Iepurasi dragalasi de Martie-Aprilie 2010 * 36 *

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Mama ce va invidiez pe voi care nu va mai sculati noaptea decit maxim o data! Eu tot astept sa ma mai slabeasca Floricica cu sculatul noaptea, dar vad ca nu-i chip... Azi nopate -a sculat la 12, 3 si 6, mi s-a parut de-a dreptul comod, fata de alte nopti la 2 ore sau chiar la fiecare ora... Sincer, ma gindesc ca de 5 luni si ceva n-am mai dormit o noapte intreaga, nici maar 6 ore legate, am uitat cum e... Mai, eu cred ca toate mamele din lume sintem eroine si ar trebui sa se inchine barbatii in fata noastra! Din pacate, nimeni nu baga de seama ce eroism e sa faci un copil si sa-l cresti, din simplul motiv ca e banal, toate femeile fac copii... :((

Si la mine un sin produce f putin si de aia nu prea il vrea, doar noaptea e mai rabdator cu el si-l mai suge... Asa a fost si la Vladimir, alaptatul s-a bazat pe un singur sin, dar sa stiti ca la sfirsit au ramas egali... Sper sa ma descurc se de data asta, acum e o diferenta enorma de greutate intre ei, ca in oglinda nu prea ma uit si nu stiu daca e si diferenta de marime :)

Azi am fost in vizita la nasii lui Vladimir. A venit si fetita frantuzoaica si bunicul ei, care a fost salvamontist si spre pensie s-a ocupat de cercetasi. A fost f frumos, ca i-a invatat sa faca foc, au adunat crengi din padure, le-au taiat cu un mic fierastrau etc. Au facut cu minutele aluat de piine si au copt apoi pe jar nist emici piini delicioase, infasurate pe bete, ca un fel de kurtos in miniatura daca stiti cum e... Delicioase! Nasii au pus carnuri si cirnati la frigare si am mincat de am spart. Din fericire Floricica a stat tare cuminte tot timpul, nu ne-a biziit, se uita cu ochii bolditi la foc si la copiii astia 2 care alergau si faceau galagie... Poate la anul reusesc sa-l lamuresc pe Vladimir sa stea fara noi, poate merge intr-o tabara de cercetasi, sa stea la cort, sa faca de cart noaptea si sa intretina focul... pare f frumos. Eu una am facut din astea in copilarie si m-au ajutat mult sa-mi dezvolt curajul, sa socializez, sa colaborez... Tare as vrea sa reusesc sa-l tin cit mai mult pe Vladimir departe de calculator si TV, sa guste viata reala nu aia virtuala .

Bai, e cald rau pina si aici la Sinaia, daca puteti crede...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Oanka, Lindal nu organizam o intalnire sa le facem cunostinta iepurasilor? Poate dupa ce se mai racoreste un pic, ne vedem intr-o zi mai pe seara... Ce ziceti? Doriti?

Merg sa imi hranesc puiul si merg la nani..

Noapte buna!!!

Irina Paula (8 martie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui vladimirescu

Mai, eu cred ca toate mamele din lume sintem eroine si ar trebui sa se inchine barbatii in fata noastra! Din pacate, nimeni nu baga de seama ce eroism e sa faci un copil si sa-l cresti, din simplul motiv ca e banal, toate femeile fac copii... :((

mami de iepuras Tudor Florian (13.03.2010) si iepuroi Vladimir (19.05.2005)

Sunt total deacord cu tine!

Irina Paula (8 martie 2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

honeybaby ca intrebai de reteta de limba...

Se fierbe limba cu ceva sare, boabe de piper si foi de dafin, se curata apoi de piele (chestia asta e cam grea, mai ales la limba de vita, la cea de porc merge mai repede). Unele persoane numai oparesc limba si o curata, apoi o fierb (iar altele o curata de piele de cruda). Nu stiu care e metoda cea mai rapida, vezi si tu, intreaba pe cineva mai gospodina ca mine :))

Dupa aia sint 2 retete - eu de regula le fac pe amindoua deodata, daca tot ma pun la facut limba...

