FIV in Ungaria 112

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Motzishor Doamne ajuta sa reusiti data viitoare!

Simonia

Artistica, suntem bine, doar ca nu prea am timp. (o mica schimbare de nume, dar tot noi suntem )

Laura de Nicholas James 9 Noiembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motzishor spune:

mami-vreau, ai grija ca pina la punctie nu ai voie aspenter si vitex. Aspenterul se ia dupa punctie (asa mi-a spus PK care mi-a interzis sa mai iau aspenter). Vitexul e absolut interzis cind faci tratament hormonal/stimulare pt. ca modifica cantitatea de hormoni in mod necontrolat si nimeni nu o sa stie cum sa iti dozeze corect medicamentele (scrie si in prospect - daca nu, cauta pe net). Iti urez reusita si numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iaura21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tamaryllis

Iaura, nu inteleg, pana la urma nu iti mai face transferul? Cat timp i-a zis sa iei medrol? Are efecte adverse, dar in cantitate mare si pe perioada mare de timp.

18+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

nu mai fac transferul pt. ca nu arata bine endometrul si de azi tre. sa iau femoston, medrol si aspenter dar nu stiu de ce le iau acum ultimele 2, dra sun maine la dr sa mai intreb

"intr-o noapte am visat un fluture care a adormit si m-a visat pe mine si nici acum nu stiu daca sunt eu sau fluturele care inca m-ar visa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Iaura, in cazul asta poate ti-a fost dat ca antiinflamator...imi dau si eu cu parerea
Laura, mai bn studiezi posibilitatea de a lua royal jelly, cate o fiola din prima zi de stimulare (in loc de vitex). Eu am avut 7 foliculi cu royal jelly si fara nicio stimulare - ce-i drept nu erau toti mari. La fiv am avut 5 foliculi. Stiu ca nu se compara organismele, dar....
Parca e bun si pt endometru.

18+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ali_miha_75
Le-am facut tot la Szeged la d-na doctor Kriszan Maria (probabil ca nici pe asta nu l-am scris corect. Inseminarile le-am facut desigur in urma unei histero (tot acolo) unde una din trompe se vedea opturata iar cealalta permeabila. Ni s-a recomandat sa incercam mai intai inseminarile. Spermograma sotului anul trecut era foarte buna dar s-au intamplat mari modificari de atunci pentru ca cele facute in iulie si august anul acesta au iesit nasol de tot.
De ce am ales sa mergem la d-l doctor? pentru ca ne putem intelege foarte bine cu dansul si in engleza si nu mai este nevoie sa platim translator. Oricum vorba in targ umbla ca ar avea mai multe reusite. Ambii medici in Szeged sunt niste oameni deosebiti. Acolo cele mai mari probleme sunt cu personalul/asistentele care nu vorbesc engleza si nu prea te poti intelege cu ele. La una din inseminari m-a bagat in vestiarul acela unde mi-au dat pijamaluta si cearsaful (fetele care au trecut pe acolo stiu despre ce vorbesc) si m-au lasat asa sa astept .....3 ore!!!!. Era destul de friguletz ca era deja octombrie-noiembrie. Nu va pot spune cata frustrare am adunat atunci si cat am plans. Cica trebuie sa fi linistita si nestresata in astfel de momente.
Concedii medicale nu se mai acorda datorita riscului de a nu fi gasit la domiciliu la un eventul control.
Cer scuze daca am prea mult.
Succes tuturor!!!

ali_miha_75 Draguta eu sunt pacienta D-nei Dr.Krizsán Mária am facut anul trecut FIV reusit dar, au aparut alte probleme de alta natura si sa oprit din evolutie. Eu am un deosebit respect ptr. ea ca medic si ca om, intradevar nu vorbeste engleza dar, te descurci cu ea in romano-maghiara-engleza,am avut translator ptr. siguranta mea sa fiu sigura ca nu-mi spune sa-mi fac injectie in abdomen si eu sa o fac in ureche. Acum in legatura cu numarul de reusite la Zadori sau la Krizsán mi-se pare normal ca fiecare sa-si laude medicul in care are incredere, eu pot sa-ti spun doar atat ca din 8 fete la doctorita (inceputul lui iulie) 6 sunt gravidute. In legatura cu asteptatul intradevar astepti,prioritate au punctiile,mi-se pare normal, ca o fata care are punctie sa intre inaintea mea care sa spunem, ca eu am ET,ea face o injectie ptr.desprinderea ovului si trebuie ca la un nr. de ore sa faca punctia. Poate am fost eu norocoasa cu personalul nustiu ce sa spun dar, in momentul in care am avut ceva probleme si am spus ce ma doare,in urmatoarele 20'doctorita a fost linga mine si ma consultat, ma asigurat ca sunt OK, ceea ce in romania nu am avut parte de asa ceva.
Ma pregatesc ptr. un nou FIV tot cu Dr.Krizsán Mária , a fost singurul medic care mi-a spus din prima ca nu sunt curatata cum trebuie dupa chiuretaj, cu toate ca eu in romania am facut 2 in 5 zile si a avut dreptate.
Am fost norocoasa la translator ca nu ma lasat cand mi-a fost lumea mai draga,pe linga multe alte servicii ,a stat cu mine 8h in spital si a avut grija de mine, nu avea nicio obligatie fata de mine, altcineva ar fi plecat lejer.
Bafta multa

Atelocin74 de la mine si coco bandajatu

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poppy13 spune:

Dragele mele, nici nu va imaginati ca am citit toate capitolele si mi-am facut acum curaj sa scriu. pe scurt : incercam de trei ani , in 2008 eu analize hormonale prolactina mare, am luat tratament,2009 sotul spermograma operatie varicocel ,erau putini spermatozoizi si-au revenit in 2010 peste 75 milioane, eu dupa laparo s- a descoperit ca trompele nu sunt pozitionate cum trebuie : solutie FIV. in aprilie am fost la Szeged dr. Zadori , acum suntem in linie dreapta : am luat ac 24 zile ( pana pe 8 august ) si pe 13 august itrebuie sa fim laSzeged pentru prima zi de eco . Tot caut raspunsuri si nu gasesc , va rog sa ma ajutati : care ar fi schema de tratament, cate zile dureaza pana la punctie, dar pana la ET, cat trebuie sa stai dupa in pat, este ok sa vii cu avionul ? stiu ca sunt multe intrebari, dar credeti-ma am incercat sa le structurez din discutiile voastre si nu am reusit. va urmaresc de atata timp incat atunci cand vad ceva postat ceva de fete ca adi papazi, samira,vreau mami imi suna foarte familiar. Adi mi-a placut mult experienta voastra din budapesta cu vin intre tratament :), fff multa buna voie care se pare ca mie imi lipseste cu desavarsire si devin din ce in ce mai apatica si stresata odata cu apropierea plecarii. pupici si bafta la toata lumea Dumnezeu sa ne ajute sa ne vedem visul implinit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali_miha_75 spune:

denisa, nu ma plangeam ca am asteptat. Frustrarea mea provine din faptul ca nu stiu sa se organizeze (asistentele) si nu comunica cu doctorii asa cum ar trebui. La faza respectiva d-na doctor si-a tot cerut scuze si spunea ca ea nu a fost anuntata ca m-au pregatit si m-au lasat sa astept acolo atatea ceasuri dezbracata. Eram tzeapana de frig, doamna doctor mi-a tinut un timp mainile in mainile ei inaintea inseminarii ca sa ma incalzeasca, ceea ce pentru mine a fost ca un bandaj psihologic. Nu aveam absolut nici o problema daca orele acelea stateam afara in sala de asteptare, ca tot omu', asa cum am mai stat de atatea ori. Dar sa trecem peste asta, povesteam si eu doar ce experiente am avut.
In viitor voi veni cu povesti mai placute.

Sa ne ajute Doamne Doamne pe toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzana26 spune:

Buna dimineata fete frumoase
Si eu sunt multumita de Szeged chiar daca nu am reusit prima data atat DR Krisan cat si Dr Zadori sunt niste profesionisti
Eu am facut cu Zadori nu pentru ca Dr Krisan nu ar fi buna ci pentru ca eu am o parere personala mai buna despre dr. ginecologi barbati
Din pacate am avut un singur ovocit deci un singur embrion de foarte buna calitate transferat in stadiu de blastocist dar nu a fost sa fie.
Cat despre translatori sunt doamne deosebite eu o cunosc pe Ani si vi-o recomand cu toata inima este un om deosebit care pune suflet in toate
va pup si va imbratisez si va tin la curent cu noutatile pt ca maine dimineata mergem la doctor deoarece ciclul nu a aparut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_vreau spune:

Neatza, hungarian girls!

simonia imi pare tare rau!!!

tamy nu pot lua femibion din ziua 1 de stimulare pt ca nu am. ajung in ungaria abia in ziua 8 de stimulare si abia atunci pot inlocui complexul b cu femibion...
cat despre vitamina c, pot lua de 500... de ce? e mai bine asa?
royal jelly e bun si pentru endometru, stiu... am luat si eu la fiv-ul anterior... insa nu pot spune ca am avut rezultate bune...

motzishor eu am luat aspenter si la fiv-ul anterior... eu am si o mutatie si de-asta iau... insa il voi opri cu 2 zile inainte de punctie si il reiau dupa punctie... stiu ca nu trebuie sa iau fix inainte de punctie ca sa nu apara sangerari! mersi!
mhmmm... cu vitex-ul chiar nu stiu ce sa fac... m-ai pus pe ganduri...

Laura

mutatia MTHFR C677T heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea30 spune:

simonia, Motzishor- imi pare rau
ronna...cum stai ? ai avut deja punctia ? spune-ne ceva !!!

Mergi la inceput