Bucurii de sept-oct 2006(182)
Raspunsuri - Pagina 11
anangel_lexi spune:
Cris, multumim de cafea!
Sa stapaneasca Victor sanatos iepurasul! E foarte bine ca e grijuliu cu el.
Noi, de fiecare data cand mergem cu Maria la cumparaturi, trebuie sa luam ceva si pentru caini si pisici, desi noi nu posedam nici una nici alta. Dar vin pisici din vecini, acum s-au invatat, stiu ca fii-mea le hraneste cu bunataturi, asa ca vin la usa de la bucatarie si incep sa miorlaie. Cum le aude, vine si Maria fuguta la bucatarie si le da delicatesuri, gen betisoare cu vitamine si alte minuni.![]()
Fii-mea si-ar dori o adevarata ferma, mereu spune ca ea vrea ratuste, lebede, caprite si mai ales caluti. Si daca o intreb unde sa-i tinem imi raspunde: "Pai cum? N-avem destul loc in casa?"![]()
Oricum de luat vrem sa luam si noi un caine, dar mai incolo. Iar sotul meu isi doreste mult un acvariu. Singura mea grija e: ce fac cu animalele in concediu??? Ca la pensiune nu-mi permit sa le duc.
de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
Crisnemes spune:
Lexi noi avem gaini, o pisoca si inca 3 catei. 2 catei sunt tinuti legati iar unul de talie micuta - prietenul copiilor este prin curte- toata ziua se cearta de la el. Victor vrea sa-si cumpere un cal si o vaca si tot in casa vrea sa le tina. Vrea sa "smulga" vaca sa poata bea laptic. Si lapte de cal vrea dar ii tot explic ca nu-i bun decat pentru manz si ca iapa e cea care are lapte
.
Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
anangel_lexi spune:
Ooo, pai aveti ceva animalute, cred ca sunt baietii in al 9-lea cer! Super tare faza cu smulsul.![]()

de
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
GETY spune:
Daca tot am citit mesajele cu animalute, m-am uitat si dupa un iepuras mic, dar cica pe la 4 luni intra la maturitate si devin cam nervosi...![]()
Asa ca am renuntat.
Maria se joaca la tataia cu puii si le-ar da de mancare non stop. 2 caini sunt legati, iar de pisici i-am zis eu sa se fereasca din cauza puricilor. Ce sa spun ca un puric mi-a sarit mie pe picior pe casa scarii. Noroc ca l-am simtit ca-l bagam in casa. 
Asa creste Maria Diana
www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,72.8,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!
Crisnemes spune:
Gety- si noi am mai avut treaba cu purecii- dar noi deparazitam cateii si pisica din 3 in 3 luni.
Da Lexi - copii sunt tare fericiti ca pot avea grija de animalute. Fane catelul cu care se joaca aproape non stop este catelul pe care si-l doreste orice copil - sta si accepta orice de la ei si fuge toata ziua.
Crisnemes spune:
Buna dimineata!
Mi-e greu zilele acestea cand ma gandesc prin ce au trecut bietii copilasi. Azi dimineata a mai plecat unul la ingerasi.
pentru parinti sa poata depasi momentul.
GETY spune:
Suflete nevinovate!
Sunt multe de spus. Si ar ocupa pagini intregi.
Asa creste Maria Diana
www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,72.8,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!
anangel_lexi spune:
Offf, efectiv ma simt distrusa, am simtit ca ma ia cu lesin cand am auzit ca a mai murit un bebelus...
M-a afectat enorm tragedia asta, nu am cuvinte sa spun cat, poate cu atat mai mult cu cat zilele astea asteptam sa se nasca nepotelul si finutul nostru, la alta maternitate "renumita" din Bucuresti. Mi-e efectiv frica...
de
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
Crisnemes spune:
Lexi - Doamne ajuta sa fie totul bine. 
Roxana01 spune:
nici nu-mi vine sa va zic "buna ziua!", fetelor, caci ziua de azi numai buna nu este pentru atatia oameni... si mie imi plange sufletul pentru bietii bebelusi si pentru familiile lor... ieri am aflat ca cei care au murit in ziua incendiului, cei 3, erau bine, nu erau in incubator si de aceea au murit... adica parintii nu aveau vreun stres ca se poate intampla ceva cu copilul, asteptau sa plec cu el acasa... plang si sunt revoltata ca toleram sa ne omoare copiii. ca nu spunem nimic, ca plangem acum si uitam maine... ca adevaratii criminali nu dau doi bani pe nenorocirea familiilor. sunt extrem de revoltata!
din pacate zilele astea sunt suparata si pe partea personala: e clar ca dariei i-a recidivat problema, se plange zilnic de durere la glezna si la genunchi, schioapata... suntem pe panta descendenta. am vorbit cu taticul din timisoara cu care m-am mai sfatuit eu, care a fost cu copilul la clinica in austria. nici dinspre el vestile nu sunt bune: copilul a trecut pe prednison, pentru ca avea 3 articulatii afectate. este clar ca acesta este si tratamentul pe care il va urma daria, pentru ca noi avem 4 articulatii afectate (genunchi, glezna, 2 degetute). iar prednisonul, va dau mai jos cateva reactii adverse pe care le provoaca:
Datorita; efectului antiinflamator si imunodepresiv, glucocorticoizii favorizeaza; dezvoltarea infectiilor – infectiile bacteriene localizate se pot generaliza, tuberculoza poate fi reactivata;, micozele locale pot deveni sistemice, virozele (îndeosebi herpesul ocular, zona zoster si varicela) se pot exacerba, unele parazitoze se agraveaza. Semnele evolutive de infectie pot fi mascate. În general corticoterapia este contraindicata; în caz de infectii care nu pot fi controlate prin tratament specific. Înaintea instituirii tratamentului cu glucocorticoizi, pentru orice indicatie, trebuie îndepartata; posibilitatea existentei unor focare de infectie viscerale. Bolnavii trebuie investigati privitor la eventualitatea infectiei tuberculoase (care impune chimioterapia specifica). În cazul aparitiei varicelei, tratamentul cortizonic prelungit nu trebuie întrerupt, din cauza riscului de insuficienta suprarenala în timpul tratamentului pacientii trebuie avertizati sa evite contactul cu persoane bolnave de rujeola sau varicela.
Glucocorticoizii pot fi utili în cazuri selectionate de infec#tii (actionând prin cresterea capacitatii organismului de a face fata;
Glucocorticoizii favorizeaza dezvoltarea osteoporozei. La bolnavii cu poliartrita reumatoida acest efect, alaturi de favorizarea fenomenelor degenerative articulare, reprezinta dezavantaje care pot depasi beneficiul terapeutic. Pentru profilaxia osteoporozei cortizonice se recomanda folosirea de doze cât mai mici, o dieta bogata în proteine ai tratament specific.
Copii
La copii glucocorticoizii inhiba maturarea osoasa si pot întârzia cresterea. Acest efect poate fi minimalizat prin evitarea tratamentului îndelungat cu doze mari; atunci când este necesar un tratament de întretinere se recomanda,în masura posibilului, marirea intervalului între doze (o data; la doua zile).
Reactii adverse
Apar în general în cazul tratamentului prelungit sau când se administreaza doze mari.
Tulburari hidrelectrolitice:
- tendinta de retentie hidrosalina, cu posibilitatea unor consecinte nedorite în caz de insuficienta cardiaca sau hipertensiune arteriala
- hipokaliemie cu risc crescut de aritmii.
Tulburari endocrine si metabolice:
- sindrom Cushing iatrogen;
- fenomene de hipocorticism endogen (prin inhibarea axului hipotalamo-hipofizo-suprarenal); în cazul tratamentului prelungit cu doze mari se poate produce atrofia corticosuprarenalei cu corticodependenta; definitiva
- scaderea tolerantei la glucoza,activarea diabetului latent sau agravarea diabetului manifest;
- întârzierea cresterii la copii;
- menstruatii neregulate.
Tulburari musculoscheletice:
- atrofie musculara; precedata de astenie;
- osteoporoza, fracturi pe os patologic, în special tasari ale corpilor vertebrali;
Tulburari digestive:
- ulceratii ale mucoasei gastroduodenale mergând pâna la ulcer; perforatii si hemoragii digestive;
- pancreatita acuta (rareori, semnalata mai ales la copii).
Tulburari cutanate:
- acnee, purpura, echimoze, întârzierea cicatrizarii.
Tulburari neuropsihice:
- euforie, stare de excitatie, insomnie;
- tulburari psihotice de tip maniacal, stari confuzionale, stare depresiva
Tulburari oculare: glaucom, cataracta;.
cand citesti astea pe un prospect al unui medicam pe care esti nevoit sa-l dai copilului nu ti-e bine...
acum o saptamana planuiam un mult visat weekend prelungit la mare in bulgaria. aazi am contramandat totul, incerc sa gesesc variante de transport pentru clinica din graz, austria. voi merge acolo cu daria sper pana la jumatatea lui septembrie. inca incerc sa ma lamuresc daca pot merge cu avionul sau cu masina. avion nu este pana in graz, deci ar trebui sa iau trenul din viena. inca sunt la stadiul de cercetare a variantelor.
va las, mai vb...
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)