Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (8)
Raspunsuri - Pagina 11
Ioana5255 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madamar Bun gasit!!! Sa va spunem despre noi ceea ce intentionam sa povestesc ieri, dar nu am mai reusit nici sa termin de citit decit pe diagonala pe ici pe colo, dara-mi-te sa mai si postez: Mateo nu a putut dormi acum 2 seri saracutul deloc; ca sa fiu mai clara, de fapt adormea si dormea dus, insa in 3 min. se trezea si se apuca de gingurit/vorbit cu mine. Tati era scutit de a pierde noaptea, deh, merge la munca! Vazind ca piciul o tine intr-un somn discontinuu intrerupt de "nu stiu ce" o chem pe mama sa vada, poate ea identifica o cauza: nimic. Adormea saracul cu suzeta, numai nu ne spunea ca nu mai poate de somn dar se trezea la loc: toate astea fara sa plinga, ba chiar era vesel si binedispus! Mi=am facut rememberul zilei ce trecuse, cafea nu beau defel, ma tot gindeam ce putea sa il energizeze asa: corespundea descrierii lui Alesicoo in legatura cu micuta Karina; mi-am dat seama ca mincasem doar o inghetata cu ciocolata, dar ce poate fi asa de energizant in ea?! Intr-un final, la 4.30 adoarme bietul baiat la sin si doarme (nu stiu daca profund sau superficial, din cauza alui meu somn profund, trecuse o noapte fara sa dorm totusi)... Pe la 9 dupa ce isi facuse bine inviorarea ma bate pe mine gindul sa ii aspir nasucul din nou. Dupa aspirarea cu scandal adoarme piciul si dooooarme, super super profund citeva ore bune. Ce concluzie am putut trage? Ca ar fi fost chinuit de mucusori - k altceva nu am gasit mai viabil....insa numai DD stie de ce a avut chef de bancuri o noapte intreaga micul meu baiat... Acum vin dupa o noapte dormita bine: de la 12 la 3 Mateo a dormit doar cu tati, de la 3 doar cu mine - dar dormit bine:)! Acum doarme... de aseara as spune - ce ne facem noi la noapte?! NU stiiim!!! Din ce am citit am retinut atit: Sabina: vazut poze, niste dulci comorile tale! De consola si jocurile create pt Wii - auzisem, vazusem, dar nu stiam ca exista si banda pt fitness - cit a costat banda si "softuletul"? Consola e min 1000 lei acum, cred - cu scaderea costurilor inclusa. La inceput era mult mai mult cred. Vero: bravo!!! Cit ma bucur ca a spart! Or fi remediile cu succes dar eu cred mai mult in leacul" Sabinei. Artu: ce fetita mare! Bravo si la mai mult!:) Rocsy: sorry, stiu ce deranjanta e galagia! Si mie dimi mi-a tulburat somnul un vecin ce descarca un camion de cherestea: imagineaza-ti fiecare scindura aruncata de la 3-4 m... cam cum face. Si cind e vb de un camion?! Aniska: super si printesita ta! o minune de fata! vad ca se poarta nevoie mare pozele pe burtica fratilor mai mari - si legat de asta... ce-o mai face Madalinutza noastra din UK??? Mira: ma bucur sa mai aud si de tine = si noi stam destul de rau cu timpul, motiv pt care am tot aminat plecarea in Bucovina... poate weekendul asta?! Nico: cred ca iti tiuie urechile de liniste acum: dar cine se bucura de libertate cu sotul!!! Eu nu mai stiu cum e sa fii in doi... dar nici nu imi doresc, e drept. Si-acum o poveste despre o mamica cu bebe de 7 luni: a alaptat foarte bine puiul, exclusiv 6 luni,asa cum si-a dorit insa de citeva zile sinul drept nu mai produce aproape deloc, decit doar cit sa il alapteze la 2 zile. Si=atunci cind il pune la sinul drept i se pare ca refuza sa suga, nu ii prea place gustul probabil.... din ce stiti voi mai exosta cale de intoarcere? Culmea, si la mine sinul drept este mult mai putin "productiv" dar nu as vrea sa ajung sa ii dau numai dintr-unull...plus ca la noi mai e cale lunga pina acolo - 6 luni adica. Calmati-ma!!! CU CIT VAD/CITESC MAI MULTE DESPRE MAMICI CARE PIERD LAPTELE cu atit ma stresez mai tare: ceea ce e mai rau!!! VREAU SA POT! SAU ...DACA VREAU, POT??? Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo , 19.05.2010, ora 12.19 Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace! |
noi ne-am luat consola de craciun cu 8 bulioane. astia de unde am luat placa fitness aveau pachet consola+placa la 15 bulioane.
