Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (9)
Raspunsuri - Pagina 17
taty_ana spune:
buna ziua mamici,
sper sa nu ne fi uitat,am avut probleme cu laptopul si m-am rupt de voi....o sa incerc sa citesc din urma da taaare harnicute ati mai fost...noi suntem bine,inca dormim ffff mult si manacam binisor iar caldurile astea ne innebunesc si ne tin in casa la aer conditionat
am citit in urma un pic si am vazut ca vorbeati de cojitele din cap...noi tocmai ieri le-am venit de hac ca emma avea crusta in zona fontanelei,am dat-o cu ulei de corp pe zona respectiva,am masat-o bine dupa care cu unghia am curatat tot,s-a luat ff bine,i-am spalat capul si nu mai are nimic
fetelor la 3 luni jumate ce ar trebui sa faca bebe?apuca jucaria in mana?daca il tragi de manute se incordeaza sa se ridice?ca noi inca nu facem astea,ii pun o jucarie in manuta,o strange da din ea involuntar dupa care o scapa
incerc sa citesc din urma si revin
mommy_to_be spune:
Hello, dragele mele!
Am implinit si noi 3 luni ieri, Maia are 7,160 si 63 cm. Mai nou a invatat sa adoarma singura la amiaza, sugandu-si degetelele. Suntem bine, crestem frumos si suntem din ce in ce mai comunicativi
Eu m-am pricopsit cu o infectie la degetul mare de la un picior. Am taiat prea tare colturile si acum cred ca s-au incarnat Am incercat o saptamana cu Baneocin, insa nici un rezultat. Acum pun comprese cu rivanol, care mai scoate din puroi, insa nu e tare roz situatia. Mi-am facut programare deocamdata la un medic generalist, poate imi da ceva antibiotic permis in alaptare. Vreau sa epuizez tgoata posibilitatile, inainte de a ajunge la bisturiu V-ati confruntat cu asa ceva?
Cris, si eu zic ca ceea ce are Sebi e candidoza... Cel mai bine ar fi sa mergi cu Sebi la doctor. Si scaunul acela atat de des, de multe zile, nu mi se pare ok. Ai grija, caci daca e diaree, se poate dezhidrata. Sa ne spui ce ai facut.
Fetelor, vreau si noua paroloa de pe webshots. De ce ati scimbat-o? au fost probleme?
Pupici
theophillina spune:
Tatyana, chiar ieri ma intrebam de tine, dar n-am mai apucat sa si scriu. Ma gandeam ca esti in vacanta. Ai zis la un moment dat ca niste greci "te-au lasat gravida". Ai facut cumva FIV-ul la Biogenesis cu dr. Diakoumakos? Ca am o prietena care are probleme de fertilitate si ar vrea sa incerce o IA si am auzit de dr. asta ca e f bun.
Mira, am vazut-o pe Maia in pozitele din luna august. Da, au fost probleme, au circulat niste pedofili pe-aici pe DC si pe portalurile cu poze, noi n-am avut probleme dar a schimbat Artu parola din motive de securitate. Ti-am trimis PM cu noua parola, fa-ti albumul privat si pe noua adresa si pe cea veche.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
Vivela spune:
Laurita, stam prost si noi la capitolul gelozie. dar macar nu m-a luat prin surprindere, ca griji imi faceam eu dinainte sa nasc. asa ca acum e cam ce ma asteptam sa fie.
la noi se manifesta cu de toate, cu urlete, tipete, agresivitate, opozitie, razvratire...indreptate impotriva noastra si a celui mic.
acum l-am dus pe david la ai mei, asta e a doua saptamana. cred ca as fi luat-o razna sa stau cu amandoi acasa, mai ales pe caldurile astea cand nu putem sta prea mult afara. la ai mei se simte bine, ca e "unicul" rasfatat, baiatul lui mamaie/tataie. e, cand ajungem noi acolo, apoi nici mamaie si nici tataie n-au voie sa se uite la cel mic, de dragalit nu mai zic...
mie imi zice mereu sa nu-l mai schimb de pampers, sa nu-i mai dau sa manance...sa-l bag inapoi in burtica . si cu mine de fata il loveste cu palmele, cu picioarele, cu jucarii...o data i-a pus mainile peste gura si nas sa nu mai respire (eu ma dusesem pana in bucatarie sa-mi iau un pahar cu apa), cand m-am intors si am vazut ce facea, am zis ca lesin langa ei. initial mi-a venit sa matur cu el pe jos, dar m-am calmat, i-am explicat ca nu trebuie sa faca asa ceva, etc...dar stiu ca o sa mai fie faze de genul asta. cand il tin pe damian in brate, vrea si el tot atunci, cand e cel mic in carut, vrea si el in carut...si muuuuulte altele.
deci nici la noi situatia nu e prea roz, ma consolez cu ideea ca n-o sa dureze o vesnicie.
dar are si momente in care e foarte tandru cu fratiorul lui, il pupa, ii da jucarii sa se joace, ma ajuta la baita sau la imbracat, leagana carutul sa nu mai planga, etc. , zice la toata lumea ca el are un fratior mic-mic si ca il iubeste...
eu cred ca in sinea lui chiar il iubeste, dar jinduieste dupa perioada cand ma avea pe mine doar pentru el.
mie mi se pare ca diferenta de 2-3 ani intre copii e foarte buna, cu toate inconvenientele astea. nici o diferenta - mai mica sau mai mare - nu o sa fie lipsita de probleme. dar daca l-as face si pe al treilea, as vrea ca diferenta sa fie de 1 an jumate-maxim 2.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Vivela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui taty_ana buna ziua mamici, sper sa nu ne fi uitat,am avut probleme cu laptopul si m-am rupt de voi....o sa incerc sa citesc din urma da taaare harnicute ati mai fost...noi suntem bine,inca dormim ffff mult si manacam binisor iar caldurile astea ne innebunesc si ne tin in casa la aer conditionat am citit in urma un pic si am vazut ca vorbeati de cojitele din cap...noi tocmai ieri le-am venit de hac ca emma avea crusta in zona fontanelei,am dat-o cu ulei de corp pe zona respectiva,am masat-o bine dupa care cu unghia am curatat tot,s-a luat ff bine,i-am spalat capul si nu mai are nimic fetelor la 3 luni jumate ce ar trebui sa faca bebe?apuca jucaria in mana?daca il tragi de manute se incordeaza sa se ridice?ca noi inca nu facem astea,ii pun o jucarie in manuta,o strange da din ea involuntar dupa care o scapa incerc sa citesc din urma si revin mamica fericita de Emma Antonia(02.05.2010) |
tatiana, tocmai citeam intr-o carte de psihologia copilului ca 4 luni jumate e media varstei la care copilul isi coordoneaza privirea cu miscarea mainii (apucatul), deci cam la varsta asta incepe sa se intinda si sa apuce jucaria.
de incordat si prins de manute sa se ridice - eu la primul copil n-am experimentat chestia asta, desi verificam mereu. dar era bucuros de pe la 2 luni jumate sa-l tin ridicat sa vada ce e in jur. dar singur sa se traga, nici gand. cred ca abia cand putea sa stea in fund se tragea, adica pe la 5-6 luni.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
bubu30 spune:
citat din mesajul lui Reallaura bubu ai dreptate cu hainutele de fete, e discriminare, cea cu floricele rooz, mi-a rupt inima!! si rochia de la botez cu care a imbracat-o nasa. Totusi de unde sunt luate Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010 |
Si rochita de la botez si cea alba cu flori roz sunt de la Miniblu.
Din pacate la noi la mall-uri nu au mai rezistat alte magazine cu hainute de copii mai frumoase, gen Premaman, Debenhams si altele au fost inchise.
Asa ca daca se inchide si Miniblu nu stiu ce ma fac.
R.Cata spune:
Ufff...caldurile astea...nu le mai suport!!!!!!!!!!!
Stam cu ACu` toata ziua si tot degeaba...si nici nu vreau sa ma gandesc la factura ce trebuie sa apara zilele astea!!
Ruxi...f frumosi Alexandrii . SI chiar asa...rochitele Alexandrei unt superbeee!!!. Eu cred ca in cluj sunt magazine speciale cu rochite asa frumoase
Tatyana...bine ai revenit. Mirunica mea e in acelasi stadiu cum povestesti tu de Emma...prinde cate o jucarie, o tine putintel apoi ii da drumul.
Rares Mihai pentru cele 2 lunite infloritoare si la mai multe. Ncoleta, sa-ti traiasca puiutul si sa va bucurati de el!
www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca
www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010
R.Cata spune:
Vivela, imi pare rau pentru "crizele" prin care treceti. De altfel le doresc multa rabdare tutoror mamicilor care au si pui mai marisori. Mi se pare ca trebuie sa stai fff bine cu nervii sa te poti controla tot timpul, mai ales cd apar faze de genul asta. Sunteti de apreciat!
