Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (169)
Raspunsuri - Pagina 3
Simonix spune:
Lori - Ce mare a crescut si burtica ta Felicitari pentru TT - oricum, la mine iesise risc de 1:70 de Down si na, uita-te la Robertix :) In schimb e drept ca mai vad pe aici copilashi cu probleme, si asa mi se strange inima ... Daca la prima sarcina nu am avut nici o emotie, cu tot TTul dezastruos, nu am facut nici amnio, nimic ... cred ca la bb2 o sa fiu mai stresata hmmm. Avem noi o prietena de parc autista, mai maricica - ce se mai joaca cu Robert ! Ma rog, cam trebuie sa ii pazim, ca fetitza nu se prea controleaza si Robert si-o cam ia de la ea Dar cand ma uit ce fericire e pe fatza fetitzei cand se joaca cu mingea cu piticul ... Si mai avem un prieten care cred ca are o forma de Down ceva, mai usor, lui Robert ii place de el, ii da masinutze, il baga in jocul lor. Sunt si ei copilashi si din acest punct de vedere sunt ca restul: vor sa se joace, au nevoie de afectiune.
Am editat linkul cu pozici.
Si update de la cresa: piticul a plans pana a vomat dimineata a plans si la aeroport, ca i-a dus pe bunici Insa cum l-a vazut pe vechiul lui prieten, Ilies, s-a calmat si l-a dus sa ii arate jucariile cu care a venit :) Si e ok. Of ... faza haioasa e ca Ilies a fost in vacanta in Maroc o luna si si-a dat drumul la vorba - deci vorbeste si el, dar numai araba deocamdata Sa vedem care invatza pe care: ori Robert ajunge sa vorbeasca araba, ori Ilies romana
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Simonix Lori - Ce mare a crescut si burtica ta Felicitari pentru TT - oricum, la mine iesise risc de 1:70 de Down si na, uita-te la Robertix :) In schimb e drept ca mai vad pe aici copilashi cu probleme, si asa mi se strange inima ... Daca la prima sarcina nu am avut nici o emotie, cu tot TTul dezastruos, nu am facut nici amnio, nimic ... cred ca la bb2 o sa fiu mai stresata hmmm. Avem noi o prietena de parc autista, mai maricica - ce se mai joaca cu Robert ! Ma rog, cam trebuie sa ii pazim, ca fetitza nu se prea controleaza si Robert si-o cam ia de la ea Dar cand ma uit ce fericire e pe fatza fetitzei cand se joaca cu mingea cu piticul ... Si mai avem un prieten care cred ca are o forma de Down ceva, mai usor, lui Robert ii place de el, ii da masinutze, il baga in jocul lor. Sunt si ei copilashi si din acest punct de vedere sunt ca restul: vor sa se joace, au nevoie de afectiune. Am editat linkul cu pozici. Si update de la cresa: piticul a plans pana a vomat dimineata a plans si la aeroport, ca i-a dus pe bunici Insa cum l-a vazut pe vechiul lui prieten, Ilies, s-a calmat si l-a dus sa ii arate jucariile cu care a venit :) Si e ok. Of ... faza haioasa e ca Ilies a fost in vacanta in Maroc o luna si si-a dat drumul la vorba - deci vorbeste si el, dar numai araba deocamdata Sa vedem care invatza pe care: ori Robert ajunge sa vorbeasca araba, ori Ilies romana Simona cu Robertzel baietzel frumos Cum a venit Robertzel in viata noastra Poze cu noi toti si Poze cu bebe |
Ilies e arab?
mie mi se paruse nume de moldovian
Cu sindromul Down, Mara are un baietel la gradi. O forma usoara, Tati nici nu s-a prins ca e un cupil special. De fapt, e un cupil atat de zambitor si calm si senin... cand Mara miorlaia ca nu vrea se descalte sau ca vrea la ratze/parc, venea asa, lin, si se punea langa Mara pe canapea si zambea la ea.... ce sa zic, mi se rupea inima, ca Mara se calma repede cand il vedea /vedea alti copii...
Incerc sa imi imaginez ce e in sufletul parintzilor.... eu nu as putea duce o cruce asa grea... numai ideea ca am facut/nu am facut totul sa fie bine pt sarcina... ma termina.
Danicris spune:
Servus, fete dragi.
