Mamici si bebici din Pitesti (7)
Raspunsuri - Pagina 17
ralu80 spune:
Mirela la acei ganglioni de la gat ma refer si eu. Rianei i-au luat sange din vena ca la adulti, avea aproape 2 ani. La dr. Luca au reusit, ca inainte am fost la un alt cabinet si a fost jale cu ea.
Adenopatia este o afectiune care duce la imflamarea ganglionilor.Poate sa insemne prezenta unei tumori sau infectii virale repetate, cum e de cele mai multe ori in cazul copiilor.
Mononucleoza numita si boala sarutului(o pot face si copiii mici, desi la ei nu e pe baza de sarut
) este o boala infectioasa manifestata prin dureri de cap, febra, imflamarea ganglionilor.
Sa stii ca am vazut si eu reportajul de aseara..ce bine era daca eu sau sotul eram vreun pui de manager
.
Multa sanatate Rebecai..mie la gradi nu-mi zice nimeni nimic daca o duc racita, dar de, cotitez ceva![]()
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)
mirela0521 spune:
ralu mi-e tare frica sa ma duc cu ei sa le ia sange in felul asta. ma gandeam ca doar ii inteapa in varful degetului si le face si asa an. dar as vrea totusi sa ii fac si eu o analiza mai amanuntita lui rares sa vad ce e cu ganglionul ala. rares cand a fost mic a avut niste raceli mai nasoale repetate si la intervale scurte de timp, apoi am observat acest mic ganglion. soacra-mea imi tot zicea sa il masez la baie acolo, ca l-a facut de la raceala, dar ea e plina de babetisme din asteanpe care eu le consider fara rost in secolul nostru, si nu am fost de acord cu metodele astea babesti ale ei si l-am lasat in pace, nu am deranjat zona aia.
ralu si eu cotizez? anul trecut le-am dus de inceput de an, de craciun si de 8 martie. acum le-am dus la inceput de an, in loc de flori care am considerat ca sunt inutile (eu niciodata nimanui nu duc flori cadou, prefer sa cumpar altfeca de banii aia) le-am luat cafea si ciocolata la toate 4 (2educatoare+2ingrijitoare, fara sa fac diferente intre ele) si o sa le duc si de craciun. ca doar nu o sa le dau lunar, nu? tu cat de des le duci si cam ce anume?
ieri dimin, pe la 10 cred, bineinteles ca m-au sunat sa vin sa o iau de la gradi pe beki, ca are temperatura. am trimis sotul dupa ea, ca era schimbul 2, am sunat dr de familie, a venit numaidecat si a controlat-o, nu are absolut nimic la plamani, decat fomfaneala aferenta de la muci, asa ca antibioticul i l-am dat degeaba. stiam si eu ca e degeaba, dar cum nu am cu cine sa ii las acasa, ca si eu si sotul si mama suntem la serv, iar soacra la tara de mai bine de 1 luna jumate, din disperarea de a o face bine repede i-am dat! a zis sa ii dau maxim 3 zile, ca tot am inceput sa-i dau, in schimb ii dau al doilea rand de masele. de la masele face temperatura!!!! mucii sunt BONUS
! acum deja nu prea mai are muci, o aspir inainte de culcare si cam atat. nici de tusit nu mai tuseste, evident, daca au trecut mucii in mare parte. asta este, astia sunt copiii!
Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)
ralu80 spune:
Nu mai, eu cotizez adica platesc gradi, ca e particulara
.
Lasa in pace ganglionul..eu stiu ca nu e bine sa-l masezi, dar mai intreaba,poate nu stiu eu bine.
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)
mirela0521 spune:
ah, am inteles acum la ce anume te refereai tu! asta este, ai mei sunt la stat si trebuie sa le "atentionez" periodic pe d-ne cu cate ceva. faza este ca orice ai incerca sa le iei, fiind 4, se strang ceva baniti pe care trebuie sa ii cheltuiesti. in fine...
ganglionul nu l-am masat pt ca mi s-a parut aberant! eu nu sunt de acord cu metodele astea babesti si nu le-am aplicat niciodata.
ank999 spune:

De ganglionii ai ade la gat este vorba si la noi, nu numai ca se vedeau bine si se simteu dar o si dureau.
