Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 11
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana5255 faze de plans isteric avem si noi cu Iustina, sunt cam 2 pe zi. Eu o suspectez ca nu tolereaza laptele, o aud cum ii fornaie burtica si incearca sa scoata gaze. Lui Eka ii merge super cu laptele asta cu Iustinica nu stiu ce ma fac. Daca il mai schimb o data innebunesc. O mai las o zi, doua si daca tot asa imi face o sun pe pediatra sa vedem ce e de facut. Mary ti-as pune cu drag o poza, daca as sti sa le descarc din mobilul meu, iar cu aparatul foto au extensia prea mare si nu stiu sa umblu. sunt atehnica rau. dar ceva in gen cum faci tu cu suzi, asa fac eu cu bibe, numai ca Eka tre sa doarma pe o parte cu puiul si bibe in brate. E tare haioasa. Cat despre deochi nu stiu ce sa zic. Pe mine toata lumea m-a certat ca am intors-o pe Eka la san dupa 2 saptamani de pauza, cand mi s-a parut mie ca aveam lapte, apoi am oprit de tot, de fapt ea nu a mai vrut. Gura targului sustine ca va deochea cand va fi mare. La tara la fel am cativa care mi-au zis sa nu ma supar, ca atunci cand voi aduce fetele nu vor veni la ele ca deoache ca sunt intorsi la tata. Eu nu prea cred in astea, pana la proba contrarie. Sabina, mamica fericita a gemenelor Ekaterina si Iustina (03.04.2010) si a Alexandrei (27.06.2006) Multumim Doamne pentru cele 3 minuni sanatoase. |
mi-am imaginat ca e haioasa si chiar vrem sa o vedem.
despre deochi: si eu am considerat ca e numai un alt "babism' - insa m-am convins ca exista... va doresc sa nu testati si sa nu cedeti
Marlena (Mary) mamica lui Tudor Mateo , 19.05.2010, ora 12.19
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Onana spune:
Neatza!
Dau eu cafeaua in dimineata asta, va invit la un cappuccino fierbinte sau poate un espresso super tare, pt mamicile obosite.
Sabina, pai sigur ca ne-a placut, am dormit si mancat de toti banii Aha, deci voi erati cu surpriza, ma si miram ce atenti si vigilenti sunt astia de la hotel, acum insa se explica. Multumim frumos, ne-am bucurat..
Am intrat de ieri in forta in program, am avut impresia ca ieri au fost asa, vreo 2 zile in loc de-o zi, asa activitate intensa am avut cu baietzii. Tudor nu mai vrea decat in brate, cred ca o sa-i ridic spatarul carutului, ca nu rezistam fizic. De la 7 dimineata de cand se scoala amandoi si pana seara la 11 au fost ff activi. Si ce greu a fost pt noi dupa 4 zile de leneveala..Dar gata! Ne reintram in forma.
Sa aveti o zi frumoasa!
ankak spune:
Buna dimineata la mamici si bebici!
A trecut atata vreme de cand nu am mai intrat pe internet la site-ul asta incat mi se pare ca am facut asta intr-o alta viata....
Avem si noi o fetita "motata" de 7 saptamani implinite astazi, asa ca va rugam daca va face placere sa ne primiti in randurile voastre.
Am inceput cu ea ca e "noua" dar mai avem si un nazdravan de 5 ani care ne ocupa si restul timpului ramas cumva neocupat...
Rugam frumos pe cine se ocupa cu "inregistrarea" datelor oficiale sa ne treceti si pe noi la "catalog"...
14 iunie 2010 ANTONIA 4150gr, cezariana, nota 9 Sp. Cuza-Voda Iasi
Suntem si noi pe lapte formula ca eu nu am avut nici calitativ nici cantitativ sa-i dau asa ca am apelat la lapturile "sintetice", si ne confruntam cu aceleasi probleme citite pe forum, colicile!
De dormit se pare ca mai mult si mai bine ziua ca noaptea avem program de discoteca.... Astept cu viu interes vremea cand nu va mai manca deloc noaptea asa incat sa am si eu un somn legat de cateva ore bune.
Speram sa ne primiti in randurile voastre si sa vedem impreuna cum crestem de frumos
Anca de Matei (26 august 2005) si Antonia (14 iunie 2010)
M&M spune:
Neata!!
Sper ca nu ne-ati uitat de tot..mai rar pe-aici fiindca cu 2 nazdravani nu prea mai ramane cine stie ce timp...Dimineata si seara pe-afara mai mult, la pranz papam, ne jucam si dormim...
