Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (78)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

multumim olga

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

Citat:
citat din mesajul lui amelia_ilie

Multumim pentru capitolul nou .

Ana, la noi DM se cheama to DM (am unul aproape, la Delfinului) si are si cosmetice, si alimente bio, si suplimente naturale. Ma gandesc ca si-or fi pastrat totusi numele, macar sa stie lumea unde merge sa cumpere ce are nevoie.

19+

unde anume la delfinului? ca eu stau in zona si nu mi-a sarit in ochi nici un magazin DM...

olgutzika multumim de capitol
eu nu m-am incumetat sa fac inca capitol, ca la munca merge greu netul , in puseuri si trebuie sa salvez fiecrae mesaj apoi sa astept sa vina netul si tot asa...ma scuz si eu ca ma simt prost ca fac doar cateva fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Cu placere, fetelor, ce emotii am avut !

Alexa, pana cand stai? Saptamana viitoare ajung si eu in timpul saptamanii in Bucuresti, o aduc pe bunica mea pentru parastasul unchiului meu. Poate in functie de voi, ma organizez, eventual cu un concediu de odihna, sa va prind pe toate la intalneala...

Olga 24+ cu Alexandru si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

vasari multumesc ca mi-ai raspuns
mi-am salvat link-ul catre pozele tale pe comp de acasa, ma uit mai atenta sa vad si reteta. dar tarta cu telemea chiar ma interesa ca parea delicioasa eu sunt mare amatoare de branzeturi

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olgutzika

Alinushca, Eva, aveti dreptate. Dar asa cum spune Alina-Vasari, sunt situatii de criza in care poti avea mare nevoie. Eu am trecut printr-o furie a laptelui in spital de am crezut ca cezariana a fost floare la ureche. A continuat acasa, si fara pompa va spun cu mana pe inima ca nu stiu ce as fi facut. In plus, in balanta as pune eficienta unei pompe, ma deranjeaza mai putin zgomotul ( da, scartaie, dar pe bune ca nu m-am gandit nicio clipa la asta ca la un mare dezavantaj ) Are diafragma aia cu pernutele respective care atunci cand pompezi se muleaza perfect pe o suprafata mare a sanului, asigurand o eficienta muuult mai buna decat a altor pompe http://www.bebeshopp.ro/wp-content/uploads/wpsc/product_images/avent_manuala.jpg.

In plus, are un pret ok, mediu, nu e ieftina, dar nici scumpa precum Medela sau alte pompe electrice in toate mintile. Asa ca pentru scopul si durata folosirii, eu zic ca Avent are cel mai bun raport costuri-beneficii, cu tot cu scartait .

Eu am o prietena si ma gandesc la ea cand zic de scartait, a pompat cu Avent manuala vreme de 8 luni, zi de zi, seara de seara, pentru ca fetita ei a baut lapte matern numai cu biberonul. Si, draga de ea, spunea "bai, cand termin alaptatul asta, iau pompa asta care mi-a scartait in creir 8 luni noapte si zi, si ii dau foc in mijlocul sufrageriei si dansez in jurul ei de bucurie"

Vasari, am ramas descumpanita de ce zici, ca ai facut mastita de cateva ori, imi pare fff rau e pacat ca a cazut tocmai pe tine, acestea sunt exceptii, dar efectiv exceptii, de mastite multiple.
Eu nu am facut febra niciodata, nici cand am inceput alaptatul, nici la intzarcare, eu zic sa nu le speriem pe fetele care sunt la prima sarcina ca e posibil sa cutare, e posibul sa cutare, ca e posibil orice, e posibil chiar eu la a doua sarcina, Domnul sa ma ajute, sa fac mastita, de exemplu, dar nu iau absolut deloc in calcul aceasta posibilitate. Sunt cazuri rare cand efectiv se intampla ceva in relatia aceasta de alaptare, daca totul e ok, bebe papa bine, nu sunt absolut deloc motive de ingrijorare, alaptatul nu e ceva asa sperie-ciori. Uite de aia aici multe, enorm de multe femei nu alapteaza, le e frica de complicatii, mastite, febre, intzarcat si mai stiu eu ce, de parca alaptattul ar fi un bau-bau.
Va spun sincer, sincer, e mult mai simplu sa va mulgeti cu mana decat cu pompa, doar daca investiti in pompa electrica e rentabil ca aia scoate tot pana la os intr-un interval fff scurt, dar decat sa stati sa pompati cu pompa manuala mai bine direct cu manuta. Si curge in jet cu mana, fara probleme si fara dubii.
Inventia asta pompa e recenta, si totusi a aparut tocmai in secolul cand femei din ce in ce mai putine alapteaza, inainte marea majoritate a femeilor alaptau fara probleme si nu exista nicio pompa, culmea. Se mai faceau complicatii, se mulgeau manual, si toate continuau cum trebuie.

Nu sunt anti pompa deloc, dar multe femei ajung sa isi complice viata aiurea, se pompeza cand nici nu e nevoie, li se baga in cap de prietene, "ia-ti draga pompa, te dor sanii? pompeaza! scoate tot tot" si alte aberatii de genul...ce o fi treaba asta cu scoate tot tot, pentru ce? Si de aici panici ca daca nu pompez pierd laptele, ca trebuie pompat, daca pompezi creste productia = alt mit. Si stiti care e problema, o mamica neexperimentata, la primul copil, cum am fost toate, aude atatea opinii divergente, intra in panica si se poate ajunge, din pacate, ca tocmai din panica, sperieturi din astea vai moare copilul de foame, vai nu am lapte, vai nu pompez, chiar sa piarda laptele. Ea trebuie sa fie fff calma si ff linistita sa produca lapte, tocmai asta este secretul.

Eva & Luca (08.09.2008) acum cu (30.12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorin7774 spune:

Multumim de capitol, Olga si fetelor pentru urari...mi s-a parut ca seamana atat de mult bubulina din burtica cu Miruna, incat am senzatia ca o sa avem o copie perfecta....
sper sa o copieze macar in ceea ce priveste somnul si linistea - daca nu v-am spus , Miruna nu a mancat niciodata noaptea, dormea 12 ore fara intrerupere, manca cat 2 copii, numai la ore fixe, etc....

dar am folosit pompa de san manuala de la Chicco, pentru ca de la 3 luni a refuzat sanul...s-a trezit intr-o dimineata si a mancat la san 320 ml (stiu asta pentru ca o cantaream la fiecare masa ) si din secunda urmatoare nu a mai bagat tzitzi in gura....
asa ca mami nu a avut incotro, s-a muls zilnic si i-am dat odraslei din biberon !!!
mulgeam 1,5 litri de lapte pe zi !!!

deci subscriu si eu la concluzia : nu faceti cumparaturi degeaba!

-----------------------------------------
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
cu ajutorul lui Dumnezeu
21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marizta spune:

fetelor ms pt parola

pissi iti sta ff bine in rochita, si eu cand o sa fiu nasa in sept o sa imi ceva tot in genul tau
in leg cu alaptatul si eu vreau sa ii dau san cat mai mult.si nu o sa cedez repede dak nu prea vrea.......in leg cu desf canalelor eu am zis k imi pun sotul sa le desfunde

20 +
Doamne ai grija si de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marizta spune:

20 +
Doamne ai grija si de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_o spune:

Olga, multi pupici si multumim!

Ana
25s, viitoare mami de, David Ciprian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Eva, de acord cu tine! Ce spun eu: pompa e utila pentru situatii critice, nu pentru uz curent! In situatii critice, cum a fost furia laptelui pentru mine, sau mastita Alinei, sa te mulgi manual este cumplit, orice mi-ai spune! Te-ai muls manual cand ai avut o disfunctionalitate a sanului? E groaznic!

Iar despre sperietura...Trebuie sa stii tot ce se poate stii despre alaptare, pot aparea situatii care sa te prinda nepregatit: ce e aia furia laptelui? de ce imi curg sanii? de ce ma doare un san si e rosu? mi-a venit sau nu laptele? etc. Cunoasterea problemelor ce pot aparea si implicit a solutiilor ma pot ajuta sa continui alaptarea cu succes. Important este sa iti doresti sa alaptezi si sa fii sanatoasa si tu si bebe. Asta cu nealaptatul de teama complicatiilor mi se pare o superficialitate, una din multe altele, dar nu trebuie sa fie un motiv pentru noi sa nu discutam despre ele. Sa nu inaltam exceptiile la rang de reguli, dar nici sa le ignoram.

Mergi la inceput