Noi ne-am hotarat sa plecam in sepmtebrie prin tara. Si face sotul un traseu...super. Si aseara imi arata o parte din el...pe la Cazanele Dunarii. Si imi zice de pensiunea Toamnei. Nu mai stiu cine povestea aici . Tu Sorana?. A fost careva pe acolo?
www.mirunailinca.blogspot.com/" target="_blank">Miruna-Ilinca
www.eticker.co.za/tickers/0d3lbs4fa7l4py2f.png" target="_blank">28.04.2010
flory_blanca spune:
Dana stai linistita ca si Nadia de mult doarme bine noaptea iar ea acum mananca 130ml asa ca... eu zic sa nu te stresezi ca e foarte bine.
Artu frumoasa poezia.
Cris si Nadia a inceput sa faca mai moale si mai multe scaune pe zi asa ca eu ii dau ceai de menta intre mese si lapte (Humana) HN si vad ca e mai bine. Azi deaocamdata a facut doar o data si de plans ca o doare ceva nu plange asa ca e bine.
Mira eu am o pedichiurista tare buna si ea imi rezolva problemele de genul asta si dupa imi pune acolo antibiotic cu care stau pana seara la dus. Si sotul meu a avut la fel ca tine si din pacate numai cu bisturiu s-a rezolvat dar el nu a vrut sa vina la tanti asta a mea, dar ce e drept ca ea e tare priceputa ca daca nu mai rau iti face. Multa sanatate iti doresc.
Tatyana si eu mi-am pus aceeasi intrebare si sincer nici acum nu stiu exact ce ar trebui sa faca. La fel e vesela si curioasa dar inca nu gangureste ci doar scoate ceva sunete, dar fiecare copil in ritmul lui se dezvolta asa ca inca sunt prea mici ca sa ne ingrijoram sau sa comparam.
Eu una sunt oficial satula de caldurile astea mari. Sper sa nu mai tina mult. Eram si noi mai vesele mai active iar de la caldura parca ne-a lovit trenul cu moleseala. Noi am inceput sa papam mai bine si sper sa o tinem tot asa. Acum ne confruntam cu ceva caca mai moale si am trecut pe Humana HN si vad ca e mai bine acum. Sper sa se incheie cat mai repede si episodul asta.
Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010
Madamar spune:
citat din mesajul lui Reallaura Madamar de ce sa-i faci analize daca papa bine si creste bine? eu una nu i-am facut lui Mirci niciodata pana acum. DAr, evident, medicul tau hotaraste! Bine ca ati trecut fara febra de vaccin! Cu ceza, sa stii ca eu le-am facut la mai putin de 2 ani cris-09 ooof, bietul puiut ce trebuie sa se chinuiasca la supt. Eu zic sa mergi la control cu el, sa-ti prescrie un remediu...cu pampersii...mi se pare cam mult de 8-9 ori pe zi in conditiile in care aftele alea sau ce sunt nu-l lasa sa se hidrateze. Copiii mici se deterioreaza imediat, sa nu se deshidrateze. multi si sanatate! Discordia tu ai inceput serv deja??? brrr! Ma bucur ca cea mica e ok cu Dragos.nici noi nu o dragalim pe Ilinca de fata cu el, cam deloc o fi si asta gresit, eu stiu?? bubu ai dreptate cu hainutele de fete, e discriminare, cea cu floricele rooz, mi-a rupt inima!! si rochia de la botez cu care a imbracat-o nasa. Totusi de unde sunt luate Sorana si Mirc e disperat dupa ferma. Nu am mai mers cu el pe caldurile astea, nu prea ai unde te ascunde de soare...dar vine ea toamna... Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010 |
bravo, ... dar ai avut curaj!!!
Medicul meu a spus ca sunt cazuri si cazuri insa el nu imi recomanda decit sa astept 2 ani, perioada nastere-conceptie.
Ba mai mult m-a speriat legat de riscurile care exista pe un uter odata taiat - ca nu imi venea sa cred ca este el optimistul care mi-a monitorizat sarcina!!!
cris: si parerea mea este ca ar tb vazut de medic pt ca exista riscul extinderii candidozei.
Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo , 19.05.2010, ora 12.19
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!