Rebeca e bine?
Cat despre gradi la noi imi spunea si ca ni=u are loc sa doarma la pranz tot timpul, pana nu am fost atenta.
Ralu cica nu ar fi mononucleoza la noi, aseara am luat analizele specifice de la Luca soi par a fi in parametri (v-am zis ca am dat 107 lei pe ele?
) Astept sa vad ce zice dr azi.
Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
mirela0521 spune:
rebeca nu este bine. tot tuseste de la muci, nu mai scapam de ei!!! am aspirat-o de dimin, dar nu a vrut sa stea si nu am insistat ca era si imbracata cu geaca pe ea si am zis sa nu transpire, asa ca a dat intr-o tuse nasoala la gradi. si ghinionul nostru, de dimin era o ingrijitoare, e mai scarboasa ea de fel, si cum a auzit-o ca tuseste cum a inceput sa comenteze, ca iar am adus-o bolnava?!? iar la 8.30 m-a sunat asistenta, pe semne ca s-a dus ingrijitoarea asta la ea cu paratul, si m-a sunat ca sa vin si sa o iau ca tuseste f tare, ca e f racita, ca ii imbolnaveste si pe ceilalti copii si ca nu mi-o mai primeste decat cu aviz de la dr de familie. m-am enervat toata, si am zis ca o iau acasa, dar cu ce recomandare? sa-mi zica ce are, ce diagnostic, la care ea, vezi doamne, nu e treaba ei asta, ca ea e asistenta, nu dr, sa puna diagnostic, si ca sa o duc la un pediatru... in fine... am sunat-o pe dr lor si i-am zis sa treaca astazi sa o mai vada, asa ca astept diagnosticul de la dr acum. dar eu stiu clar ca nu are nimic, ca e doar de la muci, pt ca tot weekendul nu a avut nimic decat nasucul cu mucisori.
sa-mi aratate ele mie ca nu sunt si alti copii cu muci la gradi si atunci ok, sunt de acord sa nu o mai dus nici eu pe e mea, dara atata timp cat nu e singura cu muci a mea de ce sa stea acasa si altii sa fie la camin?
ank999 spune:
La multi ani Rares! Sa fi sanatos si norocos, sa ai parte de multe bucurii si sa-i faci fericiti pe mami si tati!
La multi ani Mihaela si gabriel. Sa fiti fericiti si norocosi.
La multi ani cu sanatate tuturor sarbatoritilor zilei!
Mirela si la fiemea la gradi e tot o tuseala mare. Muci nu am vazut, da era in schimb pe hol un copil care se schimba si sufla la greu nasul.
Era de la alta grupa.
Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
ank999 spune:
Mirela ce ati facut ieri? Cum e Rebeca?
Fetele pe unde umblati?
Anca cu
mirela0521 spune:
anca multumit pt urari! a adus bomboane la gradi, iar de serbat am serbat-o in weekend. au primit amandoi multe jucarii si bani de la bunici, si jucarii de la noi.
ieri a venit dr si i-a dat un antibiotic rebecai, unasyn, si ketoff. a zis ca nu e contagioasa, si ca s-a facut gura la gradinita de pomana. mi-a dat aviz ca e ok, insa am decis sa o tin acasa cateva zile. ii voi tine pe amandoi, mai ales ca si rares se vaita de durere de urechiuta, o fi facut un soi de otita. l-am controlat si zice ca il doare, asa ca l-am pus si pe el pe antibiotic - augumentin.
voi ce antibiotic ati dat pt otita?
apropo, ieri cand l-am luat pe rares de la gradi ear un copil care lua si el ketoff, adik ce sa inteleg, ca pe altul il primeste desi e sub tratament, dar pe a mea nu?!?
ank999 spune:
Ati vazut prin Pitesti role din alea cu 4 roti, eventual care se pot pune si in linie?
Dar jucarii frumoase si bune ca pret pe unde?
Rochita ca Stefania?
Vine Craciunul + ziua fetei si ma gandesc la ce , cum, de unde.
Anca cu