Trombofilia o cauza a infertilitatii - 29 -

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Aristica, esti mortala cu albastrul inchis metalizat de la deshtele picioarelor tale.
DACA voi face histero, normal ca cer anestezie, chiar generala daca se poate,dau cat o fi, doar sa nu ma doara.

PS: Va rog sa observati semnatura mea, da? ( deh, amintirile!)

I'd rather be a forest than a street,
Yes I would, if I could, I surely would...
I'd rather feel the Earth beneath my feet,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria81 spune:

Buna denisa mi-am activat PM-ul
intre timp am facut rost de o cutie de la
Ruxandra, dar daca mi-ai facut si tu rost si nu ii mai trebuie altcuiva urgent eu sunt dispusa sa o cumpar. Imi poti trimite nr. tau de tel?
Iti multumesc f mult pentru ajutor.

Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa intalnesc persoane cu sulfet mare ca voi!

Doamne ajuta sa ni se implineasca visele.

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
nici o sarcina, 3 IA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria81 spune:

aristica, mie dr. Albu mi-a zis sa incep sa fac clexane 0,2 cu 10 zile inainte de punctie si dupa, doamna asistenta Viorica a zis ca nu se baga peste dr. ginecolog

Spune-mi si mie te rog frumos despre progesteronul injectabil!

Doamne ajuta sa fie cu noroc sa fim cat mai multe burtoase!

.....si apropo ai facut furori cu oja ta albastru inchis metalizat...

nici o sarcina, 3 IA

Mergi la inceput

Tot cautand pe net informatii despre fructe si vitamine, am gasit un forum cu urmatoarea postare ( copy/paste )

Pentru ca a sosit sezonul pepenilor, m-am gandit sa va fac pofta . Pepenele rosu ofera importante beneficii, iar daca esti una dintre burtici, aceste beneficii sunt si mai delicioase pentru ca ajuta la ameliorarea arsurilor la stomac si la reducerea umflaturilor. Pepenele rosu este 92% apa, iar din acest motiv inlatura greturile de dimineata si previne deshidratarea. Mineralele continute in el ajuta de asemenea la prevenirea crampelor musculare cu care ne intalnim in cel de-al treilea trimestru de sarcina.

Pepenele rosu ajuta de asemenea la prevenirea preeclampsiei. El contine vitamina C, vitamina A, vitamina B6, potasiu si magneziu.

Am gasit o reteta care mi-a facut cu ochiul, aceasta e recomandata femeilor insarcinate si celor care alapteaza, insa poate fi o parte nutrionala din meniul oricarei persoane. Burticile si mamicile care alapteaza trebuie sa consume mai mult calorii si sa diversifice alimentatia pentru a putea contribui la cresterea si dezvoltarea bebelusului lor.

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:
* jumatare de pepene rosu
* jumatate de pepene galben
* jumatate de castravete curat si cu seminte
* un iaurt de vanilie fara grasimi
* cuburi de gheata
* o lamaie proaspata

Preparare: In primul rand se combina toate alimentele intr-un blender si se lasa pana se realizeaza un continut omogen. Toarna apoi in pahare si adauga sucul unei jumatate de lamai.

Aport nutritional:

* 173 calorii
* 7g proteine
* 0.5 g grasime
* 35 g carbohidrati
* 2g fibre
* 3mg colesterol
* 109 mg sodiu
* 213 mg calciu
* 1mg fier
* 34 micrograme acid folic

Aceasta reteta este excelenta pentru gravidute si mamicile care alapteaza deoarece este o sursa foarte buna de vitamina A, vitamina C si calciu.

Yes I would, if I only could, I surely would...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Citat:
citat din mesajul lui SARA_HS

Paula, parerea mea e ca nu trebuie sa te consideri vinovata niciun moment de ceea ce s-a intamplat.
Eu sunt un copil nascut prematur, la 6luni+3sapt. Mama mea spune ca nici nu se intelegea ceva din fata mea, eram cat o lingura de mare, nimeni nu-mi dadea sanse sa traiesc, dar medicii m-au ajutat f. mult, atat cat se putea, acum 32 de ani... Am stat la incubator 3 luni.
Inainte de mine, mama a pierdut o fetita dupa 3 saptamani de la nastere ( nascuta ca si mine, putin inainte de 7 luni).
In mod cert n-a fost mama de vina, sau faptul ca a nascut prematur. E doar vina celor care nu stiu sa dea primul ajutor copilului nascut prematur, sau, daca pot spune asa, e voia lui Dumnezeu, dar in niciun caz vina mamei!

Regrete am si voi avea toata viata ca puteam alege sa merg pe cont propriu in alta parte ... insa probabil finalul era acelasi ... poate nici de medici nu a depins... eu am nascut-o pe micuta mea la 6 luni si 10 zile ... din cauza ... se pare dar nu e sigur ... a unei tumori placentare ... care e foarte rara si de obicei nu are nici un efect asupra sarcinii ... si este cam imposibil sa se repete ... dar ... nu se stie niciodata ... atat imi doresc sa nu mai nasc chiar asa repede ... e o lupta grea ... cat despre mama ta este o mamica puternica ... de ingeras si de prematur ... amandoua situatiile sunt foarte dificile.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

sara deja balesc pe tastatura...

maria nici la mine nu s-a bagat hematologul peste ginecolog, ba chiar a cerut copie dupa schema mea de tratament si tratamentul a fost dat in continuarea celui de la ginecolog. Nu stiu de ce faci tu clexane pana la punctie, dar e clar ca istoricul nostru medical nu este unul asemanator. Doar Dr. White iti poate spune de ce faci clexane. Eu am un istoric cu fiv nereusit, cu 9 pastile de utrogestan intravaginal pe zi (adica o doza foarte mare de progesteron), motiv pentru care am avut o discutie cu dumnealui si a fost de acord ca e mult mai bine sa fac progesteronul injectabil. Prin injectie el este mult mai bine asimilat de corp. Dar, la fel, probabil ca tu nu vei avea nevoie de injectii, ci doar de utrogestan intravaginal si poate de un numar mult mai mic. E musai sa te lamureasca doctorul in aceste aspecte, caci fiecare dintre noi e "UNICA".

Vad ca avem aceeasi mutatie, dar tratamentul sigur nu se stabileste doar dupa asta. Nu mai tin minte, dar parca si tu incepi AC cam intr-o luna? Promit solemn ca la sfarsitul lui august, cand am sa fiu plina de oua, sa-l intreb de ce tu faci clexane, iar eu nu...daca vrei ne tinem si de manuta si punem impreuna intrebarea, doar ca eu am sa fiu cracita si cu maciuca de la eco in dotare, ca tre' sa numar productia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

dan gabriela, n-am mai intrat de ceva timp aici si acum cand incercam sa recuperez din urma mi-am dat seama ca ne-am intalnit la dr U pe 21 iulie. Eu sunt "aspiranta" care stateam langa asistenta ca sa-mi arate cum se fac injectiile cand ti-a facut tie. Iti mai aduci aminte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Sara, am citit povestea mamei tale si ma gandeam oare nu are legatura cu trombofilia?
In alta ordine de idei, fiindca nu reusesc sa fiu chiar asa de activa ca voi, dati-mi PM cele care vreti femibion si eu imi notez ca sa stiu o cantitate aproximativa. Eu ma intorc cel mai probabil pe 25-26 august, si atunci va scriu la fiecare in parte, imi dati adresa si eu fac pachetelele si le trimit.
Denisa, te bagi si la capitol nou sa il fac eu?

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Paula, atunci, daca nici medicii n-ar fi putut face nimic, inseamna ca asa i-a fost destinul fetitei tale.
Desi e dureros pentru tine, ca te-ai despartit de ea prea repede, gandeste-te ca ea va fi vesnic sub protectia lui Dumnezeu, pentru ca ea a fost aleasa sa treaca dincolo fara pacate, inainte de a putea pacatui catusi de putin, deci a fost un suflet ales pentru eternitate. Ceea ce trebuie sa te bucure. Si, asa cum spui si tu, fiindu-i mama, ea te va veghea mereu de-acolo de sus si se va ruga pentru tine, asa cum fac toti ingerii nostri ( dar tu ai un inger in plus ).
DECI, SA N-AI REGRETE !!
------------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui floaredemac

Sara, am citit povestea mamei tale si ma gandeam oare nu are legatura cu trombofilia?

FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Ba da, probabil ca are, dar nu vom sti decat daca eu voi descoperi la mine vreun factor de trombofilie ereditara. Cert e ca mama ne-a nsacut pe toti prematur, primul ei copil, tot o fetita, a murit, fiind nascuta cel mai devreme ( cam 6 luni si un pic). Cand ma nasteam eu, nu stia medicina de asa ceva...

------------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput