BV Anca, peta, Emushi, mya85! iul-aug 2010 (173)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

Citat:
citat din mesajul lui larissa_79

Oana, incercati sa nu il mai plimbati prin casa ca se invata asa si dupa aia nu te mai intelegi cu el [...] Plus ca acum cat e mic mai e cum mai e cu plimbatul dar gandeste-te ca ramai cu el acasa sotul la job si pe tine cade greul.

ca sa nu mai zicem ca o sa ia in greutate si o sa-ti rupa mainile!!! zilele trecute am mai cocolosit-o si eu pe Isa ca-mi era mila s-o las sa planga singurica dar n-am prea plimbat-o prin casa. dar zilele trecute mi se parea ca e prea liniste in dormitor (nu se auzea nici musca in babycall ), asa ca merg sa vad ce si cum, credeam ca s-a pus si sotul la somn... cand colo, el o tinea in brate si o plimba prin camera . il intreb daca a plans, zice ca nu, dar ce? el n-are voie s-o ia in brate si s-o plimbe decat daca plange sau i-o dau eu?! asa, din cand in cand, mai merge, cred eu. dar daca plange si invata ca asta e rezolvarea... poate acum nu, ca sunt prea mici sa se alinte, acum doar se simt protejati, dar mai tarziu... doar imi dau cu parerea, a mea printesita a fost cuminte-cuminte, o luam in brate chiar ca s-o rasfat!

_

delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

lunea trecuta ne intrebau vecinii de peste drum daca am fost plecati undeva dupa ce am nascut, ca nu m-au vazut si nu au auzit bb plangand , lasa ca au recuperat ieri dimineata urechile lor...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

da rodyka si noi il luam in brate...mai ales ca e asa dulce si cuminte....ba eu il mai si plimb prin living sa ii arat casa....dar ma vede sotul si ma roaga respectuos sa il pun in patut. Stie ca daca se invata asa el duce greul. Cel putin la Alexia a ramas traumatizat de la atata plimbat. Asa il luam si noi din patut...in punem in patul mare, vorbim cu el, ne alintam...plus ca e sora-sa care musai trebuie sa se joace putin cu el si sa il pupe.
Oana, am inteles ca, conteaza mult si starea voastra cu el. Sa fiti cat mai calmi, nestresati sa incercati sa nu va enervati. Eu te stiu pe tine foarte calma insa. Nu stiu daca la voi tine doar de colici sau nu...la noi temeperamentul Alexiei e unul mai nervos asa. E mai nervoasa si agitata asa...asa a fost de mica si asa e si acum. Nu va zic ca uneori plange si acum noaptea in somn sau se trezeste plangand. Zilele astea e uneori mai greu cu ea...care nu vrea sa manance, nu vrea una nu vrea alta...decat cu bebe. Eu sunt constienta ca si bebe de la colici va deveni mai agitat...insa eu cred ca e alt temeprament, diferit de Alexia.
La noi ce e mai greu cu bebe...e ca face des cacuta dupa ce papa si inca in 2, 3 reprize si cum eu sar repede si il schimb...tot schimb. Plus ca ii tot pun pampersul nu prea strans si mai face pis pe body....adica na...ma-sa de vina. Eu nu stiu dom'le sa cresc baieti la fete nu era asa. Intr-o zi era sa ma stropeasca cu pipi intre ochi in timp ce il schimbam...pana am invatat eu sa ma feresc cand i se ridica putulica. Greu cu treburile astea dom'le.
Joi seara a fost parintele si ne-a citit si noua molifta...maine iesim si noi afara. Azi e cam innourat.

Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui rodyka

Citat:
citat din mesajul lui larissa_79

Oana, incercati sa nu il mai plimbati prin casa ca se invata asa si dupa aia nu te mai intelegi cu el [...] Plus ca acum cat e mic mai e cum mai e cu plimbatul dar gandeste-te ca ramai cu el acasa sotul la job si pe tine cade greul.

ca sa nu mai zicem ca o sa ia in greutate si o sa-ti rupa mainile!!! zilele trecute am mai cocolosit-o si eu pe Isa ca-mi era mila s-o las sa planga singurica dar n-am prea plimbat-o prin casa. dar zilele trecute mi se parea ca e prea liniste in dormitor (nu se auzea nici musca in babycall ), asa ca merg sa vad ce si cum, credeam ca s-a pus si sotul la somn... cand colo, el o tinea in brate si o plimba prin camera . il intreb daca a plans, zice ca nu, dar ce? el n-are voie s-o ia in brate si s-o plimbe decat daca plange sau i-o dau eu?! asa, din cand in cand, mai merge, cred eu. dar daca plange si invata ca asta e rezolvarea... poate acum nu, ca sunt prea mici sa se alinte, acum doar se simt protejati, dar mai tarziu... doar imi dau cu parerea, a mea printesita a fost cuminte-cuminte, o luam in brate chiar ca s-o rasfat!

_

noi nu il plimbam in brate deloc, tocmai sa nu se invete
...problema e ca adoarme la san sau pe burtica mea si cum il punem jos se trezeste...si e incomod sa dormi cu el asa, de fapt nu prea sunt de acord cu treburilea astea ca urmeaza rasfatul

Oana mamica lui Matei 08.07.2010

Noi 2...si Matei
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Oana, ai incercat sa ii dai putina completare sa vezi daca adoarme? Poate nu e satul. Asa si Nectarie adoarme la san sau bibe si cum il pui in pat se trezeste daca nu a mancat cat trebuie. Si mai mereu ii mai trebuie putin. Nu stiu zic si eu...sa incercati si asa...eventual laptic de la tine muls inainte.
Acum de exemplu doarme de 3 ore si 15 minute. Eu am muls 130 ml din sani si astept sa se trezeasca.
E super tinctura de galbenele...Eladea, saru' mana!

A si e misto...ca de aseara de cand cu mulsul presteaza si sotul..la biberon si adormit copil...eu ma mulg si atat. De schimbat care ne nimerim...dar presteaza si el destul de des. A fost si mama la mine...am cam boierit..mai nasol cu ranile de la sani. Acum e super ca au facut cojita si nu mai dor deloc...abia astept sa cada...mai las o zi doua si pun iar pe bebe la san...o sa incerc fara aparatori...dar cu creme inainte. Mi-e dor sa il simt pe bebe la san iar...of...si n-au trecut decat 12 ore de cand nu am alaptat.
fetelor dati cu garamastan sau tinctura de galbenele inca inainte sa suga bebe, inainte de nastere. Pe mine m-a luat pe nepregatite pentru ca la Ale n-am facut rani...ea era o delicata la supt nu mi-a dat prin cap ca acum am barbatel si lucrurile vor sta diferit.

Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Larissa, eu inca nu am gasit tinctura in Mures, dar am vb cu cineva sa mi-o ia din Cluj, intre timp nu ma dezlipesc de Garmastan si de compresele cu apa calda inainte de alaptare. Cred ca o sa ma mulg si eu cu mana si sa fac si eu pauza asa cum mi-a zis dr.
Vad ca si Nectarie mananca de uita de el . M-am gandit ca e mai flamanzila pt ca s-a nascut mai mare si tb sa-si mentina conditia fizica, dar serios ca m-am speriat cand am vazut ca nici nu sufla pana nu termina 110 ml lapte si ar mai fi vrut...
Oana incearca sa-i dai si completare macar o data, oricum in spital i-au dat , deci nu e noutate pt el. Poate nu e satul Matei si de aceea nu doarme. Eu asa am patit cu el in spital si seara nu stiam de ce plange si nu sta linistit. Asta pana nu a venit asistenta cu biberonul si dupa ce a baut sa vezi ce frumos s-a linistit.Eu nu il tin mai mult de 15 min la un san si posibil sa nu se sature in timpul asta scurt si de aceea ii dau completare. Nu e o crima.
La telef am vb ieri cu Esanu. La pediatru nu ii am nr, dar de ce nu suni pe nr de urgenta?

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

gata si eu cu treaba...am facut si cumparaturi, noroc ca e aproape magazinul ca la cate am carat bine mai mult facea pepenele ca nu am putut sa nu cumpar unul ca n-am avut rabdare pana vine sotul am si dat gata aproape jumate
ardeii umpluti ii fac eu mai spre seara ca acum ma simt prea obosita.
contractiile au trecut de cand m-am pus pe trebaluiala, cum se face ca numai cand stau in pat incep

Bianca 39 Andra Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Rodi, cum ai tu vreme de chiftele...

Matusa, foarte bine a luat in greutate Ducu. Legat de sangerari, si la mine au tinut cam o saptamana jumate, acum foarte putin, dar am zile cand sunt mai abundente. Eu stiu ca sunt normale, chiar daca nu sunt zilnic de aceeasi cantitate.

Racusor, . Avem multe hainute cumparate din State, le-am vazut la Old Navy pe net, si mi le-a adus mama. Tare imi place maroul cu albastru, la baietei.

Carmen, e foarte dulce Leti. Cu tine parca seamana.

Luana, mai un pic si te intalnesti cu bebelina!

Legat de cat mananca bebe la o masa, noua in spital ne-a zis neonatologul asa:

ziua 1 - 10 ml
ziua 2- 20 ml
ziua 3- 30 ml
ziua 4- 40 ml
ziua 5- 50 ml
ziua 6- 60 ml
ziua 7- 70 ml
ziua 8- 80 ml
ziua 9- 90 ml
ziua 10- 100 ml
ziua 11- 110 ml
ziua 12- 120 ml

Si de la ziua a 12-a majoritatea nu cer mai mult. Acum depinde, baietii de regula mananca mai bine. Al meu mananca si 150 ml la o masa, dar si 90 ml la alta. Nu poate manca conform regulii la fiecare masa. Chiar ieri zicea doctora de fam ca el isi ia cat ii trebuie, sa nu imi fac eu griji ca mananca prea mult sau prea putin, cat timp e satul, linistit, si reuseste sa doarma 3 ore dupa.

Larisa, cat timp sta Nectarie treaz? Ca al meu cred ca ar dormi non stop, se trezeste doar la papa si la schimbat - adica in total 4 ore din 24. In rest ar tot dormi. Ieri am zis sa il tin un pic treaz, l-am tot dus ba afara, ba in scoica, ba in leagan, ba in landou. Si tot asa. Apoi baita. Apoi papa. Dar l-am tinut treaz 5 ore, si foarte greu a adormit aseara. Cred ca a fost prea obosit, de fapt. Azi am de gand sa il las sa doarma cat vrea, cu riscul sa stau la noapte treaza...

Cristina , mami fericita de bebe Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Lapticul gras si satios vine abia la urma cand bebe suge la san,de aceea noi am mers intotdeauna pe ideea ca,atunci cand erau mici si nu trebuia tare mult,se serveau cu un singur san la o masa,pana ajungeau la laptele hranitor de final.In 15 minute nu stiu daca e suficient timp sa se sature.

cu Anne 38+ ,iar Sarah(2007) si Mark(2008) abia asteapta sa fie bebe gata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Apropo de alaptat, pt mine a fost un stres teribil cu laptele. Toata lumea ma intreba daca am lapte... Dar parca ma intrebau obsesiv, si toti. E drept ca am sanii mici, si nici nu au crescut deloc in timpul sarcinii. Iar lumea asa crede, ca exista vreo legatura intre marimea sanilor si productia de lapte. Si atata ma stresa si mama, si soacra, si cunostintele, inca din prima zi dupa ce am nascut - ai lapte? ai lapte? Oricat le explicam ca intai e colostru, dupa 4-5 zile vine laptele... A doua zi, iar- ai lapte? Cred ca toate ne dorim sa alaptam , stim de avantajele laptelui matern, dar nu cred ca e o tragedie sa dai copilului lapte praf, sau nu cred ca asta te face mai putin mama... Si acum ma intreaba soacra cum stau cu laptele... Multumesc lui DD ca am, si imi doresc ca am cat mai mult, dar nu e capat de lume daca la un moment dat nu voi mai avea si tre sa ii dau completare... Asa ca din partea mea tot respectul mamicilor care se chinuie cu ceaiuri si stimulente, pt a avea laptic. Copiii cresc bine si cu lapte praf...

Cristina , mami fericita de bebe Vlad

Mergi la inceput