Dovlecei in sarbatoare *177*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

De ce e asa de liniste pe la voi? Sa inteleg ca sunteti plecate cu dovlecei cu tot in vacanta?

_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anamaria1979

Ioana si alex a facut 39.5 inainte de plecarea de la munte. Am fost la camera de garda si in gatut era rosu si avea o stomatita. Tratamentul nu a constat in antibiotic (nu era necesar) ci panadol/ nurofen alternativ pana nu a mai facut febra (37.5). Asta a durat 2 zile cred si dozele erau mai mari de 4 ml panadol/ 5 ml nurofen (au calculat dozele dupa greutatea actuala). In fine la panadol cred ca este pe cutie un tabel cu doze versus greutate. Tot pentru gat am avut un preparat de la farmacie dupa reteta prescrisa de doctor (anestezina/ aciclovir/ si inca ceva dar am uitat).
Ca si sfat pentru temperatura mare (adica peste 38.5) mi-au spus 2 supozitoare novocalmin max/ zi si impachetari in zona toracelui sau baite mai putin caldute pentru scaderea temeperaturii foarte mari pana ajungi la spital cu el. Cam atat sper ca am fost de ajutor cu intarziere ce e drept.
Cum ajung in bucuresti pun pozele cu bebelul pe mail. Va doresc un weekend placut tuturor.

Anamaria, nu ti-au dat antibiotice, dar ti-au dat antivirale. Si chiar nu prea avea rost, ca somatita trece de la sine, cu sau fara aciclovir. Ca sa treaca durerea faci bandijonaj bucal, sau dai cu albastru de metilen (albastreste tare, dar ia durerea imediat). Stiu asta fiindca eu am avut o perioada in care faceam stomatite in serie. Cauza pare a fi un sistem imunitar scazut.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Buna dupa-masa

ai avut dreptate Alex tot patitu-i intelept

acuma eu ce fac? ma duc la Grigore Alexandrescu ca sa-l vada nenii aia si sa-mi zica oficial ca e roseola sau ma duc la pediatru maine? sau o las asa?

Ioana mama lui Carol Ioan Trazbātii

Am facut, probabil, ceva deosebit candva ca sa merit un fiu ca tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Buna fetele!
Ce liniste se vede ca este we.
Ioana ce bine ca nu mai are febra. Sincer nu stiu ce sa-ti spun, poate pt linistea ta mai bine sa-l vada pediatra maine. Eu cu spitalele am o mare teama.

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

bunaaaaa

sa va pove... m duc cu baiatul la Grigore Alexandrescu sa-mi zica nenea dotolu ca e roseola. buuuuun... ajungem acolo, la receptie o asistenta careia ii zic despre ce e vorba se uita la baiat si zice aaa, nuuuuu, e o alergie alimentara!!!!! cum sa fie doamna alergie alimentara asociata cu febra 39.5? ma rog... intram la pediatru, ne cantareste, vine doctorul care se uita doaaaarte atent si zice... doamna, e alergie de la caldura!!!!!!!!!!! domnu doctor nu poate fi de la caldura. a facut febra 39.5! i-am spus asistentei... a, daaaa????? atunci, doamnisoara doctor (vorbea cu rezidenta de langa el) avand in vedere simptomele, ce ar putea fi?!?!? aia se uita ca vitelul la poarta noua si da din umeri asa ca intervin eu s-o salvez si spun ROSEOLA... va place ce sistem medical competent avem, nu???? i-am povestit domnului doctoras ca l-am consultat pe dr. gugal

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

bunaaaaa

sa va pove... m duc cu baiatul la Grigore Alexandrescu sa-mi zica nenea dotolu ca e roseola. buuuuun... ajungem acolo, la receptie o asistenta careia ii zic despre ce e vorba se uita la baiat si zice aaa, nuuuuu, e o alergie alimentara!!!!! cum sa fie doamna alergie alimentara asociata cu febra 39.5? ma rog... intram la pediatru, ne cantareste, vine doctorul care se uita doaaaarte atent si zice... doamna, e alergie de la caldura!!!!!!!!!!! domnu doctor nu poate fi de la caldura. a facut febra 39.5! i-am spus asistentei... a, daaaa????? atunci, doamnisoara doctor (vorbea cu rezidenta de langa el) avand in vedere simptomele, ce ar putea fi?!?!? aia se uita ca vitelul la poarta noua si da din umeri asa ca intervin eu s-o salvez si spun ROSEOLA... va place ce sistem medical competent avem, nu???? i-am povestit domnului doctoras ca l-am consultat pe dr. gugal

Mda, imi e familiara situatia, desi nu identica. Am trecut si eu pe acolo. Ne-am dus cu un cucui mare cat jumatate de cap. (Se lovise nazdravanul cel mare de un colt si i se umflase imens, de ne-am speriat si am zis sa vedem daca nu a facut o contuzie, ceva.) Si vine un doctor se uita un sfert dintr-o secunda la el si ne zica ca baietelul a suferit un traumatism cranian usor, sa mergem acasa si daca are unul dintre urmatoarele simptome (vome, ameteala, somnolenta etc) sa ne ducem la alt spital ca ei nu au computer tomograf functional.

Pupam baietelul bolnavior sa treaca repede si usor.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Buna seara.

Mie nu imi place deloc linistea asta de aici, sper din tot sufletul ca a fugit lumea de caldura in vacanta si ca toti bebicii sunt ok.

Ioanna eu la chestii din astea am renuntat sa ma mai duc la spital sa dau peste incompetenti si sa imi fac nervi de pomana. Ma bucur din suflet ca bebe e bine, e tot ce conteaza.

Biaz si mie imi dau dintii, oare nu e prea tarziu la varsta asta?

----------------------------------------------
Alex, mami de Alessia Zeina (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alex25

Buna seara.

Mie nu imi place deloc linistea asta de aici, sper din tot sufletul ca a fugit lumea de caldura in vacanta si ca toti bebicii sunt ok.

Ioanna eu la chestii din astea am renuntat sa ma mai duc la spital sa dau peste incompetenti si sa imi fac nervi de pomana. Ma bucur din suflet ca bebe e bine, e tot ce conteaza.

Biaz si mie imi dau dintii, oare nu e prea tarziu la varsta asta?

----------------------------------------------
Alex, mami de Alessia Zeina (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Bine ca iti dau, ca mie nu mi-au mai dat nici in ziua de azi maselele de minte. De aia sunt asa de... mintoasa. Si se mira stomatologii la care merg si ma asigura ca cica trebuie obligatoriu sa-mi apara.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

bunaaaaa

Uof, pupam fruntita fierbincioara a lui Carol si ii dorim muuuulta sanatate.

Mie-mi plac plimbarile astea pe la camera de garda cand ma duc bou si ma intorc capra Sunt fara cuvinte. Si eu m-am dus ultima oara sa ne vada un ORL-ist, ala lipsea cu desavarsire si dupa ce am stat vreo 2 ore pe holurile alea, vine un pediatru, se uita 10 sec la noi, de la distanta, si decreteaza: trebuie sa va vada un ORL-ist. Ei, nu zau??!!! Chiar asa???
Asa ca, draga mea, te inteleg ffff bine.
Acum, sa fie asta si sa se faca baiatul bine

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

la multi ani TECHILAALALAAALL

Mergi la inceput