Bobocei de sept-oct 2008 (304)
Raspunsuri - Pagina 20
nikolici spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui piolica wow, aici o bona costa salariul minim, adica 1380 de euro pe luna si asta pentru 35 de ore pe saptamina. Asa ca bona care sa vina acasa la tine nu prea exista (decit daca poti sa o platesti, bieninteles) asa ca trebuie sa-ti duci copilul la o bona acasa, care mai are citiva copilasi. Dar e bona acreditata, si nu orice femeie careia ii plac copiii. Piolica si Lizuca (12.09.2008) |
Ce trebuie sa fac sa-mi iau acreditare de bona in Franta?
cu K2 in 27s si mamica de K1
mamidestefan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui piolica wow, aici o bona costa salariul minim, adica 1380 de euro pe luna si asta pentru 35 de ore pe saptamina. Asa ca bona care sa vina acasa la tine nu prea exista (decit daca poti sa o platesti, bieninteles) asa ca trebuie sa-ti duci copilul la o bona acasa, care mai are citiva copilasi. Dar e bona acreditata, si nu orice femeie careia ii plac copiii. Piolica si Lizuca (12.09.2008) |
Intrebari clasice la o persoana care vrea sa fie BONA :
De ce vreti sa fiti bona?
"PENTRU CA IUBESC COPIII"
Ce calitati va recomanda pentru meseria de bona?
"IUBESC FOARTE MULT COPIII..."
Asta am aflat eu dupa ce am ascultat aproape 30 de interviuri cu aplicante la pozitia de bona.
Concluzia....
LIDIA
de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
mamidestefan spune:
dya raspuns partial corect
..mai ai 2 incercari.
LIDIA , mami de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
dyanira spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mamidestefan
Intrebari clasice la o persoana care vrea sa fie BONA : De ce vreti sa fiti bona? "PENTRU CA IUBESC COPIII" Ce calitati va recomanda pentru meseria de bona? "IUBESC FOARTE MULT COPIII..." Asta am aflat eu dupa ce am ascultat aproape 30 de interviuri cu aplicante la pozitia de bona. Concluzia.... LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006) |
Lidia eu asta am auzit la telefon de vreo 20 de ori...Insa cand intrebam de salariu vocea devenea mai putin mieroasa si mai hotarata

A doua incercare cand nu poate tati sta cu unul din bunici??
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
baby_boy spune:
Ce usor ne grabim uneori sa judecam pe altii...si cat de usor este sa aruncam replici taioase..
Atunci cand una dintre noi alege ceva pentru copilul ei si ceva-ul ala nu se pupa cu conceptiile majoritatii..nu trebuie pus la zid...este optiunea ei.
Eu zic ca ar trebui sa fim mai atente la tonul cu care dam sfaturi sau ne spunem parerea..pentru ca eu sunt sigura ca Pretty a fost pusa la zid astazi.
Poate de asta si Oana a inteles ..ce a inteles..cu disparutul.
Eu cred ca toate..dar TOATE..vrem sa facem ce e mai bine pentru copilul nostru..si tot ce e mai bun. Insa avem copii diferiti si conceptii diferite.
Nu tin partea nimanui..insa..poate Pretty nu a citit pe forum cand a fost discutia despre pedofili..cu siguranta nu mai posta pozele.
Iar cu scaunul de masina...puteti sa povestiti cele mai groaznice accidente..sa puneti la filmulete sa umpleti pagini..Radu nu sta in scaunul de masina..n-a stat deloc..si slava Domnului am facut mii de drumuri....2 in Bulgaria, la munte de nenumarate ori, prin oras.
Si da la fel cred ca majoritatea -am incredere cum conduce sotul meu..si nu cum conduc altii. Insa eu nu o sa-mi las copilul niciodata sa planga pana vomita in scaunul de masina. El sta pe bancheta din spate in fund ca si mine- cu mine langa el. Si asta este optiunea mea.
Daca vrea cineva sa comenteze n-are decat. Este alegerea mea.
Pretty eu in majoritatea timpului nu raspund la unele intrebari pentru ca nu stiu..prefer sa las mamicile cu experienta..care sunt la al doilea copil.Eu te rog sa nu dispari iar de pe forum...in felul asta o sa dispara iar 2-3 fete..si e pacat.
Ne-am adunat aici "din iubirea" pentru boboceii nostri.
Si te rog un PM cum ai invatat sa crosetezi..tot zic ca ma apuc si eu..insa n-am reusit nici acum.
Feli imi pare bine ca ai mai intrat..am citit cu inima stransa ce ai povestit despre bietii copii
Nicole ma bucur tare ! Bravo Karina!!
Ada sper sa vina zile mai usoare si pentru tine ..nu stiu cum..dar sper!!
