Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta ajutor
Raspunsuri - Pagina 7
alsa spune:
Citat: |
Vad ca adusul paharului cu apa v-a ramas fixat in minte si ma face sa apar in ochii vostri ca o mama denaturata care nu-i da copilului ei nici macar un pahar cu apa ! |
in nici un caz!!chiar am spus ca nu pari o mama rigida, din contra, sunt convinsa ca vorbesti mult cu fetita si faci tot posibilul sa raspunzi dorintelor ei. Dar, ca si mine, uneori nu mai poti si nu stii in ce directie s-o mai iei. Si senzatia mea este ca parca special face (desi sunt convinsa ca nu este asa), cand vede ca sunt ocupata, vorbesc la telefon sau lucrez ceva la calculator, exact in momentul ala are ea nevoie de mine.
Rrox, m-ai pus pe ganduri cu limitele mamei de a darui. La fel, si eu te rog sa ne dai cateva link-uri unde putem citi despre teoria atasamentului.
Denizel, multumesc de sfat, zau ca voi incerca, mai ales ca fata mea este foarte incantata sa spele vasele. Eu nu o prea las, ca face multa apa pe jos.
Frunza_alba, dupa cum vezi, multe ne confruntam cu probleme asemanatoare.
Acum am si eu o intrebare: Bun, realizam ca problema este la noi, si asa si este, noi nu suntem in regula. Ce facem? Stiu ca trebuie sa-i acord mai multa atentie, sa fiu mai prezenta, simt ca are nevoie de mine. Dar daca nu pot mai mult? Vreau mai mult, dar cum sa fac sa si pot?
Si eu mi-am pus problema sa discut cu un psiholog. Din pacate, sotul nu crede ca ne-ar putea ajuta foarte mult.
Burtocika spune:
citat din mesajul lui denizel Burtocika, exista persoane care urasc sa fie abordate frontal, cu autoritate. Daca le mai si ameninti, gata, ai terminat-o cu ele... . Normal ca fetitei nu-i place sa-si stranga jucariile. Tie iti place sa pui vasele la loc in dulap? In loc sa ii spui "strange, te rog, jucariile alea", incearca o abordare mai prietenoasa: "hai sa te ajut sa strangi jucariile". Pentru parinti, de dragul copiilor |
Denizel, nu ma supar. Incerc sa inteleg tot ce-mi spuneti voi si sa ma gandesc daca si unde gresesc.
Crezi ca n-am incercat si cu "hai sa te ajut sa strangi jucariile" ? ajung sa le strang singura, de cele mai multe ori !
Alsa, nu la tine ma refeream, ci in principal la mesajul lui Buli.
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
denizel spune:
Burtocika, stai linistita, Buli e fata buna :).
Alsa, cum adica nu poti sa ii oferi mai mult?
Nu ai timp suficient sau te blochezi intr-un anumit punct?
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
buli spune:
Burtocika,
nici macar nu retinusem cine anume a zis de adusul apei.
dar mi s-a parut un bun studiu de caz, sau nu stiu cum sa-i zic exact.
deci, nimic personal.
ideea era ca ma cam execut la toate comenzile tinarului si mi se pare ca e cumva de folos, pt ca, de ex. e f bucuros sa mearga dimineata cu tati la bucatarie sa-mi faca ei cafeaua.
a, si noi ne ferim foarte tare sa prezentam ca sperietori unele personaje care ne pot fi de folos in diverse imprejurai (doctorul, politistul etc)
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
hehehe, incepusem mesajul asta acu juma de ora
buli spune:
hai ca mi-am mai adus aminte cite ceva :)
la noi, pina pe la 4-5 ani, nu au existat decit vreo 3-4 "Nu-uri"
nu baga degetele/surubelnita in priza
nu te urca pe geam
nu sari in fata masinii
nu minca de la straini
si ... cam atit
in rest am mers mult pe oferirea de alternative si pe ideea ca de aia avem mop, masina de spalat, aspirator, ca sa le folosim. nu cred ca l-am certat vreodata ca a murdarit ceva.
Burtocika spune:
Si te-ai dus sa-i duci apa ?
Nu ma supar, chiar daca poate nu reiese din mesajele mele ... Nu ma supar eu chiar asa usor
Cateodata are chef si ma ajuta; de fapt, mai usor o conving sa ma ajute decat sa faca ceva ce ar trebui sa faca ea. De exemplu, e foarte dornica sa ma ajute sa intindem rufele pe sarma, sa udam florile, dar cand vine vorba sa-si stranga jucariile, nici in ruptul capului Am si eu un stres cu jucariile astea
La asta ma refeream cand spuneam ca () copilul trebuie sa aiba si obligatii, nu numai drepturi in casa: sa stie ca exista si treburi de facut, care nu se fac singure,cineva munceste pentru a le face. Altfel, ma trezesc cu o domnisoara pe la 14-15 ani care n-o sa vrea sa miste un deget in casa, ca e mai placut sa iesi cu prietenii decat sa dai cu aspiratorul ! Am exemplul sotului, care n-a miscat un deget in casa parintilor, iar acum mama lui (ramasa vaduva) ii reproseaza ca nu o ajuta (fizic, nu material). Ce pretentii poti avea sa et ajute, daca nu a fost invatat asa, din copilarie ?
De fapt ideea era ca ma contrazic cu bona + bunica (cu care petrece cel mai mult timp din zi), care imi spun ca e prea mica si nu trebuie sa-i cer asta ...
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele
alsa spune:
cred ca e vorba de timp si de faptul ca sunt foarte, foarte obosita.
Probabil ca ma si blochez undeva, dar nu imi dau seama unde.
Sa dezvolt un pic: Fetita mea este o fire foarte vesela, jucausa, vorbareata si foarte energica. Este foarte atasata de mine. Am stat cu ea acasa pana la 1 an si 8 luni. Am facut multe impreuna si m-am ocupat foarte mult de ea. Dupa aceea am inceput serviciul si timpul petrecut impreuna s-a diminuat simtitor. Ma simt vinovata ca nu mai pot fi atat de mult cu ea, ca nu mai am atata rabdare. O vad ca vrea sa stam impreuna, sa ne jucam, sa mearga cu mine in parc sa alergam. Dupa o zi de munca nu mai pot fi atat de verde cum m-ar vrea ea. Ma simt epuizata. Nu fac totul singura, sotul se implica foarte mult, se duce cu ea in parc, de multe ori ma duc si eu cu ei, dar simt ca nu particip, stau de mobila. Parca nu ma pot bucura. D-abia astept sa ajungem acasa, sa o hranesc, sa-i fac baita si sa ne bagam in pat la culcare. Pana in iarna a dormit singurica in camera ei. In ianuarie s-a imbolnavit rau si am luat-o cu noi in pat si l-am trimis pe sotul meu in camera ei. De atunci dormim impreuna. Ii tot spun ca va trebui sa ne mutam in camera ei la loc, eu voi sta cu ea pana adoarme si dupa aceea ma duc cu tati. Dar nu am facut-o pana acum, fiindca ma simt vinovata fata de ea, simt ca nu sunt asa cum ar avea ea nevoie si macar atat sa fac si eu, sa dorm cu ea, fiindca stiu cat de mult se bucura.
denizel spune:
citat din mesajul lui buli a, si noi ne ferim foarte tare sa prezentam ca sperietori unele personaje care ne pot fi de folos in diverse imprejurai (doctorul, politistul etc) |
Sa inteleg ca de tigani va folositi? :))
Da, si eu sunt saritoare la dorintele tanarului meu si asta m-a scos din bucluc de multe ori .
Sotul meu e foarte atent la dieta, eu mai putin, fiindca pot manca ce vreau, nu ma confrunt cu repercusiuni .
Asadar, daca ii rog sa imi aduca nu'sh ce ciocolata la intoarcere, sotul meu nu are nici o sansa sa se opuna: fiul meu imi apara poftele cu dintii ;)).
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
rrox3 spune:
Nu reusesc sa gasesc acum un material online cat de cat complet si corect in limba romana. In engleza am gasit rapid aici Attachment_theory , dar sunt foarte multe materiale atat online, cat si tiparite.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
buli spune:
pai, Burtocika, mie mi se pare clar ca e tot un mod de a-si negocia mai mult timp cu tine.
adica prefera sa faca activitati impreuna cu tine, decit de una singura.
asa e si al meu, si eu profit de asta la maxim
mereu ma gindesc sa savurez zilele cind vrea sa tina usa vesnic deschisa la camera si sa imi arate tot timpul ce ispravi mai face ca acusi vine vremea cind o s-o incuie cu cheia si o sa dau orice sa stiu ce face (aproximativ) inauntru
ah, si tot voiam sa raspund la primul post. la banca as fi apelat mai curind la intelegerea adultilor si a lucratorilor decit a unui copil de 3 ani. de genul, ori sa ma lase in fata, ori sa "imi tina rindul" ca eu sa ma pot ocupa de copil cit timp asteptam.