T_Ioana spune:
T_Ioana, of, "problema" asta cu dormitul pe burta o avem si noi si chiar vroiam sa te intreb din capitolul trecut cum faci tu? Bebelina ta doarme noaptea pe burta la ea in patut singura? De cand ai lasat-o asa? (ca ea e mai mare cu o luna decat Stelios). Of, bebelul meu isi schimba tot mai des stilul de a dormi noaptea, 2-3 sapt doarme intr-un fel, apoi schimba, cand am venit de la maternitate a dormit in cosulet cu noi in pat, apoi a dormit intr-un patut pliant cu noi in camera, apoi a dormit singur in patut la el in camera (pe spate, infasat), acum doarme cu noi in pat NUMAI pe burta si se pare ca asa ii place cel mai mult, insa mie mi-e frica sa-l las singur la el in camera toata noaptea desi isi intoarce capul mereu fara probleme. Ref la problema ta cu Sonia nu stiu ce sa-ti zic, Stelios si ziua cand doarme, doarme tot pe burta, el ar dormi saracutul si pe spate, nu face scandal, insa se sperie tot timpul de manute si se trezeste. Incearca sa o tii ziua mai mult pe spate, chiar si cu nitel scandal, sa se mai obisnuiasca si asa, chiar daca nu doarme, macar s-o poti tine in scoica cand e nevoie. Succes! Theodora mami de Stelios 09.06.2010 BEBE STELIOS |
Theodora sa stii ca eu am fost stresata la inceput cu dormitul asta pe burta si o lasam doar ziua, dar dupa primele 3 saptamani nu a mai vrut deloc sa doarma pe spate asa ca de la 3 saptamani doarme mereu pe burta. Singurele momente cand doarme pe spate sunt noaptea cand adoarme la san (eu o pun in fiecare noapte, ca adormita accepta sanul si trage de 7-8 ori pana adoarme) dar asta cam 1 noapte din 4. Atunci cand adoarme pe spate o las cu mine in pat, in rest, cand se trezeste, o pun in patutul ei....evident, pe burta. Eu am adus patutul in dormitorul nostru iar pe sot l-am exilat in camera cu RAzvan ca nu pot dormi de sforaitul lui nici eu nici Sonia...asa, sforaie in tandem si nu se aud unul pe altul.
Nu stiu ce sfat sa-ti dau avand in vedere ca Stelios doarme in camera lui...eu cred ca dupa o vreme nu o sa se mai sperie nici ei de manute, dupa ce devin mai constienti ca le apartin. E bine ca accepta sa doarma si pe spate, chiar daca prefera pe burtica...gaza mea urla non-stop daca o pun pe spate. Daca tu nu te simti confortabil sa-l lasi pe burtica in camera lui toata noaptea nu o face inca....sau incearca sa dormi in camera lui, cu el, cateva nopti, sa vezi cum se "comporta" peste noapte.
Bafta si sa auzim de bine
Ioana5255 spune:
Hai mai fetelor. Razboinica sunt, nu m-ati vazut in actiune
Multumim de aprecieri. Asa este, Alex e o domnisoara deja. Nici nu stiu cand a trecut vremea
Vivela spune:
salutare
ca de obicei, pe fuga...si legat de alaptare.
si eu am un san mai productiv (stangul) si altul mai lenes (dreptul). eu am pus-o pe seama faptului ca a ramas asa de la primul copil, cand aveam tendinta sa il pun la sanul stang ca sa mai apuc sa fac cate ceva cu dreapta (butonat la calculator, in special ). cred ca fiind stimulat mai mult stangul, productia a fost mai mare pe partea aia, s-a marit capacitatea si acum laptele se distribuie pe unde gaseste mai mult loc.
