Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (44)
Raspunsuri - Pagina 7
Irinukaaa spune:
Da acm gasit cateva lucruri interesante:
Daca apar contractii usoare, nedureroase, neregulate, ce apar la mai mult de 15 minute interval, se recomanda:
-oprirea activitatii
-golirea vezicii urinare
-consumarea a 2 sau 3 pahare de apa sau suc de fructe (prea putine lichide la nivelul organismului pot declansa contractiile)
-gravida trebuie sa se intinda in decubit lateral stang (culcata pe partea stanga) pentru cel putin o ora si sa tina evidenta contractiilor (cat dureaza, intervalul la care apar).
In cazul in care contractiile sunt mai dese de 4 pe ora si dureaza cateva ore, trebuie chemat imediat medicul sau moasa.
In cazul in care aceste contractii inceteaza, inseamna ca au fost contractii Braxton-Hicks, care sunt normale.
Contractii Braxton Hicks. Aceste contractii, neregulate, isi pot face aparitia incepand cu saptamana 20 de sarcina si pot fi simtite mai devreme de femeile aflate la cea de a 2-a sarcina. Durata acestor contractii este in general cuprinsa intre 15-30 de secunde, dar pot dura si pana la 2 minute sau mai mult. Mai mult sau mai putin dureroase si posibil incomfortabile, contractiile Braxton Hicks se resimt ca o incordare puternica a uterului in partea superioara si relaxarea lui graduala. Aceste contractii cresc in intensitate in ultima luna de sarcina, devin mult mai frecvente si posibil mai dureroase. Desi nu pot declansa nasterea, aceste contractii pot duce totusi la dilatarea colului uterin creind senzatia ca urmeaza nasterea inainte de vreme. Daca aceste contractii devin insuportabile si sunt insotite de dureri abdominale, ale spatelui sau ale pelvisului, si eventual sunt insotite de scurgeri vaginale, contactati urgent medicul.
Deci daca nu beau destule lichide pot aparea... asta ar putea fi unul din motive la mine, ca nu prea beau cata trebuie! 
Irina ~
18+ cu 
Shhhht! Cresc...
Shines spune:
pai eu nu am putut gasii nici un motiv pentru contractii pana acum..si am tot urmarit sa vad de ce apar si cand..uneori stau numai in pat cateva ore si tot am..alteori cand ma enervez, sau stau mult in picioare..chiar nu stiu de ce apar
am dat vina si pe calciu, am renuntat la el..tot degeaba
aoleoo..maine trebuie sa imi iau si eu vitaminele..am terminat cutia si nu am mai luat de o sapt
Simo
18 +
Shines spune:
da..si totusi exista niste studii demonstrate care spun ca lichidele in cantitate mare dau contractii..nu sti dupa ce sa te mai iei
Simo
18 +
loutzy spune:
Si eu mai am contractii nedureroase in special cand stau intr-o pozitie incomoda sau stau f mult in picioare, dar sunt doar de moment cum ma intind in pat cum nu mai am nimic. Mie mi-a recomandat nospa.
Laura
17+ cu 
Foxy-le spune:
seara fetele. Da' ce viteza aveti la scris....
Ralu - felictari pt ,,rozalie'', sa fie sanatoasa (asta-i important). (chiar ma intrebam, de ce visam aproape toate la baietei??)
Am mai fost pe la munca, apoi fara chef de nimic...doar ca sunt si eu fff iritata, fara motiv evident
... hormonii??
Imi pare rau pt voi ca va perpeliti ... o sa treaca pana la urma.
Unele fete din afara intrebau de sistem - in suedia e tot cu moase, la stat(daca vrei privat poti merge,dar de nascut tot la spital de stat nasti(nici nu stiu daca sunt si de alt fel)). Ele iau probe, monitorizeaza si asista la nastere. Daca sunt complicatii intervine medic. Dupa parerea noastra(a celor din Ro, de ex) unele sunt prost pregatite si aeriene. (sunt amabile in schimb - daca asta t incalzeste cu ceva). Nu stiu daca se naste acasa, dar cred ca nu. Sotul (sau alt insotitor)vine cu tine. Concediul de maternitate, pt care primesti indemnizatie, e de 1an(daca vrei,chiar si 2). si barbatul poate lua acest concediu in locul mamei.
Mda, mult am scris...
pt toate grvidutele 
si week end placut.
17
bebelu86 spune:
vaiiii
urata e asta de la serviti va rog.natalia mateut.
Foxy 

nu mai e nimeni pe aici ???
Ralu si buburuza va 
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
cu
18+
SILUAN TREBUIE SA TRAIASCA! DA-TI O MANA DE AJUTOR!!!
Shines spune:
eu am avut tv inchis toata ziua..inafara de stirile de dim
am muzica pe laptop incet..si e suficient, ma enerveaza tot ce vad la tv..si nici nu am rabdare sa stau sa urmaresc ceva
inainte ne uitam la filme pe calc..cele mai noi filme le vedeam primii..cate 4-5 zi in week..acu nu am am chef
Simo
18 +
Doloress spune:
Buna fetele!
Doarme si zgubiliticul meu si am apucat si eu sa citesc capitolul asta, ca pe celalat... n-am timp. Deloc nu pot tine pasul cu voi
si-mi pare rau...
Am fost ieri la eco si sunt tare fericita, bebe e bine sanatos, in grafic, toate masuratorile perfecte. Asta e o sarcina ca din carti, la Patrick era mereu mai mic, cu 2 saptamani mai mic decat varsta gestationala, ca mi-a schimbat si DPN-ul. Bebe2 insa e perfect in grafic, manca-l-ar mama, nu mi-a mai descoperit nici un balaur, ca data trecuta (hematom, fibrom, etc), asa ca suntem tare fericiti.
Mai trebuie sa va zic ca deja m-am indragostit iremediabil...
De ieri am un zambet tamp pe fata care nu se mai sterge. Si eu si sotu', mai ales ca a e si baietel, cum si-a dorit el.
Eu am fost o idee mica mica, putin dezamagita, sa zic o secunda, si apoi mi-a trecut. Am ramas in minoritate, asta e. O sa ma apere trei cavaleri, n-o sa-mi fie frica de nimic. As fi vrut sa experimentez si cum e sa fii mama de fititza cu coditza, dar nu conteaza, sanatos sa fie, il iubeste mama de moare oricum. Sunt multe avantaje, e bine pentru Patrick, o sa se joace fain amandoi (desi o sa se si bata, prevad eu dar mai mai crescand o sa aiba mai multe in comun) nu mai trebuie sa cumpar hainute, nu mai trebuie casa prea mare, ii punem pe amandoi in acceasi camera, etc
Patrick de ieri striga prin casa flate meu, flatiolu' si e tare incantat cand i-am zis ca o sa aiba grija de el, o sa-l spele, o sa-i dea de mancare, o sa-l culce, ca pana la a-i zice toate astea a fost tare refractar la ideea de "flatiol"
Imi pare rau ca la voi e asa cald, la noi s-a racorit, azi dimineata erau 8 grade, e o placere sa iesi afara. Abia astept sa se trezeasca piticul sa o taiem in parc.
Am pus aici cateva pozici cu buburuzul, mai am un filmulet in 3D insa nu pot sa-l pun, mai incerc eu :
http://outdoors.webshots.com/album/578342182TLqQse
-12+www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
loutzy spune:
Si eu mai sunt pe aici. Ma uit la meci(steaua -brasov)

MA plictisit emisiunea serviti va rog.
Laura
17+ cu