fond de economii pt copii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

mai trebuie tinut cont de ceva, foarte important, care scapa de obicei din vedere. orice contract reziliat inainte de termen, (aici ma refer doar la asigurari) implica automat o pierdere. chiar si un credit luat de la banca, daca vrei sa-l returnezi inainte de data scadenta-terminala, platesti un comision bancii.

alt aspect important, de care trebuie tinut cont atunci cand vrei sa economisesti. faci un plan de economisire, la banca sau in rente la companiile de asigurari, pentru economisire nu pentru castig! ideea nu este cat de mult pot castiga din economisire, ci sa reusesc sa economisesc!

magghyc, daca alegi sa depui la banca, intreba conditiile care sunt, intreba ce se intampla cu banii in cazul in care tu mori (e o realitate moartea) cine primeste banii, ce se intampla? intreba tot ce-ti trece prin cap, te protejezi pe tine de eventuale neplaceri.

cand locuiam in Romania am avut rente ptr copii, cativa ani le-am platit. eu m-am simtit foarte in siguranta avandu-le. apoi dupace ne-am mutat definitiv in Germania, dupa cateva luni le-am reziliat, desigur ca am pierdut o suma de bani, dar am reinvestit aici in alte rente ptr copii, acei bani.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Burtocika,
Da, cred ca ai surprins destul de bine diferentele.
Dar vorbind de macabru, sotul are deja asigurare de viata, deci copiii ar avea chiar mai mult decat minimul garantat de planul academica.
Eu nu am (asigurare de viata), insa pot sa imi fac separat si gata.

Si eu inclin inspre banca. Am cerut un calcul si de pensie privata,sunt curioasa ce primesc si acolo..

Ni-na, corect, o parte din suma e asigurarea, dar cred ca greseala lor de marketing e ca vand produsul ca plan de economii pt copii. Ca plan de economii pt copii, mi se pare o afacere proasta, fiindca tind sa privesc prin prisma - cat investesc - cat primesc copiii. Ca asigurare, nu stiu, poate e ok, nu pentru mine, pentru alte persoane.

Burtocika,
cand ma mai prind cum e cu depozitele, poate imi explici si mie cum e cu programele de investitii....

Mama de Nichita si Sarah
"Omnia mea mecum porto"
poze cu noi

Mergi la inceput

Kariguld,
Asa o sa fac. Stiu ca moartea e o realitate, sper evident sa nu fie cazul insa ..never say never. Si divortul e o alta realitate, chit ca iar sper ca never...
DE data asta o sa fiu mult mai lucida sper cand o sa iau decizia.
Sunt convinsa ca o sa pierd parte din banii cotizati in asigurarea copilului mai mare. Imi asum neglijenta de fi semnat fara sa inteleg ce semnez exact. AS putea spune ca am si fost mintiti, dar..nici noi nu am verificat exactitatea datelor.
Macar cei de la ING mi s-au parut mult mai transparenti...

Mama de Nichita si Sarah
"Omnia mea mecum porto"
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

[

Acum o facultate este de 30 mil pe an, minim, plus chirie carti etc, dar peste 14-15 ani?

Sper sa fie ok, sa ne tina Dzeu sanatosi pe toti si sa reusim sa punem acesti bani.

Mami de Alexa(06.12.2004)
[/quote]

Nu m-am gandit vre-o secunda ca banii vor fi suficienti pentru facultate,insa macar daca reusesc sa acopar o chirie sau sa cumpar un loc la camin,tot ma ajuta.Incercam acum,cat suntem "in putere"sa facem ce putem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

magghyc, eu pun lunar in romania pentru nepotii mei o anumita suma. Am dezbatut cu sora-mea care ar fi varianta cea mai avantajoasa, intr-un final am avut de ales intre ING si cont special pentru copii la Banca Transilvania. Am ales banca pina la urma, la prima vedere conditiile financiare par putin mai slabe decit la ING, insa pe de alta parte flexibilitatea e mult mai mare la banca, nu esti obligat sa tii banii pina copiii fac 18 ani si ai o oarecare transparenta mai mare.

Nu am acum detaliile ofertei cu contul special pentru copii, daca te intereseaza o sa caut printre hirtogariile mele sa vad care sint cifrele. Insa din cite imi amintesc dobinda e rezonabila, banca mai acorda ceva avantaje, iar contul e facut pe numele copiilor avind parintii ca imputerniciti.

Noi am fost multumiti cu solutia aleasa.

Iar aici in elvetia am ales tot asa, sa facem un cont special pentru fie-mea la banca, unde avem dobinda mai mare decit la un cont normal de economii. Nu ne-am bagat la firma de asigurare, pentru ca nu ne-au placut conditiile restrictive de acolo.
Iar la fonduri de investitii nu ma bag, ca lucrez in domeniul financiar si stiu prea bine despre ce e vorba

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

si raiffeisen are un produs de economisire, parintii depun bani in numele copiilor, date exacte nu am acum, insa produsul in sine este nou si se vinde destul de bine

eu am ales sa investesc o parte din economii in fonduri de investitii, dupa un an castigul realizat reprezenta aproape dublul dobanzii existente in acel moment la depozitele in lei...

in acest moment dobanzile au tendinta de descrestere, asadar ori profitati de vreo oferta speciala la dobanzi, ori faceti depozite cu dobanda fixa, pe termen mediu si lung (6-9-12 luni sau chiar mai mult), cu capitalizarea automata a dobanzii la termen...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciarli spune:

si eu am ales banca,
candf am facut socotelile cu afondurile de asigurari, mi-a reiesit ca mai bine fac un credit, cumpar un apartament si il inchiriez, nu mi-a reiesit niciun un avantaj la asigurari.

eu am deschis conturi de economii la ING pt fete si le-am atasat fiecaruia o asigurare de viata (a mea) pt care dau 20 Ron/luna, cate 10 pt fiecare cont/copil, adica daca dau coltu ele primesc cate 30.000 Ron fiecare, plus toti banii din cont si dobanda.

am liberatetea de ascoate toti banii, oricand, fara comisioane, am controlul lor.

cam astea sunt socoteliele mele,
va pup cu drag pe toate

Mergi la inceput

Corina,
Am fost eu la Raifeissen si am vorbit cu ei. Au o dobanda atractiva, 7,5% an, poti depune orice oricand dar nu poti scoate. Sau ma rog, daca scoti, esti faultat de toata dobanda....

Ciarli,
Stai ca ce zici tu suna bine. E un cont anume de economii - destinat copiilor sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaavram spune:

Bunamagghyc. Imi permit sa iti raspund eu daca nu e cu suparare. Am facut si eu fetitei in dec 2009 un astfel de cont de economii pentru copii la ING. CE mi-a placut mult la el pe langa dobanda bunicica - ca sa iti spun exact cat este trebuie sa caut in hartii - nu au nici un fel de costuri de administrare, nici a contului nici a cardului. De asemenea pe langa cardul principal al parintelui cu care se poate vizualiza si soldul contului(nu stiu daca se da fiecarui parinte cate unul din acesta caci eu sunt mamica singura asa ca am doar eu) se pot solicita oricate carduri suplimentare vrei (pentru bunici, frati, nasi) cu care acestia pot depune bani dar nu pot vedea soldul si nici extrage. Practic, singurul cost al acestui cont este comisionul de retragere care este intr-adevar dublu fata de un cont normal ING, ca asta e si ideea: sa economisesti. De asemenea nu il poti folosi la cumparaturi, iar daca faci transfer online de pe el, tranzactia dureaza o saptamana. Cam astea sunt info care imi vin acum in minte despre el.

In ceea ce priveste polita de economisire, eu am incheiat o Academica. Stiu ca banii nu vor fi mai multi decat economisesc, dar am fost constienta de la inceput ca nu e un cont cu dobanda, ci un plan de economisire, si macar sunt obligata sa depun lunar suma, ceea ce recunosc cu celalalt cont nu am fost chiar disciplinata si nu am depus lunar. Eu merg pe ambele fronturi si am atasate si asigurari de viata, iar la polita am atasata si chestia aceea ca daca raman somera ING plateste ratele cat nu am servici, iar in caz de deces fetita va plati macar suma garantata la valoarea de atunci a ratelor. Iar inflatia se actualizeaza anual la aniversare deci nu isi vor pierde valoarea.

Am zis ca daca cu ce reusesc sa strang la ambele reusesc sa ii asigur cazarea si traiul va fi ok, caci sper sa reusesc sa ii insuflu si dragoste de carte ca sa aiba bursa. Altceva nu ii pot oferi decat tot sprijinul meu pentru a se educa si banutii astia, cati vor fi, care sa o sustina chiar si macar partial la facultate.

Va pup pe toate si toate cele bune.

Roxana, de Cristina-Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Fondurile de investitii la care ma refer NU sunt cele de tip Caritas sau alte balarii de genul asta ! Poate nu m-am exprimat eu corect si s-a inteles altceva ...
Sunt de fapt niste programe de investitii in cadrul bancilor, cu dobanda mai mare decat depozitele la termen si cu risc diferit.

Concret, eu am avut anul trecut niste bani in planul "Monetar" (parca asa ii spunea) de la BCR. I-am retras dupa circa 1 an pt ca mi se parea ca nu am acces la informatii, adica banii respectivi nu se vedeau pe extrasul de cont, ci trebuia sa ma uit pe internet sa vad cat este cotata o unitatee monetara si sa inmultesc cu cate unitati aveam eu. Din pacate nimeni nu mi-a explicat asta la inceput si am avut parte de o serie de stangacii din partea functionarelor, asa ca m-am enervat si i-am retras. Dar ma bate gandul sa incerc din nou, la o alta agentie, acuma ca stiu cum functioneaza.

Dobanda pe care am avut-o a fost mai mare decat cea pe care as fi obtinut-o dintr-un depozit clasic. Eu am ales riscul cel mai scazut, in care banii se investesc in obligatiuni si nu mai stiu ce, oricum garantate.

Trebuie sa mergi la banca (la cele mari, nu la cele "no name") si sa vedeti ofertele, dar sa cititi cu atentie toate clauzele / comisioanele / penalitatile la retragere etc. In principiu, sumele sunt garantate de stat pana la un anumit plafon, care este destul de mare, dupa standardele mele. Si plafonul este pe PERSOANA, nu pe familie, adica puteti deschide depozite pe numele sotului / sotiei si la diferite banci (ca doar n-or da faliment toate odata).

Spunea cineva de cazul decesului - ce se intampla cu banii daca titularul depozitului decedeaza ? TEORETIC, banca este obligata sa blocheze conturile pana se face succesiunea = taxe (destul de mari). PRACTIC, daca exista un imputernicit pe conturile respective ( si e ideal sa existe), in caz de Doamne fereste imputernicitul poate retrage banii, fara sa-l intrebe nimeni nimic. Adica nu esti obligat sa declari decesul titularului la banca.
Ma rog, daca pot aparea probleme de succesiune, s-ar putea sa fie ilegala chestia asta si sa te razboiesti cu ceilalti mostenitori, dar ei ar trebui sa stie ca defunctul avea x conturi la y banca.

Nu stiu daca am fost coerenta, ca e cam tarziu, dar in mare cam asta e.

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput