Tanar accidentat, in stare grava
Buna ziua!
Marti, 26 iulie 2010, nepotul meu a fost grav accidentat de o soferita care nu i-a acordat prioritate in timp ce acesta era angajat in traversarea strazii, pe marcajul pietonal. Accidentul a avut loc in localitatea M. Kogalniceanu din jud. Constanta, iar victima a fost transportata la Spitalul de urgenta din Constanta.
Din cate stiu la momentul acesta, nepotul meu are multiple hematoame cerebrale+ edem cerebral si e in coma. Starea lui s-a inrautatit fata de momentul internarii, dar medicii refuza sa ceara transferul acestuia la Bucuresti [Spitalul de urgenta (neurochirurgie) Bagdasar-Arseni].
Aseara, in sfarsit, se gasise un medic care a fost de acord sa ne ajute cu toate demersurile necesare transferului; dar azi ni s-a spus ca trebuie sa avem mai intai acceptul a doi medici din spitalul din Bucuresti. Si tot asteptam degeaba... E o ruda de-a noastra la spitalul din Bucuresti, care incearca sa obtina acel accept, dar n-a rezolvat nimic pana la aceasta ora.
Va rog din suflet, daca ne poate ajuta cineva cu relatii despre procedura pe care ar trebui sa o urmam pt. a ajunge la acel spital din Bucuresti sau cu o interventie la unul din medicii de acolo, sa-mi raspunda cat mai repede aici.
Victima nu poate fi transportata cu ambulanta intrucat se afla conectat la aparate, e intubat si nu trebuie sa fie miscat prea mult. Singura optiune ramane SMURD-ul.
Inca o data, va rog mult, ajutati-ne! Multumesc anticipat. Daca mai e nevoie de alte detalii, le voi oferi neintarziat.
Raspunsuri
silvi_2005 spune:
Imi pare tare rau pentru ce s-a intamplat, daca este intubat este foarte greu de transportat. Ati incercat sa luati legatura cu Crucea Rosie Romania si cu servicul de SMURD direct? Eu as suna direct la ei si as vedea ce variante sunt si ce costuri ar implica e o sugestie.
carola spune:
Imi pare rau pentru ceea ce s-a intamplat. nu iti pot da nici o informatie, dar sper ca pana la urma ati rezolvat.
www.flickr.com/photos/carola456/
Ariadna30 spune:
Buna seara!
Multumesc pt. raspunsuri, fetelor. Nu s-a mai pus problema transferului pt. ca transportul ar fi fost foarte riscant. Cei de la Bucuresti au vazut primele investigatii si au spus ca nu e cazul sa fie transferat la ei intrucat si sectia din C-ta e bine dotata. Ne-au dat de inteles ca nu s-ar fi putut face nimic in plus la Bucuresti. Nepotul meu a iesit ieri din coma, dar starea lui e cam la fel de grava deocamdata....cu imbunatatiri minore.
Oricum, degeaba clinica de neurochirurgie e f. dotata, daca asistentele dorm atunci cand se afla in tura de noapte, iar pacientii se deconecteaza singuri de la aparate, etc.
carola spune:
ma bucur ca a iesit din coma. ii doresc sa faca cat mai multe progrese iar voua, celor de langa el cat mai multa putere.
www.flickr.com/photos/carola456/
bobocel_07 spune:
Slava Domnului ca a iesit din coma, ma bucur extraordinar de mult am asteptat cu sufletul la gura aceasta veste.Sper sa isi revina incetul cu incetul si sa fie totul bine
alexia_07