Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (115)
Raspunsuri - Pagina 7
decenuela spune:
jiji mare a venit de la pescuit si doarme....
jiji mic..doarme DE 1 ORA...iar io ma luapt cu fazanu' si de oftica am ras o portie de crema de zahar ars...sa-i fac in ciuda lui monti asta..nenorocitul asta...de vrea rau femeilor..
Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
AMR.....NU SE MAI DUC!!!!!...
ayanna_xem spune:
Decenuelo...ma tot tin sa-ti zic de ceva vreme, dar n-am mai apucat cu nebuneala asta care a fost...si nici pe mess nu esti...din ce-am tot recuperat am aflat fato ca fusei acasa...pai si nu trecusi si tu pe la mine!? Io tot asteptam un semn in caz ca esti prin zona si cand citesc pe forum, deja esti back la Bucuresti......mi-ar fi placut sa-l cunoastem si noi live pe jijica...poate, poate......glumim! eram cumintele, ca suntem deja promise...(cuscra ginerica ocheselul )...dar macar asa de-o aventura mergea...
miremia spune:
Fetelor, noi va pupam si plecam spre munte. E primul drum la munte al delfitei, sper sa ii placa.
Un weekend frumos sa aveti si un brat de pt voi!
_
Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010)
AMR 7 kg
ayanna_xem spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miremia Fetelor, noi va pupam si plecam spre munte. E primul drum la munte al delfitei, sper sa ii placa. Un weekend frumos sa aveti si un brat de pt voi! _ Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010) AMR 7 kg |
Ce frumos!!!!!!!!....drum bun si vacanta super sa aveti!!!
ioana_fota spune:
V-am lasat la cap 112.pt reunire,asa imi placeee.Scuzati,nu am dat buna ziua.Eu am fata super maraita si azi am descoperit dc.Se vede un coltisor..deci asteptam un dintisor. LML tuturor din zelele in care nu am reusit sa intru si lui Raducu de MP .Tomaca daca intri pe album o sa observi ca fiimea doarme cu un cutu amarat din cate jucarii are pe ala la preferat.Simplicity eu m-am incuscrit dupa nastere cu myky asa ca e luat Catalin.decenuela si miremia concedii placute.O sa vad cum si cand reusesc sa recuperez.Am o problema mare cu parul care cade stiu ca ati vb la un mom dat dar....pe atunci nu erau problemute cum ati rezolvat problema?Nikole pt capitol.AA si sa ma treceti si pe mine pe prima pag la aniversati pe 07.01 pt ca nu putea sa lipseasaca si je de acolo scuzati .
de Maria Alexandra 26.03.2010
Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sa fim bine
gmilady spune:
citat din mesajul lui Nik0le Neatza din nou si ! Mai am nitel si dau in depresie, Irina nu stie sa suga decat muscandu-ma si ma lasa nervii, nu mai pot! M-am hotarat sa-mi cumpar o pompa electrica de san, ajutati-ma cu un sfat, ce sa cumpar, va rog din suflet! M-ar tenta pompa electrica de la avent, dar e ingrozitor de scumpa... Ma iertati ca n-am recuperat nimic si vin cu cereri d-astea... de Isabela si Irina (01.02.2010) |
Nic0le, 'neatza si de la noi la amiaza, as fi vrut sa raspund mai devreme dar maria-sa X nu m-a lasat (si nici nu m-ar lasa, in wkd sunt singura si ma vrea full-time), sa vad ce reusesc acum.
Nu a ajutat deloc lanolina?? Pentru mine prietenii cei mai buni mi-au fost, cand i-am descoperit, Lanolin MultiMam de la bioclin (chiar a fost geniala cand aveam ragade, ma ungeam inainte sa suga, durerea a devenit suportabila si in cateva zile chiar au trecut) si pompa manuala Avent. Am mai incercat la un moment dat in disperare de cauza pompa electrica medela, o aveau la maternitatea unde am nascut si o tot laudau, dar nu mi-a placut sistemul... ca parca doar golea sanii prin tragerea lapticului, strict prin suctie, pe cand cea de la avent are un sistem inteligent care preseaza mamelonul, si cred ca prin urmare stimuleaza si lactatia, exact/asemanator cum o face si bebe. Pentru mine a fost (si inca mai e, ca bebe X iese mult la plimbare fara mine si il trimit cu LM in bibe, sa aiba) perfecta, dar posibil sa nu functineze la fel pentru toata lumea... ar fi tare bine daca ai putea totusi sa o incerci inainte, sa vezi ca iese lapticul usor (eu faceam 100 ml in 5 min) si fara dureri, asa ar trebui. Nu am incercat Avent electrica, dar probabil ca doar automatizeaza pompatul (asa era la medela) - pompat care si la cea Avent manuala e foarte usor, cu o mana, si mai controlabil. Deci eu daca as avea de ales tot manuala as alege, chiar si la acelasi pret (plus ca sigur electrica e mai scumpa). Si sa-i mai laud cu ceva pe cei de la Avent, desi bebe X a papat mai mult din bibe decat de la mine in primele 2 sapt, din cauza problemelor cu care ma luptam, totusi nu a refuzat sanul chiar dupa zile intregi de pauza... Ce mult m-am bucurat... si eu cred ca a fost si meritul biberoanelor (cu care venise pompita).
Legat de muscat, mai citisem eu, s-ar putea chiar tot de la voi, ca sa-i spui "au", sa nu o lasi sa te chnuie, sa-si dea seama ca te doare cand de musca si sa-si schimbe stilul... eu asa ma gandeam, tipat un pic "au" de fiecare data... sa se opreasca din muscat... nu vorbesc din experienta ca sunt si eu la primul bebe, dar cred ca toate cu LM o sa avem problema asta cand vor aparea dintii.
Sper ca n-am fost prea incoerenta, si tin pumnii!
gmilady spune:
Imi ramasese de ieri dar nu am mai apucat sa trimit
Citat: | ||
citat din mesajul lui simplicity
mamicuta de 2 iminimioare(sotior si albinuta Ariana) Vesnic indragostita de voi doi! |
Eu as fi zis ca pana la urma e cel mai bine sa se regleze totusi pe nevoile bebe-ului (desi problema in cazuri ca cel al elenei... of, sa speram cat mai rare), dar daca vrei sa faci provizii cred ca pompita e cea mai buna solutie si cel mai potrivit moment (pentru pus la pastrare) . In orice caz sa nu fie asta motiv de stres, ca pe termen mai lung oricum trebuie sa se regleze... cu un pic de ajutor cand mai e nevoie, asa a fost la mine, poate nici n-o sa fie cazul.
Eu nu prea mai pun acum la congelat, ca am tot pus si am tot aruncat pe masura ce expirau cele 3 luni in congelator, si se pare ca nici la diversificare nu i-am gasit locul LM-ului (legumele eu le pasez cu zeama in care au fiert... dar stiu ca unii BBi prefera cu laptic). In orice caz, daca se poate, o rezerva nu strica (si eu mai am cam 5x100 valabili), si poate mai bine mai mult decat trebuie decat prea putin, normal.
xela_07 spune:
citat din mesajul lui ayanna_xem Fetele...vroiam sa va intreb...fructele piure se pot pastra la frigider? cat timp? ca eu i-am facut azi de ex dintr-un mar si o piersica si mi-au iesit cam doua borcanele din alea de 130 gr...si bineinteles ca nu mananca atat si l-am impartit in doua...pot sa tin oare un borcanel la frigider pana maine sau la fructe e musai sa fie proaspete. La legume pun piureuas in congelator pentru trei zile...papa la o masa cam 8-10 cubulete, adica un borcanas...dar oare cu fructele cum sa procedez? Voi cum faceti? Piureuasul de legume pe care il puneti la conge il puneti fiecare leguma separat sau amestec? Eu pana acum am facut cubulete din fiecare leguma pasata separat si dezghet din fiecare cate unul-doua, depinde de gust. Voi ce mai adaugati pe langa fructe? Le dati simple asa? dar la legume? Si ce combinatii de fructe, legume faceti? La noi la legume cel mai mare succes il are morcov+dovlecel, pastarnacul e iacs, cartoful la fel.... ...moama, scuze ca v-am luat mai ceva ca la interogatoriu... Trimit... ca vocalizele lu fii'mea s-au transformat in urlete de-a binelea....of! Va pup!!!! |
m-am speriat si eu cand am auzit de 8-9 cubulete. al meu manaca cu greu 2 cubulete. de fapt de ieri nu mai mananca nici macar atat si nu stiu daca e de la vaccin, de la dinti sau pur si simplu de la fitze. glumesc, am avut o noapte ferfenitza, e clar ca-l supara ceva.
piure de fructe e ok daca il pastrezi doar pentru a 2 zi. daca vrei sa bagi la conge tb sa le fierbi/sa le coci inainte sa le pasezi.
la legume si eu le-am pus pe categorii si le combin cand le manaca. i-am dat pana acum doar morcov, dovlecel, patrunjel si fasole verde pasate separat cu putin ulei de masline.
fructele le dau simple (crude), i-am bagat doar piersica deocamdata. saptamana viitoare ii dau si mar.
PS. succes de luni incolo, o sa o scoti tu la capat cumva ... oricum esti de admirat ca ai putut sa te mobilizezi sa faci treaba asta pe langa avut grija de Dariutza .
Xela, mamica de Andreea (aug 2007) si Cristi (ian 2010)
decenuela spune:
citat din mesajul lui ayanna_xem Decenuelo...ma tot tin sa-ti zic de ceva vreme, dar n-am mai apucat cu nebuneala asta care a fost...si nici pe mess nu esti...din ce-am tot recuperat am aflat fato ca fusei acasa...pai si nu trecusi si tu pe la mine!? Io tot asteptam un semn in caz ca esti prin zona si cand citesc pe forum, deja esti back la Bucuresti......mi-ar fi placut sa-l cunoastem si noi live pe jijica...poate, poate......glumim! eram cumintele, ca suntem deja promise...(cuscra ginerica ocheselul )...dar macar asa de-o aventura mergea... |
mda...din nefericire...mi-as fi dorit tare mult sa aj si pe la voi..dar k jiji asta...cu orele de masa...abaia abia in sv...am aj ...am vrut sa trec cand am plecat ( oricum m-am gandit la voi, sa stii)....dar era mult prea dimi pt voi ( am plecat la 4)...dar lasa, ca nu au intrat zilele in sac...poate la o alta tura..mai creste si el...
decenuela spune:
citat din mesajul lui miremia Fetelor, noi va pupam si plecam spre munte. E primul drum la munte al delfitei, sper sa ii placa. Un weekend frumos sa aveti si un brat de pt voi! _ Mirela fericita de Mara Ioana (27.01.2010) AMR 7 kg |
ce-mi plac mie chestiile astea ad hoc....tzac pac...sa va simtiti bineee