Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (78)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui JoAnn
am fost si eu azi la asistenta sociala sa ma interesez de indemnizatie...
cica sa aduc dupa nastere un formular completat, certif de nastere a bb-ilor si adev de la scoala ca urmez cursurile la zi....si sa vedem daca se accepta dosarul...
sper sa am noroc... ca nu-mi strica niste bani in plus...

JoAnn, despre ce indemnizatie este vorba? Imi cer scuze daca ai mai scris si nu am vzut, dar citesc uneori pe sarite, mai ales daca am de recuperat zeci de pagini Te intreb pt ca eu sunt la master, la zi si m-ar interesa orice leut in plus
Pupici,

Claudia 23+ si Nicholas (25.11.04)
http://community.webshots.com/user/misticgirl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Da, Maritza si eu m-am gandit la chestia cu sotul

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

olgutzika, multumim de capitol .
Ziceai intr-o postare anterioara ca pt a nu ne lua prin surprindere momentele mai grele din alaptare, e bine sa fim pregatite dinainte.
Asa e, e mare lucru sa fim pregatite, dar noi, cele care suntem la prima sarcina oricum vom avea emotii ca am putea fi in impas din cand in cand.
Poate ne veti scoate din ceata voi, veteranele. Eu personal nu ma pot baza pe mama fiindca e f f departe de mine.

21+
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
FIV1 reusit, Wunschbaby Viena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olgutzika

Eva, de acord cu tine! Ce spun eu: pompa e utila pentru situatii critice, nu pentru uz curent! In situatii critice, cum a fost furia laptelui pentru mine, sau mastita Alinei, sa te mulgi manual este cumplit, orice mi-ai spune! Te-ai muls manual cand ai avut o disfunctionalitate a sanului? E groaznic!

Iar despre sperietura...Trebuie sa stii tot ce se poate stii despre alaptare, pot aparea situatii care sa te prinda nepregatit: ce e aia furia laptelui? de ce imi curg sanii? de ce ma doare un san si e rosu? mi-a venit sau nu laptele? etc. Cunoasterea problemelor ce pot aparea si implicit a solutiilor ma pot ajuta sa continui alaptarea cu succes. Important este sa iti doresti sa alaptezi si sa fii sanatoasa si tu si bebe. Asta cu nealaptatul de teama complicatiilor mi se pare o superficialitate, una din multe altele, dar nu trebuie sa fie un motiv pentru noi sa nu discutam despre ele. Sa nu inaltam exceptiile la rang de reguli, dar nici sa le ignoram.

Olga 24+ cu Alexandru si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Da, exact asta zic si eu, sa nu inaltam exceptiile la rang de reguli, femeile care fac mastita sunt ff rare. Cazurile sunt putine si ar trebui discutate la modul exista si mastita pe lume, iti explica medicul ca poti avea canale infundate si ce sa faci. Dar orice femeie cand isi simte sanii foarte umflati si foarte durerosi pricepe ca e in furia laptelui si se intereseaza -pe langa medic- cam ce e este de facut. Adica sa ajungi la mastita deja traversezi niste etape, nu e ceva brusc, trec niste ore/ zile peste un san lasat asa, infundat ca sa ajungi sa faci febra, mastita etc. Sa nu isi imagineze nimeni ca te culci sanatos si te trezesti cu mastita. Tocmai pentru ca sunt cazuri f rare am zis ca ar fi poate bine sa nu panicam fetele pe aici.
La odiseea precedenta eu nu stiu macar un caz de fata care sa fi facut mastita, macar una, stii tu ceva Joy?

Iar in cazul meu habar n-aveam cum e cu alaptarea, in timpul primei sarcini am refuzat intentionat sa citesc pe aceasta tema, saream posturile de pe forum unde se vorbea de alaptare, nu citeam in carti despre asta, nu vroiam sa ma las influentata de situatiile altor femei. Fiecare femeie si absolut fiecare bebelus sunt unici si am mers exclusiv pe instinctul meu de femeie. Uite ca, slava Domnului, mi-a mers de minune fara sa am o iota de influenta externa in domeniu, am vrut sa ma las ghidata numai de ce spune instinctul meu de mama. Sa nu fiu influentata de n-shpe experiente negative sau pozitive ale altora, auzeam atatea istorii ca nu mai stiam care e legenda si care adevar si am zis "Gata, nu mai ascult absolut dar absolut nimic, o sa stiu eu f bine ce am de facut pentru ca eu voi fi mama copilului meu, nu altii!" Si asta pot sfatui eu mamicile de pe aici, este strict parerea mea. E normal ca voi cele care ati trecut prin sitatii diferite si mai dure sa vorbiti si de aceste posibilitati, eu zic doar sa nu generalizam si sa speriem lumea ca este absolut inutil. Nu serveste cu nimic dinainte sa stii ca ti se vor umfla sanii, etc etc pentru ca numai cand treci prin situatii de genul acesta stii ce si cand ai de facut. In conditiile in care eu nu stiam nimic dinainte si uite-ma. M-am descurcat pentru ca nu e nimic f complicat.

Legat de mulsul manual, eu mi-am intarcat puiul brutal, groaznic de brutal, m-au internat in spital la urgenta pentru o inflamatie a nervului optic si am trecut pe perfuzii cu cortizon 3 zile, apoi comprimate. Adica marti am alaptat copilul bine merci si de miercuri eram la urgenta si am inchis brusc laptaria. Eram in spital, sub tratament intravenos, cu sanii cat casa, si da, m-am muls manual, exact atunci cand simteam ca nu mai pot deloc sa stau in nicio pozitie, mulgeam atat cat simteam ca sa ma usurez- nu poti invata pe nimeni ca e ceva unic, fiecare femeie simte cand si cat sa scoata ca sa ii fie bine si sa nu faca mastita- si in 10 zileam scapat. Fara medicamente de ablactatie, fara pompa, fara nimic nimic, singura in spital. Fiecare vorbeste in fond de ce cunoaste, eu asta stiu, asta zic.Se poate sa scapi fara probleme.

Fruntea sus! Asta e sfatul meu, totul va fi bine!

Eva & Luca (08.09.2008) acum cu (30.12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

In leg cu pompa sunt cumva de acord cu toata lumea. :) Adica toate avem dreptate. Ce am patit eu nu mi se pare dureros, mai ales ca au fost incidente rare in perioada asta lunga si am stiut sa intervin f repede, astefel incat sa nu fac febra sau complicatii.

Alina, eu in primul an nu am reusit sa scot lapte cu mana din san decat cateva picaturi (cum zicea si Olguta). E drept ca apoi mi-a fi fost f usor. Dar cum tot vorbeam de principiul cerere-oferta, exact asta a fost la noi factorul determinant. Maria a fost alaptata 2 ani si 8 luni, de-asta nici nu mi se par multe incidentele insirate in perioada asta. Au fost 3 sau 4. (Bine, nici acum nu consider ca e intarcata pt simplul fapt ca inaintand in varsta nu poti considera ca dupa cateva luni nu mai vrea.) In perioadele in care facea vreo enteroviroza sau altceva bea doar si doar laptic, nu accepta nici apa, mancare nici atat. Asta a fost extraordinar ca nu am ajus la spital pt hiratare sau mai stiu eu ce. Statea la san si pentru alinare, pentru confort, dar asta e normal, mai ales cand sunt bolnaviori. Sanul fiind extra stimulat producea mult lapte si rareori se intampla sa nu mai vrea (mai ales daca schimbam mediul si era brusc interestata de altele) atat de mult. Nici acum nu-mi explic f bine cum se intampla, pe neasteptate.:) Dar ca experienta alaptatului sa fie una placuta, trebuie sa poti rezolva usor si frumos momentele astea. De-asta mi se parea ok pompa. La fel, am mai folosit-o cand inercam diversificarea, ii amestecam legumele cu putin laptic de la mine sa fie un gust familiar. Si atunci tot pompa o foloseam. Dar pt ca, repet, eu cu mana nu am reusit sa scot lapte decat tarziu, nu stiu cum asa. :)
Poate ideal ar fi sa stim ce pompa sa folosim, sa ne trimitem sotul dupa ea in momentul in care avem nevoie de ea.

Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Evaaaa...bine ca nu sar fetele postarile tale, cum le sareai tu pe ale altora, ca ar face rau . Pe principiul asta, e pierdere de vreme tot ce facem noi pe forum Mastita nu am facut, dar am avut fete la odisee care au facut cand aveau picii spre un an...nu am cercetat prea amanuntit subiectul, dar daca eu nu am auzit de ceva sau nu cunosc oamenii carora sa li se fi intamplat, nu inseamna ca nu exista. Ma rog, prea mult fuss pentru pompe, toata lumea va alapta cuminte si fara probleme, sunt convinsa

Cred ca si Madanic a folosit pompa, ca si ea a fost silita sa se intoarca devreme la serviciu si nu a vrut sa o intarce pe Isabella ( asta si in contextul in care vorbeam cu bb_alinus zilele trecute despre cat se sta acasa cu copilul in vest si la noi...e infinit mai buna pompa in cazul asta decat intarcarea ). Nu le-as arunca cu totul la gunoi, ce sa zic...

Olga 24+ cu Alexandru si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

sa mai puneti linkuri si cu jucarioare

24+

Mergi la inceput

Ral-eli, uite linkurile promise. Daca am omis ceva sa-mi spui si completez. :)
http://www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/12654/Retete-Montignac-Cea-mai-rapida-prajitura-cu-prune/
http://www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/14713/Retete-Montignac-Tarta-cu-gem-de-caise-si-nuci/
http://gospodini.blogspot.com/2009/05/tarta-cu-branza-si-capsuni-video.html

La tarta de branza, spanac, legume, folosesc acelasi blat: 220 gr de faina (eu combin faina integrala cu tarate, dar poti pune de soia, secara, alba, de care-ti place), 100 gr unt topit (eu pun mai putin si completez cu un pic de apa), un ou, putina sare si jumatate de plic de praf de copt. Intind cu mana aluatul in tava mare de tarta, unsa in prealabil cu unt si dau la frigider o ora.
Intre timp fac umplutura: ori spanac amestecat cu putina telemea, cascaval si ou, ori legume preparate bine in prealabil, ori branza. La branza (cred ca vreo 300 gr din toate speciile din frigiderul meu) pun 2 ardei grasi taiati cubulete, 2-3 rosii tot cubulete mici, f mult busuioc, boia de ardei dulce, piper, 2 oua, putin cascaval si o mana de tarate, mi se pare ca iese mai bine. Amestec totul. Dau la cuptor aluatul intepat peste tot cu o furculita 5-6 min, apoi scot si pun umplutura si bag la loc pana e facuta tarta. Optional mai poti face aluat (inca pe-atat, sau 2/3), il intinzi si tai fasii pe care le pui cum vrei tu pe deasupra. E foarte bun si aspectuos asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Joann bravo stiam eu ca ai sa rezolvi cu indemnizatia..

amelia_ilie si eu am tot fost la DM ala de la Delfinului;am mai auzit de scutecele alea ca vin ieftin si ca is bune.Io cumpar de acolo in prezent vitamina C-au capsule de 280 mg vro 80 pastile in jur de 8lei si ceva. (eu tre sa iau 500mg/zi).

Olguta, mulsu asta cu pompa are rolul si de a desfunda canale? Si mie fix de asta imi e frica..

ral_eli magazinul este pe dreapta cum te uiti spre piata, traversezi intersectia sa fii pe partea cu pta.E dupa BRD ala de pe colt,e si un restaurant..sper ca am stiut sa esplic.

sugubina +20 cu Puficele

Mergi la inceput

Olguta, eu fac prajituri. Tu cum stai cu regimul fara dulciuri?:) Ma gandesc sa-mi iau cu o luna mai devreme concediu medical sa fac scoala de soferi. Oare gasesc un instructor sa ma primeasca asa, inainte sa nasc? :)) O sa fac intensiv, 2 ore zilnic sau cum pot, dar in luna a 7-a.

Mergi la inceput