kg la un an??? Iar prietenuta ei cea buna 7,5???
Timeea papa bucatele (carnita, galbenus, legume fierte) ura fructele (doar ceva borcanele manca si din ala un borcan in 3 zile) nu se atingea de cereale cu lapte si nici de iaurt... o minunatie, nu alta. Vlad manca ce-i faceam eu dar cu mari chinuri si destul de putintel.

Broscuta, Vlad a avut primul dintisor la 10 luni jumate, stiu copii care abia la un an au avut primul dintisor, so relax.

Nu-i usor cu 2 pui mici apropiati ca varsta, dar se poate. E greu primele 2 luni cand cel mic e agatat cu orele de san si cel mare te solicita oricum pentru orice, atunci chiar se impune un ajutor, ceva... Apoi nu mai e asa de complicat. La plimbare mergeam cu Vlad pe langa carucior, si cand obosea il cataram sus pe maner (graco quatro tour) si cand statea carutul nesprijinit tot nu se rasturna nicicum asa. Mai sunt solutii gen tot felul de scarite care se agata in spate sau scaunele laterale unde poate sta puiul mare cand oboseste.
Deci inca odata nu-i usor deloc. Dar ai avantajul ca dupa vreo 4-5 ani esti mult mai relaxata ca deja sunt mari, nu atunci o iei iar de la capat cu urmatorul.

Tre sa va pun si eu o poza cu silueta mea, ca la ritmul in care bag in bine de vreo 2-3 zile nu mai tine mult...

pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Many tinem pumnii tare sa vina bb2 cat mai repede si mai usor .
Si eu tot fara coaja si fara seminte pun rosia la babycook (fara coaja o pun si la noi in mancare caci coaja este f tare pt stomac). Pun cate putina de 2-3 ori pe sapt.

Ancutza e bine daca Sabinutza a inceput sa expectoreze. Orice a avut ea acolo in gat, trebuie sa iasa cumva. Sanatate multa

Lumi imi pare rau ca iar e mofturici pisicutza . Branza de vaci in combinatii nu-i spune nimic?

Coque cred ca alea matuiesc parchetul. Adica al meu s-a cam matuit, cred ca de la asta....

Serj il asteapta pe tati de Santiago sambata
Multu de complimente chiar ma gandeam sa ma fac smechera si dupa sarcina asta sa renunt la serviciu la purtat de sutiene

ma striga Santiago...

Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

azi e clar, sunt mama ciorilor

Raportez o alta premiera, de data asta Eva : a batut din palme, cu zgomot si radea de ce facea..
Ea e maimutica familiei, e genul imitativ, ea face si "PA", acum si "bravo" si uneori ca indienii, chestii pe care le-am facut cu amndoi, dar Dragos nu are nici cea mai mica intentie de a ma imita...se uita senin la mine, rade si se intoarce si pleca la explorat lumea...ca acum poate...a depasit pragul camerei si toata casa e a lui

Si Eva are de 2 zile o aversiune fata de lingurita, e greu pana ia prima inghititura, ca trebuie sa ii vanez gura, apoi se reglementeaza treaba...mananca mai putin decat de obicei, dar asta e, e f cald si o inteleg. Decat iaurtul il papa zic eu bine, fara fitze, cred ca si din cauza ca e mai rece dacat restul meselor.

Cu iaurtul am incercat si noi diverse firme pana s-au hotarat care le place. Milli, Covalact si Napolact nu au vrut ( nu am mai repetat incercarile sa vad daca acum au alta parere) , un timp a mers Muller, cel indulcit cu struguri, si acum mai papa din asta, dar mai nou consumam Natura pentru ca are o textura ( e alt cuvant dar nu pot sa-mi amintesc ) care le convine mai mult si cred ca le place mai degraba un pic mai acru decat dulce (si la fructe am obs ca atunci cand amestecul e f dulce nu are succes)

Acum astept sa se trezeasca Dragos sa pape iaurtul si el ca sa ne alaturam Evei afara

Dragos si Eva _30.11.2009

mucosii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coquelicot spune:

Lili, te pup, buna treaba cu piscina, si eu ma gandeam, daar, nu o rastoarna? Se poate agata de ea? o ajuta la ridicat in picioare? La idei nastrusnice ma pot incadra si eu, ma gandeam la un fileu d-ala de volei pe care sa il intind cum doresc, dar cred ca trebui e ancorat bine, altfel iese pe sub .
Chiar asa, tu cand ii dai gluten? Am vazut covrigi la un magazin naturist, char ma intrebam ce cauta si astia aici... O sa citesc punga.