Limba cu masline:
Tai limba bucati mai mici, o pui iar la fiert, din nou cu condimente (mie imi place mincarea f aromata), pui si multa ceaa tocata (pe care ai unduit-o un pic in ulei cit sa devina transparenta, cu un pic de sare si de piper), masline (sa fei bune la gust, ca daca-s calitate inferioara iti strica mincarea, nu are haz - eu pun din alea naturale maro, mici si tuguiate) si multe rosii pasate (sau din cutii de cuburi de rosii daca ti-e lene sa pasezi).
Se maninca rece dar mie imi place asta calda :)

Limba cu sos de mustar:
Lasi limba bine fiarta (cu sare, dafin si piper) si curatata sa se raceasca bine, o tai felii. subtiri (maxim 1/2 cm grosime). Separat faci la rece un amestec de maioneza, mustar dulce, lamiie si piper macinat. Torni sosul peste feliile de limba, din abundenta.
Ru pun si lapte praf in sos, nu e din reteta dar mie imi place, imbunatateste gustul, ba uneori pun si o lingurita - doua de miere :)
Asta e buna rece, chiar de la frigider. Merge pe caldurile astea la fix! Poti orna cu felii de lamiie.

Imi pare rau ca nu pot da o reteta ca lumea, eu nu fac dupa retete ci reconstitui dupa ureche mincaruri pe care le-am mincat prin restaurante si mi-au placut. In general imi ies bine, ca ma prind ce ingrediente contin mincarurile cind le maninc, reusesc sa le "descompun" in minte. Si cind gatesc gust, mai pun una, alta, functie de ce simt ca-i mai trebuie :)

Pup! (hmm... mi0ai facut pofta, cind ajung acasa fac si eu, ca o pun pe menajera sa curete limba, acum mi-e cam lene sa fac eu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Neata fetele.
Am scapat de musafiri. Ioi, ce nervi am avut, bine ca a trecut. Trebuiau sa stea o zi si au stat 6.
Tare greu e cu bb mic si cu inca 2 copii neascultatori, plini de mofturi si o mamica care citeste ziarul in loc sa ma ajute. In fine, sper sa ajung sa ma linistesc si sa ma odihnesc ca is franta. Casa mi-e intoarsa cu fundul in sus, dar asa o las.

Trebuie sa recuperez ca nu am citit nimic, dar merg sa ii dau piureul de fructe.Sper sa apuc sa revin azi, sau macar sa vad poze noi.

Aaaa, si ca sa ne laudam si noi, spunem TA-TA, DA-DA, NA-NA, A-NA si sambata, stateam toti 3 in pat si radeam de sot ca nu vroia sa faca ochi sa se joace cu noi. Si ii zic lui Eric "Hai sa il batem pe tati" si el "HAIDI!!!" Stiu ca nu a fost constient, dar in contextl ala a sunat super clar si frumos de mi-au dat lacrimile si sotul a sarit ca ars.

Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)

Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!

Cand cineva acolo SUS te iubeste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna79 spune:

Bumbita picaturie anticoici n-am mai dat de la 3 luni si nu am avaut probleme, multumim ptr gandurile frumoase si sa ti traiasca printesica.
Oanaiacovita bine ai revenit si bine ai scapat de nepoftiti
Bravo Ericutu ce frumos trebuie sa fie cand auzi cum striga tata sau haide.. abia asteptam si noi .. suntem inca a capitolu da da.
Oanak ideea e sa renunti a lp si sa dai numai fructe sau legume, schema care o am eu de diversificare spune ca intr-o saptamana sa cresc treptat doza de suc/supa scadem aia de lapte pana ajungem sa mancam nu suc/supa/piure.
Vadimirescu copii alaptati la san se trezesc noaptea sa mai pape, cand o sa incepi sa ii dai cereale n-o sa se mai trezeasca asa des.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Buna dimineata tuturor!
Ma uitam la stiri mai devreme si am vazut una despre capuse. Ziceau ca s-au inmultit din cauza caldurii si au aparut multe persoane la spital cu ciupituri. M-am gandit imediat la Miria.
Oana, felicitari pentru Eric cel vorbaret. Eu te citesc mereu cu interes, ca avem copiii nascuti in aceeasi zi. Mara nu zice decat DADA (sotul traduce TATA)si GHIGU. Dar sunt foarte atenta, poate prind vreo MAMA...

Sanziana, mami de puiut Mara Elena (21.02.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

miruna si Yaia stiu ca e ideal sa manance numai fructul sau legumele la o masa, dar maria mea din prima zi in care a papat piure nu a mai vrut lapte nici o picatura dupa masa, la vreo 2-3 ore a apucat-o foamea. sunt putin ingrijorata pt ca e f putin ce papa acum ca si legume sau fructe. adica sa fie satula cu cateva linguri doar? piure papam 30 lingurite(mici, mici) la pranz si cate un fruct intreg dimineata(a papat doar piersica si avocado pana acum). azi i-am dat 2 lingurite de suc de para in speranta ca mai usuram constipatia Mariei. nu se chinuie sa faca, dar face o zi da, una ba.

ami cu draga inima punem de o intalnire. eu merg des pe copou la plimbareala sau in alexandru ca e mai aproape de casa. da-mi un add pe mess si vorbim . lindal era de acord cu o intalnire cand avea bebe mai putin de o luna, acum sa ne sincronizam cumva

dayanara am ramas masca dupa ce am vazut filmuletul cu alaptarea pana la 5 si 7 ani . un pup mare pt vaccninos

nafi pasionat si puiul tau de taste

honeybaby daca aveti de gand sa aveti un pui de foca va asteptam cu drag la iasi, va lasam singuri acasa si o scot pe maya la plimbare sa ii arat orasul

pupam si iepurasul Eric de briza_marii sa nu mai fie cu botic dupa vaccin. mai au de tras 2-3 intepaturi si gata. eu luna viitoare dupa vaccinul de 6 luni ii fac si gaurici in urechi pt cercelusi, de abia astept . are Maria 5 perechi de cercelusi primiti pana acum, pana la un an ma interece cu biju-urile

oanaiacovita felicitari pt respiro-ul de care te poti bucura de acum. poti petrece cat timp vrei cu Eric acum. ii trimitem milioane de pupicei, si pt mami o floare . felicitari si pt cuvintele noi

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

mamicilor drag, vin cu o mare rugaminte la voi pentru ca stiu ca aveti inimi mari. de cateva zile ma macin si incerc sa gandesc cum am putea intinde o mana ajutor familiei parintelui Bota,ce poarta o cruce grea de dus. cred ca ati citit si voi ca bebelusul lor Siluan de numai 6 luni are probleme grave de sanatate si numai transplantul hepatic este salvarea lor. din ce am citit au nevoie de o suma uriasa de bani. e greu la fiecare in aceasta perioada, dar din putinul nostru am putea sa oferim si celui aflat in nevoie. eu una ma cutremur la gandul ca ar putea fi copilul meu in locului lui Siluan. daca ne unim fortele ii putem ajuta. sa ne rugam neincetat pt sanatatea acestui puiut si atunci cand iesiti din casa poate reusiti sa ajungeti la o banca sa puneti un banut pt el. putin cate putin se va aduna si Bunul Dumnezeu il va ocroti. iertati-ma ca sunt off-topic dar am incredere ca veti sari in ajutorul acestei familii. incercam si noi duminica sa facem o colecta la biserica pt ei si sa speram ca bebe Siluan se va face bine.
sa nu va suparati pe mine ca am indraznit...incercati s daruiti dupa puterea voastra, chiar daca e greu.

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

'Neata, fete!

SANZI - Pai, iar ma sperii cu capusele astea?

IOANACT - Eu spun ca n-are nimic copila. Invat-o expresii si cuvinte simple. Isi va da drumul cu timpul la vorbit. Orice logoped care nu vrea sa-ti ia banii iti va spune lucrul asta. Eu am practica catorva ani de la Spitalul de Fono Audiologie si Chirurgie Functionala ORL, unde au sectia cea mai dezvoltata de logopedie.

Mergi la inceput