Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (112)
Raspunsuri - Pagina 10
gmilady spune:
Buna dimineata, dragi mamici de pufuleti...
Nu v-am scris pana acum... V-am gasit acum cateva luni, intamplator, cautand ceva, citind un articol desprecopii, cand am observat in lista "de pe forum" un titlu cu
pufuletii din ian-feb 2010. Si m-am intrebat: ce-or fi aia? Ianuarie 2010 mi-a trezit emotii, din curiozitate am intrat... Apoi am revenit... Pentru ca.. aveam si eu un pufulete.
Nascut in ianuarie. In aceeasi zi ca baietelul ratustei mici (in paranteza fie spus, apropo' de intoarceri, si el foarte greu... are mare grija sa nu se solicite prea mult sau sa o lase pe mama lui sa se laude cu ce face el o tine de zodie/ascendent ).
Eu nu eram inregistrata... mai dadeam eu de forumul asta, parca si acum doi ani cand faceam pregatirile de nunta, dar nu-i prea dadeam atentie, raspunsurile erau sau nu erau ceea ce cautam.
Stiu ca primele 10 mesaje sunt moderate si nu apar in timp real... eu am umplut un notepad si acum incerc sa-l impart in 10... sper sa cititi cat mai curand, acum e noapte, sper sa apara totusi de dimineata - caz in care ofer prima mea cafea virtuala .
si va invit la
gmilady spune:
Nu am fost aspiranta aici pe DC, am avut noroc, ne-a ajutat DD si bebe nu s-a lasat mult rugat. Ce fericire... altfel o luam sigur razna... doar un rezumat: citisem toate sfaturile posibile, faceam prostioare numai ca la carte, 10 teste de sarcina in 2 luni, din fericire cam ultimele 3 pozitive Bine, disperarea asta si din cauza unei doctorite la care m-am dus pentru analize spunandu-i ca ne gandim ca e momentul de un BB, si care, nu stiu nici acum daca din rea-vointa (desi in sistem privat) sau doar incompetenta, ma speriase rau (si inutil). Nu mai conteaza, bine ca n-a avut dreptate!
gmilady spune:
Nu am stiut nici de odisee... am avut o sarcina foarte frumoasa si fara mari probleme, cautam din cand in cand pe internet "saptamana x" si credeam ca e tot ce trebuie sa stiu.
Am lucrat mult, ca inainte, pana in decembrie si am mai continuat cate ceva si de acasa. Acum, uitandu-ma in urma, stiu ca am facut multe greseli, si sunt sigura ca daca as fi fost impreuna cu voi as fi avut mai multa grija: am mancat aiurea (30 kg!!! amr 18, dar as fi multumita si cu 8 anul asta),
am baut cam multa cafea (doctorita mi-a permis, dar bebe e si acum extrem de agitat desi mai beau doar decofeinizata, nu pot sa nu ma gandesc), m-am cam aventurat in concediu (nu prea as mai avea curaj acum), nu am prea comunicat cu BB cat era in burtica (na, sunt fire introvertita ), probabil si altele...
Dar cu un plus: m-am lasat de fumat, chiar foarte usor (inainte nu-mi imaginam cum voi putea), si am fost o mare burtica fericita .
gmilady spune:
Apoi o mamica si mai fericita: cezariana ("buna ziua, am venit, am programare" ), pupat bebe mic (2.800) si foarte plangacios (spaima maternitatii), dar cand il vedeam asa de amarat cum sa nu-mi vina sa fac totul/orice sa-i fie bine... si ce ma bucuram cand functiona... si oricum eram mandra de el si ca era cel mai mic de acolo (printre fetite grasute si linistite ) si mai galagios. Ales nume cu mare greutate (a trebuit pana la urma, ca fara un nume nu mi-l dadeau acasa)... eu si sotul avem gusturi extrem de diferite ne-am inteles in schimb imediat cand a fost vorba de alint.
gmilady spune:
Alaptat - cu mari probleme: bebe cu gurita mica-mica nici nu avea ce sa apuce -> ragade -> mastita -> abces mamar -> operatie (avea bebe 6 sapt) -> o minunata cicatrice enorma pe san, arata f periculos Pe mine nu ma deranjeza avand in vedere ca am putut continua alaptatul si inca sunt pe pozitii
gmilady spune:
Cam in perioada aia cu probleme parca v-am gasit... cred ca articolul al3csei (pisoiul/mini/maxi e si acum pe prima pagina ) m-a impresionat si m-a condus la voi
Si usor-usor am devenit addicted. Un timp am rasfoit, mai deschideam paginile voastre intamplator, din cand in cand. Apoi din ce in ce mai des. De doua-trei luni in fiecare zi, F5 F5 F5 si eu
Chiar am incercat la un moment dat, mai demult, sa recuperez din urma toata odiseea ... am citit pe ffwd niste capitole de inceput (unele fete scriau de la inceput, inca inainte de a vedea cele doua liniutze!!! Nik0le, Onitza)
si cateva povesti ale nasterilor... am avut emotii si m-am re-bucurat la fiecare dintre povestile voastre frumoase.
gmilady spune:
Continuam sa va citesc cu drag din prezent, capitol dupa capitol.
