Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (115)
Raspunsuri - Pagina 15
dulcineea_cj spune:
Tu fetelor,ai vostri copii au avut colici cand v-a venit C M,prima data ? al meu areeeeeeeeeeeee Se poate de la asta ? nu am mancat altceva decat de obicei Nu a vacut nici kk de 3 zile,vanturi are Se trezeste din somn plangand Si nu sunt dintii...trage un part si se linisteste
mami de 2 ochi albastri
rox_y spune:
multumesc fetelor pt urari catre matzuca Diana
31.12.2009 Roxi de Diana
Poze
Bebe Diana
Poze noi
simplicity spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcineea_cj Tu fetelor,ai vostri copii au avut colici cand v-a venit C M,prima data ? al meu areeeeeeeeeeeee Se poate de la asta ? nu am mancat altceva decat de obicei Nu a vacut nici kk de 3 zile,vanturi are Se trezeste din somn plangand Si nu sunt dintii...trage un part si se linisteste mami de 2 ochi albastri |
Mami de 2 iminimioare(sotior si albinuta Ariana)
Vesnic indragostita de voi doi !
gmilady spune:
blue_flower
Legat de drum, si noi ne pregatim sa plecam in vacanta in cateva zile, si tare am emotii, ca maxim pana acum tot asa: doar o zi, de dimineata pana seara si intors sa dormim acasa. Eu am doua mari griji: statul in scoica si programul de somn
Cu scoica, s-a plictisit si a luat-o razna rau de tot si la drumuri mai scurte, de 1 ora, chiar cu 100 de jucarii, pana la urma nu mai are chef de nimic... am facut oprire, cand sa plecam din nou, iar scandal... l-am luat pana la urma in brate si a adormit aproape imediat, dar n-as vrea sa fie asta solutia Posibil ca saracutul sa fi plans de oboseala si sa nu stie sa adoarma in scoica, nu sa fi obosit de la plans
Ne tot gandim daca sa plecam seara si sa speram ca el va dormi, fiind noapte (dar mi-e ca riscam sa-l chinuim si sa-i stricam si somnul de noapte)... el se suceste de obicei in somn, deci nu stiu daca i-ar fi ok in scoica... a incercat cineva drum mai lung noaptea? Teoretic nu ar fi indicat ce zic eu, ca se recomanda pauzele alea la 1 ora...
Ramane plecat dimineata la prima ora (7-8), cand e mai odihnit si mai cu chef. Eu cu scandalul in scoica am patit-o de fiecare data seara la intoarcere, cand e probabil obosit, dar nu reuseste sa adoarma..
Iar programul de somn (de zi) e problema noastra cea mai mare, nici acasa nu ne prea iese: desi e foarte important sa-si faca sommnul ca altfel e marait, nu stie sa adoarma singur, si daca gresim si incercam sa-l culcam (=leganat in carucior, ziua) prea devreme (cand inca nu-i e prea somn) sau prea tarziu (cand e deja super-obosit), dezastru si scandal. Si nu are inca un program clar, cum sunt cat de cat mesele, nici cand e acasa si face lucrurile obisnuite, rutina noastra e aceeasi... Deci imi imaginez cum o fi in alta parte... in fine... o sa avem caruciorul iar el isi face somnul de zi in el, iar noaptea sper sa fie ok, ca intotdeauna adoarme la ora fixa (21:30-22:00) dupa baita si papi, unde il pun, iar pe parcurs ajunge oricum in pat langa mine
Sa-i iei oricum jucariile, cearceaful pe care e obisnuit... de-asta ar fi fost bun obiceiul de a adormi cu o jucarie, bebe X nu-l are, desi pentru asta ii luasem un zoobie
Fructe sper sa pregatim proaspete la blender, iar pentru legume luam borcanase, ca sa nu ma apuc sa fiert pe acolo (desi pentru mine tare as vrea ceai si cafea decofeinizata, ma indoiesc ca o sa gasesc pe acolo, deci poate luam un fierbator).
Pentru baita - o mica barca gonflabila
In rest sper sa ne descurcam... chit ca l-om tine numai in brate Stat la umbra, la terase... cat mai putin in camera, sper.
Avem prieteni care au mers cu bebe de 6 luni prin Europa cu masina pe unde au nimerit, fara mari planuri... si cu vizitat orase intregi cu BB in carucior... Asa mi-as fi dorit si eu, asa faceam si noi pe vremuri... Dar pentru maria sa bebe X care nici in carucior nu rezista prea mult fara sa inceapa sa comenteze, am scurtat cat am putut drumul si am ales sejur ca pensionarii din care oricum e f posibil sa revenim mai obositi decat am plecat Mai povestesc la intoarcere
Cresc ei mari si mergem la Disneyland...
gmilady spune:
Eu iaurtul si branzica le las mai pentru 7 luni, branzica a fost singurul aliment pe care l-a refuzat categoric pana acum (in amestec de fructe, voi incerca si in legume in cantitate mult mai mica), asa ca m-as mira sa vrea iaurt, dar sa vedem.
Deocamdata sunt incantata ca parca ii plac mai mult legumele de cand am adugat carnita de pui . Cea mai potrivita consistenta vad ca depinde de la bebe la bebe: lui X ii place ff bine pasat (cateva minute pe turbo) si nu prea consistent (nu vascos sau pasta), cu ceva mai mult lichid... Intr-o zi au fost gazele oprite si am cumparat un borcan de la humana cu morcov, cartofi si pui, dar a mancat doar jumate (~100ml) cu chiu cu vai, ca nu-i aluneca amestecul singur pe gat asa cum era el obisnuit.
simplicity spune:
citat din mesajul lui gmilady blue_flower Legat de drum, si noi ne pregatim sa plecam in vacanta in cateva zile, si tare am emotii, ca maxim pana acum tot asa: doar o zi, de dimineata pana seara si intors sa dormim acasa. Eu am doua mari griji: statul in scoica si programul de somn Cu scoica, s-a plictisit si a luat-o razna rau de tot si la drumuri mai scurte, de 1 ora, chiar cu 100 de jucarii, pana la urma nu mai are chef de nimic... am facut oprire, cand sa plecam din nou, iar scandal... l-am luat pana la urma in brate si a adormit aproape imediat, dar n-as vrea sa fie asta solutia Posibil ca saracutul sa fi plans de oboseala si sa nu stie sa adoarma in scoica, nu sa fi obosit de la plans Ne tot gandim daca sa plecam seara si sa speram ca el va dormi, fiind noapte (dar mi-e ca riscam sa-l chinuim si sa-i stricam si somnul de noapte)... el se suceste de obicei in somn, deci nu stiu daca i-ar fi ok in scoica... a incercat cineva drum mai lung noaptea? Teoretic nu ar fi indicat ce zic eu, ca se recomanda pauzele alea la 1 ora... Ramane plecat dimineata la prima ora (7-8), cand e mai odihnit si mai cu chef. Eu cu scandalul in scoica am patit-o de fiecare data seara la intoarcere, cand e probabil obosit, dar nu reuseste sa adoarma.. Iar programul de somn (de zi) e problema noastra cea mai mare, nici acasa nu ne prea iese: desi e foarte important sa-si faca sommnul ca altfel e marait, nu stie sa adoarma singur, si daca gresim si incercam sa-l culcam (=leganat in carucior, ziua) prea devreme (cand inca nu-i e prea somn) sau prea tarziu (cand e deja super-obosit), dezastru si scandal. Si nu are inca un program clar, cum sunt cat de cat mesele, nici cand e acasa si face lucrurile obisnuite, rutina noastra e aceeasi... Deci imi imaginez cum o fi in alta parte... in fine... o sa avem caruciorul iar el isi face somnul de zi in el, iar noaptea sper sa fie ok, ca intotdeauna adoarme la ora fixa (21:30-22:00) dupa baita si papi, unde il pun, iar pe parcurs ajunge oricum in pat langa mine Sa-i iei oricum jucariile, cearceaful pe care e obisnuit... de-asta ar fi fost bun obiceiul de a adormi cu o jucarie, bebe X nu-l are, desi pentru asta ii luasem un zoobie Fructe sper sa pregatim proaspete la blender, iar pentru legume luam borcanase, ca sa nu ma apuc sa fiert pe acolo (desi pentru mine tare as vrea ceai si cafea decofeinizata, ma indoiesc ca o sa gasesc pe acolo, deci poate luam un fierbator). Pentru baita - o mica barca gonflabila In rest sper sa ne descurcam... chit ca l-om tine numai in brate Stat la umbra, la terase... cat mai putin in camera, sper. Avem prieteni care au mers cu bebe de 6 luni prin Europa cu masina pe unde au nimerit, fara mari planuri... si cu vizitat orase intregi cu BB in carucior... Asa mi-as fi dorit si eu, asa faceam si noi pe vremuri... Dar pentru maria sa bebe X care nici in carucior nu rezista prea mult fara sa inceapa sa comenteze, am scurtat cat am putut drumul si am ales sejur ca pensionarii din care oricum e f posibil sa revenim mai obositi decat am plecat Mai povestesc la intoarcere Cresc ei mari si mergem la Disneyland... |
simplicity spune:
Acordam prioritate printeselor:
La multe lunite Irina
La multe lunite Iuria
si acum printisorii:
La multe lunite Jiji
La multe lunite Daniel
La multe lunite Tudor
Si punem si muzicantii sa cante ca Dece a vrut sa fie trezita pe ritm de muzica
gmilady spune:
citat din mesajul lui simplicity Acordam prioritate printeselor: La multe lunite Irina La multe lunite Iuria si acum printisorii: La multe lunite Jiji La multe lunite Daniel La multe lunite Tudor Si punem si muzicantii sa cante ca Dece a vrut sa fie trezita pe ritm de muzica Mami de 2 iminimioare(sotior si albinuta Ariana) Vesnic indragostita de voi doi ! |
Oooo a trecut de 12:00, 1 august
Irina
Bobitza
Jiji
Daniel
Patriotul
si pe langa instrumentistii aia sa cante si corul tare de tot "La Multe Lunite!!!"
larisel spune:
Helloooo...
Am trimis si eu un email pe contul comun...
Noutatzi!!!
Astazi Alena s-a ridicat singura in picioare tzinandu-se de marginea piscinei de plastic...sa nu zic ca dupa ce a descoperit schema nu-i mai trebuiau nici jucarii nici balaceala nimic, decat antrenamente de ridicare...nu prea reushea ea dar cu putzin ajutor se ridica si sta cateva secunde pe piciorushele ei (cu degetzelele infipte in "podea" ).
Avand in vedere ca ieri Natalia a cazut din pat (escaladand baricada de 2 randuri de perne mari ), am renuntzat deja la etajul intermediar de la patutzuri si le-am pus saltelele jos... vai de spatele meu de-acum inainte! Si trebuie sa le las sa mishune pe jos de-acuma, nu in patul mare...off...si sa baricadez prizele si coltzurile...si sa prevad tooot...tare greu este...
Am observat ca de cand stau bine in fund (se ridica singure amandoua cu o dexteritate...super) au o alta viziune asupra mediului... Sa nu mai zic ca isi mai fac si singurele de treaba cu jucariile si cate 1/ de ora legata .
Se pare ca pana la urma mergem la mare (acasa) saptamana viitoare...asha ca daca se organizeaza vreo intalneala va rog dati un pm (pe forum nu shtiu sigur daca reushesc sa citesc..... sunt in urma rau).
Pup si daca e cazul revin!
din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena
AMR 2 (+11)
gmilady spune:
Ayanna stiu ce zici cu job-ul...
Ca na, oricat ne-am dori, nu am fi "profi" cu bebe in brate la sedinta ... Trebuie sa te ajute cineva, nu ai cum altfel... Si trebuie cineva cu care sa fie totusi obisnuita, mama ta cum te gandeai, si eventual sa ajute altcineva daca se poate cu gospodaria...
Ai treaba mai multe zile, nu? Ca ma gandeam sa incerci totusi sa o lasi acasa, copiii se adapteaza cateodata mai usor decat credem, daca aia e situatia, macar sa incerci in prima zi, sa-i vorbesti si sa-i explici - cum mai ziceati voi pe aici...
Daca nu e ok, vine dupa tine cum ziceai si mai faci cate o pauza... vei fi oricum apreciata foarte mult ca ii ajuti la birou avand in vedere ca esti in concediu , deci o sa fie oricum bine pana la urma...
Eu pana acum am fost la birou la o intalnire cand avea bebe X 3 luni, dar am stat doar jumatate de zi si l-am lasat cu sotul si cu LM in biberon. N-a prea papat (prea putin), s-a suparat (dar asa era el, mai ales cand era mai mic, mai suparacios), s-a smiorcait, iar
pe la 7 cand a venit sotul cu el dupa mine la cina oficiala adormise de suparare si a dormit pana ne-am intors acasa... la cina a parut saracutul un copil model, ca daca se trezea in mod sigur aveam spectacol... eu asa ma asteptam, ca de obicei dormea maxim 30 min la ora aia, si parca ma vedeam toata panicata de fata cu toti... dar el saracutul a facut impresie buna , iar cand s-a trezit acasa a papat normal, si i-a trecut toata supararea ... Deci pana la urma prea rau n-are cum sa fie, nu te baza prea mult pe planuri ca o sa depinda mai mult de ea, si mai ales nu te stresa sa nu-i transmiti nelinistea fara sa vrei... Deci odihneste-te, aranjeaza-te sa-i dai gata si mergi cu inima impacata, ca sunt doar cateva zile care vor trece cu bine, apoi vei fi din nou 100% alaturi de ea
Sper sa iasa totul cat mai bine, iti tin pumnii.
Si sa fii corect apreciata pentru efortul tau ... sper ca nu ma insel , tu spuneai mai demult ca te-ai hotarat sa stai totusi doi ani in concediu desi ei te asteptau mai devreme? Nu mai stiu daca le-ai zis deja? In primul rand felicitari pentru decizie - cred ca e cea mai buna pentru o mamica Iar in al doilea rand poate te tenteaza sa negociezi o altfel de intelegere, astfel incat sa continui sa ii mai ajuti de acasa contra unor beneficii, evident, in cazul in care este posibil si te-ar interesa...
Mie mi-e groaza de septembrie cand voi incepe sa ma duc la birou Desi teoretic lucrurile sunt aranjate acasa (sper sa nu apara surprize neplacute), mie mi-e frica si cu proiectele, cu task-urile, ca tare mi-e greu sa ma mai concentrez, si parca nici chef nu mai am ... sper sa imi mai revin intr-o luna, cat a mai ramas.
Nici eu n-am nici o treaba cu bucataria , tot sotul , sau gata cumparate... si ziceam ca o sa invat si eu sa gatesc, (ma rog, cate ziceam: citit, examene de certificare...) aiurea, nimic n-am facut Dar pentru bebe parca n-a fost totusi asa de greu pana acum (curatat fructe, fiert legume/carnita, blender cu combinatii de moment etc.), si cred ca trebuie sa ramana simplu... Ca tocmai ca nu le trebuie lor cine stie ca preparate cu sosuri sofisticate, doar sa aiba un menu sanatos si echilibrat... Si cum ziceati voi, si eu as vrea ca pe la un an sa ajungem la un menu comun (in sensul de al nostru adaptat dupa al lui, in nici un caz invers, la ce obiceiuri avem )...