si o constatare proprie - cu cat urla mai mult copilul (propriu), cu atat creste si cantitatea de lapte. david fiind un urlator prin definitie din prima zi, daca nu-l puneam la san la 2-3 ore imi pocneau sanii de plini ce erau. damian e mai linistit si desi are perioade cand doarme mai mult de 4-5-6 ore, sanii nu se mai umplu ca data trecuta. uneori insa are si el zile mai proaste (ca ieri de exemplu) cand e marait si plange - eeee, alta a fost situatia in planul de productie ...azi e cuminte si mai mult doarme (trebuie sa recupereze de ieri)- parca vad ca mi se flescaiesc iar sanii.
Alina , La multi ani fericiti lui Tudor, sa fie sanatos si sa aiba zile senine si fara griji .
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Onana spune:
Ziua buna tuturor!
Sa vedem ce-mi amintesc din ce citii:
Sabina, vazut si pozicile vostre frumu rau, are tati 4 fete una si-una, cred ca si piticele o sa aiba ochii albastri ca Ale, asa-i? Sunt dulci tare, sunteti o familie super!
Rocsy, uf, te inteleg cu galagia, si Tudor al meu e tare sensibil la zgomot, o usa daca scartaie si se trezeste..
Sper sa se termine nebunia la voi curand..
Crissy, petrecere frumoasa la mare, eu una nu stiu ce sa-ti recomand pt cazare, noi am fost la 2 Mai.
Artu, citeam azi ca de la minim 4 luni ar trebui bebeii sa se intoarca de pe burta pe spate. Asa ca bravo Sabinutei, iar noi ne-am linistit, nu suntem precoci, dar nici intarziati Si de-am fi, nu-i bai, nu s-a vazut copil sa nu se intoarca pe toate partile, nu,?..are tot timpul..
Theo, uau, doar 3 mese mananca Stelios pe zi? Dar nu ai zis cate kile are..Iar 330 la o masa e ceva, la varsta lui..Nu mai zic sa nu se trezeasca atatea ore noaptea, ce mai, idealul meu de copil! Doar ca eu n-am avut nici cu Matei si nici cu Tudor norocul asta..Amandoi m-au solicitat si ma solicita enorm, sa stau cu ei, sa le vorbesc, sa le arat lumea, nu-mi lasa prea mult timp, sunt destul de certati cu somnul, ce mai, daca nu aveam ajutoare era chiar distractiv
Deci, Tudor mananca 6 mese pe zi (din care una noaptea) si in total max 1 litru de lapte in 24h. Niciodata nu mananca mai mult de 200 ml la o masa, cateodata mananca doar 120-140. E drept ca nici nu i-am dat mai mult de 200 Azi l-am cantarit si masurat, are 8.47 kg, 68 de cm, la 3 luni jumate.
Nu stiu ce mai voiam sa zic, dar fug ca la 4 avem inot, iar la 6 mergem la pediatru, sa constate si el ce bebe mare si frumos ne-am facut! Si apropo, eu n-am reusit inca sa pun poze cu Tudor in noul album, sper manie sau in weekend sa reusesc.
Ah, apropo de poze, faza tare, eram la Breaza si il schimbam pe Tudor pe pat, era in pielea goala. Matei tot in pat, la desene. Si ce-mi venii mie sa le fac o poza impreuna. Matei statea in fund, iar Tudor tot in fund, cu spatele lipit de Matei, care-l tinea cumva in brate..Si la un moment dat se rasuceste Matei, il incaleca pe Tudor si se rostogoleste pe burta cu Tudor sub el, de nu se mai vedea din Tudor decat un fund si 2 picioruse Mi-a stat un pic inima, sa nu-l culeg bucati de sub cele 16 kile ale lui Matei, dar de unde, el zambea de n-avea treaba, cred ca i-a placut miscarea, poate il fac judoka, ca vad ca-i place Si ce-i haios, eu tocmai pozam asa ca am si dovezi
flory_blanca spune:
Roxanici si noua ne tremura barbita si dr a zis ca nu e nici o problema sa nu ii dau minic asa de mica.
Vero multa sanatate lui Matei. Bine ca ati reusit.
Ami multumesc mult. Sincer nu am rezolvat mare lucru decat ca o las in ritmul ei. Are zile cand manaca bine (mai putine) si zile cand se bate cu biberonul si bineinteles ca ea are castig de cauza si o las in pace si mananca putin.
Sabina se merita Wii-ul? Ca vrem sa ne luam si noi unul si ma intrebam cat de reale par jocurile pe el si cum se comporta in general. Aerobicul cum e?
Theo ce bine papa bebele tau. Noi inca ne mai luptam cu papa.
Bebei vostri cam cat stau treji in timpul zilei si cand sunt asa cum le organizati programul ca eu sunt deja oficial rupta de spate (oricum aveam probleme si inainte de sarcina) si domnisoara mea vrea la povesti doar in brate. Poate mai imi dati voi ceva idei de activitati. Si de plictiseste foarte repede de orice activitate. Maxim 5 min apoi improvizatii, improvizatii.
Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010
Ioana5255 spune:
Multumim de aprecieri. Da asa se pare ca cele 2 motate vor avea oki albastri precum sora lor. Nu stiu cum de am facut 3 fete cu oki albastri . Ale mele in mare mananca Ekaterina mananca 5 biberoane pe zi a cate 150 si Iustina 5 bibe a cate 120 de azi i-ammarit si ei doza la 150. Noaptea nu cer papa, dorm de la 9 seara pana dimineata pe la 6-7 neintoarse. Acum cu caldurile s-a mai trezit Ekaterina pe la 4-5, altfel nu.
Ioana5255 spune:
citat din mesajul lui flory_blanca Roxanici si noua ne tremura barbita si dr a zis ca nu e nici o problema sa nu ii dau minic asa de mica. Vero multa sanatate lui Matei. Bine ca ati reusit. Ami multumesc mult. Sincer nu am rezolvat mare lucru decat ca o las in ritmul ei. Are zile cand manaca bine (mai putine) si zile cand se bate cu biberonul si bineinteles ca ea are castig de cauza si o las in pace si mananca putin. Sabina se merita Wii-ul? Ca vrem sa ne luam si noi unul si ma intrebam cat de reale par jocurile pe el si cum se comporta in general. Aerobicul cum e? Theo ce bine papa bebele tau. Noi inca ne mai luptam cu papa. Bebei vostri cam cat stau treji in timpul zilei si cand sunt asa cum le organizati programul ca eu sunt deja oficial rupta de spate (oricum aveam probleme si inainte de sarcina) si domnisoara mea vrea la povesti doar in brate. Poate mai imi dati voi ceva idei de activitati. Si de plictiseste foarte repede de orice activitate. Maxim 5 min apoi improvizatii, improvizatii. Mami de fetita frumusica foc! Nadia 29.04.2010 |
merita toti banii. Eu sunt mare fan. Fii-mea nu mai zic.
corinasmile spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ioana5255
se poate face pasaport pe un an in regim de urgenta, costa 2 milioane si vi-l da in 2 ore. Sabina, mamica fericita a gemenelor Ekaterina si Iustina (03.04.2010) si a Alexandrei (27.06.2006) Multumim Doamne pentru cele 3 minuni sanatoase. |
Asa e, dar daca tot chinui copilul/copii pe la cozi, de ce sa nu-l faci pe cel electronic, care e valabil 3 ani?
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
corinasmile spune:
citat din mesajul lui roxanici Vero ce bineee, ce bineee!!! vindecare completa cat de repede. ...noi bine sanatosi Stiu ca noi suntem printre cei mai mici si posibil ca voi deja sa fi uitat, dar: - mai sunt copilasi carora le tremura barbita/piciorusele? - mai e vreun copilas caruia sa ii curga ochiul/ochii? noi astea le mai avem...sper sa treaca in timp. Seara linistita floricelelor! mama lu' Rares (23.03.2007) & Horia (21.06.2010) |
Si mariei ii mai tremura barbita. Pediatra a zis ca e ok si sa nu-i dam nimic.
Corina, mami de Maria (14.06.2010)