Aveam si de la voi confirmarea ca am facut bine sa insist cu alaptatul , am aplicat de cate ori a fost nevoie solutii gen ceaiuri si bere fara alcool.
Am facut si eu comanda pe ebay pentru colacel, Miremia, si am adoptat un elephantunes Alexutzzza.
Am votat-o pe bobitza la concurs.
Am facut vaccinurile si am inceput alaturi de voi diversificarea .
Poate ca exagerez, dar parca datorita voua il iubesc pe bebe mai mult... sunt momente... cateodata povestiti asa de frumos si de emotionant de copilasii vostri, ca imi vine si mie imediat sa ma duc sa-l mai pup , sa fiu alaturi de el mai mult , sa ma bucur ca sunt mama si ca este sanatos , sa imi constientizez fericirea ...
Am plans si eu cand ati plans si voi (pufuleti - sau alti membri ai familiei - bolnaviori, probleme cu lapticul, cu spatele, micsorarea indemnizatiei...).
gmilady spune:
Iar acum plang din nou, ca au disparut o parte din pufuleti.. Sper sa nu fie prea tarziu ca va scriu acum, imi pare tare rau daca asa este. Cum va lauda si Plateea, era atat de frumoasa atmosfera aici, va inteleageti atat de bine ...
Vazusem (intamplator cand F5 batea pasul pe loc ) ca fulgusorii de noiembrie-decembrie s-au despartit de nu stiu cand in doua grupuri, unul s-a mutat tot pe DC la un alt topic, la primele 365 de zile au mai ramas doar cateva fete, ati observat si voi cum capitolele lor ramaneau pe loc, nu mai aveau farmec... Ei, acum au inceput sa stationeze si pufuletii Am vazut discutiile despre pedofili, dar mie mi s-a parut articolul din cancan nu tocmai corect... respectivii erau interesati de fotografii si aveau conturi in consecinta pe picasa/webshots etc. (nu activau pe DC), iar voi oricum nu le aveati publice. Cunostinte bine/rau-voitoare care sa urmareasca postarile : e un risc pe orice forum public, blog, retea de socializare gen facebook... m-am gandit si eu la asta, si eu tin la intimitatea mea si nu mi-ar placea sa fac totul in public, sau anumite lucruri sa fie citite de cunoscuti oarecare sau poate chiar familie (poate anumite lucruri se pot spune mai usor aici).
De aceea eu ma gandisem ca, daca vreti si voi, sa trimit detalii despre bebe (bebe X ), data nasterii, poze si filmulete pe emailul comun, sau poate aici dar mai incolo... macar sa stiu ca nu e degeaba... si voi incerca sa am grija sa nu scriu prostii prea mari Deci na... cred ca ati facut bine sa scoateti datele exacte din prima pagina, desi... au ramas in capitolele trecute... dar in fine, sunt atatea persoane chiar si pe DC cu mult, mult mai expuse, si fara probleme...
gmilady spune:
Dar in primul rand voiam sa va spun cat imi sunteti toate de dragi, cu cata placere va citesc ... si ca ma consideram si eu mamica de pufulete Ii povestisem sotului meu despre voi si chiar ma batea la cap sa-l "inregistrez" si pe puful nostru... i-am zis ca n-o sa am timp sa scriu pe forum dar lui i-ar fi placut sa-l stie macar "inregistrat" (na, am facut reclama buna)
Am mai cochetat cu ideea de a scrie povestea nasterii (frumoasa pentru mine, desi nimic spectaculos) cadou de 6 luni, dar n-am apucat... iar acum chiar ca nu mai e momentul... aveti dreptate, fetele active sunt inima si sufletul aici, ele au creat acea atmosfera frumoasa si au dat informatii folositoare, stiu ca fiecare mesaj e totusi un efort, un timp petrecut aici in loc de a face poate altceva, le apreciez mult si le multumesc pentru tot ce au facut pana acum Mi-as fi dorit, dar din pacate nu cred sa reusesc sa scriu in continuare, la inceputul lui august plecam si noi in prima vacanta in 3 , iar din septembrie voi incepe sa ma duc la birou
Si ma cunosc, recunosc cu rusine ca de-abia reusesc sa trimit cate un mesaj si cateva poze celor apropiati... In plus nu mi-e usor sa scriu, recitesc, rescriu si mi-e ciuda ca n-am mai mult talent sa ma exprim...
In fine, voiam sa ajung la faptul ca posibil sa mai fie si alte fete asemenea mie, care doar citeau din umbra, asa cum ziceti voi... Si eu mai stiu pe cineva dar la o alta generatie, si unele dintre voi spuneati ca doar ati citit un timp...
Poate nu au curaj, poate nu au timp... si de asemenea poate voi va completati deja atat de bine incat parca nici nu mai era nevoie de alte raspunsuri... felicitari voua inca o data pentru tot ceea ce reusiti, si... poate veniti totusi inapoi?