Am incercat toate ideile spuse de tine....Later Edit: i-am dat iaurt cu seringa si a vrut. Cu lingurita a facut interesant: Lua un varf, isi apropia buzele doar si se retragea repede.
Intrebare pentru toutalemonda: Ce cantitati de mancare ar trebui sa manance un bebe de 9 luni? Stiu, e suicidala intrebarea.

Citat:
citat din mesajul lui lili_a

calduroase salutari duamnelor!
eu sint tare suparata asa ca nu prea m-am concentrat la ce am citit si va rog sa ma iertati
Vroiam sa-i urez laviniei bafta sa ia job-ul ala
Coque si samaranditza de la dovlecei citire si experimentat si personal, incercati sa schimbati locul de masa - adica nu in scaun ci pe jos, in leagan etc. Stiu ca nu corespunde teoriilor si se lasa si cu mizerie dar nah... La noi a avut cel mai mare scucces statul in fund pe masa din bucatarie . Coque mai poti incerca sa-i dai rondeaua aia de orez in timp ce ii dai piureul, o muscatura de rondea, o lingurita de supa, la Liloasa merge asa. Pt fetili care ati inceput sa dati gluten copiilor,daca vreti sa le dati covrigei sa roada (sub supraveghere,of course), exista unii "curati" de la firma Mama mare - covrigeii Zero-Zero, nu contin nici sare si nici zahar, doar faina si apa
Nu mai stiu cine o intreba pe dana de tarc - eu am gasit o solutie care face acelasi lucru dar e mult mai ieftina ca un tarc ca lumea - i-am luat o piscina de la Bricostore, are diametrul de 2 m si inaltimea de 53 de cm, am pus poze pe contul comun daca vreti sa vedeti. Eu una sint tare multumita de cei 60 de lei investiti
ancutza pup Sabina sa treaca tusea
Many eu i-am pus rosia la steamer cu toate legumele,i-am scos pielita cind s-a fiert si am blenduit-o acolo,n-am scos nici o saminta
dankutza imi pare rau ca esti asa ingrijorata cu Pinky, in poze nu pare asa slabuta dar cantitatile pe care le maninca sint mici intr-adevar... Vezi si tu ce zice pediatra
A propos de dimensiuni si cum se vad ele,fie-mea are 75 cm si 8.3 kile deci nu cintareste mult, dar arata ca bebe Michelin si toata lumea zice ca e grasuna
Am vazut poze cu zburlici tare scumpa si cu Maya siminei care are un perisor ondulat o frumusete
de ziua numelui Chiara! Andre esti mai bine?
ma bucur sa le revad pe broscuta, doris si lalu
Va pup

mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)

Mergi la inceput

of, cata lume cu necazuri la mancare.... imi pare rau sa aud asa lucruri despre fulgusorii dragi . Eu sper sa fie doar o faza si sa intre si ei in ritm, sa pape cum trebuie.
In prima zi cand am ajuns aici, i-am facut legume proaspete cu pastrav prins pt Iulian de bunicu' de aici din parau - la Bucuresti a papat pastravul f bine - aici unde era mega pastrav s-a strambat de la prima lingurita, la a2a mi-a dat peste mana de era sa ma enervez. Dar i-am dat si eu cu degetul (incerc sa urc acum cateva poze pe net daca ma tina sa vedeti dezastrul ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Dankutza, nu ai pt ce
Cuscri, la multe onomastice pentru Chiara scumpa!
Lavi, spor la pregateli! Ia zii, ati gasit nasii? (si eu vroiam sa-ti propun ca papa, un sufleu de cartofi cu branza la cuptor )

Vaz ca vorbiti de gluten...eu inca nu l-am experimentat....nici pe el, nici ficatul si nici pestele. La peste mi-e nu stiu cum sa iau din ala congelat de la magazin, cred ca pana la urma o sa cumpar unul din ala viu, din acvariu , macar stiu ca e proaspat ...ca si sunt o mare priceputa in ale pescariei .
Despre rosie, eu ii scot samburii, o fierb in coaja, dupa care i-o scot si o amestec cu restul.
Zilele trecute i-am facut si eu piure din cartofi, cu putin lapte si cu carnita...vad ca ii prieste
Ce am observat, de la un timp nu mai mananca 2 iaurturi ... S-o fi saturat si el de atata calciu .

Eu cred, in continuare, ca atata vreme cat toti copii sunt zambareti, comunicativi si au o prezenta sanatoasa....nu e cazul sa ne facem probleme ca unii nu au facut inca 9 kg, ca altii au depasit 10...ca unii recita luceafarul la 1 an...ca altii nu merg in picioare de cand se nasc sau mai stiu eu ce (ultimile 2 sunt cu tenta de glumita ).
Pe de alta parte, daca nu as fi trecut prin experienta cu mancatul haotic...poate ca mi-ar fi fost greu sa inteleg...dar, cu timp si rabdare, cred ca o sa reusiti sa-i dati pe brazda

Coque, si eu folosesc seringa (cea de medicamente) atunci cand ii dau apa simpla. In rest, nu-mi bea apa deloc, decat in combinatie cu sucuri, si numai din bibe. Despre cantitati, nush ca sa-ti spui iegzact....Rares mananca cam 300ml de piure legume/fructe si mai nou un singur iaurt de 150gr. Insa, are momente cand nu duce toti cei 300l si atunci imi da peste mana, intoarce capul, se maraie. Cred ca tot de la copil la copil depinde. Ca si restul treburilor .

Monis, mai primeste, te rog, inca un compliment de la mine...asa, ca sa fie suma rotunda

_
Krelia, mami de tzutzupid Rares-Mihai 05.11.2009

"Children make you want to start life over."
Muhammad Ali

Mergi la inceput

Lili imi pare rau ca esti tot in pasa proasta . Hai ca abia astept sa ma intorc la capitala si sa ne mai vedem cumva prin parc. Ai dreptate cu Liloasa, pare ca are mult mai multe kile, nu stiu cum vine asta .

Diana relaxare placuta zilele astea si spor la artificii

am pus poze aici si aici este baietelul prietenei mele de la Oslo (in hainele caruia creste Iulian ) care e modelul din cel mai nemancacios, care la 1 an avea 9.5 kile si la 2 ani are 10.5 kile . Acum la 2 ani este f putin mai lungut decat Iulian... ma-sa s-a consolat ca asta e copilul ei si asta-i viata (desi imi spunea ca si-ar mai face al3lea copil daca ar putea sa-i garanteze cineva de pe lumea asta ca va fi unul care sa manance, ca destul s-a luptat si inca se mai lupta cu primii 2...).

Mergi la inceput

mai am net? nu mai am? sau ati fugit toate? sau nu-mi merge efcinciu'?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Monis, eu...prin zona, dar nu pt mult timp. Se pune?

_
Krelia, mami de tzutzupid Rares-Mihai 05.11.2009

"Children make you want to start life over."
Muhammad Ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Coque, o fi, nu o fi intrebatoare intrebarea ta, rechinila papa undeva intre 0-50-100 grame papica ,mai sare peste cu fructele, si foooarte rar cu legumele. Noi nu stim ce e aia portie de 150-200 grame
Dar cat ar trebui sa pape ca la carte un cupil de 9 luni, nust'sa iti spun

Diana, hai cu pozicile
Deci la bb2 la asta sa ma astept..cu doi!Bine macar ca mai e pana atunci

Many, parca tu erai cu rosiile, eu pun 2-3 feliute de rosie cu tot cu seminte si coaja la fiert in supica, si pe urma daca mai apuc sa scot coaja bine, de nu, le blenduiesc intregi cu toate alea de acolo. Sincer nici nu stiam de treaba cu semintele..oricum se pierd prin zeama aia lunga si blenduita

Gabitza, tare Eva ta!! da ia zii care din ei ti-i mai drag??

De gluten? eu ii mai dau cateva firimituri de miez de paine mai nou, firimituri de biscuite obisnuit si cam atat. Tare ii place sa ciuguleasca firimiturile de paine, si le baga singura in gurita

Ancutza, ce mai faceti? Mai binisor? tot tuseste Sabina?

Madam Lili, frumos la casa si la piscinaa , te tine si pe tine sa te bagi sa faci o baita??Sau doar liloasa mica?

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

Mergi la inceput