Sportul si gradinita
In cadrul gradinitei noi avem inot, dans (optionale platite de parinti) si tai-chi (care este platit momentan ca optional dar din septembrie va fi inclus in taxa gradinitei fara modificarea acesteia). Mie mi se pare insuficient. Ce sporturi practica micutii dumneavoastra la gradinita si ce alte tipuri de activitati sportive ati mai dori pentru ei? Cum considerati ca este mai bine: sa vina profesorul la gradinita sau gradinita sa mearga cu cei mici intr-un loc special amenajat, de ex: sala de dans pentru copii, teren sportiv pentru tenis de masa, etc?
Raspunsuri
A_Iulia spune:
Daca numa insel exista un numar limitat de optionale la care un prescolar poate fi inscris prin gradinita, datorita restrictiilor legislative.
sorana spune:
E bine sa vina profesorul la gradi (daca exista loc, bineinteles).
Pentru un singur copil mai mult de 2 sporturi mi se pare o exagerare.
Sorana si Monica (7 ani)
emistanciu spune:
Ca gradinita, trebuie sa ofer mai multe optiuni. Parintii aleg o varianta sau alta. Nu propun toata gama de sporturi pentru un singur copil.
A_Iulia spune:
Depinde de numarul de copii (de grupe). In practica cred ca nu se poate aplica forma prea variata, ce profesor iti vine pentru 2-3 copii? Cat poate sa fie taxa respectiva?
Sau le asigurati transportul, pentru fiecare cate 2-3 copii inscrisi la sporturi diferite? Nu cred ca e atat de usor in practica.
In orice caz, studiul asta de caz eu l-as face cu parintii copiilor inscrisi - s-ar putea ca ei sa aiba preferinte diferite.
Eu de exemplu (mama de fetita
) as mai prefera gimnastica sau baletul (dar nu la gradi evident, trebuie o sala cu oglinzi, la fel si pentru dans, sala speciala, la fel si inotul, bazin de inot, tenis la teren...cam nu vad care s-ar putea face la gradi)
Natasa spune:
In general gradinitele ofera (asta in caz ca ofera vreun optional de sport) un tip de arte martiale pentru baieti si dans pentru fetite si cam atit. E greu ca in cadrul gradinitei sa faci altceva, iar daca sportul respectiv implica si transport atunci costurile cresc mult. De exemplu, eu am vizitat o gradinita care ducea copiii la inot, dar cursul cu pricina costa cam de trei ori mai mult decit daca il duceam pe cont propriu...
Baiatul meu face tenis si inot, dar nu la gradinita. Nici nu as vrea sa-l stiu de citeva ori pe saptamina intr-un microbuz prin oras plimbat de colo-colo, sincera sa fiu.
PS: deci pina la urma am avut dreptate, ai intrat pe forum sa faci reclama gradinitei tale :) Sa stii ca pina nu vei avea postari ale unor parinti (nu unii care apar o data cu proprietarul si care repeta laudele) e destul de greu de crezut tot ce spui...
emistanciu spune:
Eu colaborez cu mai multe gradinite. Cam cui sa fac reclama prima data? ![]()
Propun diverse subiecte pentru ca acest forum este citit de multi parinti si vreau sa aflu parerile lor.
anemona spune:
Sa fim seriosi, aceste subiecte sunt clar reclama. Si nu este prezenta numai pe acest forum, ci pe mai multe forumuri pentru copii. Iar gradinita pe care o promovezi este aceea al carei manager esti. Ma intreb ce mai urmeaza sa ne propui: somnul la gradinita, alimentatia in gradinita, adaptarea la gradinita (ca tot vine toamna), vestimentatia in gradinita. Uite idei pentru noi subiecte pe care le poti deschide aici.
Andries spune:
realist vorbind, parintii au disponibilitate sa plateasca taxa pentru a primi ce include taxa (adica programa mec si limba straina inclusa)
daca alea de baza nu sunt corect implementate, degeaba pui n-spe optionale...ca sa nu mai vorbesc despre costuri
plus ca ... la gradi karate nu faci decat poate o initiere in aikido (si aia super flu)... ca-ti trebuie sala, saltele, spaliere, echipament.
pt dans a spus Adina ca iti trebuie bara si oglinda
pt tenis de masa .. iti trebuie evident o sala cu masa de tenis, iar pentru tenis de camp ... asta nu merge decat in afara gradinitei.
in rest? ce sport sa faci la gradi???
noi de ex am facut ski (tabere organizate anual) ... nu stii ce bataie de cap a fost pentru directoare ... dar a meritat ... dupa 3 tabere pustii skiaza very well
sportul la gradinita daca il faci ca lumea nu-ti aduce profit pt ca ar treb sa fie ft scump si atunci nu-ti mai vin copiii; normal ca 2 sporturi oferite sunt insuficiente
pentru ca un copil trebuie sa incerce vreo 4 sau 5 pana sa decida ca ii place whatever sport.
Andries
Andries spune:
apropos' de reclama la gradi "cutare":
eu consider ca nu e rau ca o directoare de gradinita vine aici si se lauda un pic (poate un pic mai mult
), faptul asta ne mai indeamna pe noi parintii sa deschidem ochii cu mai multa atentie la propriile gradinite unde ne ducem odraslele zilnic ... si poate deja nu mai observam mici "chestioshenii"
deci per amsamblu ca de obicei competitia "face bine la client"
e mai greu sa te lauzi ca ai o mancare impecabila zilnic, doar e normal sa fie asa nu?
dar uite eu as aprecia o gradi care-si pune pe site numele educatoarelor, cv-ul si copie a diplomei de absolvire a liceului pedagogic (sunt gradi care o fac), plus numele bucatarului si diploma de calificare, as aprecia sa vad pe site cu acces parolat lista copiilor din grupa de exemplu si exemple de lucrari ale colegilor de grupa, sa-mi compar si eu copilul.
uite astea sunt idei de diferentiere .. dar cand pui pe site numele educatoarei, chiar trebuie sa fii sigur ca nu-ti pleaca la jumatatea anului.
Andries