Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (117)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_fota spune:

Am uploadat filmuletele,am linkurile, fetele tehnicute vreau sa ma ajutati sa le punem pe prima pagina.

de Maria Alexandra 26.03.2010

Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_g spune:

Alexutzzza, scuze, cand am auzit sf #350;tefan pe moment m-am gândit la magazinele alea unde doar un schmuck costa 200 si ceva de euro, dar citindu-te mi-am adus aminte de ce zici tu. ASA da!!!!

Lorex,fa bine si ia vitamine ca bobitza î#351;i ia zboru in curând in ritmul asta,tre sa fii preg#259;tit#259;! Vai, cred ca ai înnebunit când ai v#259;zut-o!

Azi am înregistrat un mega succes cu piureul de legume care de obicei era bleah, spre disperarea mea. A predominat dovlecelul, pe asta l-a pl#259;cut de la bun început, mai Putin morcov si cartof, telina radacina si frunze. Astea din urma cred ca au fost piesa de rezisten#355;a, ca au dat aroma si gust. Si putin lm pentru fluidizarea. Si a mâncat b#259;iatul de i-ar fi trebuit doua guri!

Decenuela, concediu pl#259;cut!

mama unui pui...Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_fota spune:

Decenuela concediu placut si fetele NB

de Maria Alexandra 26.03.2010

Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Astazi fetele au facut prima baitza in Marea Neagra . Natalia a plans un pic cand stateam la mal si veneau valurile spre ea, dar cand am intrat la apa mai mare si-a dat in petic. Au inotat cu colaceii la gat si s-au distrat super. Poate incarc maine poze (acum mi-e prea lene si sunt prea obosita-ca de obicei de vreo 8 luni incoace ).

din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena

AMR 2 (+11)

Mergi la inceput

Meniu ieri

ora 11: piure de nectarina (premiera care a mers binishor)
ora 13: supa (morcov, patrunjel radacina si frunze, tzelina, cartof, ceapa, rosie, ardei + sare + ulei de masline) si piure (broccoli + mamaliga din malai de porumb + unt + sare + lamaie)
ora 16: orez cu legume (morcov, porumb, dovlecel + sare + ulei)

Meniu azi

ora 9.30: pepene galben + cereale (orez cu roshcove) + lp
ora 14: supa cu carne (morcov, patrunjel radacina si frunze, tzelina, ardei, roshie, ceapa + carne de gaina + sare) si piure (dovlecel, fagarash, lamaie multicica, sare)

AMR 2 (+11)

Mergi la inceput

blue_flower Eu folosesc zeama in care fierb legumele pt diluarea piureului rezultat din pasare. Iar de nitriti…eu le dau deja broccoli, care contzine destul de multi nitriti, dar si multe alte chestii benefice…asha ca am pus in balantza.
Eu steamer-ul il folosesc pt piureul de la felul 2 si nu folosesc niciodata zeama.

lillo si celelalte fete care ati dat fasole verde bb-ilor... le place sau n-au incotro? Eu le pacalesc pe ale mele sa manance punand cate o pastaie la supa fara sa o pasez. Si inca o intrebare: orezul cu vanilie il faci intai cu lapte si apoi il amesteci cu fructe sau direct cu fructe?

ioana_fota Eu storcator nu am cumparat ci doar blender (mixer vertical) de la Braun. L-am luat la super-oferta cu buy-back (duceai un aparat electrocasnic vechi) si aveai o reduceere substantziala. A costat vreo 200 ron.

bea Hai capul sus! Gasiti voi o solutzie! Ivan are mamica puternica!

AMR 2 (+11)

Mergi la inceput

Eu de la o vreme am renuntzat la banana...au varsat de 2 ori deshi anterior nu avusesera probleme de la ea. Si de la ceapa au varsat si am reintrodus-o dupa o luna. Acum e ok, dar nici nu o pasez vreodata.

Despre usturoi ce shtiti? Cand ar fi ok de dat? Nu de alta, dar este destul de savuros...si ma gandesc la el fiert sau copt...

AMR 2 (+11)

Mergi la inceput

xela Multzam pt link .

AMR 2 (+11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Intru pe fuga sa las retetele,cred ca Evyeme le-a cerut....recuperez si revin daca ma lasa sotul
MERE & PERE CU SCORTISOARA
Ingrediente:
-2 mere dulci,curatate de coaja si taiate cuburi
-2 pere coapte,curatate de coaja si taiate cuburi
-4 lingurite de suc de mar sau apa
-un varf de lingurita de scortisoara

Se poate congela,ies cca 4 portii,sursa de vit C

Se pun intr-o oala fructele cu sucul/apa +scortisoara,se acopera si se lasa la foc mic cam 6-8 minute,apoi se face piuree(cu blender sau ce doriti).

Pofta buna la bebei!

1. Trio-Legume
Ingrediente:
-200g cartofi(dovlecel)
-200g morcov
-200g pastarnac

Se poate congela/ies 6 portii/Vit A&C

Se fierb cca 20 minute,se pasereaza adaugandu-se din apa care s-a fiert sau din lapte matern/formula.Sfat:cine are steamer e mai ok dpdv nutritional sa il foloseasca.

2.Cartof cu spanac si mazare
Ingrediente:
-50g praz,taiat subtire
-20g unt nesarat
-1 cartof
-50g mazare
-75g spanac

Se poate congela/cca 5 portii/complex de vit& minerale

Se topeste untul,se innabusa prazul(2-3 min,pana se inmoaie),se adauga cartoful,200 ml apa si se lasa la fiert vreo 8-10 min.Se adauga mazarea,spanacul si se mai lasa inca 4 min.Apoi se pasereaza.

Pont:Spanacul nu trebuie fiert f mult pt ca se pierd multe din vit pe care le contine,facand combinatia dintre spanac si cartof poate fi folosita,aceasta reteta,inca de la inceputurile diversificarii.Legumele congelate sunt la fel de bune ca si cele proaspete(aproape as zice eu)in ideea ca au fost congelate imediat dupa ce au fost culese.

3. Cartof& morcov cu brocoli&branza reteta pt 7-8 luni
Ingrediente:
-350gr cartofi
-1 morcov(cca 100g)
-75gr brocoli
-50gr branza
-15gr unt nesarat
-2lg lapte

Se poate congela/4 portii/Vit si minerale

Se fierb legumele cca 20 minute(brocoli se adauga doar dupa vreo 10 min),dupa care se pasereaza,adaugandu-se si laptele si untul.Ideea ar fi ca acest piure sa fie mai consistent,chiar cu mici "noduli"(nu stiu cum sa le spun altfel).

Pupici

Mami de 2 iminimioare(sotior si albinuta Ariana)
Vesnic indragostita de voi doi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Neatza!
Va servesc cu aburinda, caffe latte cremos sau latte macchiato pt cele mai putin amatoare de cafea, asteptand-o pe plateea cu bunatatile ei sa dea startul la flutureala.

Sa aveti o zi minunata fetelor alaturi de pufuleti!

_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)

AMR 7 kg

Mergi la inceput