Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (85)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Buna si de la noi! :)
Am avut zile tare aglomerate la birou, iar acasa nu am mai suportat sa stau pe scaun, mi se umflasera picioarele groaznic, dar am facut un maraton sa citesc tot.
Alina, ma sperie fiecare experienta nenaturala a nasterii, am devenit atat de suspicioasa... nici nu mai stiu unde sa nasc si cu cine.:)) Acum analizand nasterea Mariei multe nu au fost ok, dar e drept ca a fost si vina mea. Nu mi-am dat seama ca nu aveam contractii productive, desi erau la 5 min nu dureau, dar dat fiind ca aveam 41 de sapt am fost internata, oxitocina si tot tacamul... acum sincer consider ca am fost tare norocoasa ca a mers totul bine.
Olguta, si eu la fel cu bb, am alaptat la cerere. Cand te mai gandesti ca laptele tine si de sete am putea sa ne folosim empatia sa ne inchipuim cum suntem noi deshidratati, sa plangem fara sa putem vorbi, dar sa fim pusi sa asteptam orele potrivite. Mi se pare inuman ca unii dr recomanda asta. Am citit niste articole care spuneau ca pt un bebelus 5 min de asteptare inseamna cateva ore pt un om normal. Sa facem un calcul cat inseamna o ora. :((

Legat de depresia post-partum, poate sau nu sa existe, ceva micut acolo tot este, chiar daca nu poarta numele depresie. Insa o fericire mai completa si mai mare ca aia nu cred ca am mai trait. Aveam fluturasi in stomac, eram indragostita si pluteam. Nu a durat saptamani, a durat luni. Si acum uneori am aceeasi senzatie si parca uneori imi si taie respiratia de cat de profunde sunt simtirile de acum, de mama.

Eu in timpul sarcinilor nu am suportat sa port decat bumbac sau materiale naturale. Mi-am luat de la magazinul Mothercare din Bucuresti niste sutiene de alaptat grozave, se manuiesc f usor cu o singura mana, super dragute si ok ca pret. Aveau si sutiene speciale pt sarcina, tot din bumbac, ce sustineau f bine sanul. Bustiera de bumbac de calitate f faina am gasit la Decathlon la 40-50 ron parca. Au si pantaloni comozi care merg si pt gravide.

Hainute pentru Maria aveam doar cateva, dar am mai completat in prima saptamana (era o placere sa luam zilnic cate ceva). Ajunsesem la 10 salopetute (de data asta voi lua fara talpa), cateva bodyuri si cam atat pt stat in casa. O salopeta cu gluga mare:) pt afara. Pt copii mici se gasesc si gecute care nu au picioruse, sunt ca un sac de dormit in partea de jos, foarte practice si comode, se scot si se pun f usor. Cred ca am vazut iarna trecuta la C&A, Kiabi...

Legat de sosetute, eu nu voi folosi la bb2. Mi-a explicat un dr homeopat ca e recomandabil sa nu le punem sosete in picioare, talpa lor sa nu atinga nimic. E important pt formarea sistemului nervos. Se poate verifica, piciorusul lor ramane mereu cald, indiferent daca e descoperit sau nu. Pt iesit afara sau altceva i-as pune sosete mari, ca pt mine, care sa nu-i atinga talpa. :D

Mai voiam sa spun multe, dar am cam uitat si probabil am incurcat rau literele.
Si noi venim miercuri in Herastrau (e prima zi de concediu , voi veni si cu Maria).

Alina cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 22+

Mergi la inceput

daca are cineva rabdare sa citeasca "compunerea" mea. :))

Noi suntem bine.:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona-maris spune:

Eu am avut 2 operatii..prima cu rahi-anestezie,a doua cu generala.Pot spune ca am mai avut una mai demult,de apendicita,tot cu rahi.Nu am ramas cu dureri de cap,sau altceva dupa rahi-anestezie,am putut sa ma misc la cateva ore...nu am avut perfuzie asa mult timp ca la generala.Deci numai avantaje.Plus ca iti vezi bebe imediat...cel putin asa cred.
Eu as opta fara sa clipesc pt anestezie locala,dar probabil nu am voie asa ceva pe coloana operata de 2 ori.Cezariana va fi oricum,si sper ,printr-o minune,sa se poate cu anestezie locala...
Diana,nu esti singura
Simona+27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona-maris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vasari

daca are cineva rabdare sa citeasca "compunerea" mea. :))

Noi suntem bine.:)

F interesante informatiile!Multumim!Pentru noi,cele care suntem la primul copil ,este un real ajutor tot ce ne spuneti

Mergi la inceput

Simona, voi ce mai faceti? Mi s-a parut ca ai lipsit ceva timp de pe forum.:)
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si bb2 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Heidy, in disperare de cauza probabil toate am incercat sa folosim suzete. E destul de simplu, suzeta cam este cuplata cu biberonul. Daca copilul este alaptat normal nu prea gaseste nimic interesant in suzeta. Stie ca are ceva mult mai bun ca sa se linisteasca si pur si simplu nu accepta. Parerea mea e ca e si trist sa-ti pacalesti copilul asa. Adica sa ii dai o bucata de plastic in loc de toata persoana ta. Dar daca vrei musai, poti incerca sa i-o vari in guritza din primele zile si atunci sunt sanse mai multe sa o accepte. Insa odata cu ea vin potentiale probleme cu dantura... Noi nu am avut suzeta si a fost minunat asa!

Beatrice, eu sper pentru tine pana in ultima clipa ca placenta se va ridica. Mult prea tarziu nu este! Intre generala si orice alt fel de anestezie, clar: orice alt fel de anestezie. Poate e doar un mit dar stii ca se zice ca fiecare anestezie generala iti ia un an din viata. Aia se tine numai pentru cazuri de urgenta sau pentru operatii care dureaza mult si sunt complicate. Insa mai bine decat epidurala as zice ca e rahi-anestezia. Avantajul la epidurala este ca poti continua sa iti bagi anestetic cat vrei tu dupa nastere impotriva durerilor, pe cand la rahie trebuie sa recurgi la altceva perfuzabil gen paracetamol. Dezavantajul este ca poate sa prinda mai putin bine si ai sanse mai multe sa simti operatia... judeca si tu...

Mami de (28.10.2008) si bb2 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana.b spune:

cred ca am sa ma intind ca nu mai am rabdare sa stau pe scaun, pe de o parte......... plus ca lui bb nu-i place pozitia care o am eu acum si ma atentioneaza

23+

Mergi la inceput

alinushca in ce consta de fapt diferenta intre epidurala si rahi-anestezia ????????

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Alina Asta e... stam aici impreuna si ne impartasim temerile si stresul, neincrederea si dezgustul uneori, iar la final poate vom fi mai pregatite sa facem fata mai bine decat data trecuta la nastere.

fetele care aveti baieti putza se pune in jos in pampersi asa cum o poarta si baietii mari! daca nu, puteti avea surprize

Mergi la inceput

Citat:

fetele care aveti baieti putza se pune in jos in pampersi asa cum o poarta si baietii mari! daca nu, puteti avea surprize

asta e o informatie de tinut minte

pot sa intreb care e motivul? sau la ce fel de surprize te referi?!?!?

23+

Mergi la inceput