Didididi spune:
Tzitziri, si eu si sotul disparem dimineata cand plecam la serviciu (cca7.45), iar copilul in parc; ne urcam toti 4 in lift, la parter bona o ia cu copilul pe usa din stanga, iar noi pe cea din dreapta. Pana ne urcam noi in masina, copilul iese in strada si se opreste din urlat. Daca nu am face asa, s-ar urca la noi in brate si greu l-am convinge sa se mai dea jos. Deci, eu una chiar nu am inteles ca nu iti pasa de pui.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
piolica spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui nikolici
Ce trebuie sa fac sa-mi iau acreditare de bona in Franta? cu K2 in 27s si mamica de K1 |
sa-ti placa copiii!!!! hihihi, glumesc. Sint f multe conditii, incepind de la persoana pina la casa de care dispune.
sa stii ca salariul asta e brut si nu net, si nu e suficient in Franta. Chiar e mic ca sa traiesti.
Eu am un amic care a angajat o bona la domiciliu si o impart cu o alta familie, asa ca baietelul lor sta cu un alt copil la ei acasa 2 saptamini, iar alte doua saptamini se muta la cealalta familie acasa cu bona cu tot (numai pe timp de zi). Insa bona sta vreao 10 ore pe zi, si platesc 900 de euro de familie.
preety spune:
Ca sa intelegeti de ce m-a deranjat subiectul... ptr ca am picat de mama inconstienta si iresponsabila ptr un lucru care s-a intamplat odata si probabil va fi unic... asta m-a suparat de fapt...
Nimeni nu se gandeste mai departe si nimeni nu se pune in locul meu. Sunt convinsa ca fiecare mama greseste fara sa vrea si fara buna stiinta la un moment dat...
Nu m-a suparat faptul ca mi s-a atras atentia ci felul in care unele dintre voi au facut-o... dar asta conteaza mai putin pana la urma...
Este intr-adevar un forum public, fiecare isi exprima parerea daca vrea si considera ca trebuie s-o faca.
Eu stiu foarte bine cum sunt eu, cum e Sorina sau familia mea, eu stiu foarte bine tot ce trebuie legat de siguranta Sorinei si daca se intampla sa mai si gresesc nu mi se pare pana la urma ca este un capat de tara si sunt sigura ca pot invata din asta. Pana la urma sunt convinsa ca nu exista persoana perfecta, si cu atat mai putin daca exista aceea nu sunt eu. Probabil unele dintre voi sunt...
Multumesc totusi fetelor care au fost impaciuitoare si care si-au exprimat parerea intr-un mod diplomat.
Si astea fiind spuse cred totusi ca e cazul sa incheiem subiectul aici.
Piolica referitor la ceea ce ai spus tu, imi pare rau sa aud asa ceva si ma bucur ca acum esti bine si ca nu au fost urmari. Dar, ca sa-ti spun reversul medaliei (asta nu pentru a crea alte polemici, dar exista si astfel de cazuri), sotul meu a avut acum cativa ani accident si s-a rostogolit cu masina. Norocul lui a fost ca in rostogolire usa masinii s-a deschis si el neavand centura a cazut la propriu din masina... masina cand s-a oprit din rostogolire era praf. El s-a ales doar cu o vanataie la cap si o lovitura la piept... Multumesc lui Dzeu si acum ca asa au stat lucrurile la vremea aceea.
Baby_boy, multumesc mult pentru sustinere si referitor la crosetat o sa-ti trimit link-uri pe PM. 

Poze un an si 9 luni!
Ticker Sorina Gabriela
dyanira spune:
Pio aici in Romania salariu minim e 600 ron![]()
Cristina mie nu mi s-a parut ca cineva e judecat aici.Eu chiar am spus am noroc ca Deiu sta in scaunu de masina cu placere asa l-am invatat insa daca nu ar fi stat eu nu as fi mers cu el cu masina si o zic cu cea mai mare sinceritate iar sotul meu conduce ff bine nici un incident in 13 ani nici macar minor plus ca are carnet si profesionist.Dar nu asta conteaza ci cum conduc altii.Eu as fi ales sa merg cu trenu sau cu avionu in cazul in care nu ar fi vrut in scaun de masina si faptul ca am spus asta nu inseamna ca te-am judecat din contra eu am spus doar ce fac eu si ce as face.La mine poate faptul ca sunt asa categorica in privinta asta e determinat si de faptul ca o prietena de a mea si-a pierdut copilul de 2 ani si ceva din cauza unei masini care i-a lovit in spate si din cauza faptului ca el nu era in scaun si nici nu avea centura iar ea era langa el pe bancheta...
Daca tu consideri safe pt copilul tau sa mearga fara scaun de masina eu iti respect decizia si nu te judec.Daca asa ti s-a parut chiar regret.Toate fetele au fost ff bine intentionate si fff bine informate cu privire la pericolele legate de mersul cu masina.
La mine e singurul lucru de care nu am facut rabat repet daca ar fi plans nici eu nu l-as fi lasat sa planga dar nici nu mergeam cu el cu masina.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR