Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (79)
Raspunsuri - Pagina 5
diana.b spune:
am uitat sa schimb saptamana
cum nu am mai intrat de saptamana trecuta......... sunt varza
22+
allexxia_m spune:
diana medicul ginecolog iti poate recomanda concediu prenatal luat mai devreme de saptamana 33/34 pentru o sarcina cu probleme.
nu stiu exact ce trebuie sa scrie acolo dar doctorul sigur stie
eu asta stiu, ca pentru concediu prenatal normal te duci la medicul de familie care iti poate da doar incepand cu saptamana 33
daca vrei concediu prenatal mai devreme te duci sa discuti cu medicul tau ginecolog, el te poate ajuta
cu orice alta forma de concediu insa, nu te pot ajuta, scuze
26+
diana.b spune:
mersi frumos....
saptamana viitoare am programare la dr. si cum nu aveam o lista prea lunga cu intrebari e momentul sa o adaug si pe aceasta
22+
EvaF spune:
Yellow, girls
Ooooooo, mama ce s-a mai scris...greu tin pasul cu voi.
Am vazut ca discutati de epiziotomie. Eu la prima nastere am avut epiziotomie care s-a refacut extraordinar de repede, fara niciun fel de complicatii. Primele 3-4 zile e, intr-adevar, mai greu sa te asezi jos brusc, ma asezam cu fff mare grija. Mai ales ca eram cu copilul in brate si as fi fost tentata sa ma asez mai repede dar au trecut repede, a doua saptamana eram ca noua, am scos firele care desi erau resorbabile am ales sa le scot pana se topesc ca deja ma tineau si ma enervau. Am ingrijit zilnic epiziotomia prin bai locale si badijonari cu Betadina, e fff important sa va cumparati Betadina pentru acasa ca tot cu ea si in spital va vor face ei igiena. Aceasta desinfecteaza, cicatrizeaza, ajuta fff mult.
De data asta sunt cam confuza cu epiziotomia, am auzit ca aici in Franta unele moase, din ce in ce mai multe, nu mai fac epiziotomie, lasa nasterea sa decurga normal, rolul lor e sa te ajute sa respiri si sa impingi numai pe contractie in acest fel se pare ca nu te rupi deloc sau fff putin si refacerea este mai rapida si mai naturala decat daca tai. Eu nu stiu ce sa zic, o sa port o discutie cu moasa mea, inca nu o cunosc, o voi cunoaste cand voi fi in luna a8a, atunci merg la maternitate si fac cu ea un rendez-vous saptamanal pana nasc sa discutam toate aspectele. Pana atunci de mine se ocupa medicul meu ginecolog.
Oricum aici nasti numai cu moasa, asta e meseria ei, de aia face 4 ani de studii, medicul vine numai si numai sa te coasa sau daca expulzia se deruleaza cu probleme, daca sunt urgente etc etc.
Legat de fimoza, mda, ce sa zic. Eu am baietel. Noi nu am mers pe principul inainte baietii nu erau decalotati de ce sa decalotam noi acum? Pentru simplul motiv ca inainte, cu cat inaintam in timp, cu atat igiena intima era cu totul altceva decat in zilele noastre, a evoluat mult omenirea. Ca atare in zilele noastre barbatii se decaloteaza la dus si se spala, in mod normal, dar unii medici sunt socati sa vada ca exista si barbati adulti care nu au obiceiul de se decalota la dus sa se spele, nu asa i-au invatat mamicile, medicii, nimeni si igiena lor este fff precara, din pacate. Genul acesta se decaloteaza numai in timpul actului sexual, practic asa isi fac ei igiena. Asculti si mori, ce sa zic...nu ai crede ca mai exista asa ceva in secolul 21. De aceea ii stimez pe evrei, de la care s-a preluat moda cu circumcizia, a stiut Dumnezeu de ce i-a sfatuit asa, in fond. Mai ales ca ei au clima fff calda, hm, igiena mai presus de orice. Noi pe Luca l-am decalotat la sfatul pediatrei, incepand cu 4 luni, nu inainte ca daca decalotarea este prea timpurie urmarile pot fi fff grave, putand duce chiar la impotenta. Am inceput usor, la 4luni, la baita, fff usor, fara a brusca prin nimic, numai sotul meu se ocupa de aceasta operatiune, in fiecare seara la baita el il decaloteaza. Asfel, Luca invata de la tatal lui sa isi faca toaleta intima, asa cum si fetitele invata de la mame.
Oricum, igiena cumulata cu teama de a face complicatii ne-au determinat sa mergem pe mana pediatrei si sa decalotam. Ajunsi in Franta, pediatra de aici ne-a sfatuit la fel, sa decalotam in continuare la baita. Inainte in Fr venise o moda, medicii erau anti-decalotare, pana s-au trezit cu sute de cazuri de baieti de 6 ani veniti cu infectii, dureri si ajunsi la chirurgie pentru decalotare asa ca... s-au dat pe brazda, acum recomanda decalotare incepand cu 4-6 luni Asa ca parerile sunt oricum fff impartite, fiecare alege asa cum considera, asa cum a fost educat, etc etc
Mai citesc din urma...
Eva & Luca (08.09.2008) acum cu (30.12. 2010)
letzy81 spune:
Buna seara burtici!
Ce mult ati scris azi!
Ratusca felicitari pt fetita sanatoasa si col lungggg,acum ar trebui sa stai mai linistita si sa nu te mai stresezi(cine zicea).
Felicitari celor care au schimbat semnatura.
Lidia am ramas stupefiata sincer.
Azi am avut zi plina.Dupa 5 ore de servici(a se citi stat in picioare),a trebuit sa cautam cadou pt viitorii fini care Duminica au logodna(off si nu ne-am hotarat la nimic).Alte 2ore de umblat.Am ajuns acasa franta si moarta de foame,am mancat si m-am culcat 2 ore.Dar tot obosita m-am trezit.Apoi am trecut la bucatarie-o mancarica se fasole verde pt sot si chiftelute la cuptor.
Si gata ca m-am saturat de atata treaba,maine de la capat ca tot apartamentul e cu fundul in sus(sper sa ma ajute si sotul).
tuturor
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
25+
Vasari spune:
Diana, concediul de odihna pe un an se calculeaza proportional cu zilele efectiv lucrate. Adica fara concedii medicale, prenatale, etc.
Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 20+
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lidia_P bine v-am gasit burticilor, am revenit si eu pe forum dupa ce ieri am avut o zi groaznica sa va povestesc ce am patit: ieri dimineata m-am dus repede la Institutul de Hematologie pt ca aflasem de la voi ca o sa se inchida si am vrut sa ma asigur ca imi fac dozarea la timp, dupa ce am iesit de la institut am plecat cu masina catre Stefan cel Mare prin Pasajul de la Victoria, pe la jumatatea pasajului un dobitoc in spatele meu bara in bara cu masina mea incepe sa ma claxoneze si sa imi dea flesuri ca sa schimb banda (ca doar el era mare smecher cu Citroen si trebuia sa eliberez banda) nu m-am dat din fata lui in primul rand ca era linie continua si in al doilea ca veneu multe masini pe cealalta banda....bun....la iesire din pasaj ma depaseste si se baga brusc in fata mea si franeaza (cu intentia ca eu sa il lovesc), vazand ca nu reuseste sa ma faca sa il lovesc ce face domnul, incepe sa dea cu spatele (dar se opreste in ultimul moment, probabil a vazut ca erau multe masini in circulatie si as fi putut opri pe careva sa imi fie martor ca el a dat cu spatele..... precizez ca asta se intampla in mijlocul strazi..... bun dupa ce da cu spatele eu raman blocata in spatele lui (din cauza masinilor ce veneau din spatele meu) si ce face el ....se da jos din masina si incepe sa imi loveasca masina si sa ma ameninte ca ma omoara si ca ma rupe in bataie (nu pot reproduce acum cuvintele)....intre timp reuseste sa imi sparga oglinda si sa imi indoaie portiera, dupa care se urca in masina si pleaca..... noroc ca in ultimul moment am reusit sa ii iau numarul de la masina vrea sa va spun ca o astefel de spaima nu am mai tras in viata mea....binenteles ca am sunat la 112 l-au dat in "urmarire" (adica daca il gasesc in trafic il opresc si il duc la sectie) dupa care m-am dus la politie si i-am deschis dosar....ca sa nu mai zic ca am fost si la INML (la sugestia politiei) pt a primi un raport de la ei ca este totul in ordine cu sarcina.....oricum sunt hotarata sa ajung cu el in instanta ca sa fie dosarul de caz penal sa aiba in cazier o coada.....asa poate nu o sa mai fie asa musculos cu femeile....ca daca era un barbat in locul meu cred ca il facea sa inghita asfaltul scuze ca v-am plictisit cu povestea mea dar trebuia sa ma plang si eu cuiva 24+ |
Lidia, sa nu te lasi! Ce om, de fapt ce animal! Si mai esti si insarcinata, imi imaginez prin ce ai trecut...Tot felul de frustrati pe lumea asta!!!
Ce ma mira pe mine e ca nu a iesit niciun barbat din trafic sa ii sara la beregata, mor cand vad cata lasitate pe lumea asta! De aia au alde din astia tupeu, mai ales cu femeile...
Eva & Luca (08.09.2008) acum cu (30.12. 2010)
Madanic spune:
citat din mesajul lui bebelu86 chiar ma uitam mai dvrm la burtierele pt per de dupa sarinca. si erau cam la 1 mil si un pic or fi bune si pt cezariana???? Ralu si buburuza va Marriage Ticker Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt cu 17+ 858 SMS PT COPII |
Eu mi-am luat si n-am folosit-o. Ma deranja la burta. Mi-am revenit dupa ce am inceput sa fac sport. Mama mea a purtat dupa nasterile naturale si operatia de histerectomie si nu a avut nici o problema.
Acuma totusi eu sunt de parere ca cel mai bine iti refaci muschii si tonusul prin sport. Burtiera nu face decat sa iti obisnuiasca muschii cu un suport extern.
Madalina
mami de Isabella Andreea si 25+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
Madanic spune:
citat din mesajul lui alinushca Alina, e grozav ca prietena ta a nascut la 42 de saptamani. Medicul la care merg eu la Fialntropia m-a avertizat ca nu ma lasa sa trec de 40. Si stiu deja fete care au facut ceza la 40 cu el fara sa fi avut alta indicatie, doar ca nu pareau sa nasca in urmatoarele 2-3 zile... practic asta a fost motivul pentru care am ajuns prima data la cezariana (trecusem de 40), asa ca ma ustura subiectul. Mami de (28.10.2008) si bb2 24+ |
Eu am ajuns pana la 41 de saptamani si 5 zile si doctorul a zis ca deabia de la 42 de saptamani vorbim de inducere, nu de cezariana. Se face un test de stress al bebeului si monitorizare si daca copilul e bine nu se intervine. Nu vad de ce in Romania trebuie sa fie mai breji.
Madalina
mami de Isabella Andreea si 25+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
mirunam spune:
Am revenit si noi dupa o zi horror in care am obosit ingrozitor, simfiza minune m-a durut de imi venea sa ma urc pe pereti si am descoperit ca pot merge mai incet ca melcul Per ansamblu un dezastru.
Am citit din urma si...
Lidia nu te lasa! Tocmai pentru ca toti se lasa asemenea specimene au tupeul sa se comporte in halul asta.
Ratusca felicitari pentru fetita!!! Sa va traiasca, sa fie sanatoasa, fericita si iubita.
Referitor la fimoza, nou pediatra ne-a recomandat sa decalotam copilul. Am aplicat oribila procedura ocazional, cam de 3 ori / saptaman (medie orientativa) si la 1 an 1/2 a facut fimoza si s-a rezolvat chirurgical. Bebe2 nu va mai fi decalotat si daca va face fimoza se va rezolva la fel. Procedura decalotarii progresive nu da mereu rezultate, este chinuitoare si nu este mereu necesara.
MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 24 +