Mateias e un grasunel si jumatate..la aproape 3 luni are 7 kg!! Gangureste si zambeste deiti vine sa-l mananci ce dulce e, e alaptat exclusiv si de vreo luna doarme toata noaptea... AM fost plecatio 5 zile ;la munte cu totii, dar nu l-a obosit aerul de munte asa tare cum credeam, De ieri e putin agitat...
NU prea am citit din urma, dar din ce am retinut..
Corina, ai incercat ceva de colici?? EU ii dau Infacol si Colief lui Mateias si se vede diferenta..
Sorana, la Mihaita ( care are o piele extrem de sensibila , are tenul alb) am folosit Lipobase repair atunci cand i se usca tenul ..
Anka, bine ai venit!! Si eu dau destul de rar pe la fete..
Mary, nici eu nu prea cred in deochi...cred in energii negative..
Cristina,mami de Mihaita si Mateias
BAZAR DC
Madamar spune:
Buna dimi si pofta la cafea - eu nu beau, deci nici nu dau.
Sper si imi dorresc sa avem/aveti o saptamina minunata, fara batai de cap, plins, dureri, raceli, coliceala! A, si fara deochi:)!
Va pupic si va urmaresc!
Madamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ankak Buna dimineata la mamici si bebici! A trecut atata vreme de cand nu am mai intrat pe internet la site-ul asta incat mi se pare ca am facut asta intr-o alta viata.... Avem si noi o fetita "motata" de 7 saptamani implinite astazi, asa ca va rugam daca va face placere sa ne primiti in randurile voastre. Am inceput cu ea ca e "noua" dar mai avem si un nazdravan de 5 ani care ne ocupa si restul timpului ramas cumva neocupat... Rugam frumos pe cine se ocupa cu "inregistrarea" datelor oficiale sa ne treceti si pe noi la "catalog"... 14 iunie 2010 ANTONIA 4150gr, cezariana, nota 9 Sp. Cuza-Voda Iasi Suntem si noi pe lapte formula ca eu nu am avut nici calitativ nici cantitativ sa-i dau asa ca am apelat la lapturile "sintetice", si ne confruntam cu aceleasi probleme citite pe forum, colicile! De dormit se pare ca mai mult si mai bine ziua ca noaptea avem program de discoteca.... Astept cu viu interes vremea cand nu va mai manca deloc noaptea asa incat sa am si eu un somn legat de cateva ore bune. Speram sa ne primiti in randurile voastre si sa vedem impreuna cum crestem de frumos Anca de Matei (26 august 2005) si Antonia (14 iunie 2010) |
Bun venit Anca! La cit mai multe mamici si din Iasi!
SI eu iti doresc sa ai parte de somnul lin de care ai nevoie.
Cu 2 nazdravani de copii nevoia ta este mai mare!
si Antonia: sa cresti frumos alaturi de bebelusii odiseei noastre!
gabriela_s spune:
Neata,
madace patanie acolo la voi!
Zilele trecute m-a abordat si pe mine cineva pe tema asta,ca de ce nu i-am pus rosu fetei,ca se deoache,ca sa invat sa descant copila etc.
Eu nu cred in deochi,dar cred in faptul ca fiecare om are propriul camp energetic care interactioneaza in mod diferit cu mediul inconjurator.De aici si faptul ca uneori intalnim oameni alaturi de care ne simtim perfect in largul nostru desi abia i-am cunoscut sau avem tendinta sa ii respingem pe altii,sau intalnim oameni a caror simpla prezenta ne face sa ne pierdem puterea de concentrare,samd.Din punctul asta de vedere e posibil ca cei mici sa fie mai sensibili si sa fie mai usor influentati de campul energetic al celor din jur.Marog,suna putin tampit si chestia asta,dar teoria de mai sus e oarecum argumentata stiintific,exista diverse studii-am tot citit despre ea candva cand ma interesau chestiile astea.
Despre deochi ce sa zic,daca 42% din romani cred ca pamantul se invarte in jurul soarelui si ca antibioticul e bun la orice...
anka bine ai venit!
onana felicitari pentru grasunel,e foarte bine!!!
Multumim pentru cafeluta virtuala.Eu una nu am voie decat decofeinizata si fara zahar
Pentru fetele care inca alapteaza si totusi vor sa mai scape de kg in plus:de cateva zile am intrat pe Montignac,e singurul regim cat de cat compatibil cu alaptatul.Din fericire nu prea am restrictii cantitative in ceea ce priveste alimentele permise asa ca pot manca oricand mi-e foame.Oricum,de cand am reinceput acest regim nu imi mai e la fel de foame intre mese iar lapticul merge si el foarte bine.Alimentele interzise sunt carbohidratii aia "rai":dulciuri,paine,fainoase,paste,orez alb,cartof,fasole alba,prajeala,acizi din grasi nesaturati.Va recomand cu incredere acest regim ,e destul de simplu de urmat,nu te limiteaza,poti prepara orice doresti din alimentele permise,cu conditia sa nu asociezi proteine cu glucide(de exemplu carne cu cartofi).Ieri la pranz am gatit pentru toata familia niste retete delicioase inspirate din cartea lui Montignac de au papat si tati si caprita mare si au mai si cerut.Nu ai fi zis ca e mancare de "regim".
Data trecuta tot cu Monti' am slabit,incet si frumos.\Aaa...sa nu uit,din cand in cand e voie si putina ciocolata,din aia neagra (mie una imi place,mai ales cea cu menta).Se poate folosi ulei de masline la gatit(carnea o prepar cu piper,sare si ulei de masline si o fac innabusita sau pe gratar),condimente(rozmarin,oregano,cam tot ce e verde),se mananca muuult peste,multe legume,supe multe.
Regimul are doua faze,una de slabire,ceva mai restrictiva si alta de mentinere dar exista si o varianta de Montignac adaptata persoanelor cu stil de viata activ -eu o urmez pe aceasta din urma,tinand cont ca alaptatul consuma.
Acum gata cu slabitul,scuze ca m-am intins,dar stiu ca sunt fete pe aici care se plangeau de vesnica problema
Mami de poznase: Adriana Maria (11.01.2007) si Alexandra Ioana(05.06.2010)
Blog de mama si nu numai
Onana spune:
Cristina, multumesc de sfat, felicitari pt Mateias cel grasunel si cuminte, daca a renuntat el la masa de noapte e super!
Uff, numai grasanul meu se trezeste sa pape inca peste noapte, desi e mai copt ca varsta, parca nu mananca destul ziua
Gabriela, multumim de felicitari! Si e sfaturile cu slabitul..
Am uitat sa ma laud si eu cu Matei, care nu mai face deloc pe el, asa ca in 2 saptamani cu totul am scapat de pampers! De 2 zile n-au mai fost nici "accidente", adica n-a mai uitat sa anunte!
E drept ca noaptea inca ii mai pun, nu stiu daca e cazul sa renunt si noaptea..
Laurita, tu ce mai faci? Mi-am adus aminte cu ocazia asta ca erati tot cu olita..
Vivela spune:
sorana, felicitari cu renuntatul la pampersi, sunteti pe drumul cel bun . incearca sa-l lasi fara scutecele si noaptea, pune-i sub cearsaf o paturica absorbanta. si pt ca e foarte cald acum, eu zic sa-l lasi si fara chilotei (probabil da aceeasi senzatie ca si scutecelul). asta ca sa se invete sa ceara la wc/olita si daca ii vine noaptea.
noi cand am renuntat, am renuntat cu totul, am zis gata si din clipa aia copilul n-a mai vazut scutece. au mai fost accidente, nu imediat, ci in timp si coincideau cu perioadele mai dificile, de stres sau oboseala mai accentuata. ba chiar a avut o saptamana in care a facut in fiecare zi in pat, cred ca avusese vreun conflict pe la gradinita si era f stresat - n-am aflat niciodata. oricum, nu l-am certat niciodata - ii ziceam ca stiu ca s-a intamplat si ca data viitoare o sa ceara la wc.
eu nu cred in deochi, dar cred in influentele energetice. drept urmare, copiii mei n-au avut ate rosii pe la maini sau pampoane pe carut cum vad ca se mai practica. am fost insa mereu langa ei si am incercat sa-i protejez cu propria mea energie- nu am permis altora sa ia copiii in brate cat au fost f mici, doar parintilor mei si atat. si lumea s-a tot mirat de ei cat sunt de frumosi - nu mi-a pasat atata vreme cat n-au insistat sa-i atinga.
dar poate ca si mie imi cam ploua la mansarda .
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Vivela spune:
pt piele uscata, am vazut in magazinul DM vaselina cosmetica purificata sau ceva in genul, fara adaos de alte chimicale, pare-mi-se speciala pt bebei. n-am incercat-o, ca nu e cazul, dar ar fi prima alegere.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba