Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (78)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Citat:
citat din mesajul lui alinushca
Joy, cat ai reusit sa alaptezi pompa ?

E mistype, nu?

Eva & Luca (08.09.2008) acum cu (30.12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Cred ca Alina l-a sarit pe "cu". Nu-mi imaginez ca vrut sa spuna altceva

Victoria, mami de Anna Sofia, 23+ cu inimioara

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

La mine pompa nu a facut decat sa mentina cantitatea. Isabella a fost ce care a reglat laptele. Dar ea a papat din biberon doar la daycare, acasa era la san. Cheia e sa nu-i dai tetina cu gaura mare, sau cu multe gauri. Atunci serios o sa-ti refuze sanul pentru ca e clar ca nu trebuie sa munceasca. Era singurul copil de la daycare care inca avea tetine de nou nascut la 6 luni.
Aici trebuie sa laud Avent-ul, la ei tetina pentru nou nascuti are gaura super mica, asa ca bebe munceste cam ca la piept.

Legat de pompa manuala vs electrica. Ganditi-va numai daca aveti nevoie noaptea de muls. In toiul noptii chioara de somn deabia ma taram in alta camera ca sa ma mulg, bagam pompa in priza si incercam sa stau treaza 20 de minute. Daca era sa o fac manual probabil ca as fi fost tentata sa sar mulsul de obosita ce eram. Pe mine una m-au durut mainile cand am folosit-o pe manual, eram in Ro si uitasem adaptorul de priza acasa asa ca nu aveam cum s-o alimentez.
La mine au aparut probleme si prin luna a doua cand mandra mea s-a hotarat ca vrea sa doarma toata noaptea, eu obisnuita sa ma scoale sa-i dau sa pape, m-am trezit in toiul noptii cu sanii bolovan. Se si deformasera, tot pompa a fost de baza ca de trezit n-am trezit-o.
Si asa Isabella a ajuns sa doarma 8 ore de la 2 luni .

Madalina
mami de Isabella Andreea si 25+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Joy21

Citat:
citat din mesajul lui alinushca

Joy, cat ai reusit sa alaptezi pompa ?

Mami de (28.10.2008) si bb2 24+

Sofia a baut lapte de la mine pana la 9 luni. Nevoile ei cresteau cantitativ insa eu nu am reusit sa cresc cantitatea de lapte, asa ca de la 90% lapte de la mine a ajuns in luna a 9-a la 40-50%. Deci cu pompa am pastrat secretia de lapte insa nu am marit productia in vreun fel. Cred ca doar bebe poate face asta.

Cand am decis sa renunt la muls, venise deja vara,tb sa o scot pe Sofia de dimineata in parc, sa ii gatesc mancarici etc si nu am mai rezistat sa ma mulg de 3 ori pe zi + spalat pompa, biberoane + sterilizat, asa ca am zis stop.

Pt bebe 2 lupt pana in panzele albe sa nu ajung la biberon & muls. Cred ca de baza e la mine odihna si alimentatia adecvata pt laptic. In rest nu-mi fac griji, e cel mai natural proces care poate exista.

Victoria, mami de Anna Sofia, 23+ cu inimioara

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Joy, bravo! Esti cu adevarat de admirat, consider ca e greu procedeul acesta de muls frecvent, sterilizat biberoane, e obositor si ai toata admiratia mea ca ai fost asa perseverenta. ( 9 luni mi se pare fff bine ca perioada de alaptare aceste conditii).
O sa vezi ca va fi bine de data asta, sunt sigura. Tocmai ca stii din experienta si nu mai incerci varianta cu "completare".

Oricum, mai vorbim noi atunci, la vremea potrivita, fetelor, cum e cu alaptarea asta, ca sunt unele hopuri si trebuie sa fiti ff tari atat sa mentineti lactatia in puseele de crestere cand copiii stau efectiv lipiti de san cam non-stop si apoi sa si cresteti productia. Dar daca deja vine lapticul din primele zile si copilul suge la san, si nu cedati cu lapte praf ( copilul meu a refuzat sanul in maternitate, 2 zile nu a vrut deloc, dar nu m-am lasat, am insistat si am reusit fara niciun lapte praf, important e sa fiti fff tari, sa nu cedati, odata ce da de biberon si ce usor se suge din el, nu mai incearca sanul de unde sa traga se cere efort nu gluma) sunteti pe drumul cel bun si de acolo mai vorbim. Pana acolo e important sa fiti f senine si odihnite, sa nu va ganditi la minunatii si complicatii, si nu e niciun motiv sa nu vina laptele, toate femeile sunt construite sa aiba lapte, absolut toate. Dar daca sunt obosite, stresate, il pot imputina sau face sa dispara complet pe fond nervos. So, relax!!!

Si uite o informatie care va va fi fff utila, daca tot vreti sa stiti ceva pentru primele zile de alaptare. Se desfunda canalele, sanii nu sunt obisnuiti cu atata umezeala, atata presiune la supt, si se formeaza ragade, care sunt fff dureroase. Niste rani superficiale ale mamelonului care neingrijite se pot adanci si incepe sa curga sange. Pentru a evita astfel de situatii ungeti sanul cu lanolina pura- sfarcul nu tot sanul- inainte sa suga bbe si intre mese- nu e nociva, e naturala, aceasta atat previne cat si vindeca. Uitati ce am folosit eu si bine mi-a prins, am si acum...

http://b e b e l u s u l t a u.ro/detalii.php?cod=BO07

Si mai sunt si niste geluri tot de la Bioclin si niste comprese parca am inteles, care calmeaza sanii, oricum marca e excelenta si de retinut.

Eva & Luca (08.09.2008) acum cu (30.12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Auch! De ragade imi amintesc si eu. In maternitate luase pielea de pe mine, imi puneau comprese de gel ca la arsi. Da lanolina este foarte buna pentru ragade.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 25+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

neata burtici!!!

azi sunt ffff matinala. nu mai dorm de la ora 5..
aseara n-am mai intrat pt ca am ajuns destul de tarziu si franta de oboseala.
La morfologie totul a fost ok.. o sa avem o fetita...toate masuratorile sunt bune, inclusiv IR-urile, placenta are grad 1, bebe este dezvoltat normal,inimioara la fel. a durat totul cam trei sferturi de ora,maxim o ora.
Despre col...are 4.12cm...adica este lungggg, nu l-am avut niciodata asa de lung. Se pare ca statul in pat si fara efort a dat roade. Acum nu trebuie sa ma apuc de treaba daca il am lung pt ca se poate scurta in orice moment. Asa ca programul meu va fi la fel..stat mult in pat si in casa, iesit maxim o ora la plimbare,fara efort,fara condus,fara.
mi-a spus sa iau omega 3, utrogestanul in continuare si no-spa la contractii,chiar de sunt ele nedureroase. Contractiile nedureroase sunt ok,a zis,dar sa nu fie multe.
bebelinei mele nu cred ca i-a placut la eco pt ca toata noaptea s-a foit si nu m-a lasat sa dorm.

Am fost si pe la Kiabi,dar nu mi-am gasit decat o rochita,care sa-mi vina si mi-am luat si 2 perechi de colanti ca sa-i port cu bluzite mai lungi. am vrut o pereche de jeansi,dar toti erau f mari si grosi.

Sunt fericita ca totul este bine,dar la cat sunt eu de paranoia tot am o frica in sufletel...o sa ma rog la Doamne Doamne sa fie bine pana la capat.
Multi pupici la toate burticile

22+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

M-am si cantarit...am luat in greutate 4 kg..si dr m-a intrebat daca tin regim..dar eu manan de rup...
Tensiunea o am 10 cu 7..adica tot mica a ramas.
nu mi se umfla mainile si nici pivioarele.

Vreau sa fac ceva bun de papa asa ca va astep cu idei.

22+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoAnn spune:

ratusca felicitari pt fetita si rez. bune de la eco .si eu am tensinea tot ca tine .imi e un somn,m-am trezit pe la 4,30....cred ca mai bag o tura de . si nici tastatura nu mai merge ....

21+ viitoare mami de gemene
www.youtube.com/watch?v=DcB8py9JWF4" target="_blank">
Forever,Michael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Buna dimineata!

Ratusca, felicitari pentru vestile bune de la eco! Tot asa sa fie si de acum inainte!

Eu ca de obicei am ajuns la 7.30 la serviciu, mi-am luat ceva de papa ca acasa nu mai aveam paine decat congelata si acum ma asez tacticos la masa .

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

buna dimineata.

pofta buna, Amelia !

Ratusca, felicitari!...ai mai trecut un hop...
mai e putin si o sa ne tinem toate bb-ii in brate si atunci o sa ne linistim

o zi frumoasa sa aveti !

-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pissi78ro spune:

Buna dimineata, fetelor!
Vin si eu u o intrebare - tip paranoia.
Pana acum am avut dureri de sani. Ii simteam grei si durerosi. De ieri nu ma mai dor aproape deloc. E posibil sa se fi intamplat ceva cu bebelina? Daca s-ar opri din evolutie as simti ceva? Se mai poate opri acum din evoluti e si care ar fi motivele?
Eu am echo deabia saptamana viitoare si cred ca o sa innebunesc pana atunci.

18+

Mergi la inceput