"Abdomen extra-plat(37)"
Raspunsuri - Pagina 8
hannen spune:
Gata am reusit sa intru in album si sa va admir!Vroiam sa pun si eu ceva poze BEFORE(ca numai de astea am) da` mi`e lene sa instalez toata chestia aia de la picassa,mneah,renunt.E trecut de ora 11 si eu tot bintui pe net
Whatever happens don`t let go of my hand!
Elena_R spune:
Neatza fetele!
Eu sunt la cafeluta si la repriza obligatorie de facut nervi la serv asa de luni dimineata!
Raport sportiv pe weekend: o ora de mers cu rolele pe faleza! Partea buna e ca am asa niste role proaste ca am facut o gramada de efort sa ma tin dupa sot asa ca am pierdut si mai multe calorii . Cu mancarea am dat-o in bara sambata la un baby shower
Mai si eu sunt fan vegeta. De fapt se numeste Fain ce am eu, luat din Romania anul trecut. M-am uitat la ingrediente si intr-adevar are ceva MSG din ala, mai putin de 15% din compozitia produsului, dar m-am documentat cat de cat si nu e dracul asa de negru! Ok daca mananci cu kilogramele poate are efecte nocive, dar 2 lingurite la o ciorba de 4-5 litrii nu cred ca omoara pe nimeni.
A report from the Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB) compiled in 1995 on behalf of the United States Food and Drug Administration (FDA) concluded that MSG was safe for most people when “eaten at customary levels”. However, it also said that, based on anecdotal reports, some people may have an MSG intolerance which causes “MSG symptom complex” and/or a worsening of asthmatic symptoms.[12] Subsequent research found that while large doses of MSG given without food may elicit more symptoms than a placebo in individuals who believe that they react adversely to MSG, the frequency of the responses was low and the responses reported were inconsistent, not reproducible, and were not observed when MSG was given with food.[13] No statistical association has been demonstrated under controlled conditions, even in studies with people who were convinced that they were sensitive to it.[13][14][15][16] Adequately controlling for experimental bias includes a placebo-controlled double-blind experimental design and the application in capsules because of the strong and unique after-taste of glutamates.
In the 2004 version of his book On Food and Cooking, food scientist Harold McGee states that "[after many studies], toxicologists have concluded that MSG is a harmless ingredient for most people, even in large amounts."[17] - Wikipedia
Hannen, nu trebuie sa instalezi picasa. Eu nu am instalat nimic. E un link care zice "upload now" sau asa ceva si poti sa adaugi poze in 2 minute.
Allure spune:
Elena, eu nu cred nimic din ce aproba coruptii de la FDA. Tot ei sint cei care aproba toate nenorocirile pe piata americana si au grija sa nu le aprobe pe cele naturale care nu aduc profit mega-societatilor la care ei insisi sint actionari.
Sint mult prea multe vocile care spun ca MSG e cancerigen.
Sigur, in cantitati "mici" nu te omoara...pe loc. Dar mai stii cu ce boala te trezesti?
Exista vegeta si fara msg, n-o fi nici aia "bio" dar poate e mai safe...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"The best exercise for abs is running... Away from the kitchen." Chalene Johnson
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
baby-boom spune:
Io vegeta de care zic ca era bio am gasit fabricata de nemti si pe ea scria ca numai legume uscate contine si sare de mare si in plus cica era certificata din agricultura bio. La magazinele DM. Evident ca nu am scris yo eticheta aia, dar redau ce-am vazut/cumparat/folosit. Culmea, nu cu mult mai scumpa decat mizeriile alealalte. La o adica nu e mare scofala sa faci in casa asta. Ori batoanele proteice, ori altele...am tot incercat diverse.
Hannen, poi da! Adica poti pune vegetalele ce le pui de obicei proaspete si in plus pui alea uscate amestcate cu ceva sare de mare pe post d vegeta. Gustul e evident mai bun.
In plus, e chestie de obisnuinta. Asa cum te obisnuiesti cu vegeta asa scapi de ea si gata. E un compromis. Te chinui cateva saptamani sa mananci asa mai fara gust si in no time simti ca nu iti mai lipseste deloc.
dooku3 spune:
Hannen,uleiul de samburi de struguri nu are nici un gust.E mai putin "corpolent" decat cel de masline,de exemplu.Neavand o aroma particulara se poate folosi la orice pentru ca nu schimba gustul mancarii.
Din cate imi aduc aminte,are si un grad inalt de rezistenta la prelucrare la temperatura inalta(adica nu devine toxic foarte usor odata incalzit).Poate gresesc dar acest grad este chiar mai mare decat cel al uleiului de masline;cine stie sa ma corecteze please.
