Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (79)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

Am vazut ca ati vorbit de epiziotomie la capitolul anterior.

Iata si experienta mea:

Legat de epiziotomie, eu am nascut natural cu epidurala, doctorul m-a taiat fin, m-a cusut fin, dar recunosc ca aprox. 2 saptamani de la nastere m-am simti cam aiurea, ceva dureri au fost, dar suportabile si au trecut. La nasterea naturala se practica din principiu epiziotomia ca sa nu ai rupere de perineu si rupere brutala de muschi, chestii care se rezolva mult mai greu. Curaj si mergeti pe principiul ca nasterea va fi normala, simpla si ca rezultatul va conta mai mult ca orice

july mami de Alex (12.11.2004) 22 sapt. + Tudor Constantin

Mergi la inceput

Tot la capitolul anterior, am vazut ca ati vorbit de picioare umflate si de cum tratam aceasta problema. Eu inca merg la servic unde am activtate de birou de 8 ore. Seara ma trezesc cu picioarele umflate. Nu pot sa zica ca mananc sarat, evit pe cat pot sarea in bucate, dar picioarele tot se umfla. Cand merg la cabinet la controlul lunar, TA iese buna, asa ca nu stiu, cred ca e din cauza venelor cu care aveam oricum probleme dinainte de sarcina si a caldurii. Si a pozitiei picioarelor care stau atarnate pe scaun la birou. In vacanta pe care am avut-o in iunie nici vorba de picioare umflate. Incerc oricum sa stau cu picioarele intinse in pat cand ajung seara acasa, ca sa le relaxez.

Mergi la inceput

E cineva de aici care va naste cu dr. Celus Tarpan la maternitatea Giulesti ?

Scuze ca va bombardez cu mesajele, dar sunt un pic trista si stresata caci simt ca din cauza sarcinii si a faptului ca voi lipsi de la munca o buna bucata de timp, sefa mea ma lasa pe linie moarta...ma face sa ma simt devalorizata...Asa ce m-am saturat de chestiile astea urate, caci nu e prima oara cand trec prin asa ceva. Si la prima nastere, atitudinea sefilor fata de mine s-a schimbat cand au aflat ca sunt insarcinata. Esti bun cand poti sa stai zi lumina la birou, dar cand descopera si ei ca esti femeie si ca ai si alte aspiratii decat cariera, toata munca ta capata alta valoare in ochii lor.

Ma rog, fiecare cu optiunile lui, nu?

Voi cand intrati in prenatal ?

La cabinetul doctorei de familie, care acum e in concediu, asistenta ei mi-a zis ca in luna a 7-a + 10 zile (???) poate sa-mi dea primul concediu prenatal. N-am priceput prea bine cam cum se calculeaza, dar consider ca pot intra in prenatal cu 2 luni inainte de DPN, adica aprox. pe 1 octombrie. Caci teoretic concediul de maternitate de 126 de zile se imparte la 2, deci 63 de zile inainte de nastere si 63 de zile dupa nastere. Asa ca 63 de zile inseamna exact 2 luni calendaristice. Oricum o sa mai intreb direct doctorita cand se intoarce din concediu.

Si Lidia, imi pare rau pentru experienta ta, sunt multi soferi care se poarta ca niste fiare in trafic. Pacat ca putini din ei gasesc oameni curajosi ca tine care sa le tina piept. Bravo tie!

Mai vorbim. Oricum va citesc zilnic si incerc sa invat cat mai multe din mesajele voastre acum, caci dupa ce nastem, nu vom mai avea timp de internet.

Sanatate multa va doresc voua si bebeilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_P spune:

eu cred ca am sa intru de la 1 Octombrie dar incerc sa imi aranjez cumva sa imi iau concediu de risc ca sa nu consum inainte de nastere nimic din cele 126 zile de medical....dar sa vad ce am sa reusesc.... in legatura cu sefi si la mine s-a intamplat la fel.... deja cauta om sa ma inlocuiasca ma pune sa imi predau deja treburile la alti colegi....pe mine nu ma deranjeaza si asa nu cred ca am sa ma mai intorc aici (sper sa ma ajute DD sa imi gasesc in alta parte)

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexxia_m spune:

julyjuly concediu prenatal pentru o sarcina normala, deci fara complicatii se da de la 33/34 saptamani de sarcina
si se da de la medicul de familie
pentru sarcina cu probleme se poate da mai devreme dar de la medicul ginecolog care sa ateste ca ai sarcina cu probleme
nu stiu nici eu de ce se da de la saptamana 33/34 si nu mai devreme pentru sarcinile normale, caci la calcul nu ies 63 zile pentru 40 saptamani termenul
dar stiu ca asa este de la o mamica

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia_P spune:

dar eu din cate stiu este obligatoriu doar 42 zile sa le ai dupa nastere....asa ca din calcul iese ca ar putea sa intri in postnatal inainte de 33/34

24+

Mergi la inceput

cred ca am gasit o explicatie:

concediu prenatal de la 33 saptamani inseamna 7*7=49 zile
la care se adauga 2 saptamani pentru nasterea maxima la 42 saptamani
adica 2*7=14 zile
deci in total 9 saptamani inainte de nastere
9*7=63 zile inainte de nastere

cred ca asta este explicatia

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

lore76 pai cand mai te duci ii povestesti ca ai avut picioare umflate si ca ti se intampla frecvent;sica iti e teama sa nu fie si tensiunea de vina: "ce facem in acest caz?". Dupa mine ar trebui sa ti-o ia in cabinet..dupa. Sau mergi la dr familie vezi poate te intelegi. Orcum sincer la gemelara, sa vrea sa te vada asa rar..mie nu imi suna chiar ok..

Sau imprumuta un tensiometru tu,singura te masori dimi si seara. Si dc ai valori peste 13 te duci cu foaia cu valorile si asa are negru pe alb. Da pan la urma poate se dezumfla si nu tre sa te sperii asa.

ratusca83 si mie tot transvaginal cand am fost la ultimul control. A zis ca asa se vede cel mai bine.

sugubina +21 cu Puficele

Mergi la inceput

pentru ca nu ai de unde sa stii cand iti iei concediul prenatal cand vei naste daca alegi nastere naturala, iar maximul de saptamani la care te lasa doctorul este 42 saptamani, la acest termen vei naste sigur printr-o modalitate.
iar pentru concediul prenatal luat normal, adica pentru sarcina normala, caci cererea o faci atunci, la 33 saptamani, se calculeaza cele 63 zile din maximul posibil de 42 saptamani pentru nastere
si asa ies cele 63 zile

daca insa am vrea mai multe zile pentru prenatal trebuie sa luam de la medicul ginecolog ceva prin care sa ni se dea concediu prenatal mai devreme de 33 saptamani

sper ca s-a inteles ceva din ce am zis eu pe aici

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Joann si io am facut nani ca eram rupta.Desi m-am sculat la 10.

Azi fac Crispy strips!Am pus de ieri puiu de piept la marinat; azi am fost sa cumpar la chioscu de jos fulgi de porumb si cand am ajuns acas am realizat ca nu am picior de OU!! Tre sa mai merg odata.Vai!

julyjuly si io fac morfo la23 si5z. Am intrebat dr si a zis ca e ok nu e tarziu.
Cu picioarele- ti se umflat pt ca stai pe scaun atata..

alexia super explicatii legate de prenatal! Multumim!

sugubina +21 cu Puficele

Mergi la inceput