Simoniiiiiiiiiiix, aseara m-am gandit la voi, nu intelegeam ce e cu tacerea asta prelungita, azi am intrat hotarata sa o intreb pe Esme de tine, da' uite ca ai aparut. Ce frumos se joaca Robert, cat de creativ este ... imi place mult cum povestesti. Va imbratisez cu drag, ma bucur mult ca sunteti ok.
Lori, imi pare rau de noaptea grea, pupam Robertelu' scump.
Piggy, bine ai revenit. Ce frumos v-ati distrat ! Ma bucur ca esti ok si se apropie termenul, iti doresc multa sanatate in continuare si sa suporti usor canicula.
Ylari, cum mai esti cu durerea de masea ?
Va pe toate, papaaaaaaaaaaaaa ...
Dani, mami de
Rasfatzel Vlad Andrei 23.06.2008 si
Rasfatzica Andra Elena 31.03.2010
Doloress spune:
Piggy bine ati revenit! Ce frumos ca v-ati relaxat la munte, la racoare! Si mie imi vine de multe ori sa ma mut la tara numai pentru Patrick, sa-l vad liber peste tot. Am fost la o expozitie agricola duminica, i-a placut la nebunie, a dus fan la vaci, a pus mana pe porci, pe capre, pe gaste, i-ar placea mult la o ferma. Dar n-avem de unde sa o luam...
Simonix bine ai revenit! Si eu ma intrebam unde sunteti, credeam ca intr-o vacanta pe undeva. Mereu imi place sa citesc despre Robertel, ce inventiv si imaginativ e el! Si eu vreau sa fac dublu test de data asta, la Patrick n-am facut nimic. Insa cand ai un copil altfel vezi lucrurile. Nu traim vesnic si n-as putea sa-l incarc pe Patrick cu asa povara pentru tot restul vietii. Desi Gabi incearca sa ma convinga sa nu-l fac, mai ales ca e cam scump, 450 de dolari.
Lorich si al meu are nopti agitate, se trezeste si incepe sa urle, balonul, papucul, etc, Numai cu mana pe tztatza se linisteste din pacate.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
Doloress spune:
A, Simonix, mai voiam sa-ti zic despre siropele, incerc si eu, ma gandesc ca rau n-are cum sa-i faca, sunt toate din plante, naturale. Am mai auzit pareri de la mamici de prematuri de aici din Canada care au avut rezultate bune dupa curele astea de siropele, asa ca am capatat si eu incredere. Nu ma deranjeaza ca raceste, toti au fost raciti la gradi, dar de ce la ei dureaza 2 zile si la noi 2 saptamani? Si nici aia nu iau antibiotice, sa zici ca poate de asta le-ar trece, ca stii cum e e aici cu antibioticul, se da foarte greu. Deci asta ma deranjeaza cel mai mult, ca odata racit apoi nu-i mai trece mult si bine. Abia ieri n-a mai tusit mai deloc, insa sa vedeti cum respira saracul noaptea, mi-e mila de el.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
piggy spune:
Lorich, Doloress, Danicris multumim pt primire
VReau sa va spun ca Ilinca se trezeste noaptea de pe la 8 luni...Daca avem cateva nopti pe luna de somn non-stop e eveniment...Acum niciodata nu am stiut de la ce e...ba masele, ba schimbat pat, ba renuntat la pampers...nu stiu dar inainte sa merg la lcung eram moarta de oboseala...Acum mi-am mai revenit si vad ca de cand sunt eu linistita a inceput si ea sa doarma...Ma rog am citit si o carte despre somnul astora mici si mai aplic din ea
Nu ma gandesc decat cand o veni si bb Mara ce fac cu 2 maimutze urlatoare noaptea?
Apropos de siropuri de imunizare si eu ii dau (la recom dr.) Imunogrip...E o cura de vreo 40 de zile cu 3 zile da 4 nu pe saptamana...sunt cu graficul pe frigider. Si nici Ilinca nu le ia cu placere...dar le ia
Piggy mama de Ilinca (15.06.2008), 34+ si florareasa www.myflowerbox.blogspot.com
Doloress spune:
Hai ca azi am limbarita!
Si eu am o colega si vecina cu o fetita cu autism sever, ne mai intalnim in parc, insa Patrick se joaca mai mult cu cea mica de un an, cea autista nu socializeaza absolut deloc cu nici un copil, e foarte greu de urmarit, apoi scoate niste sunete ca de animale si copii se sperie de ea, din pacate. Mi-e tare mila de ei. A fost greu ca nu gaseau o gradi potrivita, ea nu doarme decat leganata intr-un hamac, asa ca la pranz mereu o sunau pe maica-sa de la gradi sa vina s-o ia ca deranjeaza copii, pentru ca scoate sunetele alea ciudate. acum in sfarsit au obtinut loc intr-o gradinita speciala , foarte scumpa, 2000 de dolari pe luna, dar nu au alta solutie, nu o acceptau pe nicaieri. Si acolo se poate dezvolta mult mai bine decat acasa, deja merge de cateva saptamani si au vazut o schimbare majora.
Acum in septembrie colega mea trebuia sa se intoarca la servici dupa concediul de maternitate cu a doua fetita, din pacate a ramas iar insarcinata cu al treilea! Asa ca nu se mai poate intoarce pentru vreo 2-3 luni. Era sigura ca isi pierde serviciul. Normal ar fi trebuit sa si-l piarda insa au fost de treaba si i-l pastreaza inca un an, au facut o exceptie. M-am bucurat tare pentru ea.
Simonix spune:
Dolores - sa stii ca si fetitza autista de la noi tot asa, scoate niste sunete ... ea de fapt rade, cred. Cand ne vede se bucura si ne face cu mana, dar are asa niste gesturi necontrolate, Robert o imita , el e la stadiul maimutzica, si rade si el... Mama fetitzei nu se supara, e o doamna tare blanda si culmea ! este mare Head of Unit aici la Comisie, lucram in aceeasi cladire Nici eu nu prea am stiut cum sa reactionez la intalnirea cu ei - Robert era atras de "spectacol", s-a dus glontz la Katja, eu nu stiam ce sa fac, sa il iau de acolo (imi era de mama ei, ca Robert se maimutzarea si imi era rusine), dar daca ma duceam sa il iau asa, gestul putea parea ostil (si iar imi era rusine, ca nu voiam sa para ca o respingem...) Asa ca l-am lasat si m-am dus langa mama fetei si i-am zambit si ea la fel si uite asaincet incet am inceput sa vorbim, copiii se jucau ei intr-un fel ... ma uitam la doamna cu ce ochi il privea pe Robert, el se dadea cu bicla si i se parea tare amuzant sa o tot loveasca pe tanti si ea nu se supara, ci il mangaia si ii vorbea.
Oricum, familia fetitzei este f instarita, stiu cat se castiga pe aici pe pozitia doamnei, are o gramada de posibilitati, din fericire, pot sa ii asigure multe ingrijiri speciale ... dar uite, fericirea nu poate exista fara sanatate... Uf ...
La bb2 ma gandesc sa fac doar dublu test - am inteles ca e mai precis ca TTul. Sau fac direct amnio si gata (daca se poate). Sau nu fac nik hihi Sau... Sau...sau ... Mai videm - mai intai sa il concepem pe bbnou asta.
Cu imunitatea sa stii ca si noi suntem cam la fel, la Robert mi se pare ca trec mai greu racelile. Intr-un fel imi explic, caci eu pe Robert il duc si racit la cresa, nu are niciodata timpul sa se refaca total. Ma rog, important este ca trec si ca nu face complicatii. Totusi, antibiotic a luat de hmmm vreo 4 ori cred, incepand cu prima serie ca nou nascut, pt stafilococ. Eu zic ca nu e rau pt un copil dus la cresa asa de pitic si in clima belgiana
Sa vedeti faza Au ajuns bunicii in tara - si de bun venit i-au furat bunicului portofelul in 335 pe drumul de la aeroport acasa Mda, noroc ca banii de la noi erau la bunica
cleo78 spune:
doloress, 450 dolari dublu test?
in ro este.. cam 30-40dolari.
Amniocenteza e la nivelul de 500 dolari...
Deci zici de testul de sange sau testul de lichid amniotic extras transplacentar?
pe mine ma apuca plansul cand ma gandesc la copiii altfel...
haoleo, simonix, cum deja l-au furat? hmm. Eu banui ca l-au urmarit de la aeroport sau au vazut codu de bare pe geanta si au zis ca... barbatul e doldora de bani si ca in familia asta canta cocosul !!!
Mi-e mila de acte...
Simonix spune:
Da mai Cleule, adevarul e ca sunt plini da aur bunicii astia le-am zis sa nu isi mai tina ghiulurile si salbele la vedere mai ales ca vin de la noi, alti bogatani de soi