Allure,asa gandesc si eu,secretul sta in mirodenii!Vegeta,bio sau nu,no comment
Elena_R spune:
Nu zic ca vegeta e buna, sau msg, problema e ca aditivul acesta se gaseste in multe produse ce le cumparam nu numai in vegeta (broths, supe sau legume la caneta, salad dressings, meat spices etc). De asemenea majoritatea restaurantelor folosesc asa ceva. Daca nu e msg, este alt derivat de glutamat de sodiu din asta sau Hydrolyzed Vegetable Protein, deci inscriptia no msg, cum ar fi in vegeta aia bio, este eronata.
Ideea e, ca daca nu putem sa ne ferim in totalitate, sa limitam aditivele sintetice pe cat posibil. Health Canada promoveaza de asemenea folosirea cu masura (http://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/securit/addit/msg_qa-qr-eng.php ) - maximum 5 ml msg (care sa nu uitam ca in vegeta este in proportie de 15-20%) pe kg de mancare.
Majoritatea studiilor s-au facut asupra corelarii dintre msg si obezitate, legatura care este chiar evidenta! Mancarea gusta mai bine -> oamenii mananca mai mult = obezitate...simplu! sunt convinsa ca si celelalte afectiuni sunt cauzate tot de grasimea in exces.
Baby-boom sunt de acord ca ne putem obisnui altfel. Eu de exemplu fiind la inceputurile mele intr-ale bucatariei, cam uit sa pun sare in mancare iar acum nici nu mai simt nevoia sa mananc f sarat
georgia_c spune:
vin si io ..dupa ceva vreme ..dar am mult de munca , sunt si singura la birou ..deci "dixtractie" ce mai
am facut sporticele , nu ca inainte adifa in fiecare zi .. insa de vreo 3-4 ori pe sapt tot facut .. culmea , acum dupa 1 luna juma' de sport , am facut oaresce febra la picere?
astept pareri si impresii .. oare de la ce ( sa fie steparul de vina ,caci am folosit la ultimele antrenamente unul mai inalt?)
ma duc sa recuperez sin urma ceva pagini si revin ..
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
MTHFR C677T genotip heterozigot
Marina spune:
tot pe banda am alergat si azi, 4 km in 30 min, tb sa vad cum fac sa alerg si afara, pana atunci ii dau cu banda sper zilnic. La rezistenta tot ajuta. + 15 min de brate la sala.
In seara asta am dat-o putintel in bara si l-am ajutat pe fi'miu sa-si termine floricelele . noroc ca nu au calorii multe si oricum au fost delicioase.
ii bag doua ture de plimbat cu cainele sa scot floricelele
puskin spune:
Hannen, a zis Dooku foarte bine cum e cu uleiul de samburi de struguri. El il prefer pentru ca este neutru.
Legat de vegeta, experienta mea a fost oarecum similara.Initial mi s-a parut ca ciorbele/mancarurile nu au gust fara (din cauza faptului ca monoglutamatul ala este un drog) insa dupa un timp m-am obisnuit fara si acum imi dau seama imediat daca in mancare s-a folosit vegeta sau ceva similar si nu mananc, mi se pare chimic gustul.
Allure, stiu de foam roller dar nu am gasit pe aici. Prietenul meu are probleme cu spatele si a vrut sa isi ia, dar cum nu a gasit a lasat-o balta.
Nu-mi dau inca seama daca e problema musculara sau osoasa, e foarte ciudata durerea.
Activitatea mea sportiva in ultimii 2 ani a fost exercitii cu greutati, facute la sala, de 3-4 ori/saptamana. Periodic am facut si cardio ( eliptica sau bicicleta statica). Nu mai pot alerga din cauza problemelor la genunchiul stang.
Pe langa chefirul cu afine si seminte de in de dimineata, salata cu branza de la pranz am mai mancat un pumn de caju, cateva prune si acum seara afine congelate amestecate in blender cu chefir si proteine pudra.
Allure spune:
asa e cu uleiul de grapeseeds cum zice dooku
eu zic ca reusesc sa ma feresc bine de msg-ul asta: nu maninc la restaurant decit extrem de rar si nu cumpar chestii prefabricate; cosul meu de cumparaturi arata asa: fructe, legume, vegetale de tot felul, grane integrale (gen quinoa et comp) grasimi sanatoase (ulei de masline first COLD pressed, avocado, etc) si rar niste pui organic sau somon salbatic. din aceste ingrediente eu gatesc sau le maninc ca atare.
in afara de laptele de migdale, nu cumpar nimic la cutii, cutiutze, pachetele si dracovenii...desert nu mai zic! sa nu vad prajituri cumparate cu ingrediente de 10 rinduri care arata ca o lectie de chimie mai degraba decit mincare
nu mai stiu cine zicea mai deunazi de lume si cumparaturile lor in general...muica! uneori imi vine s-o iau la fuga ce vad in cosurile unora: numai cutii si pungi si baxuri de sucuri colorate, cutii de-alea mari de inghetata, chipsuri, carnuri ieftine, etc, predomina rozul, movul si albastrul...nimic "alive"...nu stiu cum supravietuiesc oamenii aia!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"The best exercise for abs is running... Away from the kitchen." Chalene Johnson
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.