La Dovlecelu' vesel *3*
Raspunsuri - Pagina 11
hepilica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluk16 Aricel, Hepi, eu multe chestii din astea bio imi cumpar asa: - am vazut ca farmacia naturista are preturi mari, - asa ca am sunat la numarul de pe eticheta, al distribuitorului radixplant. Astia is cei mai cei, adica ei distribuie in toata tara la plafaruri aproape de la orice firma. - astia au zis ca si daca sunt persoana fizica, pot sa cumpar de la ei daca iau de suma mare, si platesc, desigur tva-ul. - asa nici nu platesc transport, ca si cum as cumpara online, ca vine masina la magazinul naturist, si in fata magazinului, imi da mie coletul cu produsele mai ieftine Dar ei au si magazinul virtual www.obc.ro . Acum vad ca si www.radixplant.ro si obc.ro merg spre nu stiu ce huse auto, cineva le-a spart site-ul cred. Deci eu le iau cum ar veni online din RO. In plafarurile din Bucuresti sigur trebuie sa fie, din moment ce le distribuie astia peste tot. Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009) |
raluk, de la radix cumpar si eu quinoa. prima oara am luat de la plafar si, la fel ca tine, am cautat importatorul pe eticheta si i-am sunat. au depozitul relativ aproape de mine, in ciorogarla. a mers sot apoi si a luat de la ei... au un super depozit si sunt foarte amabili si disponibili.
si mi-am amintit. astia au tot felul de fructe bio...de import (inclusiv avocado. imi amintesc ca spuneai ca-i vei da lui alex dc gasesti bio), insa le aduc numai la comanda speciala. le dai comanda(au o suma minima) si ei se duc in austria, le cumpara si ti le trimit. nu le tin pe stoc pt ca se strica foarte repede. am fost si eu tentata sa comand la ei, chiar imi facusem o lista cu de toate acum cateva luni, dar am renuntat pt ca nu puteam lua cantitati mari din cauza faptului ca sunt perisabile. cica bananele bio tb sa le iei neaparat verzi ca altfel nici nu rezista din austria pana la noi. va dati seama ce imbalsamate sunt astea pe care le mancam noi.
---
mami de minunata si cuminte (22.09.2009)
Multumesc lui DD.
hepilica spune:
aricelule, ii faci mariei la 1 an vaccinul (ROR).
mai, mi-a amintit o prietena de vaccinul asta de 1 an si iar m-am apucat sa citesc despre el. exista presupunerea (desi eu cred ca e mai mult decat atat) ca sunt ceva legaturi intre ROR si autism.
in fine, dupa ce termin cercetarea poate voi veni cu mai multe detalii. e un fel de loterie. poate nu se intampla, dar s-ar putea intampla... groaznic.
aveti ceva info referitoare la o alternativa? citisem si de ceva homeopat...
grea decizie. grea rau.
daca aveti informatii despre subiectul asta....poate ne sfatuim.
---
Multumesc lui DD.
raluk16 spune:
Hepi na, pai cantitati industriale nici eu nu as avea de ce sa cumpar! Minunat ca sunt chiar langa tine!
Cu vaccinul... la asta chiar nu ii vad rostul. Hai, cand vorbim de BCG, de Pertussis, mai poti pune in balanta riscurile. Dar la bolile copilariei nu vad rostul sa vaccinezi. Mai ales ca vaccinul da imunitate pe cel mult 5 ani, pe cand daca face boala are pe viata.
Mai, ar trebui sa ma culc, ca am dormit tare putin azi-noapte! Va pup cu drag!
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
happy_uka spune:
Hai ma...m-a luat cu rau cand am vazut! Habar nu aveam de presupusa legatura dintre ROR si autism, dar vad pe net ca sunt multe controverse legate de subiect
Inteleg totusi ca vaccinul ROR poate provoca autismul copiilor care au predispozitie spre aceasta boala, din fericire copiii nostri sunt toti foarte activi si comunicativi.
Of..cand citesc despre bolile astea la copii imi dispare orice urma de veselie..si ma doare inima..
Ma apuca frica aia mare ca nu sunt in stare sa imi protejez copilul cum trebuie, ca nu fac tot ce trebuie..Si ca nu sunt suficient de recunoscatoare pentru minunea pe care o am.
Ai luat vreo decizie in legatura cu asta, Hepi? Vei refuza vaccinarea de a 1 an?
_
www.13enterprise.co.uk/index.php?dot=common/home" target="_blank"> C a r i n a' s favourite place for Nihil Sine Deo
raluk16 spune:
V-am mai zis site-urile mele preferate de adunare a informatiilor despre sanatate. Puteti da search cu vaccinul cautat si acolo, ca sa cititi una alta: www.naturalnews.com si www.mercola.com .
In plus, un site minunat creat de niste doctori din Canada dornici sa ofere informatii documentate medical celor ce cauta detalii despre vaccinuri: http://vran.org/ E super!
Ar mai fi cateva carti de citit pe tema, dar alea sunt mai greu de procurat.
Bine, oricum, stiati parerea mea. Dar si daca as fi facut vaccinuri, nu as fi facut ROR sau Rotavirus, de exemplu.
raluk16 spune:
A, si daca vreti sa cautati pe google articole straine, vaccinul se numeste MMR (measles, mumps and rubella).
Noapte buna, fetelor, ca pic de somn!
happy_uka spune:
Draga de raluk, cum sare ea mereu in ajutor! Multumim mult!
Am lectura pentru maine..
Ma bag la somn..azi am fost pe plaja , seara, dar sunt asa molesita de parca as fi stat toata ziua..stiti voi, moleseala aia faina, cand iti arde pielea si te-ai bronzat un pic.. Va pup, noapte buna!
Aaa, ghiciti cu cine ma vad eu luni?
_
www.13enterprise.co.uk/index.php?dot=common/home" target="_blank"> C a r i n a' s favourite place for Nihil Sine Deo
happy_uka spune:
Neata lume
Expressooo pentru toate fetele !!
Mi s-a pus pata pe un ham pentru Carina..ma cocoseaza de spate si cineva imi spunea ieri pe plaja ca poate fi folosit in stadiul in care e ea, desi se balangane rau, nu e sigura pe ea, merge inca pe varfuri cateodata. Voi ce stiti? Modelul www.all4baby.ro/products/1414-ham-tommee-tippee.aspx" target="_blank">asta vi se pare ok?
Totusi cred ca e prea devreme dar o sa-l comand..sa fie
Va pup, o sambata frumoasa sa aveti!!
_
aricelul spune:
Buna,
multumim Raluk pt informatii. Pe noi ne-a chemat la vaccinul ROR la un an, iar la un an si o luna pt Prevenar si Infanrix. Acum sunt in cautare de cat mai multe informatii, deci sunt chiar binevenite.
De asemenea peste vreo 2 saptamani o sa mergem si la analize preventiv.
Apropo de vaccinuri iata ceva interesant
Vaccinarea. Eroarea medicala a secolului
Editura: Excalibur
An de aparitie: 2007
Numar de pagini: 144
Autor: doctor Louis de Brouwer
Editura: Excalibur
Uka pare ok hamul ala. Si eu m-am mai uitat dupa asa ceva, dar ce am vazut pana acum aveau bretele subtiri si destul de incomode ... oricum la noi trebuie sa mai treaca ceva timp, deoarece nu merge foarte bine, iar daca face cativa pasi si vede o frunza sau o pietricica pe jos ramane acolo sa dea in ea cu piciorul
_
Maria (28.08.2009)
hepilica spune:
Salutare!
Uka, pare ca lumea hamul ala. Noi avem unul, dar mai simplu. Adica sunt doar niste bretele subtiri. Nu-l folosim ca nu-i place Maiei cand o prind cu el. Si pare cam incomod asa... Asta pe care l-ai ales tu arata super, cred ca e si mult mai eficient decat bretelele pe care le am eu.
Nu stiu inca ce voi face cu ROR. Bolile pt care imunizeaza mi se par "banale". Nu stiu de ce oare s-a inventat vaccinul asta. Ca doar nu se murea din niciuna din bolile astea, iar daca imunizarea este limitata la 3-5 ani...ce sens are acest vaccin? Cred ca ceva imi scapa.
Aricel, Prevenarul e optional. Cum adica v-a chemat sa-l faceti? Ma rog, poate ai ales tu sa-l faceti, dar medicul in afara sa te informeze n-are cum sa te oblige sa-l faci. Stiai nu, ca-i optinonal? Sau poate ati facut deja prima doza...stiu ca asta se face in mai multe doze si se poate incepe si de la cateva luni.
---
Multumesc lui DD.