Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (81)
Raspunsuri - Pagina 8
ana_o spune:
Letzy, JoAnn, multi pupici sa dispara contractiile!
Eu sunt singura si ma plictisesc, nu am chef sa fac nimic, maine mergem la Pitesti, e ziua soacra-mii si ar fi urat sa nu mergem. Deci exclus gatit, am facut record saptamana asta. Am o stare tare aiurea. Imi trebuie ceva care sa ma scoata din starea asta.
Ana
26s, viitoare mami de, David Ciprian
ratusca83 spune:
Letzy, Joann si eu am avut contractii nedureroase dese,dar vad ca in ultima vreme s-am mmai rarit...am cam 6 sau 7 pe zi acum..nici la mine nu are efect no-spa..eu mai bag cate un gynipral,dar ma apuca palpitatiile si tremuratul de la el...incerc sa nu ma gandesc la ele acum:d
23+ si ingeras in ceruri
JoAnn spune:
ana o o sa treaca ele si starile astea....pana atunci...induram...sfaturi nu am sa iti dau , ca si eu ma aflu in aceeasi situatie...singura , plictisita si fara chef de nimic.
ratusca bine ca te mai lasa contractiile...cat despre gynipral, daca nu suporti una intreaga odata, ia cate jumatate si dupa cateva ore 3 sau 4 mai ia jumatate.
letzy81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana_o Letzy, JoAnn, multi pupici sa dispara contractiile! Eu sunt singura si ma plictisesc, nu am chef sa fac nimic, maine mergem la Pitesti, e ziua soacra-mii si ar fi urat sa nu mergem. Deci exclus gatit, am facut record saptamana asta. Am o stare tare aiurea. Imi trebuie ceva care sa ma scoata din starea asta. Ana 26s, viitoare mami de, David Ciprian |
Ana
Eu de cand sunt insarcinata nu prea am stari proaste care sa persiste mai mult de 2-3 ore desi inainte de sarcina aveam depresii destul de des(dupa ce am pierdut sarcinile).
Acum am zile cand ma simt sedata,euforica,nu ma afecteaza nimic din jur.Singurele perioade naspa sunt cele care preced vizitele la ginecolog.
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
25+
ana_o spune:
Lore, eu am fost bolnavioara prin luna a 2-a, a 3-a, nu mai retin. Nu am avut ce folosi impotriva nasului infundat, stiu doar ca am baut multe ceaiuri si m-am "tras" cu VapoRub pe ganglioni, ca erau umflati si durerosi. VapoRub are si aburi cu menta, care se elibereaza treptat, dar nu au facut cine stie ce miracole. Am folosit si carmol, eu am avut dureri musculare f urate si de aia am incercat orice putea sa-mi faca bine la intepeneala aia. Sa te faci bine, bea ceaiuri permise in sarcina(teiul e bun) si daca te doare in gat, freaca bine un galbenus cu miere, apoi pune lapte fiert peste(fierbinte!), lasa-l sa se raceasca un pic(lichidul fierbinte nu face bine amigdalelor, dimpotriva, ideal e sa-l bei un pic mai cald, dar nu fierbinte tare) si apoi bea formula asta de 3 ori/zi. Cam atat stiu eu cu raceala, ca asa m-am tratat. Si chiar daca nu ai probleme cu gatul, laptele cu ou si miere e bun oricum.
Ana
letzy81 spune:
Ratusca parca tu luai si utrogestan,cum il iei si cat pe zi?
Dr Topolog mi-a zis 2/zi(nu a zis daca oral sau vaginal) de 200mg.
Dr din Bucuresti zicea ca deocamdata nu imi da utrogastan si oricum trebuie o doza mare(de 800mg/zi).
Eu imi pun noaptea unul de 200 intravaginal.oral nu vreau sa=l iau ca am vazut ca este destul de nesuferit si oricum iau destule medicamente,ma gandesc si la ficatul meu.
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
25+
ana_o spune:
Mi-e dor sa plec undeva, sa ies in oras, sa am viata pe care o aveam. Dar toti prietenii mei sunt acasa, aici va am doar pe voi. In rest, sunt singura, singura, singura. Eu eram activa, aveam cel putin o iesire/zi, radeam, glumeam, mergeam in vacante... Acum doar stau in casa, gatesc, fac curat, calc, spal, ma uit la tv, dorm, mananc si o iau de la capat. Trebuie sa fac ceva sa-mi revin, altfel o iau razna, pe cuvant.
Iar cu apartamentul, parca nu se mai termina o data, oamenii se misca greu, toate trebuiesc comandate cu nu stiu cat timp inainte, apoi o sa urmeze discutii pe tema mobilei, cum s-o asezam. Deloc nu suntem de acord. El e cu ideile lui, eu cu ale mele... Deci una peste alta, numai suparari si frustrari. Trebuie sa fug iarasi, sa plang si sa ma eliberez de tristete.
Ana
douradoudou spune:
in rand :LA MULTI ANI AMALIA
ana nu-mi spune de muncitori si renovari ac stiu prea bine cum este..acum 4 ani m-am mutat cu parintii in alt aprtament pe care l-am refacut de la 0..am spart pereti..nu avea decat ciment pe jos in rest era gol..si eu cu tata mergeam in fiec zi sa le dam indicatii si sa stam de ei sa lucreze fara 1000000 de pauze..este f obositor..apoi eu am curatat dupa ei pt ca asa am vrut eu..nu am vrut menajera si pe mama nu am lasat-o sa vina pana nu era totul gata..apoi m-am mutat aici in liban..apartamentul l-am last cum era adica peretii si gresia doar am luat niste mobila..nu vreau sa investesc prea mult pt ca visez ca in cativa ani sa ma mut afara din oras intr-o zona calma..
eu azi M-AM TUNS..o sa fie cam socat sotul pt ca m-am tuns pana putin deasupra umerilor(eu aveam parul lung cam 5 cm deasupra cotului)..oricum imi creste acum mai repede in timpul sarcinii,.am vrut sa-l mai regenerez putin pt ca eu mi-l fac cu placa cam de 4-5 ori pe sapt...hai ca v-am plictisit cred..ana stai ca vin si iesim toate daca al tau nu te scoate din casa
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 24+ cu
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vasari Eva, eu peste tot pe unde am citit de bere in sarcina/alaptare am gasit doar ca nu aduce niciun aport pozitiv. Iar daca e si cu alcool chiar nu e indicata, mai degraba aduce probleme motorii copilului. Daca ai citit altceva vreau si eu info, mai ales ca e un subiect disputat de mult. |
huh? Cum, Vasari, bere cu alcool? Cred ca, de fapt, glumesti. Nu, nu, bere fara alcool, de la sine inteles. Alcoolul in sarcina da urmari fff grave gen Foetal alcohol syndrome (FAS) iar in alaptare poate chiar omori copilul. Sunt destule cazuri de mamici bautoare de alcool care alaptau si si-au omorat, din pacate, astfel copiii, gasiti cu ciroze, ficat compromis, probleme cardiace etc etc.
Pai cauta alimente si ingrediente care stimuleaza lactatia, nu berea ci componentele ei cauta-le pe net. Vei gasi maltzul-existent in bere- printre primele stimulente. Apoi chimenul, anason, fenicul, marar, etc, din acestea din urma se face un ceai pentru stimularea lactatiei, produs de Fares, fff bun, si eu l-am incercat.
Amelia
Eva & Luca (08.09.2008) acum 18+ cu Noah (30. 12. 2010)
letzy81 spune:
Ana si mie imi lipseste viata de dinainte.As vrea sa pot iar sa alerg,sa fac drumetii sa merg la balaceala(de asta sufar cel mai tare)dar cand ma gandesc la bebele din burtica uit de toate.Nici eu nu prea ies in oras,prieteni am putini si ne vedem cel putin saptamanal.Am inschimb 2cumnate,frati si surori care sunt toti in Bucuresti si din pacate eu nu prea ajung ca nu-mi face bine drumul.
Sotul este atent cu noi,ma ajuta inclusiv la bucatarie dar de iesit prin oras nu prea.Ma rog de el de vreo 3sapt sa ma duca la KFC si nu vrea,zice ca sunt prea picante pt mine si pt bebe.
Sapt trecuta surorile mele toate(4) au fost la mare si cand vorbeam la tel se auzeau valurile,ce mi-ar fi placut sa fiu si eu cu ele.L-am pus pe al meu sa-mi promita ca e ultimul an cand nu mergem la mare.Adevarul este ca eu chiar nu pot sa merg la mare,sa stau la soare cu trombofilia mea,insarcinata.
Peste 3 sapt cumnata mea care are un bebe de 2luni si un pic merge la o nunta in Valeni(la 30km de Ploiest) si il lasa pe cel mic in grija noastra.De abia astept!
Hai ca m-am lungit ca o placinta!
25+