Brand-ul ca o frunza in Vant

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Am auzit la tv, dar nu mai stiu pe unde si pe cine, cred ca doar ascultam in timp ce faceam altceva ... in fine, vocea respectiva spunea ca brand-ul de tara e ceva care, de cum vezi, faci asocierea cu tara respctiva. De exemplu turnul Eiffel - Paris -franta, Statuia Libertatii - New York - America ... si mai dadea exemple. Exact asa cum, inainte de a deschide pagina cu Bulgaria, ma gandisem la un trandafir, sau la un cangur pentru Australia. Dar la noi, frunza verde? Si aia de soi incert ... Pe de alta parte daca ar trebui sa raspund in cateva minute, pentru un strain, ce si cum cu Romania, greu mi-ar fi .... Ceva frumos, care sa ne individualizeze, dar care sa fie si cunoscut ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:
citat din mesajul lui danitin

Am auzit la tv, dar nu mai stiu pe unde si pe cine, cred ca doar ascultam in timp ce faceam altceva ... in fine, vocea respectiva spunea ca brand-ul de tara e ceva care, de cum vezi, faci asocierea cu tara respctiva. De exemplu turnul Eiffel - Paris -franta, Statuia Libertatii - New York - America ... si mai dadea exemple. Exact asa cum, inainte de a deschide pagina cu Bulgaria, ma gandisem la un trandafir, sau la un cangur pentru Australia. Dar la noi, frunza verde? Si aia de soi incert ... Pe de alta parte daca ar trebui sa raspund in cateva minute, pentru un strain, ce si cum cu Romania, greu mi-ar fi .... Ceva frumos, care sa ne individualizeze, dar care sa fie si cunoscut ...

Mamica de spiridus

De fiecare data cand oamenii iti inchid in fata o usa, Dumnezeu deschide o fereastra.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">LICURICI – ETERNA LUMINA;

NOI

Spiridusul meu drag

frumos sigur nu e dar pt asta ne cunoaste o lume : minoritatea tiganeasca.
asta brand!

I'm not crazy my reality is just different than yours !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui espiritu

Citat:
citat din mesajul lui danitin

frumos sigur nu e dar pt asta ne cunoaste o lume : minoritatea tiganeasca.
asta brand!

Pai, ar putea fi o solutie: turismul de satra.
Daca strainii astia dau o poala de bani sa traiasca zece zile intr-o puscarie, intr-un lagar nazist, in jungla, sub pamant, etc, de ce nu ar vrea un concediu in cort, mancare traditionala, program artistic specific?
Eu cred ca s-au gandit si altii la asta, ca nu-mi explic prezenta in presa scrisa, televizor, teatru chiar, a tiganilor, intr-o veselie de cativa ani. Emisiuni cu satra, seriale pe toate posturile, informatii calde despre tigani...e un adevarat asalt. Seamana a reclama...
Unele tari au inclus deja in imaginea tarii noastre, cu diverse prilejuri, cate un barosan oaches cu lantu' de gat...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Rufus, eu nu cred ca e reclama, asta vinde, la asta se uita oamenii. DE aici si emisiunile tv, telenovele, samd despre tigani. Acum parca s-au mai temperat, dar, era o perioada cand numai asta vedeai, nu mai zic de toate serbarile de gradinita, scoala, etc, musai trebuiau sa contina vreun dans tiganesc ceva. Am fost odata la un bal al bobocilor, prin 2008, am fost foarte dezamagita ca altceva nu stiau copiii aia, la proba artistica toti erau imbracati in tigani, fetele dansau din buric iar baietii "scuipau" pe jos si agitau niste cutite prin aer. Nu mai zic ca au facut si un montaj, un filmuletz in care protagonisti erau elevi din liceul respectiv, imbracati in tigani, iar subiectul era cum furau ei ceva din curtea scolii iar directorul ii descoperea si fugarea apoi. Am plecat asa cu un gust amar de acolo...
Mi se pare un paradox, incercam sa ne descotorosim de imaginea asta de "furnizor al Europei" de rromi si totusi, noi numai asta promovam, prin emisiuni, prim filme, etc.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellinia
... la asta se uita oamenii.

Pai, asta e intrebarea: de ce o fac?
Dar, e un subiect deja deschis pe teme tiganesti...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Si inafara de asta mai e vorba si de serviciile mizerabile. Cand te duci la Marea Neagra la un hotel de 8 milioane camera pe noapte si nu-ti merge cartela de la usa, iar prima reactie a personalului este "dar ce ati facut cu ea, doamna, unde ati tinut-o de nu merge?" ca apoi sa iti schimbe trei camere ca de fapt sistemul lor de la usi e defect, frunza copiata sau nu, nu te poate ajuta.
(Disclaimer: intamplarea nu e personala ci a unei bune prietene.Eu nu merg la hoteluri din Romania decat daca e absolut inevitabil, iar de 250E pe noapte prefer sa stau pe la vreun castel in Florenta, macar sa stiu pe ce dau o poala de bani.)

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Felicitari, sarcina usoara si BB sanatos!!

Eu sint de acord
Va mai amintiti No Reservations?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Se intampla si la case mai mari:

Mai multe tari s-au pacalit cand au realizat campania sau brandul turistic. Logo-ul brandului turistic al capitalei Tarii Galilor seamana izbitor cu cel al Greciei, spotul Australiei nu a putut fi difuzat la televiziune din pricina limbajului, iar spaniolii si-au facut campanie cu fotografii din Caraibe.

Astfel, frunza Elenei Udrea care se aseamana cu o serie de alte cateva logo-uri comerciale nu este un caz unicat in lume, scrie Realitatea.net.In noiembrie 2007, Grecia a lansat o noua campanie de promovare a turismului. Campania a inclus si redesenarea logo-ului. Acesta consta in noua cerculete incercuind primele doua litere din cuvantul "Greece" si reprezinta cele noua directii de dezvoltare ale turismului elen. Patru luni mai tarziu, si Cardiff primea un logo, primul sau logo din istorie. Identitatea vizuala galeza are 8 cerculete, colorate, iar nu albastre ca cele ale Greciei, dispuse asemanator cu cele din logo-ului elen, si reprezinta culorile orasului, parcurile si faleza. Marea Britanie din cauza cuvantului "bloody" ce nu poate fi rostit la televizor. Pana la urma, s-a permis difuzarea spoturilor dupa ora 21. Campania austaliana a costat 180 de milioane de dolari australieni, dar, in ciuda investitiei masive, numarul turistilor britanici in Australia s scazut cu 2,3% in 2006 fata de 2005, iar gafa de conceptie a campaniei nu a fost straina de asta. Plagiatul i-a folosit in promovare Spaniei. Anul trecut, Costa Brava, regiunea de coasta a Cataluniei, a demarat o campanie prin care sa promoveze plajele sale. Imaginile folosite infatisau in fapt o plaja din Bahamas. Fotografiile fusesera cumparate de la o agentie foto si editate digital. Autoritatile catalane au declarat ca nu vad o problema in asta si ca important era conceptul.

sursa: http://business.ro/content/view/98925/7/

Nu ca asta ar trebui sa ne linisteasca, dar cred ca si altii mai au politicieni si functionari ca noi ... diferenta e ca au si de aia destepti ...

Mergi la inceput