Si eu am asigurare "Academica" pt ambii copii. Si am ales-o pt ca mi se garanteaza ca la 18 ani copilul va primi acei bani. Chiar daca eu nu mai sunt aici. Si e important pt mine ca ii va primi copilul, nu un tutore. O asigurare de viata sau un depozit bancar ajunge in mainile tutorelui copiilor si acea persoana poate dispune de bani cum crede; ar putea sa nu fie rau intentionata ci doar sa faca ceva riscant, cine stie?
In plus , ei preiau plata primelor si in cazul invaliditatii, nu doar a decesului.
Si exista optiunea sa se indexeze prima asigurata cu rata inflatiei, astfel ca esti macar acoperit cu asta.
Si da, asta nu e o afacere. Nici un sistem de economisire clasic. Ci e economisire +asigurare. Mi se pare corect ca si ING sa aiba un castig. Eu am considerat (babeste in mintea mea) ca imi platesc asigurarea cu banii care ar fi trebuit sa fie dobanda.![]()
Pentru aspectul "asigurare".
Noi cind am facut credit pentru casa a trebuit sa platim si o asigurare in caz de deces, boala, somaj...
Asa ca nu simtim nevoia de o asigurare suplimentara; in caz de Doamne fereste, copiii ar ramine cu casa, casa a carei valoare ar acoperi cheltuielile studiilor, chirie etc.
Edip,
Eu tind sa fiu de acord cu tine. Asa imi dicteaza bunul simt.
Desi mi-ar fi mai simplu sa inchei o Acaddemica si sa imi vad de viata.
Asa, eu ce fac?
Ca inca nu am o solutie viabila.
Decat sa sper ca o sa fac multi bani in toamna vietii mele.