Mamici si bebici din Pitesti (7)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

Mamecitta_C la ai mei se cere doar intr-un saculet inscriptionat cu numele copilului pijama si prosopel pt baie, dar eu pus si un rand de schimburi (chilotel, maietut, sosetele, un tricou cu maneca lunga) pt in cazul in care are un "eveniment nefericit" (se scapa pe el din lipsa personalului la toaleta, sau varsa ceai, apa, supa pe el) sa aibe cu ce sa il schimbe, sau daca transpira dupa somn. astea toate le iau la sf de saptamana acasa si le spal, iar luni le duc din nou curate. plus de asta lunar se duc: un set pahare unica folosinta (au "fantana" dozator cu apa), servetele, hartie igienica si sapun lichid. dar din pacate nu toti parintii aduc, desi se fac lunar tabele si se semneaza cine da si cine nu si se afiseaza si la usa.

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamecitta_C spune:

o, mersi de info... probabil o sa ne prociteasca si pe noi la inceput cu "necesarul"...
eu maine ma duc sa-i fac analize (exudat faringian si coproparazitologic), sa le duc la medicul de familie, care sa-mi dea aviz epidemiologic... mi se pare cam aiurea sa ceara chestia asta la inceput de an si pe urma nu... se pot imbolnavi si peste o luna si peste 2... in fine, daca trebuie...

Mergi la inceput

presupun ca trebuie acum ca sa dovedeasca fiecare in parte ca sunt adusi sanatosi copiii in colectivitate si nu au nici un virus pe care il pot transmite celorlalti tinand cont ca au fost in vacanta. se presupune ca dupa aceea, daca au ceva, ii mai observa asistenta de la camin sau ingrijitoarele si educatoarele si ii trimite obligatoriu acasa pe cei bolnavi, chiar daca sunt adusi de parinti la camin. zic si eu, nu stiu... desi realitatea este ca la camin sunt adusi o multime de copii raciti pt ca nu au cu cine sa stea acasa.

Mergi la inceput

desi caminul va incepe mai devreme eu totusi nu ii voi duce dupa 6 sept ci dupa 15 in colo, pt ca depind si de soacra-mea care si-a programat cules de vie la tara si inca nu sunt copti, plus ca pana atunci abia se mai obisnuiec intre ei copiii nou veniti. oricum eu trebuie sa-mi bag un medical ceva...

Mergi la inceput

si eu tot de pe 13 (odata cu scoala) il voi duce... sa fie si el in rand cu lumea :)

oricum incepe de pe intai recuperarea, deci nu se va plictisi... si nici eu...

mai zi-mi o chestie: la ce ora se termina masa de pranz? si dupa masa asta, ii culca imediat? ca eu trebuie sa imbin acum programul de la camin cu cel de la recuperare (2-3 zile pe saptamana) si n-as vrea sa-l zapacesc in nicio parte... as vrea sa-l iau in zilele de recuperare la pranz si sa-l duc dincolo, apoi sa doarma acasa...

Mergi la inceput

la camin la ai mei masa de dimin este la 9 dim, asa ca cei mai multi copii vin in jur de 8.30, desi caminul se deschide de la ora 6-7, iar pranzul la 12-12.30, iar la 13 ii baga la nani. pana ii duce pe toti la toaleta sa se spele pe manute dupa ce au mancat si sa faca nevoile, apoi ii schimba la pijamale si direct in pat cu ei pana la 15.30 cand ii trezeste. la 16 ni-i da acasa. nu sta nimeni mai tarziu de 16 din pacate. la alte camine programul este pana la 18.
ce fel de recuperare faceti voi?

Mergi la inceput

noi incercam sa recuperam manutele... am mai scris eu pe-aici... am avut un necaz la nastere si a ramas cu mainile paralizate... acuma e ok, adica nu 100%, dar eu sunt multumita de cum e in faza asta...

deci ar trebui de pe la 12,30 sa-i programez la gimnastica si restul... cu toate ca dupa mancare numai chef de recuperare n-o mai avea... vedem, incercam...

Mergi la inceput

parca imi amintesc ceva ceva... nu mai stiu exact ce si cum. cate informatii si cazuri citesc pe aici nu ai cum sa le tii minte pe toate. oricum va doresc sanatate multa din tot sufletul.si ai mei au si au avut ceva probleme din nastere cu piciorusele.
s-ar putea totusi sa colaboreze la recuperare, mai ales ca gradinita are efectul de a mai calma energia copiilor. devin mai responsabili un pic si mai atenti cand vorbesti cu ei, mai receptivi.

Mergi la inceput

anca, pe unde esti? te-am dat disparuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Prezent!
Azi a inceput caminul, asa ca ne-am prezentat. Anul trecut a fost la cresa, acum la camin:educatoare noi, colegi la fel, asa ca au aparut si lacrimile. Saptamana asta o las doar pana dupa masa de pranz. Sper sa se acomodeze repede...
Carmen ma bucur mult sa va citesc din nou.
La noi a cerut doar avizul epidemiologic si vaccinarile, pijamale, haine de schimb+hartie igienica, sapun lichid si servetele.

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput