Nu mai am energie
Nu mai am decat pe sfert energia pe care o aveam acum o luna deoarece ma simt tot timpul obosita desi dorm bine noaptea si dimineata ma trezesc odihnita.Am tot timpul nevoie de o pauza si trebuie sa ma impinga cineva de la spate sa fac lucruri pe care inainte le faceam cu toata dragostea.Mi se pare ca am prea multe lucruri de facut desi, si inainte le faceam si imi mai ramanea destul timp si de vizionat un film, o iesire in oras sau pur si simplu o leneveala in casa etc. .Acum fac totul pe rand si tot obosita ma simt.Si ca sa ies afara trebuie sa traga sotul de mine ca parca nu mai ma trage sufletul sa ma aranjez ca inainte, mi se pare o pierdere de timp chiar daca adoram sa fac asta acum o luna.Ce ziceti e o perioada de leneveala a mea (desi fie vorba intre noi eu nu am fost niciodata asa, si tot timpul mi-a placut sa fie totul in ordine, curatenie si toate lucrurile puse la punct, pana nu reuseam sa le fac pe toate nu aveam liniste si nici pauza) sau e un inceput de depresie ( m-am gandit la depresie pentru ca nu ma mai recunosc)?Ati trecut prin situatii din astea si daca da cum ati reusi sa le depasiti?
alexia_07
Raspunsuri
rrox3 spune:
S-a intamplat ceva deosebit cu o luna in urma? Incearca sa identifici momentul de inceput al "lenevelii".
Si intre timp treci si pe la medicul de familie si fa-ti un set de analize. Poate fi o cauza fiziologica.
Numai bine!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
liliana83 spune:
Buna! Si eu am observat ca in ultimul timp ma simt fara vlaga, dar la mine mai are legatura si cu vremea de afaa. De ex , ieri era innorat si eu abia ma tineam pe picioare , n-aveam chef sa umblu dupa copil , vroiam doa sa stea cuminte si eu pe-o banca. In casa la fel, nu mai am chef sa fac ordine, sa pun la spalat , sa calc, lucruri pe care inainte nu le lasam nefacute.Eu am impresia ca ma oboseste casa, interiorul , ca ma seaca de energie , si vreau sa ies afaa , dar parca nici pentru asta nu mai am suficienta determinare. Am mers cateva zile la tara , la ai mei,( acu ceva timp in urma) si-acolo parca am inviat , parca m-am regasit , aveam chef sa fac toate activitatile care-mi faceau placere inainte si care acum ma epuizeaza... poate si faptul ca eram cu mama , ca vorbeam , ca stateam cea mai mare parte a timpului afara la aer curat. Eu nu cerd ca-i depresie , adica in afara de lene si epuizare nu am nimik , nu sunt suparat pe nimik , poate doar pe mine ca nu pot sa ma autoconving ca trebuie sa fiu mai activa... in rest ... doar DC ma mai atrage... poate si asta e un motiv ... or fi prea multe radiatii de la calculator, cine stie
bobocel_07 spune:
Acum o luna am avut cateva nopti in care nu am putut sa dorm si de atunci toata tevatura.Nici eu nu am chef de nimic am de calcat o groaza dar aman momentul de vreo 3 zile si nici nu cred ca ma apuc pana nu ii trebuie sotului vreo camasa pentru serviciu.Nici de DC nu prea am chef, ma oboseste sa stau pe scaun si cu ochii in monitor, pana si asta mi se pare o corvoada eu care stateam ore in sir la calc.As sta toata ziua numai in pat pentruu ca toate activitatile astea zilnice ma seaca de energie.Bine ca sunt in concediu ca altfel nu stiu ce m-as fi facut.Sper sa ma mobilizez si sa trec peste starile astea pentru ca nu imi place in ce stare sunt....deloc.
alexia_07
emilia.m spune:
Eu ma simt mult mai bine de cand am renuntat complet la cafea (acum 2 saptamani).
Am descoperit ca imediat dupa cafea aveam un soi de energie in plus care ma ajuta sa trec cu bine de ziua de munca dar seara picam ca o musca beata si dormeam non stop pana dimineata cand suna ceasul si aveam senzatia ca n-am dormit nici 5 minute desi dormisem 12 ore. Pur si simplu se acumula din ce in ce mai rau oboseala. M-a ajutat sa renunt la cafea si faptul ca nu prea avea mare efect: la vederea unui pat eram capabila si sa adorm instant dupa o ceasca beton de espresso si seara dupa seara adormeam dinainte sa pun capul pe perna (inca din usa dormitorului).
In primele zile am inlocuit cafeaua cu ceaiul verde, apoi am renuntat si la el pt ca mie personal ceaiul nu imi place.
Am avut anul trecut o perioada crunta de oboseala si fizica si psihica si am luat de la farmacie niste Tonotil si mi-am revenit.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
CorinaDani spune:
alexia, pentru orice eventualitate mergi la medicul de familie sa-ti dea trimitere pentru un set de analize, inclusiv pentru tiroida si nivelul glicemiei...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
bobocel_07 spune:
O sa merg si la doctorul de familie si apropo de tiroida am fost asta toamna la un endocrinolog si stiu ca am tiroidita.Poate fi de la ea?
alexia_07
_Ralu_ spune:
Asa stari aveam si eu...dar eu am stat asa cu ele muult..vreo cateva luni. Pur si simplu nu ma mai puteam tine pe picioare...sau daca ma asezam, simteam ca daca ma ridic nu ma vor tine picioarele.
S-a dovedit ca aveam o anemie destul de pronuntata. Fac de o luna si ceva tratament, si ma simt mult mai bine.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
b.nica spune:
Ma inscriu in club!
Este adevarat ca trei zile la tara,dar nu prea departe de noxele din Bucuresti,m-au schimbat de ma sculam cu pasarelele la 7.30!
Acum iar zac si dupa o incursiune in oras parca am escaladat un munte.
roxy spune:
da, tiroida da exact aceste stari, de obosela excesiva, asa ca daca e nevoie de pastiluta zilnica sa o reglezi, trebuie musai luata, da atentie sa fie exact dozajul de care e nevoie ca daca e prea putin iei degeaba, iar daca e prea mult iar nu e bine, trebuie periodic refacute analizele ca variaza.
bobocel_07 spune:
M-am trezit dupa 10 ore de somn la fel, fara nici un pic de energie.A inceput sa ma enerveze aceasta stare care nu ma caracterizeaza.Ma gandesc ca poate este si de la vremea asta care este schimbatoare rau, ba cald de te sufoci, ba racoare de nu mai stii ce sa-ti pui pe tine.Sper sa imi recapat fortele cat mai curand pentru ca atunci cand m-am trezit aveam foarte multe lucruri in cap pe care vroiam sa le fac si acum nu mai am chef de nimic.
alexia_07